Dragana Mirković muzika

Dragana Mirković

Ko je Dragana Mirković?

Dragana Mirković, rođena 18. januara 1968. godine u Kasidolu kod Požarevca, smatra se jednom od najvećih zvezda balkanske pop-folk scene. Sa skoro 10 miliona prodatih albuma, dominirala je muzičkom scenom tokom osamdesetih i devedesetih godina, postavši jedna od najprodavanijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije i Bugarske. Njena popularnost prelazi granice, sa rasprodatim koncertima u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni, a posebno se ističe kao prva srpska pevačica koja je održala veliki solistički koncert u Turskoj. Dragana je poznata i po svojim inovativnim i visokobudžetnim video spotovima, kao i složenim koreografijama. Osim muzičke karijere, ostvarila je zapažene uloge u filmovima, a vlasnica je i televizije “DM Sat”. Američki magazin “Billboard” uporedio je njen uticaj sa onim koji imaju Madonna i Lady Gaga, dok je u Srbiji poznata kao “kraljica estrade” ili “luče iz Kasidola”, što je inspirisalo i naziv njenog albuma “Luče moje” iz 2006. godine.

Dragana Mirković

Dragana Mirković je jedna od najvećih zvezda pop-folk muzike na Balkanu

Rani život i muzički počeci

Dragana Mirković rođena je 18. januara 1968. godine u Požarevcu i odrasla je u Kasidolu, malom mestu u blizini Požarevca, u šestočlanoj porodici. Njena prva muzička iskustva vezana su za detinjstvo i dedu Dragutina, od koga je nasledila ljubav prema muzici, slušajući ga kako svira harmoniku. Već sa pet godina, Dragana je naučila svoju prvu pesmu, “Devojka sokolu zulum učinila”, pokazujući rane znake svog muzičkog talenta.

Njen talenat nije ostao neprimećen, jer su je lokalna takmičenja brzo izbacila u prvi plan, privlačeći pažnju ljudi iz muzičke industrije. Diskos, poznata diskografska kuća, ponudila joj je snimanje ploče nakon što su uočili njen potencijal na jednom od takmičenja. Prvi album, izdat u aprilu 1984. godine u saradnji sa Novicom Uroševićem, bio je komercijalni uspeh, prodavši se u 160.000 primeraka. Dragana je svoj prvi televizijski nastup imala krajem 1984. godine na “Novogodišnjoj folk paradi”, gde je nastupila sa 12 tada najpopularnijih pevača folk muzike. Njen drugi studijski album, takođe u saradnji sa Novicom Uroševićem, objavljen 1985. godine, dočekan je sa podjednakim uspehom kao i njen prvenac, potvrđujući njen status u muzičkom svetu.

Južni vetar

Dragana Mirković, kao članica grupe Južni vetar, ostvarila je značajne uspehe na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Njen koncert na Tašmajdanu, pred 11.000 ljudi, postavio je nove standarde u muzičkim nastupima. Nakon saradnje sa Novicom Uroševićem, Dragana se 1986. godine pridružila Južnom vetru, izdavši album “Spasi me samoće” koji je sadržao hitove poput naslovne pesme i “Kad bi znao kako čeznem”. Njena popularnost je rasla, a turneja sa Južnim vetrom dodatno je učvrstila njen status na muzičkoj sceni.

Album iz 1987. godine donosi moderniji zvuk i zrelije pesme, dok je njen album iz 1988. godine, sa pesmama poput “Kolo sreće” i “Milo moje, što te nema”, nadmašio prethodne uspehe. Dragana je iste godine održala prvi solistički koncert u Domu sindikata, koji je bio izuzetno uspešan.

Najveći uspeh doživela je 1989. godine sa albumom “Simpatija”, prodavši 500.000 primeraka. Album je sadržao brojne hitove, uključujući “Sto ću čuda učiniti”. Godine 1990. izdaje poslednji album sa Južnim vetrom, nakon čega započinje solo karijeru. Njen šou program “Veče sa Draganom Mirković” ugostio je Lepu Brenu, a Dragana je eksperimentisala sa stranom muzikom i osvojila drugi Oskar popularnosti. Ova faza njene karijere pokazuje njenu sposobnost da se prilagodi i inovira, ostavljajući trajni pečat na muzičkoj sceni.

Dragana Mirković

Dragana Mirković je započela karijeru 80-ih godina prošlog veka

Uspeh 90-ih i sastav “Žar”

Dragana je bila deo formiranja benda “Žar”, zajedno sa Pericom Zdravkovićem i Savom Bojićem, nakon što su napustili “Južni vetar”. Novi bend je donio svežinu u njen muzički izraz, a album koji su izdali bio je dočekan sa velikim odobravanjem. Dragana je takođe eksperimentisala sa novim muzičkim pravcima, uključujući i prvi domaći remiks pesme “Poklanjam ti svoju ljubav”.

Njena posvećenost muzici i inovacijama nije se zaustavila na studijskim snimcima. Dragana je bila veoma aktivna na sceni, održavajući koncerte pred velikim auditorijumima, kao što je bio slučaj sa koncertom u Sofiji pred 55.000 ljudi. Njena sposobnost da angažuje publiku, kao i njeni scenski nastupi, u kojima je često sarađivala sa plesnom grupom “Đogani Fantastiko”, dodatno su učvrstili njen status jedne od vodećih zvezda na muzičkoj sceni Balkana.

Dragana Mirković je tokom devedesetih ne samo održala već i unapredila svoj muzički izraz, ostavljajući trajni pečat na muzičkoj sceni i postavljajući visoke standarde za sve buduće izvođače u regionu.

“ZAM”

Nakon raspada benda “Žar”, Dragana Mirković se 1992. godine vraća na muzičku scenu sa novim elanom, snimajući svoj deveti studijski album “Dolaze nam bolji dani” pod okriljem izdavačke kuće “ZAM”. Ovaj album je obeležio novu fazu u njenoj karijeri, predstavljajući bogat repertoar od 13 pesama, među kojima su se istakle evergreen numere poput “Pitaju me u mom kraju”, “Umirem majko” i “Dolaze nam bolji dani”. Album je takođe uključivao hitove “Da, da, da” i “Dve sudbine”, pokazujući Draganinu sposobnost da se prilagodi i inovira u muzičkom izrazu.

Prodaja albuma premašila je sva očekivanja, sa preko 150.000 prodatih kaseta u samo dva meseca, dok je Dragana na koncertima izvodila čak sedam pesama sa novog albuma, što je bilo neobično za tadašnje standarde. Uz to, snimila je muzičke spotove za 12 pesama, dodatno promovišući svoj rad kroz video kasetu. Album je višestruko doštampavan, prodajući se ne samo u zemljama bivše Jugoslavije i dijaspori, već i u Bugarskoj i Rumuniji, sa ukupnim tiražom koji je premašio milion primeraka.

Ovaj uspeh je Dragani omogućio da postane jedna od najvećih zvezda na prostoru bivše Jugoslavije i šire. Njena popularnost potvrđena je i serijom od deset koncerata u Beogradu, gde je “Dom sindikata” deset večeri zaredom bio mesto okupljanja njenih obožavalaca. Usledila je i turneja po četrdesetak gradova, kao i uspešna serija gostovanja u dijaspori.

Godine 1993, Dragana izdaje jubilarni deseti album nazvan “No. 10”, posvećujući ga svom preminulom menadžeru Raki Đokiću. Album je obilovao hitovima kao što su “Do poslednjeg daha”, “Pitam svoje srce” i “Mnogo sam te poželela”, a posebnu pažnju privukle su i turska obrada “Baš tebe volim ja” i “Vetrovi tuge”. Za svoj doprinos muzici, iste godine je nagrađena Oskarom popularnosti za desetogodišnju popularizaciju i modernizaciju folk muzike, potvrđujući svoj status ikone na muzičkoj sceni.

Dragana Mirković

Dragana Mirković je igrala glavnu ulogu u filmu “Slatko od snova”

PGP – RTS

Nakon saradnje sa izdavačkom kućom “ZAM”, Dragana Mirković prelazi u “PGP-RTS” gde 1994. godine objavljuje jedan od svojih najznačajnijih albuma. Ovaj period u njenoj karijeri obeležava intenzivna saradnja sa grupom “Beat Street”, koja će trajati narednih godina, donoseći sveže zvuke u njen muzički repertoar. Album koji je tada objavljen smatra se jednim od vrhunaca njene karijere, sa pesmama koje su postale hitovi i ostale popularne do danas.

Autori pesama na ovom albumu bili su prvenstveno Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa, dok je Aleksandar Milić Mili komponovao muziku za baladu “Nisam ni metar od tebe”, koja je postala evergreen. Pored toga, Husa iz grupe “Beat Street” radio je na dens pesmama “Samo jedan sat” i “Kaži mi”, dodajući moderni ritam Draganinom stilu.

Godine 1995, Dragana kreće na obimnu turneju po bivšoj Jugoslaviji, često nastupajući u dva grada dnevno. Nakon turneje, održala je dva spektakularna solistička koncerta u Centru “Sava”, gde je izvela i neke pesme iz ranijeg perioda saradnje sa “Južnim vetrom”. Ovi koncerti su bili medijski veoma praćeni, a televizija “Pink” ih je direktno prenosila, dok su štampani mediji isticali glamuroznu produkciju i odličan prijem kod publike.

Krajem 1995. godine, Dragana izdaje svoj 12. studijski album, koji je za kratko vreme prodat u preko 60.000 primeraka. Album je otvorila pesma “Plači zemljo”, koja je postala jedan od njenih najvećih hitova. Usledili su novi albumi, među kojima se ističe saradnja sa Dejanom Milićevićem na spotu za pesmu “Poslednje veče”, kao i niz drugih pesama koje su postale hitovi.

Njen uspeh je krunisan 1998. godine spektakularnim koncertom u hali “Pionir”, gde se pojavila u automobilu “Lamborghini Diablo”, što je bio jedan od vrhunaca njene karijere. Međutim, 1999. godine, usled NATO agresije, promocija njenog albuma izdatog u saradnji sa “PGP-RTS” i “Grandom” je naglo prekinuta. I pored toga, Dragana je ostala jedna od najznačajnijih figura na muzičkoj sceni, čiji su hitovi i danas omiljeni kod široke publike.

2000 – e

Tokom 2000-ih, Dragana Mirković nastavlja sa uspešnom karijerom, prelazeći u izdavačku kuću “Komuna” 2000. godine i objavljujući svoj 16. studijski album. Odluka da sarađuje sa “Komunom” bila je motivisana željom da album prate kvalitetni spotovi, što je rezultiralo snimanjem spotova u egzotičnim lokacijama poput Sahare. Ovaj album karakterišu orijentalne melodije, prateći tadašnje muzičke trendove, i disk neobičnog oblika štampan u Švajcarskoj, što je predstavljalo inovaciju na tržištu.

U januaru 2004. godine, uprkos ranijim najavama da će prestati sa pevanjem nakon udaje, Dragana izdaje album “Trag u vremenu”, posvećujući ga svojoj porodici. Promocija ovog albuma pratila je i promena imidža, sa prepoznatljive crne na crvenu kosu. Album “Trag u vremenu” bio je manje komercijalan, sa pesmama koje nisu težile da postanu hitovi, ali je ipak imao svoju publiku, posebno u dijaspori.

Nakon toga, 2006. godine, Dragana objavljuje album “Luče moje” pod etiketom “PGP RTS”, koji predstavlja stilsku promenu jer ne sadrži klasične folk pesme. Album se odlikuje modernim pesmama i koreografijama u spotovima za gotovo sve pesme, među kojima se ističu “Sudbina”, “Na kraju” i “Pečat na usnama”.

Duet sa Danijelom Đokićem “Život moj” iz 2007. godine postaje veliki hit, dok 2008. godine Dragana izdaje album “Eksplozija” za “Vujin Records”. Iako su pesme bile kvalitetne, album nije dobio zasluženu promociju, osim na televiziji “DM SAT”. Spotovi za ovaj album snimljeni su u Istanbulu, gde je Dragana održala i koncert.

Nakon 12 godina pauze, 30. septembra 2010. godine, Dragana održava koncert u Beogradu u Centru “Sava”, koji je imao humanitarni karakter, potvrđujući svoj status jedne od najvećih zvezda regionalne muzičke scene.

DM SAT

Dragana Mirković, ne samo da je ostvarila značajnu karijeru kao pevačica, već je i uspešno zakoračila u svet medija osnivanjem svoje privatne satelitske televizije DM SAT. Ova televizija, pokrenuta nekoliko meseci nakon izlaska njenog albuma “Luče moje”, brzo je stekla popularnost zahvaljujući jedinstvenom sadržaju koji se fokusira na domaću muzičku scenu, emitujući spotove i talk-show emisije sa poznatim ličnostima.

DM SAT se izdvaja svojom sposobnošću da emituje retke i kvalitetne muzičke spotove koji se ne mogu naći na drugim kanalima, čime je postala dragocen resurs za ljubitelje domaće muzike. Pored muzičkog sadržaja, televizija nudi i kvalitetne talk-show programe, gde se razgovara sa najvećim zvezdama sa naših prostora, pružajući gledaocima uvid u živote i karijere poznatih ličnosti.

DM SAT video produkcija, deo ove medijske kuće, zaslužna je za produkciju mnogih muzičkih spotova, ne samo za Draganu već i za druge pevače. Njihov rad je prepoznat i nagrađen na međunarodnom nivou, a među nagrađenim spotovima su “Metak” od Stoje, “Zemljo, okreni se” od Dragane Mirković i “Džukelo” od Ane Nikolić, što dodatno potvrđuje kvalitet i profesionalizam DM SAT produkcije.

Dragana Mirković

Svojim nastupima, izvanrednim glasom i jedinstvenim stilom, Dragana oduševljava publiku širom Balkana

Noviji projekti

Dragana Mirković, jedna od najpoznatijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije, nastavila je svoju uspešnu karijeru i u novom milenijumu. U aprilu 2011. godine, Dragana je objavila singlove “Jedini”, posvećen njenom suprugu Toniju povodom deset godina braka, kao i pesme “Drugovi” i “Srce moje”. Spot za “Drugovi” snimljen je u njenom dvorcu “Ebenfurth”, dok su u spotu za “Jedini” učestvovala njena deca, Marko i Manuela.

Decembra 2012. godine, Dragana izdaje svoj jubilarni dvadeseti album koji sadrži dvadeset pesama, a izdavač za Bosnu i dijasporu bio je “Vujin Records”, dok je za Srbiju to bio “Zmex”. Naredne godine, u Rumuniji, na trgu u Rešici, održala je koncert pred 70.000 ljudi, potvrđujući svoj status regionalne muzičke zvezde.

U oktobru 2014. godine, Dragana je održala veliki solistički koncert u Beogradskoj Areni pred oko 20.000 ljudi, a 2015. godine koncert u Vrnjačkoj Banji pred istim brojem posetilaca. Decembra 2016. godine, nastupila je u Sofiji u najvećoj bugarskoj areni “Armeec” pred 17.000 ljudi.

Nakon izlaska svog dvadeset prvog studijskog albuma “Od milion jedan” 2017. godine, koji je oborio sve rekorde slušanosti, Dragana je započela veliku solističku turneju. Turneja je obuhvatila nastupe u Tuzli, Svrljigu, Bugarskoj, Somboru, kao i u Americi, gde je nastupala u Torontu, Čikagu, Njujorku i Sent Luisu, obarajući rekorde posete.

Nastavila je svoju turneju 2018. godine, nastupajući širom Evrope i Amerike, a iste godine izbacila je i pesmu “Proklet rođen” u duetu sa Vukom Mobom, koja je postala veliki hit. Dragana je nastavila da obara rekorde posete svojim koncertima, potvrđujući svoj status kao jedne od najvećih zvezda regionalne muzičke scene.

Nagrade i priznanja

Dragana Mirković, jedna od najistaknutijih figura na muzičkoj sceni Balkana, tokom svoje karijere primila je brojna priznanja i nagrade koja svedoče o njenom ogromnom doprinosu muzici. Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo ju je za „Pevačicu decenije“, što je samo jedno u nizu priznanja koje je stekla tokom svoje impresivne karijere.

Njena popularnost nije ograničena samo na Srbiju; u dijaspori je izabrana za jednu od najpopularnijih ličnosti treće Jugoslavije, zauzevši visoko drugo mesto odmah iza tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Na domaćoj sceni, Dragana je tri puta zaredom pobedila na manifestaciji “Poselo 202”, što dodatno potvrđuje njen status u folk muzici.

Sa devet osvojenih “Oskara popularnosti” i “Melkom” za pevačicu koja je obeležila 1995. godinu, Dragana je dva puta proglašena za najbolju pevačicu svih vremena u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Njena popularnost prešla je granice, pa je tako 2008. godine od strane gledalaca bugarske televizije „Balkanika“ proglašena za najpopularniju pevačicu na Balkanu, što potvrđuje njen regionalni i međunarodni uticaj u muzičkoj industriji.

Film “Slatko od snova”

Dragana Mirković, poznata pevačica, zauzela je glavnu ulogu u filmu “Slatko od snova”, koji je premijerno prikazan 12. aprila 1994. godine. Film je bajkovita priča sa elementima komedije koja prati život mlade Deni, koja radi u McDonald'su ali sanja o karijeri pevačice. Za potrebe filma, Dragana je pevala na engleskom jeziku, pokazujući svoj talenat i van muzičke scene.

Film “Slatko od snova” počeo je da snima Raka Đokić, a nakon njegove smrti bilo je neizvesno da li će se produkcija nastaviti. Međutim, Dragana, znajući koliko je Đokić želeo da se film realizuje, odlučila je da nastavi sa snimanjem, finansirajući troškove iz sopstvenih nastupa po dijaspori. Film je prvobitno trebao da nosi naziv “Fabrika snova”, ali je u poslednjem trenutku preimenovan u “Slatko od snova”.

U filmu su učestvovala i druga poznata glumačka imena poput Velimira Bate Živojinovića, Milorada Mandića Mande, Branke Katić, Gorice Popović i mnogih drugih. Premijera filma bila je spektakularna, sa vatrometom i Draganom koja je izvela koreografiju uz pesmu “Baby don't you know”, dodatno obogaćujući svoj umetnički izraz i doprinos domaćoj kinematografiji.

Dragana Mirković

Dragana Mirković i Toni Bijelić proveli su u braku više od dve decenije

Lični život

Dragana Mirković, jedna od najpoznatijih folk zvezda na Balkanu, pre braka sa austrijskim biznismenom Tonijem Bijelićem, imala je desetogodišnju vezu sa Zoranom Bašanovićem, koji je bio istaknuti biznismen, političar i estradni menadžer. Ova veza bila je značajna ne samo na ličnom, već i na profesionalnom planu, jer je Bašanović bio i njen menadžer. Njihova saradnja i ljubavna priča trajale su tokom turbulentnih devedesetih, kada je Dragana doživljavala vrhunac svoje karijere.

Međutim, krajem devedesetih, njihovi putevi su se razdvojili, a Dragana je ubrzo upoznala Tonija Bijelića u Beču. Njihova ljubav brzo je procvetala, a 2000. godine su se venčali. Brak je ubrzo obogaćen dolaskom dece – sina Marka 2001. i ćerke Manuele 2002. godine. Dragana i Toni su više od dve decenije delili zajednički život, gradeći porodicu i podržavajući jedno drugo u svim životnim aspektima.

Ipak, nakon više od dvadeset godina braka, došlo je do promena u njihovom odnosu. Problemi su počeli 2021. godine, ali su Dragana i Toni nastojali da održe privid normalnosti, skrivajući od javnosti da više nisu zajedno. Toni je, kako se navodi, započeo novu vezu sa znatno mlađom partnerkom i trenutno živi u Nemačkoj, ali je ubrzo demantovao sve te navode. Ova nova faza u životu Dragane Mirković pokazuje da čak i životi javnih ličnosti mogu imati svoje izazove i promene, uprkos sjaju i glamuru koji ih često prati.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Dragana Mirković? Dragana Mirković je renomirana srpska folk pevačica, čija karijera obuhvata više od tri decenije, tokom kojih je stekla veliku popularnost u regionu i šire.
 • Kako je Dragana Mirković započela svoju muzičku karijeru? Dragana je svoju karijeru započela kao tinejdžerka sredinom 80-ih, brzo postajući jedna od vodećih figura na folk sceni bivše Jugoslavije.
 • Koji su najveći hitovi Dragane Mirković? Među njenim najvećim hitovima su pesme kao što su “Plači zemljo”, “Lepi moj”, “Milo moje”, koje su joj osigurale status zvezde.
 • Da li je Dragana Mirković bila udata i ima li dece? Dragana je bila udata za Tonija Bijelića, sa kojim ima dvoje dece, sina Marka i ćerku Manuelu.
 • Kakve su poslovne aktivnosti Dragane Mirković osim pevanja? Pored pevanja, Dragana je poznata i kao vlasnica televizijske stanice DM SAT, koja promoviše muzički sadržaj i kulturu Balkana.
 • Da li je Dragana Mirković dobijala neka priznanja ili nagrade? Dragana je tokom svoje karijere dobila brojne nagrade, uključujući višestruke “Oskare popularnosti” i priznanja za doprinos muzičkoj industriji.

Za kraj

Dragana Mirković je neosporno jedna od najznačajnijih figura na balkanskoj muzičkoj sceni, čija karijera traje već decenijama. Njena sposobnost da se prilagodi promenama u muzičkoj industriji, uz očuvanje autentičnog stila, učinila ju je miljenicom publike širom regiona i dijaspore. Kroz svoje pesme, koje često odražavaju duboke emocije i lična iskustva, Dragana je uspela da stvori snažnu vezu sa svojim slušaocima. Njena posvećenost muzici, zajedno sa poslovnim poduhvatima, potvrđuje njen status kao istinske zvezde i uticajne ličnosti u svetu balkanske muzike.

Spoljne reference:

Albumi

 • Imаm dečka nemirnog (1984)
 • Umiljаto oko moje (1985)
 • Spаsi me sаmoće (1986)
 • Ruže cvetaju samo u pesmama (1987)
 • Najlepši par (1988)
 • Simpatija (1989)
 • Pomisli želju (1990)
 • Dobra devojka (1991)
 • Dolaze nam bolji dani (1992)
 • No. 10 (1993)
 • Nije tebi do mene (1994)
 • Plači zemljo (1995)
 • Nema promene (1996)
 • Kojom gorom (1997)
 • 15 (1999)
 • 16 (2000)
 • Trag u vremenu (2004)
 • Luče moje (2006)
 • Eksplozija (2008)
 • 20 (2012)
 • Od milion jedan (2017)

Spotovi

1980 – e

 • Imаm dečka nemirnog (1984)
 • Uteši me, tužna sam (1984)
 • Hej, mladiću, baš si šik (1984)
 • Oprosti za sve (1986)
 • Spаsi me sаmoće (1986)
 • Kad bi znao kako čeznem (1986)
 • Ne veruj im, srećo (1987)
 • Ruže cvetaju samo u pesmama (1987)
 • Treba mi neko (1987)
 • Ne idi, ostani moj (1988)
 • Mogu li reći, ne volim te (1988)
 • Slađano moje, slađano (1988)
 • Kolo sreće (1988)
 • Još ljubavi ima (1988)
 • Milo moje, što te nema (1988)
 • Najlepši par (1988)
 • Što te nema (1988)
 • Simpatija (1989)
 • Nema sreće bez tebe (1989)
 • Neću da živim bez tebe (1989)
 • Sto ću čuda učiniti (1989)
 • Vatra (1989)
 • Doviđenja, milo moje (1989)
 • Čekaj me još malo (1989)

1990 – 1995 e

 • Mamina i tatina (1990)
 • Jeleni košute ljube (1990)
 • Cvete moj (1990)
 • Oprosti što ti smetam (1990)
 • Hoćeš, hoćeš, pogledaćeš (1990)
 • Ne plače se za junakom (1990)
 • Volim te voliš me (1991)
 • Kaži mi sunce moje (1991)
 • Hajdemo negde (1991)
 • Poklanjam ti svoju ljubav (1991)
 • Umreću zbog tebe (1991)
 • Svud si oko mene (1991)
 • Bog srca mog (1991)
 • Dodaj gas (1991)
 • Dobra devojka (1991)
 • Obraše se vinogradi (1991)
 • Ječam žela kosovka devojka (1991)
 • Black or White (1991)
 • Dobro jutro, dobar dan (1992)
 • Umirem majko (1992)
 • Pitaju me u mom kraju (1992)
 • Sedmi dan (1992)
 • Žensko srce (1992)
 • Matematika (1992)
 • Da, da, da (1992)
 • Dve sudbine (1992)
 • Stani dušo, stani zlato (1992)
 • Dolaze nam bolji dani (1992)
 • Moralo je leto proći (1992)
 • O, da li znaš (1992)
 • Do poslednjeg daha (1993)
 • Pitam svoje srce (1993)
 • Baš tebe volim ja (1993)
 • Mnogo sam te poželela (1993)
 • Biću njegova (1993)
 • Zaboravi srce (1993)
 • Vetrovi tuge (1993)
 • Kad za tobom umrem ja (1993)
 • Halo dragi (1993)
 • Tebi ljubav meni bol (1993)
 • Ne pada mi na pamet (1993)
 • Nije tebi do mene (1994)
 • Crni leptir (1994)
 • Čarolija (1994)
 • Varala bih, varala (1994)
 • Od kad sam se u tebe zaljubila (1994)
 • Za mene si ti (1994)
 • Tugo mojih dana (1994)
 • Opojni su zumbuli (1994)
 • Ljubav se meni dešava (1994)
 • Kaži mi (1994)
 • Baby Don't You Know (1994)
 • Changes (1994)
 • Riding through the fire (1994)
 • Red Ferrari (1994)

1995 – 2000 – e

 • Plači zemljo (1995)
 • I u dobru i u zlu (1995)
 • Sve me na tebe podseća (1995)
 • Stani suzo stani (1995)
 • Jedan život je (1995)
 • Volela bih da te vidim (1995)
 • Divlja devojka (1995)
 • Nema promene (1996)
 • Dušu si mi opio (1996)
 • Zagrlj me majko (1996)
 • Oči pune tuge (1996)
 • To nije tvoja stvar (1996)
 • Samo jedan sat (1996)
 • Poslednje veče (1997)
 • Biće mi kako kad (1997)
 • Niko nikog ne voli (1997)
 • Danima (1999)

2000 – e

 • Sama (2000)
 • Nemam ja milion sudbina (2000)
 • Ja uspomenu čuvam (2000)
 • Ja imam te a ko da nemam te (2001)
 • Srcu nije lako (2001)
 • Evo dobro sam (2004)
 • Luče moje (2006)
 • Pečat na usnama (2006)
 • Na kraju (2006)
 • Nepoželjna (2006)
 • Teci mi kroz vene (2006)
 • Ljubi il’ ubij (2006)
 • Sudbina (2006)
 • Danak ljubavi (2006)
 • Depresivan dan (2006)
 • Život moj (2007)
 • Zemljo okreni se (2008)
 • Nauči me (2008)
 • Zapaliću srce (2008)
 • Eksplozija (2008)
 • Jedino moje (2008)
 • Ti me rani (2008)
 • Laste (2008)
 • Sve bih dala da si tu (2008)
 • Nešto lepo (2008)
 • Jači nego ikad (2008)
 • Prsten (2009)
 • Rođendan (2009)
 • Fobija (2009)
 • Gromovi (2009)

2010 – e

 • Drugovi (2011)
 • Jedini (2011)
 • Mili, mili (2012)
 • Ljubavi (2012)
 • Ti misliš da je meni lako (2012)
 • Kontinent (2013)
 • Pucaj pravo u srce (2013)
 • Mače (2013)
 • Pustinja osećanja (2013)
 • Kad nas vide zagrljene (2013)
 • Hej, živote (2014)

Saradnje

 • Nek puknu dušmani (ft. Mile Kitić, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić i Kemal Malovčić, 1986)
 • Svi grešimo (ft. Sinan Sakić, 1987)
 • Dal će moći da se živi (ft. Sinan Sakić, prateći vokal, 1988)
 • Hej, devojko da li imaš momka (ft. Miodrag Jakovljević, 1989)
 • Ja te volim to ne krijem (ft. Miodrag Jakovljević, 1989)
 • E, moj doktore (ft. Zana, 1990)
 • Ako me umiriš sad (ft. Vesna Zmijanac, prateći vokal, 1992)
 • Smej se (ft. Nino, prateći vokal, 1993)
 • Usne vrele kao žar (ft. Nino Rešić, prateći vokal, 1993)
 • Kome trema duša ranjena (ft. Kuki, prateći vokal, 1995)
 • Sve je isto samo pesme nisu (ft. Kuki, prateći vokal, 1995)
 • Niko kao ti (ft. Kuki, prateći vokal, 1995)
 • Tražim te u dugim noćima (ft. Kuki, prateći vokal, 1995)
 • Sele moja (ft. Zorica Brunclik, 1996)
 • Divlja devojka (ft. Nino, 1995)
 • Samo jedan sat (ft. Beat Street, 1996)
 • Oči pune tuge (ft. Željko Šašić, 1996)
 • Ona je priča života moga (ft. Željko Šašić, prateći vokal, 1997)
 • Zenico oka mog (ft. Zoran Stračević, 2000)
 • Srcu nije lako (ft. Divlji kesten, 2000)
 • Ja imam te, a ko da nemam te (ft. Hari Mata Hari, 2001)
 • Život moj (ft. Danijel Đokić, 2007)
 • Jači nego ikad (ft. Mile Kitić, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić i Kemal Malovčić, 2008)
 • Gromovi (ft. Boban Rajović, 2009)
 • Kad nas vide zagrljene (ft. Hanka Paldum, 2013)
 • Don't Go Away – No Te Vallas (ft. Jose Feliciano, 2014)
 • Trovanje (ft. Danijel Đokić, 2017)
 • Proklet rođen (ft. Vuk Mob, 2018)
 • Sad i zauvek (ft. Aca Lukas, 2021)

Festivali

 • MESAM – Umiljato oko moje (1985)
 • Poselo godine 202 – Kolo sreće / Milo moje što te nema / Slađano moje, slađano (1989)
 • Poselo godine 202 – Simpatija, prva nagrada na Poselu (1990)
 • Poselo godine 202 – Kaži mi sunce moje / Dobra devojka, prva nagrada na Poselu (1991)
 • Hit parada – Dobra devojka (1992)
 • Sabor, Beograd – Dobitnica estradno – muzičke nagrade Srbije za životno delo (najmlađa dobitnica nagrade u istoriji) (2019)