Vuk Mob muzika

Vuk Mob

Ko je Vuk Mob?

Vuk Mob, rođen kao Vukadin Gojković, predstavlja jednu od najzapaženijih figura na savremenoj srpskoj muzičkoj sceni. Rođen 28. januara 1990. godine u Beogradu, Vuk Mob je kroz svoju karijeru uspeo da se istakne kao talentovani reper, pevač i tekstopisac. Njegov umetnički put započeo je pod pseudonimom Er Mob, ali je ubrzo stekao popularnost pod sadašnjim imenom.

Vuk Mob se proslavio svojim jedinstvenim stilom koji kombinuje elemente pop-folka i repa, čime je privukao pažnju šire publike. Njegove pesme često odražavaju lična iskustva i društvene teme, što ih čini relevantnim i pristupačnim širokom spektru slušalaca. Kroz svoju karijeru, Vuk Mob je sarađivao sa mnogim poznatim umetnicima i producentima, što je dodatno doprinelo njegovoj popularnosti i priznanju u muzičkoj industriji.

Rani život i obrazovanje

Vukadin Gojković, poznatiji kao Vuk Mob, rođen je 28. januara 1990. godine u Beogradu, Srbija. Odrastao u srpskoj prestonici, Vuk je od malih nogu pokazivao interesovanje za muziku, što je bilo očigledno kroz njegovu rano izraženu sklonost ka pevanju i pisanju tekstova. Njegovo detinjstvo bilo je prožeto muzičkim uticajima, koji su igrali ključnu ulogu u njegovom kasnijem umetničkom razvoju.

Vuk Mob je svoje formalno obrazovanje započeo u Beogradu, gde je pohađao osnovnu i srednju školu. Tokom školovanja, često je učestvovao u školskim i lokalnim muzičkim događajima, gde je sticao prve iskustva na sceni. Njegova porodična pozadina takođe je imala uticaja na njegovu karijeru. Iako nema mnogo javno dostupnih informacija o njegovoj porodici, poznato je da su podržavali njegovu strast prema muzici i umetničkom izražavanju.

Nakon završetka srednje škole, Vuk Mob je odlučio da se posveti muzici, što je označilo početak njegove profesionalne karijere. Njegovo obrazovanje, iako možda nije bilo formalno usmereno na muziku, pružilo mu je osnovu za razvoj veština koje su kasnije postale ključne u njegovom radu kao tekstopisca i izvođača.

Vuk Mob

Vuk Mob je jedan od najistaknutijih muzičara savremene srpske muzičke scene

Počeci muzičke karijere

Vuk Mob započeo je svoju muzičku karijeru u mladim godinama, kada je njegova strast prema muzici počela da se kristališe u konkretnu umetničku ambiciju. Njegovi prvi koraci u muzici bili su obeleženi eksperimentisanjem sa različitim žanrovima i stilovima, što je kasnije doprinelo njegovom jedinstvenom muzičkom izrazu. U početku, Vuk je nastupao pod pseudonimom Er Mob, ali je ubrzo shvatio da želi da stvori jači i osobeniji umetnički identitet.

Razvoj umetničkog imena “Vuk Mob” bio je ključan trenutak u njegovoj karijeri. Ovo ime nije samo odraz njegovog pravog imena, već i simbol njegove snage, nezavisnosti i jedinstvenosti u muzičkom svetu. Ime “Vuk” odražava njegovu srpsku baštinu i ličnu povezanost sa svojim korenima, dok “Mob” sugeriše modernost i povezanost sa urbanom kulturom.

U ovom periodu, Vuk Mob je počeo da snima svoje prve pesme i da se pojavljuje na manjim muzičkim događajima, gde je stekao prve obožavatelje i počeo da gradi svoju reputaciju. Njegov talent za pisanje tekstova i izvođenje brzo je privukao pažnju šire publike, što je bilo presudno za njegov dalji uspon na muzičkoj sceni. Ovi rani koraci u muzici postavili su temelje za njegovu kasniju uspešnu karijeru, gde je Vuk Mob postao prepoznatljivo ime u svetu srpske pop i rep muzike.

Uspon u karijeri

Vuk Mob svoj uspon na muzičkoj sceni započeo je 2014. godine izdavanjem singla “Zlato dijamanti”, koji je odmah privukao pažnju publike i kritike. Njegov jedinstveni stil, koji spaja elemente repa i pop-folka, brzo je postao prepoznatljiv i omiljen među slušaocima.

Iste godine, Vuk Mob je započeo seriju uspešnih saradnji sa drugim umetnicima. Njegove pesme “Voli me” i “Slikaj se za mene”, nastale u saradnji sa reperom Đusom, pokazale su njegovu sposobnost da stvara hitove koji odjekuju na muzičkoj sceni. U 2015. godini, Vuk je nastavio sa izdavanjem hitova poput “Ferrari”, “Gusta mi magla” i “Zbog nje”, koji su dodatno učvrstili njegovu poziciju na muzičkoj sceni.

Njegova saradnja sa Jala Bratom na pesmi “Zvezde plaču za nama”, kao i dueti “Mala je luda” i “Kao ti” sa Markom Morenom, pokazali su njegovu svestranost i sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim stilovima. Godina 2016. donela je još singlova, uključujući “Vatikan” i “Moje oči lažu”, kao i niz dueta poput “Ona drži lovu” (sa Markom Morenom i Mc Stojanom), “Nevaljala” (sa Sandrom Afrikom), “Gadafi” (sa Maus Makijem), “Greška” (sa Markom Morenom) i “Manijak” (sa grupom Trik FX).

U 2017. godini, Vuk Mob je nastavio sa izdavanjem uspešnih pesama kao što su “E pa neka” i “Senke”. Njegovi dueti “Hijena” sa Teodorom Džehverović, “Iza tebe” sa Sandrom Afrikom i “Duplo loši” sa DJ Shone-tom i Gasttozz-om, dodatno su potvrdili njegovu popularnost.

Većina njegovih spotova beleži milionske preglede na YouTube kanalu, pri čemu se duet “Nevaljala” ističe sa više od 26 miliona pregleda. Ova impresivna brojka svedoči o velikoj popularnosti Vuka Moba i njegovoj sposobnosti da stvara muziku koja odjekuje širom regiona.

Vuk Mob

Vuk Mob i Dragana Mirković su izdali pesmu “Proklet rođen” 2018. godine

Nastavak uspešne karijere

Vuk Mob je nastavio svoj impresivan uspon na muzičkoj sceni i u 2018. godini, kada je ostvario saradnju sa regionalnom zvezdom Draganom Mirković na pesmi “Proklet rođen”. Za ovu pesmu, Vuk Mob je napisao tekst, pokazujući svoj talent ne samo kao izvođač, ali i kao tekstopisac. Ova saradnja sa jednom od najvećih zvezda balkanske muzičke scene dodatno je potvrdila njegovu umetničku vrednost i popularnost.

U periodu koji je usledio, Vuk Mob je snimio niz solo pesama koje su dodatno obogatile njegov repertoar. Pesme kao što su “Klub ili kafana”, “Gang bebo” i “Miševi kolo vode” pokazale su njegovu svestranost i sposobnost da stvara hitove koji odgovaraju različitim ukusima publike.

Godina 2019. bila je posebno plodna, sa pesmama “Prete mi” (u saradnji sa Emilom Đulovićem i Klincom), “GTA”, “Slavija” i “Koraci u noći” (u saradnji sa Voyage i Breskvicom). Ove pesme su dodatno potvrdile njegovu sposobnost da stvara raznovrsnu muziku koja odjekuje kod široke publike.

U 2020. godini, Vuk Mob je nastavio sa izdavanjem hitova, uključujući pesme “Da te volim”, “Ide gas” i “Stranci u noći”. Svaka od ovih pesama donela je nešto novo i sveže u njegov muzički izraz, potvrđujući njegov status kao jednog od vodećih umetnika na muzičkoj sceni Balkana.

Lični život

Vuk Mob imao je zapažen privatni život koji je često bio predmet interesovanja javnosti i medija. Njegova veza sa starletom Tijanom Ajfon bila je posebno u centru pažnje, posebno 2015. godine kada su zajedno učestvovali u rijaliti programu “Parovi”. Njihova veza bila je burna, sa nekoliko pomirenja i raskida, što je dodatno privlačilo medijsku pažnju.

Nakon što su ostali u prijateljskim odnosima, u maju 2015. godine došlo je do javnog sukoba između njih dvoje na društvenim mrežama. Tijana Ajfon je tada na društvenim mrežama iznela niz optužbi na račun Vuka Moba, nazivajući ga neuspešnom kopijom repera Raste i tvrdeći da je njegova popularnost rezultat njene pomoći. Ove izjave su izazvale veliku pažnju javnosti i medija.

Što se tiče njegovih drugih ljubavnih veza, mediji su spekulisali o njegovoj romansi sa pevačicom Teodorom Džehverović. Međutim, Vuk Mob je demantovao ove glasine, ističući da su njih dvoje samo sarađivali na muzičkom planu.

U 2019. godini, Vuk Mob je započeo romansu sa novinarkom Oliverom Konatar. Par je dobio ćerku Teonu, ali su se razšli ubrzo nakon rođenja njihove ćerke.

Vuk Mob

Vuk Mob je bio jedan od učesnika rijaliti šoua “Zadruga” 2020. godine

Rijaliti

Tokom 2015. i 2016. godine, Vuk Mob bio je jedan od učesnika popularnog rijaliti programa “Parovi” koji se emituje na Happy TV. Njegovo učešće u ovom programu privuklo je veliku pažnju javnosti, posebno zbog njegovog karaktera i umetničkog identiteta.

Prvi put se pojavio u trećoj sezoni “Parova”, gde je njegov boravak u rijalitiju bio prekinut zbog tragičnog porodičnog događaja. Ovaj nesrećan incident je izazvao saosećanje kod gledalaca i dodatno ga približio srpskoj javnosti. Njegov povratak u rijaliti svet dogodio se u četvrtoj sezoni istog programa, gde je bio jedan od zapaženijih učesnika. Međutim, tokom te sezone, Vuk je izbačen iz programa glasovima gledalaca, što je bilo još jedno u nizu iskustava koje su oblikovale njegov javni imidž.

Nakon nekoliko godina pauze od rijaliti programa, Vuk Mob se ponovo pojavio u septembru 2020. godine, ovog puta kao učesnik u četvrtoj sezoni rijalitija “Zadruga”. Njegovo učešće u “Zadruzi” bilo je još jedno poglavlje u njegovoj karijeri koje je privuklo pažnju javnosti, kako zbog njegovih muzičkih dostignuća, tako i zbog njegovog ličnog života i karaktera koji je pokazivao u ovom popularnom TV formatu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Vuk Mob? Vuk Mob, čije pravo ime je Vukadin Gojković, je popularni srpski reper i pevač, poznat po svom jedinstvenom stilu koji kombinuje elemente repa i pop-folka.
 • Kada je Vuk Mob započeo svoju muzičku karijeru? Vuk Mob je svoju muzičku karijeru započeo sredinom 2010-ih, brzo stičući popularnost zahvaljujući svojim hitovima i jedinstvenom muzičkom izrazu.
 • Da li je Vuk Mob bio u rijaliti programima? Da, Vuk Mob je bio učesnik u nekoliko sezona rijaliti programa “Parovi” i “Zadruga”, gde je njegovo učešće privuklo veliku pažnju javnosti.

Za kraj

Vuk Mob ostavio je neizbrisiv trag na srpskoj muzičkoj sceni. Njegova sposobnost da kombinuje različite muzičke žanrove, stvarajući jedinstveni stil, učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih umetnika u regionu. Iako su njegovu karijeru pratili brojni skandali i kontroverze, njegov umetnički doprinos i popularnost među publikom ne mogu se zanemariti. Vuk Mob je primer umetnika koji je uspeo da se izbori sa izazovima javnog života i ostane relevantan u promenljivom svetu muzike, ostavljajući za sobom bogato nasleđe koje će inspirisati buduće generacije muzičara.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Poslednji ples (2023, IDJ Tunes)

Singlovi

 • Aha (2012)
 • Ona mrzi ceo svet (ft. Marko Moreno, Đus, Napoleon, 2014)
 • Zlato, dijamanti (2014)
 • Nema nas (ft. Polo Čare, 2014)
 • Lapsus (ft. Jala Brat, 2014)
 • Voli me (ft. Đus, 2014)
 • Nema vremena (ft. Napoleon, 2014)
 • Neka zapali se sve (ft. Napoleon, 2014)
 • Zvezde plaču za nama (ft. Jala Brat, 2015)
 • Kao nekad (ft. Sajfer, 2015)
 • Ferrari (2015)
 • Zbog nje (2015)
 • Moje oči lažu (2015)
 • Gusta mi magla (2015)
 • Kao ti (ft. Marko Moreno, 2015)
 • Vatikan (2016)
 • Ona drži lovu (ft. Marko Moreno, MC Stojan, 2016)
 • Nevaljala (ft. Sandra Afrika, 2016)
 • Gadafi (ft. Maus Maki, 2016)
 • Greška (ft. Marko Moreno, 2016)
 • E, pa neka (2017)
 • Senke (2017)
 • Duplo loši (ft. Gasttozz, DJ Shone, 2017)
 • Iza tebe (ft. Sandra Afrika, 2017)
 • Bez nje (ft. BCREW, 2017)
 • Hajniken (ft. Cobi, 2018)
 • Proklet rođen (ft. Dragana Mirković, 2018)
 • Geng bebo (2018)
 • Miševi kolo vode (2018)
 • 12 sati (ft. Mili, 2018)
 • GTA (2019)
 • Slavija (2019)
 • Koraci u noći (ft. Voyage, Breskvica, 2019)
 • Da te volim (2020)
 • Ide gas (2020)
 • Stranci u noći (2020)