MC Stojan

Od | 21 Decembra, 2023
MC Stojan

Ko je MC Stojan?

Marko Stojković, široj javnosti poznat kao MC Stojan, jedan je od najprepoznatljivijih imena na srpskoj muzičkoj sceni. Njegov umetnički put, obeležen jedinstvenim stilom i energičnim nastupima, učinio ga je miljenikom publike, posebno među mlađim generacijama. Kroz svoju karijeru, MC Stojan je uspeo da izgradi snažan identitet, kombinujući moderne muzičke trendove sa tradicionalnim elementima, čime je stekao široku popularnost i priznanje. Njegove pesme, koje često sadrže zarazne melodije i pamtljive tekstove, postale su neizostavni deo regionalne muzičke scene.

Rani život i obrazovanje

Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan, rođen je 15. februara 1983. godine u Čačku. Proveo je svoje detinjstvo i rane godine u rodnom mestu Lučani, gde je stekao osnovne vrednosti i oblikovao svoj karakter. Njegov život u Lučanima bio je ispunjen jednostavnim, ali dragocenim iskustvima koja su uticala na njegovu kasniju karijeru i životne izbore.

Završivši osnovno obrazovanje, Marko je nastavio svoje školovanje u Gimnaziji „Sveti Sava” u Pоžegi. Tokom gimnazijskih dana, Marko je pokazivao interesovanje za različite oblasti, ali je muzika uvek bila njegova prva ljubav. Iako je bio usmeren na akademsko obrazovanje, njegova strast prema muzici nije jenjavala.

Nakon završetka gimnazije, Marko se uputio ka većem i dinamičnijem okruženju – Beogradu, gde je upisao Ekonomski fakultet. Ovaj korak nije samo označio početak njegovog visokoškolskog obrazovanja, već i novu etapu u njegovom životu, gde je imao priliku da se susretne sa različitim kulturama i idejama koje su dodatno obogatile njegov umetnički izraz.

Iako je kao srednjoškolac često bio usamljen u svom uverenju da će se baviti muzikom, Marko nije odustajao od svojih snova. Ta unutrašnja snaga i posvećenost svojim ciljevima bili su ključni u njegovom putu ka uspehu. Njegova upornost i vera u sebe kasnije su mu omogućili da postane jedan od najpoznatijih muzičara na srpskoj sceni.

MC Stojan

MC Stojan

Muzička karijera

MC Stojan započeo je svoju muzičku karijeru 2005. godine pesmom “Bičuj me Stojane”, koja je odmah privukla pažnju publike. Već od detinjstva, Marko je znao da je muzika njegova prava ljubav, pa je tako počeo sa repovanjem, izražavajući svoju kreativnost i strast kroz muziku.

Nakon uspeha sa prvom pesmom, MC Stojan je nastavio da objavljuje numere koje su često imale seksualnu tematiku, ali na šaljiv i duhovit način. Ovaj pristup mu je omogućio da se izdvoji na muzičkoj sceni i stekne brojne fanove.

Godine 2010, njegova popularnost je dodatno porasla zahvaljujući pesmi “Seksi”. Ova pesma je postala hit i dodatno učvrstila njegov status na muzičkoj sceni. Njegova pesma “Kuku lele” izazvala je kontroverze zbog njenog provokativnog spota, što je dovelo do toga da je na YouTube-u bila ograničena za gledaoce mlađe od osamnaest godina.

U 2012. godini, MC Stojan je snimio pesmu “Kakva guza”, koja je postala popularna i često puštana u emisijama poput “Paparaco lova”. Njegov album “Bahata” iz 2017. godine dodatno je učvrstio njegovu poziciju na muzičkoj sceni.

Jedan od njegovih najvećih hitova, “La Miami” iz 2018. godine, postigao je ogroman uspeh sa preko 100 miliona pregleda na YouTube-u. Zbog ovog uspeha, MC Stojan je krenuo na američku turneju u septembru iste godine. Krajem godine objavio je pesmu “Alo”, a već sledeće godine, u aprilu, izbacio je pesmu “Udahni duboko”, koja je takođe privukla veliku pažnju zbog zanimljivih i humorističnih spotova.

MC Stojan je tokom svoje karijere sarađivao sa mnogim poznatim pevačima, uključujući Kseniju Pajčin, Tinu Ivanović, Janu, Cviju, Mitra Mirića, Ša, Sandru Afriku, Miu Borisavljević, Acu Lukasa, Aleksandru Prijović, Đanija, Darka Lazića, Aleksandru Mladenović, Jovanu Perišić i mnoge druge. Ove saradnje su mu omogućile da proširi svoj muzički izraz i stekne još veću popularnost.

Lični život

MC Stojan poznat je po tome što retko deli detalje o svom detinjstvu i privatnom životu sa javnošću. On preferira da njegov javni imidž ostane fokusiran na njegovu muzičku karijeru, dok svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti. Ova diskrecija je deo njegovog karaktera i načina na koji se nosi sa slavom i medijskom pažnjom.

Unatoč svojoj rezervisanosti kada je reč o ličnom životu, MC Stojan je ipak otkrio nekoliko stvari koje voli i koje su mu važne. On ističe svoju ljubav prema muzici, koja je ne samo njegov posao, već i strast koja ga pokreće. Pored muzike, on je izrazio svoju sklonost prema ženama, teretani i mačkama. Ovi interesi daju uvid u njegovu svakodnevicu i stvari koje ga ispunjavaju izvan profesionalnih obaveza.

Nažalost, 3. januara 2019. godine, MC Stojan je doživeo veliki gubitak kada mu je preminuo otac. Ovaj događaj je imao dubok uticaj na njega, kao što je to slučaj sa svakim ko doživi gubitak roditelja.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko je MC Stojan? MC Stojan, čije je pravo ime Marko Stojković, je popularni srpski pevač poznat po svojim hitovima i jedinstvenom stilu u muzici.
  • Kada i gde je MC Stojan rođen? Rođen je 15. februara 1983. godine u Čačku, Srbija.
  • Kako je MC Stojan započeo svoju muzičku karijeru? Svoju karijeru je započeo 2005. godine pesmom “Bičuj me Stojane”, koja je odmah privukla pažnju publike.
  • Koje su neke od najpoznatijih pesama MC Stojana? Njegove popularne pesme uključuju “Seksi”, “Kuku lele”, “Kakva guza”, “La Miami”, i “Udahni duboko”.
  • Da li je MC Stojan sarađivao sa drugim umetnicima? Da, sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima, uključujući Kseniju Pajčin, Tinu Ivanović, Janu, Cviju, Mitra Mirića, i mnoge druge.
  • Kakav je MC Stojanov pristup privatnom životu? MC Stojan retko deli detalje o svom privatnom životu sa javnošću, preferirajući da njegov javni imidž ostane fokusiran na njegovu muzičku karijeru.

Za kraj

MC Stojan, rođen kao Marko Stojković, ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije. Od svojih skromnih početaka do statusa priznatog umetnika, njegova karijera je putovanje ispunjeno strašću, talentom i neumornim radom. Njegove pesme, koje spajaju humor, provokaciju i zarazne melodije, osvojile su srca publike širom regiona. Iako privatno diskretan, njegov umetnički izraz i javni nastupi govore sami za sebe. MC Stojan je primer kako upornost i posvećenost snovima mogu dovesti do izuzetnih dostignuća, čineći ga ne samo muzičkom zvezdom, već i inspiracijom mnogima.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

  • Bahata (2017)

Singlovi

  • Bičuj me Stojane (2005)
  • Skini sve (duet sa Nidžom Blejom) (2005)
  • Ćuti i puši (2005)
  • Very bad bitch (2005)
  • Vidim dobru ribu (2008)
  • Brzo (2009)
  • Doktor za grudi (2009)
  • Požuri (duet sa Ksenijom Pajčin) (2009)
  • Nadice isprži mi jaja (2009)
  • 93 (2009)
  • Mamacita (2009)
  • Reci mi ko te ljubi (2009)
  • Seksi (duet sa Tinom Ivanović) (2010)
  • Kuku lele (2011)
  • Kakva guza (duet sa Em-si Jankom) (2012)
  • Ne znam gde sam (duet sa Cvijom) (2012)
  • Ti i ja (duet sa Janom) (2012)
  • U srce pucaj mi (2012)
  • Živeli (duet sa Di-džej Markom i Mitrom Mirićem) (2013)
  • Volim te (duet sa Di-džej Silverom) (2013)
  • Vatreno, vatreno (duet sa Galenom) (2013)
  • Ajmo svi (duet sa Alegro bendom i DH music) (2013)
  • Luda žurka (2014)
  • Samo zaigraj (duet sa Ša i Di-džej Đurom) (2014)
  • Haljina bez leđa (duet sa Sandrom Afrikom) (2014)
  • Samo me ljubi (duet sa Miom Borisavljević) (2015)
  • Zagrljaj (duet sa Mr. Blackom) (2015)
  • Kraljevi grada (duet sa Acоm Lukasom) (2015)
  • Šta bi (duet sa Aleksandrom Prijović) (2015)
  • Navučen na tebe (2016)
  • Ti si meni sve (2016)
  • Fejk (duet sa Kurtoazijom) (2017)
  • Bogata (duet sa Kurtoazijom) (2017)
  • Njami, njami (duet sa Kurtoazijom) (2017)
  • Votka i martini (duet sa Kurtoazijom) (2017)
  • Mein schatzi (duet sa Darkom Lazićem) (2017)
  • Čekaj, čekaj (duet sa Aleksandrom Mladenović) (2017)
  • Pevačica (duet sa Janom i Đanijem) (2017)
  • Ti odlaziš, ja ostajem (duet sa Dinnom) (2018)
  • Jednom majka rađa (duet sa Jovanom Perišićem) (2018)
  • Lete pare (2018)
  • La Miami (2018)
  • Alo (2018)
  • Udahni duboko (2019)
  • Šalji broj (2019)
  • 100% (2019)
  • Mogu ja to (2019)
  • Ole, ole (2020)
  • Tuturutu (duet sa Hurricane) (2020)
  • Voli me, voli me (duet sa Teodorom Džehverović) (2021)
  • Candy (duet sa Teodorom Džehverović) (2021)
  • Gili, gili (2021)
  • Vegan (duet sa Wajwai) (2021)
  • Život si moj (duet sa Breskvicom) (2022)

Spotovi

  • Bičuj me Stojane – 2005 – —
  • Požuri – 2009 – LoOney
  • Seksi – 2010 – LoOney
  • Kuku lele – 2011 – Dejan Milićević
  • Kakva guza – 2012 – Dejan Milićević
  • Ne znam gde sam – 2012 – Andrej Ilić
  • Ti i ja – 2012 – Andrej Ilić
  • U srce pucaj mi – 2012 – Andrej Ilić
  • Živeli – 2013 – Andrej Ilić
  • Volim te – 2013 – Andrej Ilić
  • Vatreno, vatreno – 2013 – Andrej Ilić
  • Ajmo svi – 2013 – Andrej Ilić
  • Luda žurka – 2014 – Andrej Ilić
  • Samo zaigraj – 2014 – Vedad Jašarević
  • Haljina bez leđa – 2014 – Andrej Ilić
  • Samo me ljubi – 2015 – Andrej Ilić
  • Kraljevi grada – 2015 – TOXIC ENTERTAINMENT
  • Šta bi – 2015 – Andrej Ilić
  • Navučen na tebe – 2016 – TOXIC ENTERTAINMENT
  • Ti si meni sve – 2016 – Andrej Ilić
  • Bahata – 2016 – daVideo
  • Opasna – 2016 – daVideo
  • Do zadnje pare – 2016 – daVideo
  • Mama – 2016 – daVideo
  • Balkanka – 2017 – Boris Zec
  • Burj Khalifa – 2017 – Andrej Ilić
  • Ostani budna – 2017 – Andrej Ilić
  • Aman, aman – 2017 – DaVideo
  • Pikaso – 2017 – DaVideo
  • Fejk – 2017 – DaVideo
  • Bogata – 2017 – DaVideo
  • Njami, njami – 2017 – DaVideo
  • Votka i martini – 2017 – DaVideo
  • Mein schatzi – 2017 – DaVideo
  • Čekaj, čekaj – 2017 – DaVideo
  • Pevačica – 2017 – DaVideo
  • Ti odlaziš, ja ostajem – 2018 – DaVideo
  • Jednom majka rađa – 2018 – DaVideo
  • Lete pare – 2018 – DaVideo
  • La Miami – 2018 – DaVideo
  • Alo – 2018 – DaVideo
  • Udahni duboko – 2019 – DaVideo
  • Šalji broj – 2019 – DaVideo
  • 100% – 2019 – DaVideo
  • Sve žene vole – 2019 – DaVideo
  • Mogu ja to – 2019 – DaVideo
  • Ole, ole – 2020 – DaVideo
  • Tuturutu – 2020 – DaVideo
  • Voli me, voli me – 2021 – DaVideo
  • Candy – 2021 – DaVideo
  • Gili, gili – 2021 – DaVideo
  • Vegan – 2021 – DaVideo
  • Život si moj – 2022 – TOXIC ENTERTAINMENT
  • Blef – 2022 – Vuk Nedeljković
  • Otkaz – 2022 – Miroslav Arsić
  • Tajkun – 2022 – Vuk Nedeljković
  • Disco – 2022 – Vuk Nedeljković
  • Brutalno – 2022 – Vuk Nedeljković
  • Moja mala – 2023 – Marko Stojković
  • A ti, a ti – 2023 – Sharan Allegro
  • Šta ćeš s njim – 2023 – Luka Jakovljević, Petar Kastratović
  • So na rani – 2023 – Luka Jakovljević, Petar Kastratović