Veljko Ražnatović sport

Veljko Ražnatović

Ko je Veljko Ražnatović?

Veljko Ražnatović, poznat kao srpski profesionalni bokser, predstavlja značajnu javnu ličnost u Srbiji. Sin legendarnog vođe “Srpske dobrovoljačke garde”, Željka Ražnatovića Arkana, i popularne folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko je od malih nogu bio u centru medijske pažnje. Njegov život, oblikovan slavom i kontroverzama svojih roditelja, odvijao se pred očima javnosti. 

Rani život i obrazovanje

Veljko Ražnatović je rođen 10. decembra 1996. godine u Beogradu. Prvo je dete poznatog para – Željka Ražnatovića Arkana, vođe “Srpske dobrovoljačke garde”, i folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Odrastao je u porodici sa šestoro polubraće i polusestara – Mihailom, Vojinom, Nikolom, Mašom, Sofijom i Anđelom, te mlađom sestrom Anastasijom Ražnatović, koja je takođe postala poznata javna ličnost.

Veljkovo detinjstvo bilo je ispunjeno različitim iskustvima, oblikovano slavom i kontroverzama njegovih roditelja. Unatoč tome, njegovo obrazovanje nije trpelo. Završio je osnovnu i srednju školu u prestižnoj dvojezičnoj “British International School” u Beogradu, gde je stekao temeljno obrazovanje i izloženost međunarodnom okruženju. Njegova školska iskustva bila su ključna u oblikovanju njegovog karaktera i interesovanja.

Nakon srednje škole, 2015. godine, Veljko je upisao Fakultet za ekonomiju i menadžment u Banjaluci, čime je pokazao interesovanje za akademski razvoj pored sportske karijere. Tokom školovanja, Veljko je bio aktivan u sportu, igrajući nekoliko različitih disciplina, pre nego što se odlučio posvetiti boksu. Ovaj izbor sporta nije bio slučajan, već je odražavao njegovu strast i posvećenost, kao i želju da se izgradi sopstveni identitet nezavisno od porodične slave.

Karijera u boksu

Veljko Ražnatović svoju karijeru u boksu započeo je sa velikim ambicijama, a prvi značajan uspeh postigao je 10. marta 2018. godine u Jagodini. Tada je pobedio bugarskog boksera Krastja Jordanova, što je bio ključan trenutak u njegovom sportskom razvoju. Ova pobeda bila je samo početak niza uspeha koji su usledili. Već u junu iste godine, Veljko je ostvario još jednu pobedu, ovog puta nad Hrvojem Božinovićem iz Splita, što mu je dalo dodatni podsticaj i motivaciju.

Njegova karijera nastavila je da se razvija kroz mečeve sa protivnicima kao što su Petar Mrvalj, Isosa Mondo, Ibrahim Traore, Geriso Aduašvili, Danilo Staćone i mnogi drugi. Svaki od ovih mečeva doprineo je njegovom iskustvu i reputaciji u bokserskom svetu.

Pored uspeha u ringu, Veljko je aktivan i na društvenim mrežama, gde redovno deli fotografije i snimke svojih treninga. Ovi materijali su i inspirisali reditelja Darka Riota da snimi dokumentarni film o Veljku. Film će prikazivati snimke njegovih treninga i mečeva, ali i uvide u njegov svakodnevni život.

Veljko u filmu govori o važnosti ishrane i pravilima koja moraju da poštuju profesionalni sportisti. On se trudi da kroz svoj primer pokaže mladima koliko je sport važan za odvraćanje od uličnog života i poroka poput narkotika i alkohola. Jedan od njegovih snova je osvajanje svetske titule u svojoj kategoriji, cilj koji je postavio sebi i za koji je odlučan da ga ostvari. Veljkova karijera u boksu nije samo priča o sportskim uspesima, već i o uticaju sporta na mlade i društvo u celini.

Veljko Ražnatović

Veljko Ražnatović sa suprugom Bogdanom na slici

Lični život

Veljko Ražnatović, od rane mladosti, bio je poznat u medijima kao veliki zavodnik, često povezivan s mnogim lepim Beograđankama. Prva javno poznata veza bila je s Lunom Đogani, ćerkom Gagija Đoganija i Anabele Atijas. Luna je u rijaliti programu „Zadruga 1“ otkrila da je bila u vezi s Veljkom i da mu je majka Ceca mnogo pomogla tokom roditeljskog razvoda. Ceca je u početku demantovala ovu priču, ali je kasnije potvrdila bliskost između Anastasije i Lune.

Nakon Lune, Veljko je bio u vezi s Mašom Terzić, ćerkom Zvezdana Terzića. Ova veza bila je praćena brojnim prekidima i pomirenjima, a par je bio i veren. U međuvremenu, Veljko je imao kratku vezu s manekenkom Anom Cakić, ali se kasnije pomirio s Mašom. Njihova veza zvanično je završena 2016. godine.

Mediji su kasnije povezivali Veljka s poznatim ličnostima kao što su Soraja Vučelić i Nataša Šavija, ali on nikada nije potvrdio te spekulacije. Pravu ljubav pronašao je u Bogdani Rodić, bivšoj košarkašici, koju je zaprosio 2018. godine. Par je dobio široku medijsku pažnju, a njihova veza je bila blagoslovljena od strane Veljkove majke Cece.

U oktobru 2019. godine, Anastasija je na Instagramu objavila da su Veljko i Bogdana u iščekivanju deteta. Ceca je izjavila da je presrećna zbog prinove. Veljko i Bogdana su se venčali u novembru iste godine u Hramu Svetog Save. Svadba je bila medijski događaj, sa mnogim poznatim gostima iz sveta muzike, politike i sporta. Bogdana je nosila istu haljinu u kojoj se Ceca udala za Arkana, što je dodalo posebnu simboliku ovom događaju.

Kontroverze

Veljko Ražnatović, iako poznat kao sin slavnih roditelja, nije bio imun na kontroverze koje su ga često pratile u tabloidima. Jedan od glavnih razloga za to bile su njegove sklonosti ka sukobima i učešće u navijačkim grupama koje su bile poznate po pravljenju nereda na stadionima i izvan njih. Ove aktivnosti su ga često dovodile u centar pažnje crne hronike, posebno zbog incidenata sa obezbeđenjem u noćnim klubovima.

Međutim, značajna promena u njegovom ponašanju dogodila se nakon što je upisao fakultet i počeo da se bavi boksom. Boks mu je pružio strukturiran i disciplinovan način života, koji je zahtevao fokus i posvećenost, te mu je pomogao da se udalji od problematičnih situacija. Ovaj preokret u njegovom životu bio je ključan ne samo za njegovu sportsku karijeru, već i za lični razvoj.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko su roditelji Veljka Ražnatovića? Veljko je sin Željka Ražnatovića Arkana i folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović.
  • Kada je Veljko Ražnatović započeo svoju boksersku karijeru? Veljko je svoju boksersku karijeru započeo 2018. godine, ostvarivši prvu značajnu pobedu protiv bugarskog boksera Krastja Jordanova.
  • Da li je Veljko Ražnatović bio uključen u kontroverze? Da, Veljko je bio poznat po učešću u sukobima i navijačkim neredima.
  • Ko je supruga Veljka Ražnatovića? Veljko je oženjen Bogdanom Rodić, s kojom je stupio u brak 2019. godine.

Za kraj

Veljko Ražnatović, sin poznatih roditelja, izgradio je svoj identitet kroz sportsku karijeru i lični razvoj. Njegov život, ispunjen usponima i padovima, odražava transformaciju iz kontroverzne mladosti do posvećenog sportiste i porodičnog čoveka. Veljkova priča služi kao primer kako fokus i disciplina mogu preusmeriti životni put ka pozitivnijim ciljevima. Njegov brak sa Bogdanom Rodić i ulazak u ulogu oca dodatno su obogatili njegov život, dokazavši da lični rast i promene mogu doneti nove, svetle perspektive. Veljko Ražnatović ostaje značajna figura u srpskoj javnosti, simbolizujući snagu volje i mogućnost preobražaja.