Slobodan Radanović muzika

Slobodan Radanović

Ko je Slobodan Radanović?

Slobodan Radanović, poznat srpski pevač i muzičar, predstavlja jednu od najistaknutijih figura na savremenoj muzičkoj sceni Srbije. Rođen i odrastao u srcu Srbije, Radanović je svoju strast prema muzici razvio još u ranom detinjstvu, što ga je vodilo ka izuzetnoj karijeri u svetu muzike. Njegova sposobnost da kombinuje tradicionalne melodije sa modernim zvukom donela mu je široko priznanje i ljubav publike. Ovaj članak pruža uvid u njegov život, od ranih dana pa sve do trenutka kada je postao cenjeni umetnik, istražujući njegovu muzičku evoluciju, lični život i uticaj koji je ostvario na muzičkoj sceni.

Rani život i obrazovanje

Slobodan Radanović, poznatiji kao Sloba Radanović, rođen je 20. Juna 1990. godine, u Zrenjaninu, Srbija, u porodici Draginje i Dušana Radanovića. Odrastao je sa bratom Radenkom i starijom sestrom Miljanom, s kojom je razvio posebno bliski odnos. Još od najranijih dana, Slobodan je pokazivao izražen talenat za muziku, što je bilo primetno u njegovom domu i širem društvenom okruženju.

Svoje osnovno obrazovanje završio je u školi „Dr Jovan Cvijić“ u rodnom gradu, gde je već tada počeo da pokazuje interesovanje za umetnost i kreativne aktivnosti. Nakon osnovne škole, upisao je elektrotehničko-građevinsku školu „Nikola Tesla“, odabravši smer građevinski tehničar za visokogradnju. Međutim, njegova strast prema muzici bila je jača od inicijalnog izbora profesionalnog puta.

Nakon srednje škole, Slobodan se upisao na Arhitektonski fakultet u Novom Sadu, ali je ubrzo shvatio da njegovo pravo životno pozivanje leži u muzici. Ova odluka nije došla lako, ali je imala punu podršku njegovih najbližih. Njegova porodica, prepoznajući njegov neosporni talenat i strast, pružila mu je neophodnu podršku i ohrabrenje da sledi svoje snove.

Ovaj period u Slobodanovom životu bio je ključan za njegov dalji razvoj kao umetnika. Sa snažnom porodičnom podrškom i jasnim fokusom na muziku, postavio je temelje za ono što će kasnije postati uspešna muzička karijera. Njegova odluka da napusti Arhitektonski fakultet i posveti se muzici bila je prvi korak ka ostvarenju njegovih muzičkih ambicija.

Slobodan Radanović

Slobodan Radanović

Muzička karijera

Slobodan Radanović započeo je svoju muzičku karijeru sa velikim ambicijama i jasnom vizijom. Njegov put ka uspehu u muzičkom svetu bio je obeležen strašću, talentom i neprestanim radom na usavršavanju svog umetničkog izraza.

Počeci muzičke karijere

Slobodanova muzička karijera uzela je maha u septembru 2014. godine kada je započeo učešće u prvoj sezoni popularnog muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde”. Tokom takmičenja, Slobodan se istakao interpretacijama pesama poznatih izvođača kao što su Zdravko Čolić, Šaban Šaulić i Džej Ramadanovski. Njegov jedinstveni glas i interpretativne sposobnosti brzo su ga izdvojili kao jednog od favorita takmičenja. Iako nije osvojio prvo mesto, završio je takmičenje kao trećeplasirani, što je bilo značajno priznanje njegovog talenta i truda.

Prvi singlovi

Nakon uspeha u “Pinkovim zvezdama”, Slobodan nije gubio vreme. Godine 2015. objavio je svoju prvu pesmu “Bure baruta”, koja je na YouTube platformi zabeležila preko četiri miliona pregleda. Ovaj singl je bio prvi korak u njegovoj samostalnoj karijeri i pokazao je njegovu sposobnost da stvori hit koji odjekuje kod široke publike.

Nekoliko meseci kasnije, Slobodan je izbacio singl “U porocima”, koji je takođe naišao na pozitivan odziv publike i kritike. Ove rane pesme su bile odraz njegovog muzičkog stila koji kombinuje tradicionalne elemente sa modernim pop zvukom, stvarajući jedinstvenu muzičku fuziju.

Godine 2017., Slobodan je nastavio sa svojim uspešnim izdanjima, promovišući numeru “Stjuardesa”, za koju je snimio i muzički spot. Ova pesma je dodatno učvrstila njegov status na muzičkoj sceni, pokazujući njegovu sposobnost da konstantno evoluira i prilagođava se muzičkim trendovima.

Prvi album

Slobodan Radanović, mlada pevačka zvezda, proslavio je značajan trenutak u svojoj karijeri 12. jula 2021. godine, kada je održao spektakularnu promociju svog prvog albuma, nazvanog “Momak iz provincije”. Ovaj album predstavlja kulminaciju Slobodanovog dugogodišnjeg rada i posvećenosti muzici, te je simboličan kao ostvarenje njegovih životnih snova.

Projekat “Momak iz provincije” je bio rezultat mnogo truda i značajnih finansijskih ulaganja. Sloba je tokom promocije izrazio svoje zadovoljstvo i ponos, naglašavajući da ne žali ni jedan dinar uložen u ovaj album. Za njega, ovaj album nije samo muzičko ostvarenje, već i lični poklon ljudima koji su ga podržavali tokom njegove karijere, kao i vernoj publici koja ga prati.

Učešće u “Zadruzi”

Slobodanov ulazak u reality show “Zadruga” u septembru 2017. godine označio je ključnu prekretnicu u njegovoj profesionalnoj karijeri i ličnom životu. Nakon što je demonstrirao izuzetan muzički talenat u “Pinkovim Zvezdama”, suočio se sa izazovima u sticanju veće popularnosti i pronalaženju plaćenih angažmana. Slobodan je ušao u “Zadrugu” bez finansijske kompenzacije, sa namerom da se dokaže kao pevač i da kroz svoje pozitivne osobine privuče više angažmana i snimi album.

Tokom boravka u reality programu, Slobodanova situacija se dramatično promenila. Razvio je emotivnu vezu sa Lunom Đogani, poznatom blogerkom, uprkos tome što je bio u braku sa Kristinom Kockar. Ova javna afera i njegovo opravdanje da je zaljubljen u Lunu privukli su veliku medijsku pažnju. Planirao je da se posle izlaska iz “Zadruge” razvede i započne novi život sa Lunom.

Ovaj ljubavni trougao nije prošao nezapaženo ni kod njihovih porodica. Roditelji Slobodana, Draginja i Dušan, kao i Lunina majka, Anabela Atijas, izrazili su podršku njihovoj vezi, dok su istovremeno pokazivali negativan stav prema Kristini.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je Kristina Kockar odlučila da uđe u “Zadrugu”, samo mesec dana nakon početka programa. Ovaj potez je dodatno podstakao interesovanje javnosti, koja je sa zanimanjem pratila razvoj događaja u ovom složenom ljubavnom odnosu.

Na kraju “Zadruge”, Kristina je osvojila prvo mesto i nagradu od 50 000 evra, dok je Luna zauzela drugo mesto. Paradoksalno, Slobodan je izgledao kao onaj koji je najviše izgubio – ostao je bez partnerke i supruge, jer je Kristina ubrzo nakon toga pokrenula postupak za razvod. Ovaj period u Slobodanovom životu bio je ispunjen emocionalnim previranjima i imao je značajan uticaj na njegov javni imidž i privatni život.

Slobodan Radanović

Slobodan Radanović sa suprugom Jelenom na slici

Lični život

Slobodan Radanović je započeo novu fazu u svom životu venčanjem sa Jelenom, svojom dugogodišnjom partnerkom. Ovaj događaj predstavlja krunu njihove ljubavi, koja je usledila nakon Slobodanovog burnog ljubavnog perioda, koji je bio javno eksponiran tokom i nakon učešća u reality programu “Zadruga”. Slobodan i Jelena su se upoznali u julu 2019. godine, kada je Jelena angažovala Slobodana da nastupa na rođendanskoj proslavi njene sestre Maje.

Prema izveštajima medija, Jelena je imala veliku želju da Slobodan uveliča proslavu, zbog čega nije oklevala da plati 5000 eura, koliko je tada iznosio honorar za nastup ovog popularnog pevača. Njihov susret nije bio samo profesionalne prirode, već je označio početak njihove romantične veze.

Njihova veza je brzo napredovala, a ljubav između Slobodana i Jelene je cvetala uprkos izazovima koje je donosila javna pažnja. Par je blagoslovljen rođenjem sina Damjana, što je dodatno učvrstilo njihovu vezu i obogatilo Slobodanov lični život. Venčanje Slobodana i Jelene predstavlja novi početak za popularnog pevača, koji je kroz svoje iskustvo u “Zadruzi” i prethodne veze doživeo mnoge turbulencije. Sada, sa stabilnom porodičnom bazom, Slobodan nastavlja svoj životni put sa novim osloncem i inspiracijom.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Slobodan Radanović? Slobodan Radanović je srpski pevač koji je stekao popularnost učešćem u muzičkim takmičenjima kao što su “Pinkove zvezde” i reality programu “Zadruga”.
 • Kada je Slobodan Radanović započeo svoju muzičku karijeru? Slobodanova muzička karijera počela je nakon učešća u “Pinkovim zvezdama” 2014. godine.
 • Da li je Slobodan Radanović oženjen? Slobodan Radanović je nedavno oženio Jelenu, svoju dugogodišnju partnerku, nakon burnog ljubavnog perioda koji je bio javno eksponiran.
 • Koji je Slobodanov najpoznatiji album? Slobodanov najpoznatiji album je “Momak iz provincije”, koji je predstavio 2021. godine.

Za kraj

Slobodan Radanović, kao jedna od najsvetlijih zvezda na srpskoj muzičkoj sceni, svojim putem od talentovanog takmičara do priznatog umetnika, dokazao je snagu posvećenosti i strasti prema muzici. Njegov životni put, ispunjen usponima i padovima, odražava njegovu nepokolebljivu volju i sposobnost da prevaziđe izazove. Kroz svoje pesme, album “Momak iz provincije”, i lične priče koje su oblikovale njegov karakter, Slobodan inspiriše mnoge mlade talente. Njegova karijera i lični život su primer da snovi mogu postati stvarnost uz trud, veru u sebe i neprestanu podršku onih koji nas vole.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi

 • “Bure baruta” (2015)
 • “U porocima” (2015)
 • “Stjuardesa” (2017)
 • “Familija” (2018)
 • “Neprikladna ponuda” (2018)
 • “Kocka” (2018)
 • “Naivna” (2019)
 • “Ja se ne brinem” (2019)
 • “Tajne” (2019)
 • “Bivši” (2019)
 • “Nemoj mnogo da me voliš” (duet sa Darom Bubamarom) (2019)
 • “Rekla mi je, rekla” (2020)
 • “Ako umrem sad” (2020)
 • “Dno moje” (duet sa Elmom Sinanović) (2021)
 • “Gde god pođem tebi idem” (2022) obrada pesme Stojе

Albumi

“Momak iz provincije” (2021)

Spotovi

 • “Bure baruta” (2015) —
 • “U porocima” (2015) —
 • “Stjuardesa” (2017) – Ljuba, Kija Kockar
 • “Familija” (2018) —
 • “Neprikladna ponuda” (2018) —
 • “Kocka” (2018) – Ljuba Radojević
 • “Naivna” (2019) – Ljuba Radojević
 • “Ja se ne brinem” (2019) – Ivan Denić
 • “Tajne” (2019) – Marko Arsić
 • “Nemoj mnogo da me voliš” (2019) – Marko Arsić
 • “Rekla mi je rekla” (2020) – Marko Arsić
 • “Stari” (2020) – Marko Arsić
 • “Momak iz provincije” (2021) – Marko Arsić
 • “Ljubav na Balkanu” (2021) – Marko Arsić
 • “Amerika” (2021) – Marko Arsić
 • “Drugariče” (2021) – Marko Arsić
 • “Anđeo” (2021) – Marko Arsić
 • “Neko pita” (2021) – Marko Arsić
 • “Da li si srećna sa njim” (2021) – Marko Arsić
 • “Na današnji dan” (2021) – Marko Arsić
 • “Dno moje” (2021) – Ljuba Radojević