Dragomir Despić – Desingerica bez kategorije

Dragomir Despić - Desingerica

Ko je Dragomir Despić – Desingerica?

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, je istaknuti srpski tatu majstor i hip-hop umetnik, čija je karijera jedinstvena kombinacija umetnosti i muzike. Rođen 8. februara 1993. godine u Beogradu, Despić je od malih nogu pokazivao interesovanje za različite oblike umetnosti. Njegov rani život u srpskoj prestonici oblikovao je njegovu kreativnost i strast prema izražavanju.

Rani život i počeci karijere

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, svoje rane godine proveo je u Beogradu, gde je rođen i odrastao. Njegovo detinjstvo u ovom živopisnom gradu bilo je ispunjeno različitim interesovanjima i aktivnostima, ali se posebno isticalo njegovo zalaganje i ljubav prema košarci. Ovaj sport nije bio samo hobi za mladog Despića; to je bila strast koja je oblikovala njegove rane godine.

Despićevi počeci karijere nisu bili u muzici. Njegova strast prema tetoviranju dovela je do otvaranja sopstvenog studija za tetoviranje u Beogradu 2019. godine. Ovaj studio nije samo mesto rada, već i izraz njegovog umetničkog duha i kreativnosti.

Dragomir Despić - Desingerica

Dragomir Despić – Desingerica je poznat po svojim kontroverznim nastupima

Muzička karijera

Ulazak Dragomira Despića, poznatijeg kao Desingerica, u svet muzike predstavlja značajan preokret u njegovoj karijeri. Nakon što je ostavio za sobom košarku i uspešno se usmerio na tetoviranje, Despić je otkrio novu strast u hip-hopu. Njegov pristup muzici bio je sličan onome u tetoviranju – inovativan, smeo i autentičan. Hip-hop mu je pružio platformu za izražavanje kreativnosti i ličnih iskustava na jedinstven način.

Prvi koraci u hip-hopu bili su obeleženi eksperimentisanjem sa različitim zvucima i tekstovima, istražujući granice žanra. Njegova muzika odražava kombinaciju ličnih priča, društvenih komentara i umetničkog izraza, što je brzo privuklo pažnju publike.

Ključni trenutak u Despićevoj muzičkoj karijeri bila je saradnja sa Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Lule Pljugica. Njih dvojica su se spojili ne samo muzički, već i kroz zajedničku viziju i stil. Njihov prvi zajednički singl “Kucci Kucci” brzo je stekao popularnost, postavši hit u regionu. Ova saradnja nije samo označila Despićev ozbiljan ulazak u muzički svet, već je i postavila temelje za njegovu dalju karijeru kao hip-hop umetnika. Njihova muzika, koja kombinuje Despićevu strast prema umetnosti i Bijelovićevu muzičku ekspertizu, stvorila je jedinstven zvuk koji odjekuje među ljubiteljima hip-hopa.

Popularni hitovi

“Kucci Kucci” je bio prvi singl koji je Desingerica objavio u saradnji sa Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Lule Pljugica. Ovaj singl, objavljen u martu 2022. godine, brzo je privukao pažnju javnosti ne samo zbog svoje zarazne melodije i tekstova, već i zbog kontroverznog spota koji je zaustavio saobraćaj na autoputu. Spot je na YouTube-u za godinu i po dana sakupio preko 3.7 miliona pregleda, čime je postavljen temelj za njihovu popularnost.

Nakon toga, usledila je saradnja sa Dimitrijem Spirovskim, poznatijim kao Lacku, na pesmi “Pistacc”. Ovaj singl je takođe bio dobro prihvaćen, a za muziku je bio zadužen Živojin ACID Parezanović.

Jedan od najvećih hitova, “Balkanac”, objavljen u septembru 2022. godine, stekao je veliku popularnost, sa skoro 5.5 miliona pregleda na YouTube-u za godinu dana. Ovaj singl je bio značajan ne samo zbog broja pregleda, već i zbog načina na koji je odjeknuo među publikom širom regiona.

“Tuckavacc” i “Praccka”, objavljeni u narednim mesecima, nastavili su trend uspešnih singlova, dok je “Novacc”, objavljen u martu 2023. godine, predstavljao novi korak u njegovoj karijeri. Saradnja sa Đeksonom i Cojom na pesmi “Merccedecc” donela je preko 10.2 miliona pregleda na YouTube-u za samo četiri meseca.

Njegovi kasniji singlovi, “Recci” i “Djuskavacc”, u saradnji sa Napoleonom, kao i “Flecc”, pokazali su njegovu sposobnost da održava konstantan interes publike, sa milionima pregleda na YouTube-u u kratkom vremenskom periodu.

Desingericina diskografija i popularni singlovi imaju značajan uticaj na regionalnu muzičku scenu, ne samo zbog njihove popularnosti, već i zbog načina na koji kombinuju moderne hip-hop elemente sa lokalnim kulturnim uticajima. Njegova muzika odražava dinamičnost i raznolikost savremene muzičke scene u regionu.

Lični život

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, iza scene svoje javne ličnosti ima bogat i ispunjen privatni život. Osim što je uspešan muzičar i tatu majstor, Despić je posvećen porodični čovek i entuzijasta kada je reč o automobilima.

Jedan od njegovih najvećih hobija je kolekcionarstvo automobila. Despić je poznat po svojoj strasti prema vozilima, a njegova kolekcija automobila je impresivna. On često ističe da je neke od automobila nabavio specifično za potrebe snimanja muzičkih spotova, što dodatno govori o njegovoj posvećenosti detaljima u svom umetničkom izrazu.

U privatnom životu, Desingerica je u dugogodišnjoj vezi, a od 2021. godine u braku sa Nevenom. Njihova veza, koja je počela 2013. godine, krunisana je brakom i rođenjem ćerke, što dodatno potvrđuje njegovu posvećenost porodičnim vrednostima.

Despićev privatni život je harmoničan spoj porodičnih vrednosti, strasti prema automobilima i bliskosti sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Ove aspekte svog života on uspešno balansira sa dinamičnom karijerom, pokazujući da je moguće postići ravnotežu između javnog i privatnog života.

Dragomir Despić - Desingerica

Dragomir Despić – Desingerica sa suprugom Nevenom na slici

Kontroverze i skandali

Dragomir Despić, poznat kao Desingerica, nije stranac kontroverzama koje su pratile njegovu karijeru, posebno u kontekstu njegovih javnih nastupa. Njegov nekonvencionalni pristup muzici i performansima često je bio predmet pažnje, kako pozitivne tako i negativne.

Jedan od najzapaženijih incidenata koji je izazvao burne reakcije javnosti dogodio se kada je Desingerica tokom jednog nastupa “krstio” patikom po glavi jednu od obožavateljki. Ovaj događaj je izazvao oštre kritike i podigao pitanja o granicama u umetničkom izražavanju. Slično, njegovi nastupi su često bili praćeni kontroverznim ponašanjem, kao što je polivanje publike vodom ili davanje publiku da mirišu njegove čarape, što je dodatno potenciralo diskusije o njegovom stilu.

Desingerica se takođe našao u centru medijske pažnje kada je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, zabranio njegov nastup u tom gradu. Ovaj slučaj je izazvao medijski rat između Despića i gradonačelnika, proširujući se sa društvenih mreža na tradicionalne medije.

Uprkos kontroverzama, Desingerica je uspeo da održi snažan odnos sa svojim fanovima. Njegova direktna komunikacija i interakcija sa fanovima na društvenim mrežama pomogli su mu da izgradi lojalnu bazu pratilaca. Njegovi fanovi cene njegovu autentičnost i jedinstveni pristup muzici, čak i u svetlu kontroverzi.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Dragomir Despić – Desingerica? Dragomir Despić, poznat kao Desingerica, je srpski hip-hop umetnik i tatu majstor. Rođen je 8. februara 1993. godine u Beogradu. Poznat je po svom jedinstvenom stilu, koji kombinuje muziku i umetnost tetoviranja.
 • Kako je Desingerica započeo svoju muzičku karijeru? Desingerica je svoju muzičku karijeru započeo 2022. godine, udruživši snage sa Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Lule Pljugica. Njihov prvi singl “Kucci Kucci” brzo je stekao popularnost, označavajući početak njegove muzičke karijere.
 • Koji su neki od najpopularnijih singlova Desingerice? Neki od najpopularnijih singlova Desingerice uključuju “Kucci Kucci”, “Balkanac”, “Pistacc”, “Tuckavacc”, “Praccka”, “Novacc”, “Merccedecc”, “Recci”, “Djuskavacc” i “Flecc”.
 • Da li je Desingerica u braku? Da, Desingerica je u braku sa Nevenom od 2021. godine. Par je zajedno od 2013. godine i imaju ćerku.
 • Kakve kontroverze prate Desingericu? Desingerica je poznat po kontroverznim nastupima i incidentima, uključujući udaranje obožavateljke patikom na koncertu i polivanje publike vodom. Ovi događaji su izazvali oštre kritike javnosti i medija.

Za kraj

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, predstavlja jedinstvenu figuru na srpskoj muzičkoj sceni, kombinujući svoje talente u tetoviranju i hip-hop muzici. Njegova karijera, iako praćena kontroverzama, odražava njegovu strast i posvećenost umetnosti. Kroz svoje singlove, on je uspeo da stekne značajnu popularnost i lojalnu bazu fanova. Desingerica je primer umetnika koji neustrašivo sledi svoj put, bez obzira na izazove i kritike. Njegov uticaj na regionalnu muzičku scenu i sposobnost da održava ravnotežu između privatnog i javnog života čine ga inspirativnom ličnošću u savremenoj kulturi.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi

 • Kucci Kucci (ft. Pljugica, 2022)
 • Pistacc (ft. Pljugica, Lacku, 2022)
 • Balkanacc (ft. Pljugica, 2022)
 • Tuckavacc (ft. Pljugica, 2022)
 • Praccka (ft. Pljugica, 2022)
 • Ficcni (ft. Pljugica, 2023)
 • Novacc (ft. Pljugica, 2023)
 • Merccedecc (ft. Pljugica, Đekson, Coja, 2023)
 • Recci (ft. Pljugica, 2023)
 • Djuskavacc (ft. Pljugica, 2023)
 • Flecc (ft. Pljugica, 2023)
 • Ccokolada (2023)
 • Ccuti (2023) sa Zerom