Katarina Grujić muzika

Katarina Grujić

Ko je Katarina Grujić?

Katarina Grujić, poznata srpska pevačica, rođena je 20. maja 1992. godine u Beogradu. Njena muzička karijera započela je u velikom stilu nakon što se 2012. godine pojavila kao takmičarka na popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, gde je zauzela osmo mesto. Ovaj uspeh joj je otvorio vrata u svet muzike, a njen talenat i harizma brzo su je učinili prepoznatljivom na srpskoj muzičkoj sceni.

Katarina se istakla svojim jedinstvenim glasom i stilom, a njeni singlovi poput “Jedno đubre obično” i “Lutka” brzo su stekli popularnost. Osim muzičke karijere, Katarina je poznata i po svojim televizijskim nastupima i učešću u različitim reality programima. 

Rani život i obrazovanje

Katarina Grujić, rođena 20. maja 1992. godine u Beogradu, svoje rano obrazovanje započela je u privatnoj gimnaziji, gde je pokazala interesovanje za umetnost i kulturu. Nakon završetka gimnazije, odlučila je da svoje obrazovanje nastavi na Fakultetu medija i komunikacija Univerziteta Singidunum

Ovaj izbor studija odrazio se na njenu kasniju karijeru, pružajući joj znanja i veštine koje su joj pomogle u navigaciji kroz medijski svet. Obrazovanje na prestižnom fakultetu omogućilo joj je da razvije dublje razumevanje medijske industrije, što je kasnije koristila u svojoj muzičkoj i televizijskoj karijeri.

Katarina Grujić

Katarina Grujić je jedna od najpoznatijih pevačica na srpskoj muzičkoj sceni

Početak muzičke karijere

Katarina Grujić je svoj put ka muzičkoj slavi započela 2012. godine, kada se pojavila kao takmičarka u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. Iako nije osvojila prvo mesto, zauzela je impresivno osmo mesto, što je bilo dovoljno da privuče pažnju javnosti i muzičkih producenata. Njen prvi veliki uspeh došao je sa singlom “Jedno đubre obično”, koji je objavljen 2013. godine. Ova pesma je brzo postala hit, posebno na YouTube platformi, gde je zabeležila ogroman broj pregleda, čime je Katarina stekla široku popularnost.

Nastavljajući svoj uspešan niz, 2014. godine Katarina objavljuje pesmu “Lutka”, koja je takođe postigla veliki uspeh. Spot za pesmu “Lutka”, u kojem Katarina zamišlja emotivnu prevaru sa svojim batlerom, dodatno je doprineo popularnosti ovog singla. Pesma “Lutka” postala je jedan od najvećih pop-folk hitova te godine.

Usledio je singl “Greška” 2015. godine, koji je ponovio uspeh prethodnih pesama. U oktobru 2016. godine, Katarina je predstavila svoj četvrti singl “Drugovi”, koji su napisali Damir Handanović i Marina Tucaković. Kasnije te godine, najavila je svoj debitantski album. U letu 2017. godine, Katarina je izdala pesmu “Paranoičan”, koja je postala popularna među mlađom generacijom slušalaca. Ovaj niz uspešnih singlova postavio je Katarinu Grujić kao jednu od vodećih figura na srpskoj pop-folk sceni, dokazujući njen talenat i sposobnost da se izdvoji u konkurenciji.

2018 – danas

Nakon niza uspešnih singlova, Katarina Grujić je 2018. godine nastavila da gradi svoju karijeru objavljivanjem pesme “Nisam kao druge”. Ovaj singl je brzo postao hit, sakupivši milionske preglede na YouTube-u u kratkom vremenskom periodu. Katarina je tada usvojila strategiju objavljivanja novih pesama svake nedelje, svaka od kojih je isticala žensku tematiku. Tekstovi su se često bavili problemima kao što su prevare, položaj žene u društvu, patnja i ljubavni problemi, pružajući dublji uvid u emotivni svet žene.

Većinu muzike za ove pesme komponovao je Damir Handanović, dok su za pesme “Rođena za bol”, “Dok mirno spavas” i “Kraljica” muziku radili Srđan Jovanović, Blagoje Melović i Kristijan Jovanović. Ističući se svojim jedinstvenim pristupom i temama, Katarina je iste godine objavila svoj debitantski album “Jača doza mene”. Ovaj album je dodatno učvrstio njen položaj na muzičkoj sceni, pokazujući njenu sposobnost da se prilagodi i istovremeno ostane verna svom umetničkom izrazu.

Nagrade i priznanja

Katarina Grujić je tokom svoje karijere osvojila nekoliko značajnih nagrada i priznanja, što potvrđuje njen talenat i popularnost na muzičkoj sceni. Jedna od najistaknutijih nagrada koju je dobila je “Beogradski pobednik” za hit godine, koju je osvojila za pesmu “Lutka”. Ova nagrada je bila priznanje za njen doprinos i uticaj u pop-folk žanru.

Pored toga, Katarina je višestruko nagrađivana na različitim muzičkim festivalima i ceremonijama, gde su njene pesme i izvedbe redovno dobijale priznanja za kvalitet i originalnost. Ove nagrade ne samo da su potvrdile njen uspeh kao pevačice, već su i doprinele njenom ugledu i prepoznatljivosti u muzičkoj industriji.

Rijaliti “Farma”

Katarina Grujić, osim što je poznata kao talentovana pevačica, stekla je značajnu popularnost i kroz svoje učešće u različitim televizijskim emisijama i reality programima. Njen televizijski debi desio se 1. septembra 2013. godine, kada je ušla u reality show “Farma”. Ovo učešće bilo je značajno ne samo zbog njenog daljeg predstavljanja javnosti, već i zbog emotivne veze koju je tada započela sa stomatologom Borisom Stamenkovićem. Njihova veza bila je jedna od centralnih tema showa i privukla je veliku pažnju medija i publike.

Katarinino učešće u “Farmi” trajalo je do samog kraja showa, budući da je izbačena 119. dana, samo dan pre finala. Njen boravak u showu bio je obeležen različitim emotivnim i dramatičnim trenucima, što je doprinelo njenom daljem medijskom eksponiranju.

Katarina Grujić

Katarina Grujić sa suprugom Markom Gobeljićem na slici

Lični život

Lični život Katarine Grujić, kao i njena karijera, bio je pun zanimljivih obrta i emotivnih trenutaka. Pre nego što je postala poznata po učešću u reality programu “Farma”, Katarina je bila u vezi sa kolegom pevačem Milanom Mitrovićem. Ova veza bila je predmet interesovanja medija, ali nije dugo trajala.

Nakon toga, Katarina je započela vezu sa Borisom Stamenkovićem. Njihova veza privukla je pažnju javnosti, ali je završila početkom 2015. godine. Usledila je veza sa Nemanjom Buhom, bratancem poznatog vođe surčinskog klana Ljubiše Buhe Čumeta. Ova veza takođe je bila praćena medijskom pažnjom, ali nije dugo trajala.

Najznačajniji emotivni trenutak u Katarininom životu desio se kada je upoznala i zavolela Marka Gobeljića, poznatog srpskog fudbalera. Njihov brak smatra se jednim od najskladnijih na javnoj sceni. Par je dobio ćerku Katju, koja je postala kruna njihove ljubavi. Međutim, Gobeljićev fudbalski angažman u Atini doveo je do njegovog preseljenja, što je Katarini veoma teško palo. Unatoč izazovima na koje su naišli, njihova porodica ostala je nerazdvojna, pokazujući snagu i posvećenost jedno drugom uprkos profesionalnim obavezama i životnim promenama.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je rođena Katarina Grujić? Katarina Grujić je rođena 20. maja 1992. godine u Beogradu.
 • Kako je Katarina Grujić započela svoju muzičku karijeru? Katarinina muzička karijera započela je njenim učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” 2012. godine, gde je osvojila osmo mesto.
 • Koje su najpoznatije pesme Katarine Grujić? Nekoliko njenih najpoznatijih pesama uključuje “Jedno đubre obično”, “Lutka”, “Nisam kao druge” i “Paranoičan”.
 • Da li je Katarina Grujić bila učesnica reality programa? Da, Katarina je bila učesnica reality showa “Farma” 2013. godine.
 • Sa kim je Katarina Grujić u braku? Katarina je u braku sa srpskim fudbalerom Markom Gobeljićem.
 • Da li Katarina Grujić ima dece? Da, Katarina i Marko imaju ćerku po imenu Katja.

Za kraj

Katarina Grujić je, bez sumnje, jedna od najistaknutijih figura na srpskoj muzičkoj sceni. Njen put od učesnice u “Zvezdama Granda” do priznate pevačice obilježen je nizom uspešnih singlova, značajnim televizijskim nastupima i brojnim nagradama. Kroz svoju karijeru, Katarina je pokazala izuzetan talenat, snažnu posvećenost i sposobnost da se nosi sa izazovima javnog života. Njena muzika, koja često obrađuje teme ljubavi, patnje i položaja žene, odjeknula je kod široke publike, dokazavši njen uticaj i važnost na muzičkoj sceni. Katarina Grujić ostaje inspiracija mnogima, kako svojim umetničkim delom, tako i svojim ličnim putem.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • 2018: “Jača doza mene”

Singlovi

 • “Jedno đubre obično” (2013)
 • “Lutka” (2014)
 • “Greška” (2015)
 • “Drugovi” (2016)
 • “Paranoičan” (2017)
 • “Vino po vino” (duet sa MC Ognjenom) (2017)
 • “Bonjour” (duet sa Šakom Polumentom) (2018)
 • “Napad panike” (2019)
 • “Dim” (duet sa Fatmirom Sulejmanijem) (2023)

Spotovi

 • “Lutka” (2014) – Andrej Ilić
 • “Greška” (2015) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Drugovi” (2016) – Ljuba
 • “Paranoičan” (2017) – Ljuba
 • “Nisam kao druge” (2018) – SILVER PRODUCTION
 • “Ti i ja” (2018) – SILVER PRODUCTION
 • “Komotno” (2018) – SILVER PRODUCTION
 • “Jača doza mene” (2018) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Emotivno dno” (2018) – Ljuba
 • “Rođena za bol” (2018) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Dok mirno spavaš” (2018) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Kraljica” (2018) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Bonjour” (2018) – Haris Dubica
 • “Napad panike” (2019) – Tropical LifeIsFun
 • “Tuđa” (2019) – Ljuba
 • “Muška kurva” (2020) – Miomir Ilić
 • “Neću da se muvam” (2020) – Miomir Ilić
 • “Brat” (2021) – SD Production
 • “Mamio” (2022) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • “Dim” (2023) – TOXIC ENTERTAINMENT