Kristina Kija Kockar muzika, rijaliti šou, televizija

Kristina Kija Kockar

Ko je Kristina Kija Kockar?

Kija Kockar, rođena kao Kristina Kockar 26. maja 1989. godine u Zrenjaninu, SFR Jugoslavija, je srpska televizijska voditeljka, pevačica i medijska ličnost. Stasala je u javnosti kao pobednica prve sezone popularnog srpskog reality show-a “Zadruga” 2018. godine. Njen uspon ka slavi bio je obeležen brojnim izazovima i preokretima, kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu. Kija je postala poznata po svojoj snažnoj ličnosti, talentu i sposobnosti da se izdigne iznad ličnih izazova, čime je osvojila srca mnogih fanova širom Srbije i regiona.

Rani život i obrazovanje

Kristina Kockar, poznatija kao Kija Kockar, rođena je 26. maja 1989. godine u Zrenjaninu. Njeni roditelji su Nadica Zeljković i Miloš Kockar. Kija je odrasla u Zrenjaninu sa majkom, dok je njen otac živeo i radio u inostranstvu. Ovaj aspekt njenog detinjstva igrao je značajnu ulogu u oblikovanju njene ličnosti i vrednosti.

Kija je pohađala Zrenjaninsku gimnaziju, gde je pokazala interesovanje za različite oblasti, uključujući umetnost i društvene nauke. Nakon završetka gimnazije, odlučila je da nastavi svoje obrazovanje na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu. Tokom studija, Kija je razvijala svoje veštine i znanja u oblasti hotelijerstva, što je kasnije doprinelo njenom profesionalnom razvoju.

Pre nego što je stupila u svet medija i zabave, Kija je radila kao stjuardesa u nekoliko avio-kompanija, uključujući Er Pink, Er Srbiju i Etihad Ervejz. Ovo iskustvo joj je omogućilo da stekne vredne životne lekcije i samopouzdanje, koje su kasnije postale ključne u njenom javnom životu i karijeri.

Kristina Kija Kockar

Kija Kockar je pobednica rijaliti šoua “Zadruga”

Pobeda u “Zadruzi”

Kija Kockar je svoj ulazak u svet medija i šire javnosti ostvarila kroz učešće u popularnom srpskom reality show-u “Zadruga”, koji je emitovan na televiziji RTV Pink. Njen ulazak u ovaj show u novembru 2017. godine bio je prekretnica u njenom životu. Kija je ušla u “Zadrugu” kao anonimna ličnost, nakon što je njen tadašnji suprug, Slobodan Radanović, bio uhvaćen u preljubi sa drugom učesnicom, Lunom Đogani. Ovaj lični izazov postao je javan, privlačeći veliku pažnju gledalaca.

Kija je brzo stekla simpatije i podršku publike, zahvaljujući svojoj iskrenosti, direktnosti i snažnom karakteru. Njena sposobnost da se nosi sa ličnim izazovima unutar show-a, kao i njen pristup interakcijama sa drugim učesnicima, učinili su je jednom od najomiljenijih ličnosti u “Zadruzi”. Njen boravak u show-u bio je praćen brojnim emotivnim i dramatičnim trenucima, koji su dodatno pojačali interesovanje javnosti za nju.

Kulminacija njenog učešća u “Zadruzi” desila se 20. juna 2018. godine, kada je Kija Kockar proglašena pobednicom prve sezone, osvojivši više od 55% glasova publike. Ova pobeda nije samo donela Kiji novčanu nagradu, već je bila i početak njene široke popularnosti i priznanja u Srbiji i regionu. Njena pobeda u “Zadruzi” otvorila je vrata ka novim profesionalnim prilikama i usmerila je na put ka uspešnoj karijeri u svetu zabave i medija.

Muzička karijera

Kija Kockar je započela svoju muzičku karijeru nakon pobede u “Zadruzi”, objavivši prvu pesmu “Ne vraćam se na staro” u saradnji sa grupom Ministarke 20. jula 2018. godine. Ova pesma je odmah privukla pažnju javnosti i postala hit, što je Kiji omogućilo da se etablira kao muzička umetnica. Njen sledeći singl, “Potpis”, objavljen je 6. septembra iste godine, a treći singl “Ko bi rekao” u saradnji sa pevačicom Stojom, objavljen je 11. decembra. Ove pesme su dodatno učvrstile njen položaj na muzičkoj sceni.

U februaru 2019. godine, Kija je objavila pesmu “Amorova strela” za FM Play, a 15. jula iste godine pesmu “Zlatan”, takođe u produkciji FM Playa. Pesma i video spot “Sanjam” objavljeni su 21. oktobra 2019. godine. Ove pesme su pokazale Kijinu raznolikost i sposobnost da eksperimentiše sa različitim muzičkim stilovima.

Narednu pesmu i prateći spot objavila je 23. juna 2020. godine u produkciji Infinity Production-a, u duetu sa srpskim pevačem Đanijem. Sledeću numeru, “Pazi flow”, objavila je 24. jula 2020. godine na IDJVideos kanalu u duetu sa srpskim reperom Sha, pesma je urađena u rep žanru. Tokom leta iste godine, objavila je još jednu solo pesmu “Bejbi” za FM Play produkciju. Još jedan duet, “Sviđaš mi se”, objavila je 6. oktobra 2020. godine u saradnji sa članom FM produkcije, KimmV-om, pesma je posvećena mladim ljudima.

U 2021. godini, Kija je objavila pesmu zajedno sa Foxom i DJ Šonetom za IDJVideos produkciju pod nazivom “Momak Loš”. Muziku je radio DJ Šone, dok je tekst pisao Vlada Matović. Ova pesma je brzo dostigla vrh YouTube trendinga, potvrđujući Kijinu popularnost i uticaj na muzičkoj sceni. 

Kristina Kija Kockar

Nakon pobede u “Zadruzi” Kija je počela da se bavi muzikom

Televizijska karijera i autobiografija

Kija Kockar je, nakon uspeha u “Zadruzi”, proširila svoju karijeru na televizijske emisije i književnost. Krajem oktobra 2018. godine postala je član žirija u petoj sezoni pevačkog takmičenja “Pinkove zvezdice”, a zatim i u “Pinkovim zvezdama”. Ove uloge su joj omogućile da pokaže svoj talenat za procenu i mentorstvo mladih talenata, kao i da se etablira kao respektabilna figura u svetu zabave.

Pored televizijskih angažmana, Kija se okušala i u glumi. Glumila je u kratkometražnom filmu “Ludnica subotnje večeri”, inspirisanom popularnom komedijom “Mamurluk u Las Vegasu”. U ovom filmu, organizovanom od strane studenata Fakulteta dramskih umetnosti, Kija je glumila sebe, zajedno sa poznatom glumicom Evom Ras i Milanom Pajićem. Ova uloga je pokazala njenu svestranost i sposobnost da se prilagodi različitim umetničkim formama.

Jedan od najznačajnijih doprinosa Kije Kockar svetu književnosti je njena autobiografija “Moj potpis”, objavljena 22. oktobra 2018. godine. U ovoj knjizi, Kija opisuje scene iz detinjstva, svadje svojih roditelja, tajne u braku sa Slobom Radanovićem, kao i borbu sa bolešću. Autobiografija “Moj potpis” pruža dubok uvid u njen lični život, izazove sa kojima se suočavala i njenu unutrašnju snagu. Knjiga je postala bestseler i dodatno učvrstila Kijin status kao uticajne javne ličnosti.

Nagrade i priznanja

Kija Kockar je tokom svoje karijere osvojila nekoliko značajnih nagrada i priznanja, što je potvrdilo njen uticaj i popularnost u javnosti. Na dodeli Oskara popularnosti u Valjevu, osvojila je prestižnu nagradu “Beogradski pobednik” za najpopularniju medijsku ličnost 2018. godine. Ova nagrada je bila priznanje za njen doprinos medijskoj sceni i popularnost koju je stekla nakon učešća u “Zadruzi”.

Pored toga, Kija je osvojila i Nagradu za duet godine, koju je podelila sa bendom Ministarke. Ova nagrada je bila priznanje za njen uspeh u muzičkoj industriji, posebno za hit singl “Ne vraćam se na staro”, koji je postao jedan od njenih najpoznatijih pesama.

U martu 2019. godine, Kija je dobila “Oskar popularnosti” u kategoriji Muzičko otkriće godine u pop muzici za 2018. godinu na manifestaciji održanoj u Banjoj Luci. Ova nagrada je dodatno potvrdila njen uspeh kao muzičke umetnice i njenu sposobnost da se istakne na muzičkoj sceni. Ove nagrade i priznanja su odraz Kijinog uticaja na javnost i njenog doprinosa kako u medijskom, tako i u muzičkom svetu.

Brak sa Slobom Radanovićem

Privatni život Kije Kockar, posebno njen brak sa Slobodanom Radanovićem, igrao je ključnu ulogu u njenoj javnoj slici i karijeri. Kija i Slobodan su započeli svoju vezu 2013. godine, a građansko venčanje su obavili 26. septembra 2016. godine, dok je crkveno venčanje usledilo 14. maja 2017. godine.

Međutim, njihov odnos se našao na testu tokom Slobodanovog učešća u rijalitiju “Zadruga”, gde je javno prevario Kiju sa Lunom Đogani. Ovaj događaj je izazvao veliku medijsku pažnju i postao centralna tema srpskih tabloida.

Kija je 20. septembra 2017. godine iznenadila javnost ulaskom u “Zadrugu” kao gost, a kasnije, 18. novembra iste godine, postala je jedna od učesnica. Njen ulazak u rijaliti nije bio poznat ostalim učesnicima, uključujući Slobodana. Odlučila je da uđe u “Zadrugu” kako bi se suočila sa Slobodanom i raspravila o njihovom braku i intimnim odnosima pred kamerama, što je izazvalo podeljene reakcije javnosti.

Razvod Kije i Slobodana bio je jedan od najpraćenijih događaja u srpskim medijima. Kija je kroz ovaj težak period pokazala snagu i odlučnost, što je doprinelo njenom rastućem statusu kao snažne i nezavisne žene. Ovaj događaj je imao značajan uticaj na njen život i karijeru, transformišući je iz anonimne ličnosti u jednu od najpoznatijih medijskih ličnosti u Srbiji i regionu.

Kristina Kija Kockar

Kristina Kija Kockar je ostvarila uspeh i kao voditeljica “Jutarnjeg programa” Informera

Kija Kockar danas

Kija Kockar, nakon uspešne karijere u muzici i televiziji, i dalje ostaje aktivna i relevantna figura u svetu zabave. Njeni trenutni projekti odražavaju njenu svestranost i neprestanu želju za inovacijama i samorazvojem. Nedavno je prešla sa Hype TV na Informer TV, gde je započela novi poglavlje svoje karijere kao TV voditeljka. Ovaj potez pokazuje njenu sposobnost da se prilagodi i istražuje nove medijske platforme, čime nastavlja da gradi svoj medijski uticaj.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Kija Kockar? Kija Kockar, rođena kao Kristina Kockar, je srpska televizijska voditeljka, pevačica i pobednica prve sezone reality show-a “Zadruga”. Rođena je 26. maja 1989. godine u Zrenjaninu.
 • Kako je Kija Kockar postala poznata? Kija je stekla popularnost pobedom u reality show-u “Zadruga” 2018. godine. Njen ulazak u show bio je izazvan ličnim problemima, a njena iskrenost i snažan karakter osvojili su srca publike.
 • Kakvu muzičku karijeru ima Kija Kockar? Nakon “Zadruge”, Kija je započela muzičku karijeru. Njen prvi singl “Ne vraćam se na staro” postigao je veliki uspeh. Nastavila je sa snimanjem pesama, kombinujući pop i pop-folk žanrove.
 • O čemu govori njena knjiga “Moj potpis”? U autobiografiji “Moj potpis”, Kija opisuje svoje detinjstvo, porodične odnose, brak sa Slobodanom Radanovićem i iskustva iz “Zadruge”. Knjiga pruža uvid u njene lične borbe i trijumfe.
 • Kakav je bio Kijin brak sa Slobodanom Radanovićem? Kija i Slobodan Radanović venčali su se 2016. godine. Njihov brak došao je u centar pažnje kada je Slobodan u “Zadruzi” javno prevario Kiju, što je dovelo do njihovog razvoda 2018. godine.
 • Koje nagrade i priznanja je Kija Kockar osvojila? Kija je osvojila nekoliko nagrada, uključujući “Beogradski pobednik” za najpopularniju medijsku ličnost 2018. godine i “Oskar popularnosti” za Muzičko otkriće godine u pop muzici.
 • Kakvi su Kijini planovi za budućnost? Kija nastavlja sa televizijskim i muzičkim projektima, a pokazuje interesovanje i za druge oblasti zabave i društvene angažmane. Njeni planovi uključuju dalji razvoj karijere u medijima i možda nove književne projekte.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi

 • Ne vraćam se na staro (sa Ministarkama, 2018)
 • Potpis (2018)
 • Ko bi rekao (duet sa Stojom, 2018)
 • Amorova strela (2019)
 • Zlatan (2019)
 • Sanjam (2019)
 • Lako ti je biti veran kad te niko ne gleda (duet sa Đanijem, 2020)
 • Pazi flow (duet sa Sha, 2020)
 • Bejbi (2020)
 • Sviđaš mi se (duet sa KimmV, 2020)
 • Momak loš (duet sa Foxom i DJ Šonetom, 2021)

Video spotovi

 • Ne vraćam se na staro (2018, David Ljubenović)
 • Potpis (2018, Predrag Marković)
 • Ko bi rekao (2018, David Ljubenović)
 • Amorova strela (2019, Ljuba Radojević)
 • Zlatan (2019, David Ljubenović)
 • Sanjam (2019, Ljuba Radojević)
 • Lako ti je biti veran kad te niko ne gleda (2020, Marko Arsić)
 • Pazi Flow (2020, Marko Todorović)
 • Bejbi (2020, Ljuba Radojević)
 • Sviđaš mi se (2020, Bogdan Veljović, Stevan Milovanović)
 • Momak loš (2021, XVisual)
 • Da li si dovoljno lud da kažeš da (2021, Kija Kockar)
 • Karijera (2021, Kija Kockar)
 • Pepeljuga (2022, Kija Kockar)
 • Slobodna (2022, Kija Kockar)
 • Balada (2022, Kija Kockar)
 • Vrela krv (2022, Kija Kockar)
 • Chica chica (2022, Kija Kockar)