Mihajlo Veruović – Vojaž muzika

Mihajlo Veruović - Vojaž

Ko je Mihajlo Veruović – Vojaž?

Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž, istaknuti je srpski muzičar i glumac čija karijera obiluje značajnim uspesima i prepoznatljivim doprinosom savremenoj muzičkoj sceni. Rođen 2001. godine u Beogradu, Vojaž je svoj umetnički put započeo u mladim godinama, brzo stičući popularnost zahvaljujući jedinstvenom stilu i talentu. Njegova muzika, koja spaja elemente trapa i modernog popa, osvojila je srca publike širom Balkana. Osim muzičke karijere, Vojaž se istakao i kao glumac, doprinoseći svojim talentom i u ovoj umetničkoj sferi.

Rani život i obrazovanje

Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž, rođen je 15. septembra 2001. godine u Beogradu. Odrastao je u porodici koja je cenila umetnost i kulturu, što je imalo veliki uticaj na njegov rani razvoj i interesovanje za muziku. Njegova majka Žana bila je medicinska radnica, dok je njegov otac, Milan Veruović, radio kao telohranitelj tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Tragična smrt Đinđića 2003. godine imala je dubok uticaj na porodicu Veruović, naročito na mladog Mihajla.

Usled političkih previranja i neizvesnosti koja je usledila nakon atentata, porodica Veruović odlučila je da se preseli u Francusku. Mihajlo je tada imao samo dve godine. Ovaj period života u inostranstvu bio je ključan za njegovu kasniju karijeru. Francuska, zemlja sa bogatom muzičkom tradicijom, pružila mu je priliku da se upozna sa različitim muzičkim žanrovima i kulturama. Takođe, iskustvo života u drugoj zemlji obogatilo je njegovu umetničku perspektivu i doprinelo formiranju njegovog jedinstvenog muzičkog identiteta.

Nakon povratka u Srbiju, Mihajlo je nastavio svoje obrazovanje u Beogradu, gde je pohađao Devetu beogradsku gimnaziju. Tokom školovanja, njegova strast prema muzici samo je rasla. Počeo je da piše pesme i eksperimentiše sa različitim muzičkim stilovima, što je postavilo temelje za njegovu kasniju muzičku karijeru. Ovi rani dani, provedeni između dve kulture, igrali su ključnu ulogu u oblikovanju Vojaža kao umetnika.

Mihajlo Veruović - Vojaž

Mihajlo Veruović – Vojaž je istaknuti srpski muzičar

Počeci muzičke karijere

Mihajlo Veruović je svoje prve korake u muzici napravio još kao tinejdžer. Njegova strast prema muzici i talent za pisanje pesama došli su do izražaja tokom srednjoškolskih dana. U tom periodu, Vojaž je zajedno sa grupom prijatelja osnovao muzički kolektiv po imenu “Company”. Ovaj kolektiv bio je mesto gde je mladi Vojaž mogao da eksperimentiše sa različitim muzičkim stilovima i da razvija svoj jedinstveni umetnički izraz. “Company” je postao poznat po svojim energičnim i emotivnim pesmama koje su odražavale iskustva i osećanja mladih.

Prvi značajniji korak u njegovoj karijeri bio je izlazak prvog studijskog albuma “Porok i greh”, objavljenog u aprilu 2019. godine. Album je nastao u saradnji sa Andreom, još jednim talentovanim umetnikom iz Srbije. “Porok i greh” predstavljao je značajan trenutak u Vojažovoj karijeri, jer je kroz njega uspeo da pokaže svoj puni potencijal kao muzičar. Album je sadržao pesme koje su bile miks modernog zvuka i ličnih, introspektivnih tekstova, što je privuklo pažnju šire publike.

Uspon u karijeri i saradnja sa Breskvicom

Uspon Mihajla Veruovića, poznatijeg kao Vojaž, ka slavi počeo je njegovom saradnjom sa Anđelom Ignjatović, umetničkim imenom Breskvica. Ova saradnja pokazala se kao ključni trenutak u njegovoj karijeri, donoseći mu širu popularnost i priznanje. Njihova zajednička muzička sinergija rezultirala je nizom hitova koji su brzo osvojili top liste i srca publike širom Balkana.

Tokom 2019. godine, Vojaž je započeo saradnju sa produkcijskom kućom Generacija Zed, koja je bila ključna za njegov dalji muzički razvoj. U maju iste godine, objavio je pesmu “Otrovan” u saradnji sa Henny-jem, koja je brzo privukla pažnju publike svojim jedinstvenim zvukom i stilom. Ova pesma je bila samo početak uspešne serije hitova koje je Vojaž objavljivao pod okriljem Generacija Zed.

Njegova popularnost dodatno je porasla nakon saradnje sa Breskvicom na pesmi “Vrati me”. Ova pesma je postala instant hit, a njihova muzička hemija bila je očigledna, što je dovelo do daljih zajedničkih projekata. U novembru 2019. godine, Vojaž i Breskvica su izdali još jedan duet pod nazivom “Budi tu”, koji je takođe postao veoma popularan. Krajem decembra iste godine, objavili su pesmu “Koraci u noći” zajedno sa Vukom Mobom, koja je dodatno učvrstila Vojažov status na muzičkoj sceni.

Tokom 2020. godine, Vojaž je nastavio sa objavljivanjem dueta sa Breskvicom. Te godine su izdali niz pesama koje su postale veoma popularne, uključujući “C'est la vie”, “Dam”, “Bezimena” i “Anđele”. Takođe, iste godine su Vojaž i Breskvica u saradnji sa Tanjom Savić objavili pesmu “Pancir”, koja je postala jedan od njihovih najvećih hitova. Ove pesme su dodatno učvrstile Vojažovu poziciju kao jednog od vodećih muzičara na Balkanu, a njegova sposobnost da stvara hitove sa različitim umetnicima pokazala je njegovu svestranost i talent.

Solo karijera i televizijski projekti

Nakon uspešne saradnje sa Breskvicom, Vojaž je započeo svoju solo karijeru, koja je brzo pokazala njegovu sposobnost da stvara hitove i kao samostalni umetnik. Njegov prvi solo singl, “Pleši”, objavljen u martu 2021. godine, predstavljao je značajan korak u njegovoj karijeri. Pesma je nastala u saradnji sa britanskim reperom J Fado, a njih dvojica su zajedno napisali tekst i muziku. “Pleši” je brzo stekla popularnost, zahvaljujući svojoj energičnoj melodiji i zaraznom ritmu, što je Vojažu donelo još veću popularnost na muzičkim listama.

Pored muzičke karijere, Vojaž je proširio svoje umetničko delovanje i na glumu. Početkom marta 2022. godine, on se pridružio glumačkoj postavi TV serije “U klinču”, preuzimajući jednu od glavnih uloga – Aljošu Kovač. Ova serija, koja se premijerno emituje na RTS 1 od 29. avgusta 2022. godine, dodatno je istakla njegov talenat i pokazala njegovu svestranost kao umetnika. Uloga u “U klinču” nije samo označila njegov glumački debi, već je i doprinela njegovoj većoj vidljivosti i popularnosti među širom publikom.

Mihajlo Veruović - Vojaž

Mihajlo Veruović – Vojaž u ulozi Aljoše Kovača u TV seriji “U klinču”

Lični život

Lični život Mihajla Veruovića, poznatijeg kao Vojaž, privukao je značajnu pažnju javnosti, posebno zbog njegove veze sa pevačicom Anđelom Ignjatović, poznatijom kao Breskvica. Njihova veza počela je 2018. godine i brzo je postala jedna od najpraćenijih u domaćoj javnosti, delom zbog njihove zajedničke popularnosti u muzičkom svetu. Njihova saradnja na muzičkoj sceni, kao i njihova emotivna povezanost, doprineli su stvaranju nekoliko hitova koji su odjeknuli regionom.

Međutim, njihova veza nije trajala, i par je objavio raskid početkom 2021. godine. Raskid je bio praćen velikom medijskom pažnjom, a fanovi su bili iznenađeni i tužni zbog kraja njihove ljubavne priče. Iako su detalji njihovog raskida ostali privatni, oboje su nastavili sa svojim muzičkim karijerama, pokazujući profesionalizam uprkos ličnim izazovima.

Što se tiče trenutnog ličnog života Vojaža, on ostaje relativno diskretan u deljenju detalja. Poznat je po svojoj strasti prema muzici, što je i dalje glavni fokus njegovog života. Pored muzike, Vojaž pokazuje interesovanje za glumu, što je potvrdio svojim učešćem u TV seriji “U klinču”. Takođe, poznato je da se Vojaž bavi i drugim interesovanjima, uključujući putovanja i upoznavanje različitih kultura, što se odražava u njegovoj muzici. Vojaž često koristi društvene mreže da deli delove svog života sa fanovima, ali lične detalje uglavnom drži za sebe, fokusirajući se na svoju umetnost i karijeru.

Nagrade i priznanja

Vojaž je tokom svoje karijere osvojio je nekoliko značajnih nagrada i priznanja, potvrđujući svoj talenat i popularnost na muzičkoj sceni. Jedno od najistaknutijih priznanja bilo je na Music Awards Ceremony (MAC), gde je osvojio nagradu za YouTube zvezdu godine zajedno sa Breskvicom 2020. godine. Ovo priznanje odrazilo je njihov uticaj na digitalnoj muzičkoj sceni i popularnost među mlađom publikom. Pored toga, Vojaž je bio nominovan za nekoliko drugih kategorija na MAC-u, uključujući Male Trap Song of the Year za pesmu “Detinjstvo”, Drill Song of the Year za “Euforija”, i New Age Collaboration of the Year za “Gad” (Nucci feat. Voyage). Njegove pesme i albumi redovno su se nalazili na vrhu muzičkih lista, što dodatno potvrđuje njegov uspeh i prijem kod publike.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je rođen Mihajlo Veruović – Vojaž? Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž, rođen je 15. septembra 2001. godine u Beogradu.
 • Kako je Vojaž započeo svoju muzičku karijeru? Vojaž je svoju muzičku karijeru započeo kao tinejdžer, formirajući muzički kolektiv “Company” sa prijateljima, a kasnije je izdao svoj prvi album “Porok i greh” u saradnji sa Andreom.
 • Koja pesma je lansirala Vojaža u centar pažnje? Vojaž je postao široko poznat nakon saradnje sa Breskvicom na pesmi “Vrati me”, koja je postala veliki hit.
 • Da li je Vojaž radio i kao glumac? Da, Vojaž je proširio svoju karijeru na glumu, igrajući jednu od glavnih uloga u TV seriji “U klinču”.
 • Sa kim je Vojaž bio u vezi? Vojaž je bio u vezi sa pevačicom Breskvicom, ali su njih dvoje raskinuli početkom 2021. godine.
 • Koje nagrade je osvojio Vojaž? Vojaž je osvojio nagradu za YouTube zvezdu godine na Music Awards Ceremony (MAC) 2020. godine, zajedno sa Breskvicom, i bio je nominovan za nekoliko drugih kategorija.

Za kraj

Vojaž se istakao se kao jedan od najsvestranijih i najtalentovanijih umetnika svoje generacije na Balkanu. Od ranih početaka u muzičkom kolektivu “Company”, preko uspešnih dueta sa Breskvicom, do solo karijere i uloge u TV seriji “U klinču”, Vojaž je pokazao izuzetnu posvećenost i strast prema umetnosti. Njegova sposobnost da stvara emotivne i zarazne pesme, kao i njegov doprinos glumi, čine ga pravim umetničkim fenomenom. Sa brojnim nagradama i priznanjima, Vojaž nastavlja da inspiriše i zabavlja publiku, dokazujući da je njegov umetnički put pun neograničenih mogućnosti i inovacija.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Porok i greh (ft. Andre, 2019)
 • So Fxcking Blessed (2019)
 • Voyage: Music Week (Live) (2021)
 • Europol (2023)

Singlovi

 • Priđi bliže (2015)
 • Do kraja (2017)
 • Nadaren ili proklet (ft. Relja Torino, 2017)
 • Metro (2018)
 • Piccolo (2018)
 • Tantala (2018)
 • Belo (2018)
 • Otrovan (ft. Henny, 2019)
 • Sećanja (ft. Henny, 2019)
 • TRAPSTARZ (ft. Josif, 2019)
 • V Y B E (ft. Josif, 2019)
 • Vrati me (ft. Breskvica, 2019)
 • Budi tu (ft. Breskvica, 2019)
 • Koraci u noći (ft. Vuk Mob, Breskvica, 2019)
 • Trebala (ft. MihaMih, 2019)
 • C'est la vie (ft. Breskvica, 2020)
 • Dam (ft. Breskvica, 2020)
 • Bezimena (ft. Breskvica, 2020)
 • Pancir (ft. Tanja Savić, Breskvica, 2020)
 • Anđele (ft. Breskvica, 2020)
 • Beli Grad (ft. Breskvica, 2021)
 • Pleši (2021)
 • Kartel (2021)
 • Bounce (ft. SNIK, 2021)
 • Aman (ft. Rasta, 2021)
 • Balkan (ft. Nucci, 2021)
 • Euforija (2021)
 • Uloge (2021)
 • Detinjstvo (2022)
 • Gad (ft. Nucci, 2022)
 • Tango (2022)
 • London (ft. Elena Kitić, 2022)
 • I Miei Amici (ft. Niko Pandetta, 2022)
 • Pismo (ft. Darko Lazić, Rasta, 2022)
 • La la la (2022)
 • Bella Hadid (ft. Nucci, 2023)
 • Garava (ft. Devito, 2023)
 • Mafia (ft. Devito, 2023)
 • Blue Racks (ft. Pajel, 2023)
 • Svrati (2023)
 • Block Life (ft. Mero, 2023)
 • Periferija (ft. Nucci, 2023)

Spotovi

 • Otrovan (2019) – Tsunami Production
 • TRAPSTARZ (2019) – Tomislav Živković
 • V Y B E (2019) – Tomislav Živković
 • Vrati me (2019) – Tsunami Production
 • Budi tu (2019) – Tsunami Production
 • Koraci u noći (2019) – Tsunami Production
 • C'est la vie (2020) – Igor Žećević
 • Dam (2020) – Djordje Jovcic – YUNGGORG
 • Bezimena (2020) – Igor Žećević
 • Pancir (2020) – Nemanja Novaković
 • Anđele (2020) – Igor Žećević
 • Pleši (2021) – Nemanja Novaković
 • Kartel (2021) – Igor Žećević
 • Bounce (2021) – Đorđe Trbović
 • Aman (2021) – Rasta
 • Balkan (2021) – Nemanja Novaković
 • Euforija (2021) – Nemanja Novaković
 • Uloge (2021) – Nemanja Novaković
 • Detinjstvo (2022) –
 • Gad (2022) – malosamo
 • Tango (2022) – malosamo
 • Pismo (2022) –
 • London (2022) – Nemanja Novaković
 • La la la (2022) – Luka Matković, Ana Cindrić
 • Balerina (2023) – Nemanja Novaković
 • Mafia (2023) – Luka Matković, Ana Cindrić
 • Svrati (2023) – Leonard Firstner, malosamo
 • Block Life (2023) – Leonard Firstner, malosamo