Anđela Ignjatović – Breskvica muzika

Anđela Ignjatović - Breskvica

Ko je Anđela Ignjatović – Breskvica?

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, predstavlja jednu od najistaknutijih figura na srpskoj muzičkoj i influenserskoj sceni. Rođena 2001. godine u Beogradu, Breskvica je svoj umetnički put započela na društvenim mrežama, gde je brzo stekla popularnost zahvaljujući svom jedinstvenom stilu i karizmi. Njen prelazak iz sveta influensera u muzičke vode obeležio je početak nove ere u njenoj karijeri, gde se istakla kao talentovana pop i trep pevačica.

Rani život i obrazovanje

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica rođena je 19. maja 2001. godine u Beogradu. Svoje rano detinjstvo provela je u Beogradu, gde je od malih nogu bila okružena muzikom i umetnošću. Njeni roditelji, ljubitelji rok i metal muzike, imali su značajan uticaj na njen muzički ukus i razvoj. Odrastajući uz zvuke gitara i bubnjeva, Breskvica je razvila strast prema muzici, što je kasnije oblikovalo njen umetnički identitet.

U školskim danima, Breskvica je pokazivala interesovanje ne samo za muziku, već i za druge kreativne i umetničke aktivnosti. Njena ljubav prema muzici dovela ju je do učenja sviranja klavira i gitare, što je postalo neodvojivi deo njenog života. Svoje obrazovanje nastavila je u Beogradu, gde je pored redovnog školovanja, posvećivala vreme i muzičkom usavršavanju. Ova rana izloženost različitim umetničkim formama bila je ključna u oblikovanju Breskvice kao umetnice, koja je svoj talenat i strast prema muzici pretvorila u uspešnu karijeru.

Anđela Ignjatović - Breskvica

Breskvica je jedna od najpoznatijih pevačica srpske muzičke scene

Od influenserke do pevačice

Anđela Ignjatović, poznata kao Breskvica, svoju karijeru započela je kao influenserka na Instagramu, platformi koja joj je pružila priliku da izrazi svoj jedinstveni stil i kreativnost. Njen Instagram profil brzo je privukao pažnju šire publike, zahvaljujući autentičnim i stilizovanim fotografijama koje su odražavale njen lični pečat. Breskvica je na početku mislila da će njen profil biti usmeren na savete za šminkanje i modu, ali ubrzo je shvatila da ljudi pokazuju interesovanje za svaki aspekt njenog života.

Njen talenat za pevanje i muziku nije ostao neprimetan. Snimci na kojima peva, postavljeni na Instagram, otkrili su njen prirodni glas i muzičke sposobnosti, što je privuklo pažnju i šire publike. Ova popularnost na društvenim mrežama bila je presudna u njenom prelasku iz sveta influensera u muzičku industriju.

Breskvica je svoju muzičku karijeru započela snimanjem duetskih pesama sa Vojažom, čime je zacementirala svoje mesto na muzičkoj sceni. Njihova saradnja i hemija bili su očigledni, a pesme su brzo postale hitovi. Ovaj prelazak iz influenserke u pevačicu nije bio samo promena karijere, već i ključni korak u njenom umetničkom izražavanju i razvoju, omogućavajući joj da svoju strast prema muzici podeli sa širom publikom.

Muzička karijera

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, svoju muzičku karijeru započela je izdavanjem prvih singlova i dueta, koji su brzo stekli popularnost i pridobili joj veliki broj fanova. Njen glas, pun emocija i karakterističan stil, odmah su je izdvojili na muzičkoj sceni. Prvi singlovi su bili više od samo pesama; oni su predstavljali njenu strast i posvećenost muzici, pokazujući njen talenat u punom sjaju.

Saradnja sa Vojažom, takođe poznatim muzičarem, bila je prelomna tačka u njenoj karijeri. Njihovi dueti, poput “Vrati me”, “Budi tu”, i “C’est La Vie”, postali su hitovi koji su dominirali top listama. Ove pesme su bile ne samo popularne, već su i uticale na muzički ukus mlade publike, kombinujući moderne trep ritmove sa emotivnim tekstovima. Njihova saradnja nije bila samo muzička; oni su delili i ličnu povezanost, što je dodatno doprinelo autentičnosti i energiji njihovih pesama.

Breskvica je takođe sarađivala sa drugim umetnicima, što je dodatno obogatilo njen muzički repertoar. Pesme poput “Koraci u noći” sa Vukom Mobom i “Pancir” sa Tanjom Savić, pokazale su njenu sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim stilovima i žanrovima, dok istovremeno održava svoj jedinstveni umetnički izraz. 

Godine 2022 Breskvica je nastavila je svoj uspešan muzički put objavljivanjem pesme “Život si moj” u saradnji sa MC Stojanom. Ova pesma, uz prateći video spot, brzo je privukla pažnju publike i kritičara, što je dovelo do njenog uvrštavanja na novouvedenu hrvatsku Billboard top-listu.

Ljubavni život i veza sa Vojažom

Ljubavni život Anđele Ignjatović posebno je obeležen njenom vezom sa Vojažom, drugim istaknutim likom na srpskoj muzičkoj sceni. Njihovo upoznavanje i razvoj veze bili su ne samo lična, već i profesionalna prekretnica za oboje.

Breskvica i Vojaž su se upoznali preko društvenih mreža, gde je Breskvica objavila video u kojem peva Vojažovu pesmu “Geto fenomen”. Ovaj mali gest doveo je do njihove komunikacije, koja se brzo pretvorila u dublju povezanost. Njihova veza počela je kao prijateljstvo, ali se ubrzo razvila u romantičnu vezu, koja je bila praćena zajedničkom strašću prema muzici.

Veza između Breskvice i Vojaža imala je značajan uticaj na njihove karijere. Njihova saradnja u muzici, koja je uključivala niz dueta, donela je veliku popularnost i njihovim solo karijerama. Pesme poput “Vrati me” i “Budi tu” ne samo da su postale hitovi, već su i dodatno učvrstile njihov status na muzičkoj sceni. Njihova veza dodala je autentičnost i dubinu njihovim pesmama, što je publika prepoznala i cenila.

Osim profesionalnih uspeha, njihova veza privukla je i veliku pažnju javnosti, čineći ih jednim od najpraćenijih i najomiljenijih parova na Balkanu. Njihova ljubavna priča, koja je bila praćena kroz društvene mreže i medije, dodatno je doprinela njihovoj popularnosti i povezanosti sa fanovima.

Anđela Ignjatović - Breskvica

Anđela Ignjatović – Breskvica i Vojaž na slici

Raskid sa Vojažom i solo karijera

Raskid Anđele Ignjatović sa Vojažom, bio je jedan od značajnih trenutaka u njenom životu i karijeri. Početkom 2021. godine, vest o njihovom raskidu brzo se proširila medijima, izazivajući veliku pažnju javnosti. Fanovi su bili iznenađeni i emotivno pogođeni ovom promenom, s obzirom na to da su Breskvica i Vojaž bili jedan od najpopularnijih muzičkih parova u regionu.

Detalji raskida nisu bili javno objavljeni, ostavljajući prostor za spekulacije i različite interpretacije. Neki su smatrali da je raskid bio marketinški trik, dok su drugi verovali da je to bio prirodan kraj njihove veze. Bez obzira na razloge, raskid je označio novu fazu u Breskvičinoj karijeri.

Nakon raskida, Breskvica je nastavila sa svojom solo karijerom, pokazujući svoju snagu i nezavisnost kao umetnica. Njen prvi solo singl nakon raskida, “Srećan put”, objavljen u julu 2021. godine, bio je dočekan sa velikim interesovanjem i pozitivnim kritikama. Pesma je brzo stekla popularnost, a spot je za kratko vreme sakupio milione pregleda na YouTube-u.

Nagrade i priznanja

Godine 2020, Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, zajedno sa Vojažom, ostvarila je značajne uspehe na polju muzičkih priznanja. Na prestižnom muzičkom događaju Music Awards Ceremony, par je osvojio nagradu za najbolju YouTube zvezdu, što je potvrda njihove popularnosti i uticaja na digitalnoj muzičkoj sceni. Istog dana, Breskvica je bila nominovana i za nagradu u kategoriji najbolji novi izvođač, što dodatno ističe njen brz uspon i prepoznatljivost u muzičkoj industriji.

Pored toga, iste godine, Breskvica i Vojaž su osvojili dve nagrade na Oskaru popularnosti u Banjoj Luci. Priznanja su im dodeljena za otkriće godine i kao YouTube senzacije, što dodatno potvrđuje njihovu popularnost i prijemčivost kod šire publike. Ove nagrade su ne samo priznanje njihovog talenta i truda, već i dokaz da su njihova muzika i prisustvo na društvenim mrežama imali značajan uticaj na muzičku scenu u regionu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Anđela Ignjatović – Breskvica? Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, je srpska pop i trep pevačica i influenserka. Rođena je 2000. godine u Beogradu i stekla je popularnost kroz svoje pesme i prisustvo na društvenim mrežama.
 • Kako je Breskvica započela svoju karijeru? Breskvica je svoju karijeru započela kao influenserka na Instagramu, gde je privukla pažnju svojim jedinstvenim stilom i fotografijama. Kasnije je prešla u muzičke vode, gde je postigla veliki uspeh kroz duete i solo pesme.
 • Sa kojim umetnicima je Breskvica sarađivala? Breskvica je sarađivala sa brojnim umetnicima, uključujući Vojaža, MC Stojana, Teodoru i druge. Njene kolaboracije su joj pomogle da proširi svoj muzički izraz i stekne širu popularnost.
 • Da li je Breskvica dobila neke nagrade za svoj rad? Da, Breskvica je dobila nekoliko nagrada, uključujući priznanja za “YouTube zvezdu” na Music Awards Ceremony i nagrade na Oskaru popularnosti u Banjoj Luci za otkriće godine i YouTube senzacije.

Za kraj

Anđela Ignjatović, poznata kao Breskvica, uspešno je izgradila impresivnu karijeru, prelazeći put od influenserke do priznate muzičke zvezde. Njen jedinstveni glas, autentični stil i sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim žanrovima učinili su je jednom od najistaknutijih figura na srpskoj muzičkoj sceni. Sa brojnim hitovima, značajnim saradnjama i priznanjima, Breskvica nastavlja da inspiriše i oduševljava publiku. Njeni planovi za budućnost i težnja ka međunarodnom uspehu obećavaju dalji razvoj i širenje njenog umetničkog izraza, dokazujući da je Breskvica umetnica koja neprestano evoluira i ostavlja neizbrisiv trag u svetu muzike.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi

 • Utopija (2019)
 • Vrati me (ft. Voyage, 2019)
 • Budi tu (ft. Voyage, 2019)
 • Koraci u noći (ft. Vuk Mob, Voyage, 2019)
 • C'est la vie (ft. Voyage, 2020)
 • Dam (ft. Voyage, 2020)
 • Bezimena (ft. Voyage, 2020)
 • Pancir (ft. Tanja Savić, Voyage, 2020)
 • Anđele (ft. Voyage, 2020)
 • Beli grad (ft. Voyage, 2021)
 • Srećan put (2021)
 • Maska (2022)
 • Život si moj (ft. MC Stojan, 2022)
 • Loša (2022)
 • Mazohista (2022)
 • Lutka (2022)
 • Leptir (2022)
 • Sava i Dunav (ft. Henny, 2022)
 • Loš (2022)
 • Sa anđelima (2023)
 • Bad Boy (2023)
 • Drift (ft. Teodora, 2023)
 • Do gole kože (2023)
 • Vidi se (2023)
 • Kume moj (2023)
 • Orlovo gnezdo (2024)

Videografija

 • Utopia (2019) – Tsunami Production
 • Vrati me (2019) – Tsunami Production
 • Budi tu (2019) – Tsunami Production
 • Koraci u noći (2019) – Tsunami Production
 • C'est la vie (2020) – Igor Žećević
 • Dam (2020) – Djordje Jovcic – YUNGGORG
 • Bezimena (2020) – Igor Žećević
 • Pancir (2020) – Nemanja Novaković
 • Anđele (2020) – Igor Žećević
 • Srećan put (2021) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • Maska (2022) – Igor Žećević
 • Život si moj (2022) – TOXIC ENTERTAINMENT
 • Loša (2022) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Mazohista (2022) – Djurdjina Samardžić GG help, debbug
 • Lutka (2022) – Andrija Grkić
 • Leptir (2022) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Balkanska (2022) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Sava i Dunav (2022) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Loš (2022) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Bad Boy (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Drift (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Ko to tamo (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Do gole kože (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Vidi se (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe
 • Kume moj (2023) – Petar Kacketdole & dffrntvibe