Vlado Georgiev muzika

Vlado Georgiev

Ko je Vlado Georgiev?

Vlado Georgiev, poznat kao jedan od najistaknutijih muzičara na Balkanu, predstavlja simbol srpske pop muzike. Rođen 6. juna 1976. godine u Dubrovniku, Georgiev je svoj muzički put započeo u Herceg Novom, gde je proveo veći deo svog detinjstva. Njegova karijera obuhvata više od dve decenije stvaranja i izvođenja, tokom kojih je izdao nekoliko uspešnih albuma i singlova koji su osvojili srca publike širom regiona.

Georgiev se ističe svojim jedinstvenim glasom i sposobnošću da kreira emotivne i pamtljive melodije. Njegove pesme, poput “Navika”, “Žena bez imena” i “Daljina”, postale su klasici moderne srpske pop muzike. Pored muzičke karijere, Vlado je poznat i po svom radu kao televizijski sudija u popularnim muzičkim takmičenjima, što dodatno potvrđuje njegov uticaj u svetu zabave. Njegov doprinos muzičkoj industriji i kulturi čini ga jednim od ključnih figura u savremenoj muzičkoj sceni Balkana.

Rani život i počeci karijere

Vlado Georgiev rođen je 6. juna 1976. godine u Dubrovniku, u tadašnjoj SFR Jugoslaviji. Njegova porodica, koja ima korijene u Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, ubrzo se preselila u Herceg Novi, Crna Gora, gde je Vlado proveo većinu svog detinjstva. Odrastajući u multikulturalnom okruženju, Georgiev je razvio duboku ljubav prema muzici i umetnosti, što je kasnije imalo veliki uticaj na njegovu karijeru.

U Herceg Novom, Vlado je pohađao osnovnu i srednju školu, gde je pokazao rano interesovanje za muziku. Njegova strast prema muzici bila je očigledna već u mladim danima, kada je počeo da svira harmoniku, a kasnije se prebacio na klavir i druge klavijature. Ovaj period njegovog života bio je ključan za razvoj njegovih muzičkih veština i stvaralačkog izraza.

Georgievovi prvi koraci u muzici započeli su tokom srednjoškolskih dana, kada je počeo da piše svoje prve pesme. Njegov talenat za komponovanje i pisanje tekstova brzo je došao do izražaja, što je postavilo temelje za njegovu buduću karijeru. Iako nije formalno studirao muziku, Vlado je kroz samostalno učenje i eksperimentisanje razvio jedinstveni muzički stil koji ga je kasnije proslavio.

Vlado Georgiev

Vlado Georgiev je jedan od najistaknutijih pevača srpske muzičke scene

Muzička karijera

Vlado Georgiev, čija muzička karijera obuhvata više od dve decenije, započeo je svoj uspon na muzičkoj sceni početkom 2000-ih. Njegov prvi album, “Navika”, objavljen 2001. godine, odmah je privukao pažnju publike i kritike, postavši jedan od najprodavanijih albuma u regionu. Album se istakao svojim modernim pop zvukom i emotivnim tekstovima, što je postalo karakteristično za Georgieva. Njegov drugi album, “Žena bez imena”, objavljen 2003. godine, nastavio je uspeh prvog, donoseći još hitova koji su osvojili top liste.

Među najpoznatijim pesmama Vlada Georgieva su “Nisam ljubomoran”, “Do svitanja,” “Ti i ja”, i “Bez tebe”. Ove pesme ne samo da su postale hitovi, već su i uticale na razvoj srpske pop muzike, postavljajući nove standarde u produkciji i pisanju tekstova. Njegov treći album, “Daljina”, objavljen 2013. godine, pokazao je zrelost i evoluciju njegovog muzičkog izraza, sa pesmama koje su bile introspektivnije i dublje.

Stil Vlada Georgieva karakteriše kombinacija pop i rock elemenata, sa naglaskom na melodičnost i emotivne tekstove. Njegova muzika često odražava lična iskustva i osjećanja, što stvara snažnu vezu sa njegovom publikom. Georgiev je takođe poznat po svom glasu, koji ima prepoznatljivu toplinu i sposobnost da prenese emocije.

Televizijska karijera

Pored uspešne muzičke karijere, Vlado Georgiev je takođe poznat po svom angažmanu u televizijskim projektima, posebno kao sudija u muzičkim takmičenjima. Njegovo učešće u ovim programima nije samo doprinelo njegovoj popularnosti, već je i pokazalo njegovu stručnost i posvećenost muzici.

Jedan od najznačajnijih televizijskih angažmana Vlada Georgieva bio je kao sudija u emisiji “Prvi glas Srbije” 2011. i 2012. godine. Njegova uloga u ovom takmičenju bila je ključna, jer je svojim savetima i kritikama pomogao mladim talentima da razviju svoje veštine i karijere. Georgiev se istakao svojim stručnim znanjem, ali i sposobnošću da na empatičan način komunicira sa takmičarima.

Takođe, Vlado je bio deo žirija u popularnom šou programu “Tvoje lice zvuči poznato” 2016. godine, gde je svojim humorom i karizmom dodatno osvojio srca gledalaca. Ovi televizijski angažmani su pokazali drugu stranu njegove ličnosti, daleko od scene i reflektora koncertnih dvorana.

Glumačka karijera

Vlado Georgiev, osim što je poznat kao muzičar, pokazao je svoj talenat i u glumačkim vodama. Njegove epizodne uloge u popularnim srpskim serijama “Ono kao ljubav” i “Pevaj, brate” otkrile su drugačiju dimenziju njegove umetničke ličnosti. U seriji “Ono kao ljubav,” Georgiev je imao priliku da prikaže svoje glumačke sposobnosti, dok je u “Pevaj, brate”, kroz humoristički pristup, dodatno zabavljao publiku. Osim toga, Vlado se pojavio i u filmu “Vojna akademija 2”, gde je njegova uloga doprinela raznovrsnosti ovog popularnog filmskog serijala.

Godine 2016., Vlado je ušao u svet sinhronizacije, pozajmljujući glas liku Kormilu u američkoj 3D kompjuterskoj animiranoj komediji “U potrazi za Dori.” Ovaj angažman je bio posebno značajan, jer je Georgiev svojim glasom doprineo internacionalnom projektu, pokazujući svoju svestranost i sposobnost da svoj talenat primeni u različitim oblastima zabavne industrije.

Lični život

Vlado Georgiev, poznat po svojoj muzičkoj karijeri, ima bogat i zanimljiv privatni život. Strastven je ljubitelj mora i avanturista; na svom Harley Davidson motociklu proputovao je mnoge delove sveta. Njegova ljubav prema putovanjima odvela ga je čak i na Himalaje. Vlado takođe uživa u dobrim vinima, slušanju priča ribara, sedenju pored vode i sakupljanju globusa. Interesuju ga sportovi na vodi i brodovi, a u mladosti je trenirao džudo.

U privatnom životu, Vlado je otvoren u pogledu svojih ljubavnih iskustava. Priznao je da je u prošlosti varao partnere, ali i da je i sam bio prevaren. Devedesetih godina bio je u vezi sa pevačicom Marinom Perazić. Nakon toga, sedam godina je bio u vezi sa Irenom Market, koja je radila u njegovoj firmi i bila njegov PR menadžer. Iako je Irena kasnije otišla u Ameriku i udala se, Vlado je ostao u dobrim odnosima sa njom.

Vlado je bio u kratkoj vezi sa crnogorskom glumicom Andreom Mugošom, ali su raskinuli zbog razlika u tempu života. Njegova veza sa manekenkom Milicom Samardžijom, koju je upoznao na kastingu za spot “Iskreno,” privukla je pažnju medija. Iako su nakratko raskinuli zbog medijskog pritiska, par se pomirio i danas uživa u zajedničkom životu. Vlado i Milica imaju dve ćerke, Sofiju i Elenu, i zajedno grade harmoničan porodični život.

Vlado Georgiev

Vlado Georgiev sa suprugom Milicom na slici

Kontroverze

Vlado Georgiev je tokom svoje karijere bio poznat ne samo po muzičkom talentu, već i po svojim političkim stavovima i izjavama, koji su često izazivali kontroverze. Njegovo javno izražavanje mišljenja o političkim i društvenim temama privuklo je pažnju medija i javnosti, često izazivajući burne reakcije.

Jedan od najistaknutijih političkih stavova Vlada Georgieva bilo je njegovo izraženo protivljenje NATO-u. Ovaj stav je bio posebno vidljiv u njegovim izjavama i društvenim medijima, gde je često kritikovao politiku i delovanje ove organizacije. Georgiev je takođe izrazio podršku određenim političkim pokretima i organizacijama, što je dodatno pojačalo njegovu političku profilisanost u javnosti.

Pored političkih stavova, Vlado Georgiev je bio uključen i u nekoliko kontroverzi koje su uticale na njegovu karijeru. Jedna od najznačajnijih bila je njegova podrška teorijama zavere, posebno u vezi sa QAnon pokretom i dezinformacijama o COVID-19 vakcinama. Ove izjave su izazvale negodovanje u javnosti i medijima, dovodeći do polemika o njegovim stavovima.

Takođe, Georgiev je bio kritikovan zbog svojih izjava o australijskoj vladi, koje su neki smatrali neprimerenim i kontroverznim. Njegovo poređenje australijske vlade sa nacističkom Nemačkom izazvalo je oštre reakcije i debate o granicama slobode izražavanja javnih ličnosti.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Vlado Georgiev? Vlado Georgiev je poznati srpski pop pevač, kompozitor i producent, rođen 1976. godine u Dubrovniku.
 • Koje su najpoznatije pesme Vlada Georgieva? Njegove najpoznatije pesme uključuju “Navika,” “Žena bez imena,” “Nisam ljubomoran,” i “Do svitanja.”
 • Da li je Vlado Georgiev bio učesnik u televizijskim šou programima? Da, bio je sudija u emisijama “Prvi glas Srbije” i “Tvoje lice zvuči poznato.”
 • Kakav je privatni život Vlada Georgieva? Vlado je strastveni avanturista i ljubitelj mora, a u privatnom životu je otac dve ćerke.
 • Da li je Vlado Georgiev bio uključen u kontroverze? Da, bio je uključen u nekoliko kontroverzi, uključujući političke stavove i podršku teorijama zavere.

Za kraj

Vlado Georgiev, sa svojom bogatom karijerom i uticajem na muzičku scenu Balkana, ostaje jedna od ključnih figura u svetu srpske pop muzike. Njegova sposobnost da kombinuje emotivne tekstove sa melodičnim kompozicijama osvojila je srca mnogih i ostavila neizbrisiv trag u muzičkoj industriji. Iako su njegovi politički stavovi i kontroverze ponekad izazivali polemike, njegov umetnički doprinos i dalje dominira. Kroz svoje pesme, televizijske nastupe i javni život, Vlado Georgiev je dokazao da je više od pevača – on je umetnik koji inspiriše, zabavlja i izaziva razmišljanje, čineći ga nezaboravnim delom kulturnog nasleđa regiona.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Navika, 2001, Goraton
 • Žena bez imena, 2003, Goraton
 • Daljina, 2013, Barba Music

Singlovi

 • Draga, duet sa Rođom Raičevićem, 1997
 • Ako ikad ostarim, Sunčane Skale, 1998
 • Ne brže od života, duet sa MC Niggorem (nekada Monteniggers), 2000
 • Tropski bar, duet sa Niggorom, 2001
 • Nisam ljubomoran, 2005, VG ART STUDIO
 • Do svitanja, 2007, Barba Music
 • Hej ti, 2009
 • Tebe žedan, 2017
 • Znam te najbolje, 2018

Filmografija

 • Ono kao ljubav, 2010
 • Pevaj, brate!, 2012
 • Vojna akademija 2, 2013
 • U potrazi za Dori, 2016