Ana Nikolić muzika

Ana Nikolić

Ko je Ana Nikolić?

Ana Nikolić, jedno od najprepoznatljivijih imena na srpskoj muzičkoj sceni, svojim jedinstvenim glasom i stilom ostavila je neizbrisiv trag u svetu muzike. Rođena u Jagodini, svoj muzički put započela je učešćem na festivalu Beovizija 2003. godine, gde je sa pesmom “Januar” privukla pažnju javnosti. Od tada, Ana je izdala nekoliko studijskih albuma koji su obilovali hitovima i osvojili srca publike širom regiona.

Njen doprinos srpskoj muzičkoj sceni nije samo u broju hitova, već i u načinu na koji je modernizovala pop-folk žanr, uvodeći nove stilove i trendove. Kroz svoju karijeru, Ana je sarađivala sa mnogim poznatim autorima i producentima, što je dodatno obogatilo njen muzički izraz. Njena sposobnost da se prilagodi i inovira, ne gubeći pri tom svoju autentičnost, učinila je Anu Nikolić ne samo popularnom pevačicom, već i važnom figurom u evoluciji srpske muzike.

Ana Nikolić

Ana Nikolić je jedna od najistaknutijih pevačica srpske muzičke scene

Rani život i obrazovanje

Ana Nikolić rođena je u Jagodini 27. septembra 1978. godine. Svoje formativne godine provela je u Paraćinu, gde je uz majku Miljanu i brata Marka gradila temelje svoje buduće karijere. Nakon gubitka oca u ranom detinjstvu, Ana je pokazala izuzetnu snagu i odlučnost, što je kasnije odrazilo na njen profesionalni put. Završetkom jezičke gimnazije u Paraćinu, Ana je pokazala ne samo akademsku izvrsnost već i rano interesovanje za umetnost i kulturu.

Preseljenje u Beograd označilo je novi početak za Anu, gde je upisala Višu politehničku školu, odabravši smer dizajn. Ovaj period u njenom životu bio je ključan za razvoj njenog umetničkog izraza i senzibiliteta. Paralelno sa obrazovanjem u Srbiji, Ana je nastavila da se usavršava na Muzičkoj akademiji u Berlinu, gde je ples bila njena strast i fokus.

Njen boravak u Grčkoj, gde je provela nekoliko godina, dodatno je obogatio njen životni i profesionalni put. Osim što je usavršila grčki jezik, iskustvo života u drugoj kulturi doprinelo je njenom ličnom razvoju i širini pogleda na svet.  Sa 22 godine, Ana započinje svoju muzičku karijeru nastupajući po beogradskim splavovima, gde je prvi put javnosti predstavila svoj jedinstveni talenat i karizmu.

Muzička karijera

Ana Nikolić započela je svoju muzičku karijeru 1998. godine, prvim televizijskim nastupom u emisiji “3K Dur”, gde je izvela pesmu “Kolačići”. Njena karijera uzela je zamah 2003. godine kada je na Beoviziji nastupila sa pesmom “Januar”, osvojivši nagradu za najbolji debitantski nastup. Usledilo je izdavanje njenog prvog albuma “Januar”, koji je postavio temelje njene saradnje sa Marina Tucaković i Aleksandrom Milićem Milijem.

Njen drugi album, “Devojka od čokolade”, objavljen 2006. godine, donio je nove hitove i proširio njen muzički uticaj. Nakon toga, Ana se ponovo pojavila na Beoviziji 2009. godine, a iste godine učestvovala je i u reality showu “Farma”. Njen treći album objavljen je 2010. godine, dodatno učvršćujući njenu poziciju na muzičkoj sceni.

U 2013. godini, Ana je izdala album “Milion dolara”, koji je uključivao hitove poput naslovne pesme sa Nikolijom i pesme “Đavo”. Njen peti album, “Labilna”, objavljen 2016. godine, proizveden u saradnji sa Rastom i Cobyjem, predstavljao je značajan odmak od njenog prethodnog rada, usmeravajući se ka urbanijem zvuku.

Nakon pauze zbog majčinstva, Ana se vratila 2020. godine sa singlom “Bilo je lepo”, koji je trebao biti deo albuma “Klinika”. Međutim, album “Klinika” nije objavljen u planiranom obliku zbog pandemije COVID-19. Krajem 2022. godine, Ana je najavila svoj prvi solo koncert u Beogradskoj areni, koji je trebao obeležiti dve decenije njene karijere, ali je koncert otkazan zbog tehničkih poteškoća 2023. godine.

Ana Nikolić

Svojim energičnim nastupima Ana oduševljava publiku širom regiona

Lični život

Ana Nikolić, poznata srpska pevačica, imala je zanimljiv i dinamičan lični život koji je često bio u centru medijske pažnje. Njen emotivni život obilovao je vezama sa poznatim ličnostima, uključujući Mišu Radulovića, poznatog kao Miša Banana, koga je opisala kao ljubav svog života, švajcarskog biznismena Dalibora Matića i berlinskog privrednika Matiju Ćorkovića. Njena veza sa crnogorskim investitorom i arhitektom Draganom Tomovićem, koji je od nje stariji deset godina, počela je 2010. godine, ali su se razišli dve godine kasnije uprkos veridbi.

Ana je takođe bila u vezi sa Slavenom Kantarom iz kanadske firme „Midlend resurs Holding“. Njeno ime povezivano je i sa albanskim biznismenom Ćazimom Osmanijem, što je izazvalo incident sa Osmanijevom partnerkom 2013. godine. Godine 2014, bila je u vezi sa bivšim rukometašem Vladimirom Mandićem.

Najznačajniji trenutak u njenom ličnom životu desio se 2016. godine kada se tajno udala za muzičara Stefana Đurića Rastu, sa kojim ima ćerku Taru. Međutim, brak je kratko trajao, a nakon razvoda, Ana se suočila sa izazovima vezanim za svoju telesnu težinu, što je bilo široko komentarisano u javnosti. Odlučna da povrati formu, povukla se iz javnosti, posvetila se zdravijem načinu života i vežbanju, što je rezultiralo njenim spektakularnim povratkom na scenu 2020. godine.

Televizijski nastupi i rijaliti “Farma”

Ana Nikolić je svoju raznolikost i talenat pokazala ne samo kroz muziku već i kroz učešće u različitim televizijskim formatima. Jedan od njenih zapaženijih televizijskih angažmana bio je kao član žirija u popularnom šou programu “Ja imam talenat” na Televiziji Pink, gde je zajedno sa Rastom, Srđanom Todorovićem i Danicom Maksimović ocenjivala talente do juna 2017. godine. Ovo iskustvo omogućilo joj je da pokaže svoju stručnost i empatiju prema mladim talentima, doprinoseći time razvoju domaće muzičke scene.

Pored toga, Ana je imala zapaženu ulogu u rijaliti programu “Farma”, gde je njeno učešće, iako kratkotrajno, privuklo veliku pažnju javnosti. Diskvalifikovana je nakon samo četiri dana zbog kršenja pravila, što je izazvalo brojne reakcije i pokazalo Aninu emotivnu stranu i težnju za autentičnošću čak i u izazovnim uslovima rijaliti programa. Ovi televizijski nastupi i projekti dodatno su obogatili njenu karijeru, pokazujući njenu svestranost i sposobnost da se prilagodi različitim ulogama u svetu zabave.

Ana Nikolić

Ana Nikolić je zajedno sa Rastom, Srđanom Todorovićem i Danicom Maksimović bila član žirija popularnog šoua “Ja imam talenat”

Serija “Pare ili život”

Ana Nikolić, poznata srpska pevačica, proširila je svoje umetničke horizonte ulaskom u svet glume kroz seriju “Pare ili život”, gde je prvi put pokazala svoje glumačke sposobnosti. U ovoj popularnoj seriji, Ana se pridružila renomiranim glumcima poput Andrije Miloševića, Milutina Mime Karadžića i Viktora Savića, dodajući tako značajnu vrednost celokupnoj produkciji.

Tumačeći lik estradne zvezde Sanele, Ana je u jednoj od ključnih scena serije zavela lik kojeg igra Mima Karadžić, demonstrirajući svoj glumački talenat i šarm. Njena uloga u seriji “Pare ili život” nije ostala nezapažena, kako od strane kritike, tako i od publike, koja je pohvalila njenu sposobnost da se transformiše i prikaže različite emocije na ekranu.

Anino glumačko iskustvo u ovoj seriji ostavilo je trajni utisak i doprinelo njenom umetničkom izrazu, pokazujući da njen talenat prevazilazi granice muzičke scene. Njena sposobnost da se prilagodi novim izazovima i uspešno se izrazi kroz glumu samo je potvrdila njenu svestranost kao umetnice.

Kontroverze

Nakon nuklearne katastrofe u Fukušimi 2011. godine, Ana je tvrdila da je udomila japanskog dečaka. Međutim, kontroverza je nastala kada je dnevni list Kurir objavio da je dečak zapravo iz Kine, a ne iz Japana, što je dodatno zakomplikovalo situaciju. Ana je odbacila te tvrdnje, ističući da su roditelji dečaka odlučili da ga što pre vrate u Japan nakon što je skandal izbio u medijima.

U junu 2022. godine, Ana se našla u centru još jednog medijskog skandala kada je objavila svoju demo verziju pesme “Provereno”, koja je već bila objavljena u izvođenju Milice Pavlović na njenom albumu “Posesivna”. Pavlović je nakon toga najavila tužbu protiv Nikolić, ali do pravnih postupaka na kraju nije došlo. Ove kontroverze su dodatno naglasile složenost i izazove sa kojima se Ana suočavala u svojoj karijeri i ličnom životu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Ana Nikolić? Ana Nikolić je poznata srpska pop pevačica koja je stekla popularnost svojim jedinstvenim glasom i hitovima na muzičkoj sceni Srbije i regiona.
 • Kada je Ana Nikolić započela svoju muzičku karijeru? Ana Nikolić je svoju muzičku karijeru započela krajem 90-ih, ali je široku popularnost stekla 2003. godine učešćem na Beoviziji sa pesmom “Januar”.
 • Koliko albuma je Ana Nikolić objavila? Ana Nikolić je do sada objavila nekoliko studijskih albuma, uključujući “Januar”, “Devojka od čokolade”, “Milion dolara” i “Labilna”.
 • Da li je Ana Nikolić bila udata? Da, Ana Nikolić je bila udata za Stefana Đurića Rastu, sa kojim ima ćerku Taru. Par se razveo nekoliko meseci nakon rođenja njihove ćerke.
 • Koje su najpoznatije pesme Ane Nikolić? Nekoliko njenih najpoznatijih pesama uključuje “Januar”, “Romale romali”, “Milion dolara” i “Đavo”.
 • Da li je Ana Nikolić učestvovala u televizijskim šou programima? Da, Ana je bila član žirija u šou programu “Ja imam talenat” i učestvovala je u rijaliti programu “Farma”.

Za kraj

Ana Nikolić je tokom svoje karijere ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije i regiona. Sa svojim jedinstvenim vokalnim sposobnostima i harizmom, Ana je postala jedna od najprepoznatljivijih figura u pop i pop-folk muzici. Njeni albumi i hitovi odzvanjaju muzičkom industrijom, dok je njen stil i prisustvo na sceni inspirisali mnoge mlade umetnike. Uprkos kontroverzama i izazovima, Ana je ostala relevantna i cenjena figura, čiji se povratak na scenu iščekuje sa velikim interesovanjem. Njen doprinos muzičkoj industriji i dalje odjekuje, potvrđujući njen status kao jedne od vodećih zvezda svoje generacije.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Januar (2003)
 • Devojka od čokolade (2006)
 • Platinum collection (2008)
 • Mafia caffé (2010)
 • Milion dolara (2013)
 • Labilna (2016)
 • Klinika (2020)

Singlovi

 • Januar (2003)
 • Romale, romali (2006)
 • Šizofrenija (2008)
 • Ekstaza (2009)
 • Bili smo najlepši (2009)
 • Džukelo (2010)
 • Baksuze (2012)
 • Milion dolara (2013)
 • Voli me, voli me (2015)
 • 200/100 (2016)
 • Slučajnost (2017)

Spotovi

 • Hoću da te gledam (2003) Studio Vista
 • Vatra (2003)
 • Devojka od čokolade (2006) Cinnamon Production
 • Džukelo (2010) DM SAT video produkcija
 • Mišo moj (2010) DM SAT video produkcija
 • Nisam za triput (2010) DM SAT video produkcija
 • Baksuze (2012) Dejan Milićević
 • Loše ti je bilo (2013) Dejan Milićević
 • Napismeno (2013) Dejan Milićević
 • Đavo (2013) Dejan Milićević
 • Milion dolara (2013)
 • Dobrodošao u moj zaborav (2013) Dejan Milićević
 • Voli me voli me (2015) Dejan Milićević
 • 200/100 (2016) Ana Nikolić Team
 • Bilo je lepo (2020) Ljuba
 • Klinika (2020) Nemanja Novaković
 • Ženo (2020) Lazar Bogdanović, Nemanja Novaković
 • Hijene (2020) Nemanja Novaković
 • Perspektive (2020) Nemanja Novaković
 • Ti si kriv (2020) Nemanja Novaković
 • Prolazi (2021) Ljuba Radojević
 • Ona (2023) Ljuba Radojević