Milica Pavlović muzika

Milica Pavlović

Ko je Milica Pavlović?

Milica Pavlović, istaknuta figura srpske muzičke scene, svojim jedinstvenim glasom i harizmom osvojila je srca publike širom Balkana. Od početka karijere, nakon pojavljivanja u popularnom muzičkom takmičenju, Milica se istakla svojim energičnim nastupima i snažnom prisutnošću na sceni. Njeni hitovi, koji kombinuju moderne pop zvuke sa tradicionalnim balkanskim ritmovima, postali su neizostavni deo regionalne muzičke kulture. 

Rani život i obrazovanje

Milica Pavlović, poznata srpska pevačica, rođena je 11. avgusta 1991. godine u Ajnzidelnu. Međutim, ključne godine svog detinjstva provela je u idiličnom selu Gornji Bunibrod, blizu Leskovca, gde je odrastala uz brižnu pažnju bake i deke. Ovaj period njenog života oblikovao je ne samo njen karakter, već i profesionalnu orijentaciju. Milica često sa velikom zahvalnošću govori o svojim baki i deku, ističući ih kao ključne figure u svom životu.

Muzika je od najranijih dana bila sastavni deo Milicinog života. Njena strast prema muzici videla se kroz učešće u horu i na brojnim muzičkim takmičenjima, gde je već tada pokazivala izuzetan talenat. Ovaj rani angažman u muzici bio je samo uvod u ono što će kasnije postati blistava karijera.

Obrazovanje

Nakon završetka osnovnog obrazovanja, Milica je upisala srednju muzičku školu „Stanislav Binički” u Leskovcu, na teoretskom odseku, gde je stekla temeljno muzičko znanje i diplomu muzičkog saradnika. Pored toga, provela je i dve godine u gimnaziji u Švajcarskoj, što je dodatno obogatilo njeno obrazovanje i iskustvo.

Njen akademski put nije se zaustavio na muzičkom obrazovanju. Milica je kasnije upisala Fakultet za kulturu i medije na Megatrend univerzitetu, smer Odnosi sa javnošću, gde je diplomirala 2014. godine. Ovo obrazovanje omogućilo joj je da razvije veštine koje su joj kasnije pomogle u karijeri, posebno u aspektima komunikacije i javnog nastupa.

Škola pop muzike

Paralelno sa formalnim obrazovanjem, Milica je pohađala i školu pop muzike pod mentorstvom Aleksandre Radović. Njen trud i talent nisu prošli nezapaženo, pa je kao najbolji polaznik škole dobila priliku da izvede pesmu „Dođi”, koju je komponovala Leontina Vukomanović. Ovaj nastup na Radijskom festivalu 2010. godine predstavljao je njen prvi značajan medijski nastup i postavio temelje za njenu dalju karijeru. Iako je Aleksandra Radović smatrala da Milici bolje leži izvođenje strane muzike i nije podržala njenu odluku da se prijavi za takmičenje Zvezde Granda, Milica je odlučno krenula tim putem, pokazujući svoju nezavisnost i posvećenost muzici.

Milica Pavlović

Milica Pavlović je istaknuta zvezda srpske muzičke scene

Počeci muzičke karijere

Milica Pavlović, danas priznata zvezda srpske muzičke scene, svoje prve korake na putu ka slavi započela je učešćem u popularnom takmičenju “Zvezde Granda” u sezoni 2011/2012. Njen talenat i jedinstveni scenski nastup odmah su privukli pažnju, uključujući i Sašu Popovića, jednog od sudija. Milica je brzo postala prepoznatljiva po svom specifičnom nastupu, izazivajući veliko interesovanje i različita mišljenja publike.

Tokom takmičenja, Milica je interpretirala pesme poznatih izvođača poput Dare Bubamare, Ane Kokić, Severine, Aleksandre Radović, Marije Šerifović, Selme Bajrami  i mnogih drugih. Njeni nastupi bili su praćeni i duetima sa kolegama iz takmičenja, kao i sa Acom Lukasom, što je dodatno doprinelo njenom muzičkom izražaju.

Milica je tokom takmičenja snimila i novu verziju pesme “Rado bi te mi”, originalno izvedenu od Rade Manojlović, u kojoj su joj se pridružili drugi pevači. Iako su joj nastupi u emisiji “Zvezde Granda: Narod pita” bili emocionalno izazovni zbog oprečnih mišljenja publike, Milica je uspela da se izbori sa pritiskom i plasira se u finale, osvojivši sedmo mesto.

Njen prvi veliki uspeh došao je sa pesmom “Tango”, koja je brzo postala hit i donela joj prvu nagradu u karijeri. Pesma izazvala je veliku pažnju, a Milicin scenski nastup, uključujući i vatreni ples, dodatno je doprineo njenom uspehu.

Nakon “Tanga”, usledili su brojni hitovi, uključujući duet sa Dejanom Matićem “Čili”, kao i pesme “Pakleni plan”, “Seksi senjorita”, i “Alibi”. Svaka od ovih pesama bila je praćena atraktivnim scenskim nastupima i video spotovima, čime je Milica potvrdila svoj status kompletnog izvođača.

Milica je takođe snimila nekoliko obrada popularnih pesama za muzičke emisije Granda, što je dodatno obogatilo njen repertoar. Njen prvi studijski album “Govor tela”, objavljen 2014. godine, postigao je veliki uspeh, a Milica je za pesmu “Dominacija” dobila nagradu za najbolji scenski nastup godine.

Uspeh albuma “Govor tela” bio je samo početak niza hitova koje je Milica objavila u narednim godinama, uključujući “Selfie”, “Demantujem”, i “La fiesta”. Svaka od ovih pesama donela je nešto novo i sveže u njen muzički izraz, potvrđujući Milicu Pavlović kao jednu od vodećih figura na muzičkoj sceni regiona.

Uspeh u karijeri i popularnost

Godine 2016. i 2017. označile su novi vrhunac u karijeri Milice Pavlović sa objavljivanjem njenog drugog studijskog albuma “Boginja”. Album je najavljen egzotičnom numerom “Ljubi, ljubi” objavljenom u junu, koja je brzo postala hit. Ova pesma, iako obrada, pokazala je Milicinu sposobnost da starije melodije pretvori u nešto sasvim novo i sveže.

Krajem novembra, predstavljajući album, Milica je objavila i duet “Još se branim ćutanjem” sa Alenom Islamovićem. Ova emotivna balada je odmah osvojila srca publike i pozitivne kritike muzičkih kritičara. Promocija albuma “Boginja” održana je sredinom decembra u jednom beogradskom hotelu, gde je Milica predstavila svoj novi muzički materijal. Album je postigao ogroman uspeh, sa preko 240 miliona pregleda na YouTube-u, dok je pesma “Mogla sam” sama zabeležila preko 57 miliona pregleda. Ova pesma je takođe označila početak saradnje sa grčkim kompozitorom Fivosom.

Milicin atraktivan izgled i harizma privukli su pažnju svetskih medija tokom gostovanja u emisiji Ognjena Amidžića, što je dovelo do toga da je neki proglase najlepšom srpskom pevačicom. Njeni nastupi i spotovi postali su tema članaka širom sveta, a usledili su i koncerti na međunarodnom nivou, uključujući i nastupe za svetski džet set u Turskoj. Saša Popović, direktor Grand produkcije, istakao je da je Milica najveća zvezda koju je lansiralo takmičenje “Zvezde Granda” za 15 godina njegovog postojanja.

U znak zahvalnosti svojoj publici za podršku i uspeh, Milica je objavila singl “Operisan od ljubavi”, takođe u saradnji sa Fivosom. Pesma je brzo je privukla pažnju publike i postigla veliki uspeh, osvojivši nagradu za najveći hit godine na dodeli nagrada Music Awards Ceremony. Ovaj period u karijeri Milice Pavlović bio je obeležen ne samo njenim muzičkim uspesima, već i globalnim prepoznavanjem njenog talenta i stila.

Milica Pavlović

Milica Pavlović

Novi albumi i uspesi

Milica Pavlović, jedna od najistaknutijih figura srpske muzičke scene, nastavila je svoj uspon na muzičkom nebu sa nizom značajnih projekata i saradnji. Jedan od najupečatljivijih trenutaka u njenoj karijeri bio je duet “Kidaš me” sa Acom Lukasom, za koji je muziku komponovao Fivos. Ovaj projekat, urađen u tajnosti, iznenadio je publiku i izazvao brojne spekulacije o njihovom odnosu, iako su oboje objasnili da je reč o prijateljskoj ljubavi.

Tokom 2018. godine, Milica je vredno radila na novim pesmama, držeći detalje projekta pod velom tajne. U decembru je iznenadila fanove objavljivanjem promotivnog tizera za svoj novi album na YouTube-u, koji je za samo dva dana zabeležio pola miliona pregleda. Ovaj album je posebno značajan jer je Milica prvi put delovala i kao tekstopisac, pišući tekstove za pesme “Zauvek” i “Spavaćica”. Pesme “Hej ženo”, “Tako mi i treba” i “Ne sećam se” su se posebno izdvojile po popularnosti.

Godine 2021, Milica je ostvarila svoju prvu glumačku ulogu u seriji “Pevačica”, gde je igrala glavni lik. Istovremeno, objavila je tri pesme – “Crna Jutra”, “Dabogda Propao” i duet “Oko moje” sa Sašom Matićem, najavljujući svoj četvrti studijski album za 2022. godinu. Album “Posesivna” je objavljen u aprilu 2022, uz inovativnu promociju na Prvoj srpskoj televiziji, gde su gledaoci imali priliku da saznaju više o procesu stvaranja albuma i saradnicima. Pesme “Posesivna Bivša”, “Šećeru” (duet sa Albinom), “Nema žene”, “Provereno” su se brzo izdvojile kao hitovi.

Njen prvi solistički koncert “Kraljica juga” održan je u februaru 2023. u hali Čair u Nišu, dokazavši njen status jedne od vodećih pevačica na sceni. Nakon izdavanja novog studijskog albuma “Lav”, Milica je snimila duet sa Jelenom Karleušom i bila gost na njenom promotivnom koncertu u Beogradu na vodi, potvrđujući svoje mesto u samom vrhu srpske muzičke industrije.

Lični život

Milica Pavlović, poznata srpska pevačica, u svom slobodnom vremenu uživa u aktivnostima koje joj pomažu da se opusti i održava formu. Strastvena je ljubiteljka tenisa, što joj pruža ne samo fizičku aktivnost već i mentalno opuštanje. Pored tenisa, Milica je veoma posvećena plesu, koji je neizostavni deo njenih scenskih nastupa, ali i ličnog izraza i stila. Šetnje su joj takođe omiljeni način za opuštanje i uživanje u prirodi.

Kada je reč o muzičkim preferencijama, Milica posebno ceni rad Aleksandre Radović i Marije Šerifović, koje smatra svojim omiljenim pevačicama. Njihov uticaj se može primetiti u njenom muzičkom izrazu i interpretacijama.

Za svoju dobru fizičku formu, Milica može zahvaliti napornim treninzima. Iako je veliki ljubitelj slatkiša i priznaje da im često ne može odoljeti, redovni treninzi joj pomažu da održava kondiciju i zdravu liniju.

Milica Pavlović, poznata po svojoj muzičkoj karijeri, istakla se i kao brend ambasador poznatog nemačkog brenda Deichmann SE. U septembru 2019. godine, Milica je predstavila svoju kolekciju obuće u saradnji sa ovim brendom, postavši ambasador za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. U okviru kampanje, organizovala je druženje sa fanovima u Beogradu i Sarajevu, privlačeći hiljade ljudi željnih da se upoznaju i fotografišu sa njom.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Milica Pavlović? Milica Pavlović je srpska pop pevačica koja je stekla popularnost nakon učešća u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.
 • Kada je Milica Pavlović rođena? Milica Pavlović je rođena 11. avgusta 1991. godine.
 • Koje su najpoznatije pesme Milice Pavlović? Najpoznatije pesme Milice Pavlović uključuju “Tango”, “Mogla sam”, “Demantujem”, “Selfie”, i “Ljubi, ljubi”.
 • Da li je Milica Pavlović glumila u seriji? Da, Milica Pavlović je 2021. godine ostvarila svoju prvu glumačku ulogu u seriji “Pevačica”.

Za kraj

Milica Pavlović, sa svojom impresivnom karijerom, predstavlja jednu od najsvetlijih zvezda na srpskoj muzičkoj sceni. Od svojih skromnih početaka u “Zvezdama Granda” do postizanja velikog uspeha sa hitovima poput “Tango” i “Ljubi, ljubi”, Milica je dokazala svoj neosporni talenat i posvećenost muzici. Njen uticaj se ne ograničava samo na muziku; ona je takođe aktivna u humanitarnom radu, modi i glumi, pokazujući svoju svestranost i posvećenost različitim aspektima društvenog života. Milica Pavlović ostaje inspiracija mnogima, kako svojim umetničkim delom, tako i svojim ličnim primerom snage, posvećenosti i uspeha.

Spoljne reference:

Diskografija

Studijski albumi

 • Govor tela (2014)
 • Boginja (2016)
 • Zauvek (2018)
 • Posesivna (2022)
 • Lav (2023)

Singlovi

 • Dođi (2010) – pesma je poklon Aleksandre Radović (Radijski festival)
 • Tango (2012)
 • Pakleni plan (2013)
 • Sexy señorita (2013)
 • Alibi (2014)
 • Selfie (2015)
 • Demantujem (2015)
 • La fiesta (2016)
 • Ljubi, ljubi (2016)
 • Operisan od ljubavi (2017)
 • Status Quo (2020)
 • Papi (2020)
 • Venčanje (2023)

Dueti

 • Čili (duet sa Dejanom Matićem, 2012)
 • Još se branim ćutanjem (duet sa Alenom Islamovićem, 2016)
 • Kidaš me (duet sa Acom Lukasom, 2018)
 • Oko moje (duet sa Sašom Matićem, 2021)
 • Šećeru (duet sa Albinom, 2022)
 • Ilegala (duet sa Cobijem, 2023)
 • Mašala (duet sa Jelenom Karleušom, 2023)

Muzički spotovi

 • Pakleni plan (2013) – Andrej Ilić
 • Sexy señorita (2013) – Code
 • Alibi (2014) – Toxic Entertainment
 • Dominacija (2014) – Visual Infinity
 • Milimetar (2014) – Visual Infinity
 • Dve po dve (2014) – Visual Infinity
 • Alter ego (2014) – Visual Infinity
 • Selfie (2015) – Visual Infinity
 • Demantujem (2015) – Visual Infinity
 • La fiesta (2016) – Visual Infinity
 • Bailando (2016) – daVideo
 • Ljubi, ljubi (2016) – daVideo
 • Još se branim ćutanjem (2016) – Visual Infinity
 • Boginja (2016) – daVideo
 • Mogla sam (2016) – —
 • Dvostruka igra (2016) – —
 • Baja Papaja (2016) – daVideo
 • Detektiv (2016) – daVideo
 • Operisan od ljubavi (2017) – Visual Infinity
 • Kidaš me (2018) – NN Media
 • Hej, ženo (2018) – NN Media
 • Da me voliš (2018) – Visual Infinity
 • Tako mi i treba (2018) – Visual Infinity
 • Spavaćica (2018) – NN Media
 • Zauvek (2018) – Code
 • Ovo boli (2018) – Darko Drinovac
 • Pacijent (2018) – Code
 • Ne sećam se (2018) – NN Media
 • Status Quo (2020) – Dušan Jauković
 • Papi (2020) – NN Media
 • Crna jutra (2021) – NN Media
 • Oko moje (2021) – NN Media
 • Dabogda propao (2021) – NN Media
 • Riba de luxe (2023) – —
 • Venčanje (2023) – Andrija Grkić
 • Lav (2023) – Andrija Grkić
 • Kučketina (2023) – Andrija Grkić
 • Jaša (2023) – Andrija Grkić
 • Ne zovite me (2023) – Andrija Grkić
 • Kraljica prokletih (2023) – Andrija Grkić
 • Ilegala (2023) – Andrija Grkić
 • Lake note (2023) – Andrija Grkić
 • Na zemlji Bog (2023) – Andrija Grkić
 • Dajem godinu (2023) – Andrija Grkić

Reklame

 • Klik Pink (2014)
 • Milica Pavlović for Deichmann (2019)
 • Milica Pavlović – Deichman 2020 (2020)
 • Milica Pavlović – Soko tarifa (2021)
 • Milica Pavlović x MTS (2022) – NN Media
 • Milica Pavlović x EuHybrid – Upoznaj Budućnost (2022) – NN Media

Nagrade i priznanja

 • Tango – Hit godine (Oskar popularnosti, 2012)
 • Milica Pavlović – Otkriće godine (Oskar popularnosti, 2013)
 • Milica Pavlović – Nastup godine (Oskar popularnosti, 2014)
 • Govor tela – Album godine (Oskar popularnosti, 2015)
 • Milica Pavlović – Pevačica godine (Oskar popularnosti, 2016)
 • Boginja – Album godine (Oskar popularnosti, 2017)
 • Tango – Hit godine (Hit – Hrvatska, 2013)
 • Tango – Hit godine (Carski festival, 2013)
 • Operisan od ljubavi – Moderna i tradicionalna folk numera (MAC, 2019)
 • Posesivna – Album godine (MAC, 2023)