Viktor Savić

Od | 4 Augusta, 2023
Viktor Savić - Biografija

Ko je Viktor Savić?

Kada pomislimo na neke od najsjajnijih zvezda naše glumačke scene, ime koje se često ističe jeste Viktor Savić. Sa svojim neodoljivim šarmom, izražajnom glumom i prepoznatljivim nastupima, Viktor je osvojio srca publike širom regiona. Rođen u srcu Balkana, njegova biografija odiše ne samo profesionalnim usponima, već i inspirativnom ličnom pričom. Pridružite nam se dok istražujemo život i karijeru ovog izuzetnog glumačkog virtuoza.

Rani život i obrazovanje

Viktor Savić rođen je 14. septembra 1983. godine u Beogradu, Srbija, gde je proveo svoje rane godine detinjstva. Od malih nogu, pokazivao je interesovanje za umetnost i glumu, što je bilo primetno i u školi gde je često isticao svoje talentovanje za scenske performanse.

Obrazovanje

Nakon završetka osnovnog obrazovanja, Viktor je odlučio posvetiti se svojoj strasti i nastaviti školovanje u oblasti glume. Upisao je glumu 2002. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde je sticao znanja, veštine i iskustvo koja će kasnije biti ključna za njegovu uspešnu karijeru. Na prijemnom ispitu je imitirao kriminalca Kristijana Golubovića. Diplomirao je 2006. Godine.

Saradnja sa velikim imenima

Tokom studija, Viktor Savić je imao priliku sarađivati s renomiranim profesorima i glumcima kao što su Olivera Marković, Nebojša Glogovac i Velimir Bata Živojinović. Oni su ga inspirisali da još više istražuje različite aspekte glume. Njegova predanost i talent brzo su ga izdvojili u školi, a već tokom studija postao je prepoznatljivo ime u pozorištu.

Rani život i obrazovanje bili su temelj koji je Viktor Savić postavio kako bi se uspešno pozicionirao na glumačkoj sceni. Njegov trud, posvećenost i talent bili su presudni za ono što će kasnije postati izuzetna i bogata karijera u glumi.

Viktor Savić

Viktor Savić – Izvanredan glumac sa zapaženom karijerom

Glumačka karijera

Viktor Savić je svoju profesionalnu karijeru u glumi započeo sa strašću i predanošću koja je brzo privukla pažnju publike i kritičara. Njegov prvi korak u svetu glume bio je učestvovanje u lokalnim pozorištima i manjim produkcijama, gde je sticao neprocenjivo iskustvo i razvijao svoje glumačke veštine. 

Prva uloga

Svoju prvu filmsku ulogu je odigrao 2003. godine u kratkom filmu “Beži zeko, beži” koji je nagrađen Zlatnom palmom na filmskom festivalu u Kanu.

Brzo je privukao pažnju pozorišnih producenata i reditelja, što mu je omogućilo da dobije značajnije uloge u poznatim pozorišnim predstavama. Njegova svestranost i talent omogućili su mu da se uspešno nosi sa različitim žanrovima, od drama do komedija, i da u svakoj ulozi oduševljava publiku.

Najpoznatije uloge

Viktor Savić je oblikovao nekoliko nezaboravnih likova koji su ga lansirali u sam vrh glumačke elite. Njegov izuzetan glumački talenat i posvećenost svakoj ulozi učinili su da gledaoci osete svaku emociju i identifikuju se s likovima koje je tumačio.

Lik Viktora u TV seriji “Košarkaši”: Viktor Savić je još jednom oduševio publiku svojom ulogom u ovoj popularnoj seriji. Gledaoci su ga zavoleli zbog njegove prirodne interpretacije i sjajne hemije s ostalim članovima glumačke ekipe.

Lik Bobana u seriji “M(j)ešoviti brak”: Viktor Savić je oduševio kritičare i publiku tumačeći lik fudbalera Bobana. Jednu od glavnih uloga u ovoj seriji igra popularni Andrija Milošević.

Lik Relje u filmu “Šišanje”: U ovom filmu Viktor glumi navijačkog vođu Relju, a film je na Festivalu filmskog scenarija  u Vrnjačkoj Banji 2011. godine osvojio prvo mesto.

Lik Milutina Ivkovića u filmu “Montevideo, Bog te video”: Ova uloga predstavlja jednu od najupečatljivijih u karijeri Viktora Savića. 

Odigrao je i brojne sporedne uloge  u filmovima “Promeni me”, “Šejtanov ratnik” i “Optimisti” kao i u serijama poput “Premijer”, “Zaustavi vreme” i “Pare ili život”.

Nagrade i priznanja

Tokom svoje uspešne karijere, Viktor Savić je osvojio brojne nagrade i priznanja za svoje izvanredne glumačke nastupe. Njegovi talent, posvećenost i dubok doprinos umetnosti prepoznati su od strane kolega, kritike i publike širom regiona.

Viktor je osvojio nagrade za najbolje odigrane epizodne uloge u filmovima “Šišanje” i “Montevideo, Bog te video”. Nagrade su mu dodeljene u avgustu 2011. godine na 46. festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Relja

Viktor Savić u ulozi navijačkog vođe Relje u filmu “Šišanje”

Lični život

Iako Viktor Savić često ima upečatljivu prisutnost na sceni i ekranu, izvan svetla reflektora, njegov lični život bio je relativno privatan. 

Viktor Savić je poznat po svom ljubavlju prema umetnosti, a gluma je oduvek bila njegova strast. Pored glume, Viktor je izražavao interesovanje za sport, muziku i ribolov. Njegova kreativnost i radoznalost činili su ga svestranim umetnikom izvan glumačke scene.

Humanitarni rad

Što se tiče humanitarnog rada i društvenog angažmana, Viktor Savić nije skretao pogled od društvenih problema i potreba. Učestvovao je u akciji “Plivaj i pobedi reumatske bolesti kod dece” koja je održana u septembru 2014 godine.

Sa kolegama Andrijom Miloševićem i Aleksandrem  Radojičićem organizovao je humanitarni festival “Dance 4 Manya” u oktobru 2015. Godine. Cilj festivala je bio prikupljanje sredstava za lečenje njihovog prijatelja DJ Manje koji je nažalost izgubio bitku sa bolešću. U aprilu 2018. godine Viktor Savić i Andrija Milošević su otvorili  novo pozorište koje se zove “Teatar na brdu”.

U decembru 2016. godine Viktor je bio promoter festivala “Dance4life”. Prihod od ulaznica je doniran za lečenje Marija Jurešića.

U decembru 2017. Godine Viktor je učestvovao u humanitarnoj žurci te je od sakupljenih sredstava kupljen medicinski aparat za rano otkrivanje raka i retkih bolesti.

Njegovi prijatelji i kolege opisuju ga kao skromnu, brižnu i empatičnu osobu koja je uvek bila spremna pomoći drugima. Iako nije često javno isticao svoj angažman, Viktor Savić je na svoj način doprinosio boljitku društva i ostavljao pozitivan uticaj u svetu izvan glume.

Muzika

Viktor Savić je odrastao slušajući rep muziku i Tupaca, pa je 2015. godine odlučio da objavi rep pesmu “Kašalj” za koju je dobio pozitivne kritike. Nakon ove pesme usledile su i druge poput “Zaborav”, “300”, “Kokteli” i “Pljuc”. U avgustu 2016. godine je nastupio na Exitu u ulozi DJ-a Njezz.

Za kraj

Zaključujući, Viktor Savić je izvanredan glumac sa zapaženom karijerom koja je obeležena brojnim uspesima i priznanjima. Njegove najpoznatije uloge ostaju nezaboravne zbog autentičnosti i emotivne dubine koju je uneo u svaki lik. Njegov talenat, posvećenost i doprinos umetnosti doprineli su njegovoj reputaciji kao cenjenog glumca kako u domaćoj tako i u međunarodnoj filmskoj sceni.

Pored svoje uspešne glumačke karijere, Viktor Savić je pokazao interesovanje za različite umetničke oblasti, a njegov angažman u humanitarnim inicijativama svedoči o njegovom osećaju za društvenu odgovornost.

Njegov doprinos svetu umetnosti ostaje neizbrisiv, a on će zauvek biti zapamćen kao talentovan i dragocen deo umetničke zajednice. Njegova dela će nastaviti nadahnuti i ostavljati uticaj na buduće generacije glumaca i umetnika.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko je Viktor Savić? Viktor Savić je priznati glumac koji je stekao popularnost zahvaljujući svojim izuzetnim ulogama koje su ga svrstale u sam vrh glumačke elite.
  • Koje uloge je Viktor Savić oblikovao? Viktor je oblikovao nekoliko nezaboravnih likova uključujući lik Viktora u seriji “Košarkaši”, Bobana u “M(j)ešoviti brak”, Relju u filmu “Šišanje”, i Milutina Ivkovića u “Montevideo, Bog te video”.
  • Kako je Viktor Savić doprineo humanitarnom radu? Viktor je bio aktivan u humanitarnom radu, učestvujući u akcijama kao što su “Plivaj i pobedi reumatske bolesti kod dece”, organizovanju festivala “Dance 4 Manya”, i promociji festivala “Dance4life”.
  • Da li Viktor Savić ima muzičku karijeru? Da, Viktor je odrastao slušajući rep muziku i 2015. godine je objavio rep pesmu “Kašalj” koja je dobro prihvaćena. Nakon toga je izdao i druge pesme i nastupao kao DJ.

Diskografija

  • To mi se sviđa (2008) sa Bit street
  • Kašalj (2014)
  • Kokteli (2015) sa WCM
  • Pljuca (2015) sa WCM
  • Opsada (2015)
  • 300 (2016)
  • Zaborav (2018)
  • Bomba (2018)
  • B-town (2019)
  • Idemo dalje (2022)
  • Za klince (2023)

Filmografija:

  • Beži zeko, beži (2003) – Lisac (kratki film)
  • Košarkaši (2005) – Viktor (serija)
  • Optimisti (2006) – Ilija
  • M(j)ešoviti brak (2004−2007) – Boban Čančar (serija)
  • Promeni me (2007) – Bole
  • Premijer (2007) – Mrvičak, telohranitelj (serija)
  • Zaustavi vreme (2008)
  • Pare ili život (2009) – Vlada (serija)
  • Pada kiša u Rolan Garosu (2009) – Tip 1
  • Šišanje (2009) – Relja
  • Montevideo, Bog te video! (2010) – Milutin Ivković
  • Montevideo, Bog te video! (2012) – Milutin Ivković (serija)
  • Na putu za Montevideo (2013) – Milutin Ivković (serija)
  • Folk (2014) – Miljenko Ćaćić (serija)
  • Montevideo, vidimo se! (2014) – Milutin Ivković
  • Montevideo, vidimo se! (2014) – Milutin Ivković (serija)
  • Budva na pjenu od mora (2014−2015) – Vasilije (serija)
  • Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš (2015) – Geometar Laza
  • Komunalci (2015) – Igor Pravdić (serija)
  • Igra u tami (2015) – Vuk
  • Sumnjiva lica (2016) – (serija)
  • Senke nad Balkanom (2017) – Neven Sarić (serija)
  • Pet (2018) – Voja (serija)
  • Vojna akademija (2018–2020) – Zdravko Brkić (serija)
  • Vojna akademija 5 (2019) – Zdravko Brkić
  • 12 reči (2020) – Miloš Ivanović
  • Bilo jednom u Srbiji (2022) – Stojan Jovanović Cone
  • Komedija na tri sprata (2022) – Žile
  • Vera (2022) – Milivoje Perović
  • Vera (2023) – Milivoje Perović (serija)
  • Budi Bog s nama (2023) – kralj Aleksandar
  • Košare (2023)

Spoljne reference: