Miodrag Radonjić film

Miodrag Radonjić - Biografija

Ko je Miodrag Radonjić?

Miodrag Radonjić je ime koje se ističe u svetlu reflektora srpske umetničke scene. Njegove uloge u serijama “Ubice mog oca” i “Južni vetar”, kao i filmovima “Balkanska međa” i “Hotel Beograd”, čine srž njegove impresivne karijere.

Kroz svoj neiscrpni dijapazon uloga i veštoću interpretacije, Miodrag Radonjić je postao istaknuti akter na umetničkom nebu. Njegova autentičnost, predanost i neosporni talenat neprestano oblikuju i definišu srpsku i širu regionalnu kinematografsku i televizijsku scenu.

Rani život i obrazovanje

Rođen 3. maja 1989. godine, Miodrag je odrastao sa svojim roditeljima i bratom u skromnom okruženju Konjarnika. Ovaj istaknuti srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent donosi svetlu notu u svet umetnosti. 

Obrazovanje

Već u osmom razredu osnovne škole, Miodrag je počeo eksperimentisati s glumom. Ipak, u tom trenutku nije imao jasnu sliku da li će to biti njegova budućnost. Tokom srednje škole, nakon trećeg razreda gimnazije, prijavio se za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU). Uspešno je položio ispit, no iskreno priznaje da mu je trebalo vreme da shvati da je gluma ta kojom želi da se bavi.

Strast prema sportu

Miodragovu strast prema glumi nije ugušila ni njegova sportska strana. Aktivno je trenirao džudo i čak postao prvak Srbije u tom sportu. No, sve se promenilo kada su se obaveze na fakultetu počele gomilati. Odlučio je da preseče i potpuno se posveti svom umetničkom razvoju.

Ovaj izuzetan glumac je učinio svoj put od Konjarnika do svetla pozornice i filmskog platna. Njegova iskustva i rast tokom ovog puta ne samo da obogate njegovu ličnu priču, već i doprinose sjaju srpske umetničke scene.

Miodrag Radonjić

Miodrag Radonjić – Istaknuti akter na umetničkom nebu

Početak karijere

U svetu svetala, kamere i raskošnih priča, Miodrag Radonjić se prvi put pojavio 2010. godine na filmskom platnu, ostavljajući svoj trag od samog početka. 

Prva uloga

“Nova šansa”, film koji je ozario bioskopska platna 2010. godine, bio je prvi korak Miodraga Radonjića u svet filma. U ovom ostvarenju, on je postavio temelje svog umetničkog izraza, prepoznatljivog stila i karakterističnog pristupa ulogama. Reditelj Marko Jeftić pružio je priliku mladom glumcu da se pokaže publici, a Miodrag je to iskoristio da pokaže svoj talent i potencijal.

Ali to nije bio jedini korak u svetu filma za Miodraga Radonjića tokom 2010. godine. On je takođe zasijao u kratkom filmu pod nazivom “Među javom i međ snom”. Ovaj film je ekranizacija čuvene pesme Laze Kostića iz 1863. godine. Njegova interpretacija ovog dela dodala je dubinu i emocionalnu nijansu priči, te je postala svojevrsna posveta klasiku.

Godina 2011. bila je plodotvorna za Miodraga Radonjića, obeležena sa šest različitih filmskih i televizijskih projekata. On se istakao ulogom u kratkom filmu “Priče iz groba”. Njegova rana pojava na filmskom platnu bila je samo prelazna stanica na putu ka postizanju zapaženog statusa u svetu umetnosti. Miodrag Radonjić je pokazao da njegov put nije slučajan, već pažljivo oblikovan sa svakim korakom koje je napravio.

Pozorišne uloge

Kroz blistavu karijeru na televiziji i filmu, Miodrag Radonjić je takođe ostavio dubok trag na pozornici, demonstrirajući svoj neosporni talenat i raznovrsnost. Njegove uloge na pozornici su dodale još jedno bogatstvo i dubinu njegovom umetničkom putovanju.

Kao svojevrsna ravnoteža uspešnom televizijskom i filmskom delu, Miodrag Radonjić je izgradio impresivnu karijeru u svetu pozorišta. Njegova interpretacija likova je oživela različite svetove i emocionalne slojeve, ostavljajući neizbrisiv utisak na publiku.

Jedna od njegovih pozorišnih uloga uključuje tumačenje lika Luiđija u predstavi “Ples u tami”. Njegova sposobnost da duboko uroni u karaktere i prenese njihove emocije dodala je dubinu i autentičnost ovoj produkciji. U predstavi “Krčmarica Mirandolina”, Radonjić je utjelovio lik Fabricija, još jednom dokazujući svoju svestranost i sposobnost da prelazi između različitih žanrova i tonova.

U komadu “Vasilisa Prekrasna” u Pozorištu “Boško Buha”, Miodrag Radonjić je zauzeo ulogu Vasilija, još jednom demonstrirajući svoju sposobnost da donese dubinu i složenost likova na scenu. U Šabačkom pozorištu, bio je deo predstave “Stop! Strana 89”, donoseći svoj jedinstveni pečat i energiju na scenu.

Njegova angažovanost u Beogradskom dramskom pozorištu je isto tako ostavila dubok trag. Uloga Oca Velša u predstavi “Usamljeni zapad” donela je dodatnu dimenziju i dubinu ovoj produkciji. Na sceni Zvezdara teatra, Miodrag Radonjić je tumačio lik Džona u komadu “Leptiri su slobodni”, još jednom pokazujući svoju sposobnost da prenese duboke emocije i kompleksnost likova.

Narodno pozorište u Beogradu i Narodno pozorište Niš su takođe imali priliku da ugoste Miodraga Radonjića. Njegova uloga Cara Konstantina u predstavi istog imena bila je još jedan primer njegove sposobnosti da se uhvati u koštac s različitim istorijskim i emocionalnim kontekstima.

Publika seća Miodraga po njegovim izvanrednim ulogama kao što su Dušan u predstavi “Male tajne”, Gera u “Praznom gradu” i Džimi u predstavi “Osvrni se u gnevu”. Njegovo prisustvo na pozornici dodatno je obogatilo i raznovrsno njegovo umetničko nasleđe.

Filmska karijera

U svetu umetnosti, Miodrag Radonjić je ostavio dubok pečat svojom izuzetnom prisutnošću i raskošnim talentom. Kroz različite projekte na televiziji i filmu, kao i kroz svoje angažmane na pozornici, ova multitalentovana ličnost je neumorno istraživala širok spektar uloga i žanrova, izazivajući divljenje publike i kolega.

U seriji “Pevaj brate”, snimanoj po motivima istoimene predstave, Miodrag je utelovio lik Munje. Ova serija je započela svoje emitovanje u oktobru 2011. godine. Miodragova interpretacija Munje je dodala novu dimenziju ovom projektu, donoseći svoju prepoznatljivu energiju i dubinu lika.

Saradnja sa Goranom Mihićem i Dejanom Zečevićem

Usledila je plodonosna saradnja sa Goranom Mihićem i Dejanom Zečevićem na seriji “Vojna akademija”. Njegova prisutnost na ekranu je dodatno obogatila intrigantnu priču o vojnoj akademiji i njenim protagonistima.

Miodrag je 2014. godine zaigrao u kratkoj drami “Izlaz u slučaju opasnosti”. Sledeće godine je oživeo lik Musa Kesedžije u filmu “Marko Kraljević: Fantastična avantura”. Njegova prisutnost u ovom ostvarenju je dodala notu autentičnosti, a njegova igra se nadopunjavala sa ostalim članovima glumačke ekipe.

Nastavljajući svoj izuzetni put, Miodrag je igrao u filmu “Bićemo prvaci sveta”, režiranom od strane Darka Bajića. Film je premijerno prikazan 2015. godine u Beogradu. U drami “Igre u tami”, Miodrag je tumačio lik Luiđija, kako na pozornici tako i na filmu. 

Od 2016. godine, Miodrag je tumačio ulogu inspektora Zorana Janketića u kriminalističkoj seriji “Ubice mog oca”. Ova serija je osvajala publiku širom regiona, prelazeći sa jedne televizije na drugu.

Glavna uloga u seriji “Božićna pobuna” predstavlja još jedan izazov u Miodragovoj karijeri. Kroz ulogu Danila Božova, Miodrag donosi dubinu i kompleksnost lika na ekran.

Put ka internacionalnoj slavi – “Missing in Europe” i “Južni vetar”

Put ga je odveo i u internacionalne vode. U američkom filmu “Missing in Europe” iz 2017. godine, igra negativca Dragana, koji je umešan u trgovinu ljudima. Ovaj film je dodao internacionalni sjaj njegovoj karijeri, pružajući mu priliku da sarađuje sa stranim režiserima i glumcima.

Osvajajući srca publike, Miodrag je nastavio da se izdizao na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sa kolegama kao što su Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić i Nebojša Glogovac, zaigrao je u filmu “Južni vetar”, koji je postavio nove rekorde gledanosti. Njegova uloga Baće, odanog prijatelja, doprinela je kompleksnosti i napetosti priče, postavljajući ga kao vitalni deo ove uspešne filmske produkcije.

Od saradnje do internacionalnog uspeha

Nastavljajući put ka internacionalnoj slavi, Miodrag je tumačio ulogu Albanca Amira akcionom filmu “Balkanska međa”. Ovaj film je premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, naišavši na pozitivne reakcije kritike i publike.

U proleće 2020. godine, komedija “Hotel Beograd” je stigla u domaće i ruske bioskope, u kojoj takođe igraju Miodrag Radonjić i Miloš Biković

Bogatstvo umetničkog nasleđa

Miodrag Radonjić je uspešno prešao granice žanrova i zemalja, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu umetnosti. Njegova sposobnost da donese dubinu, emociju i autentičnost likovima koje tumači, čini ga jednim od najcenjenijih glumaca u regionu. Kroz svoje angažmane na televiziji, filmu i pozornici, Miodrag Radonjić je neumorno gradio svoje umetničko nasleđe i nastavio da osvaja srca gledalaca širom sveta.

Južni vetar

Miodrag Radonjić i Miloš Biković u filmu “Južni vetar”

Miodrag Radonjić: Lični život

Dok je već dugi niz godina prisutan na domaćoj javnoj sceni, Miodrag Radonjić je uspeo da zadrži svoju dozu misterije kada je reč o svom ljubavnom životu. Dok su pojedinosti o njegovim vezama pažljivo čuvane tajne, nekoliko podataka je ipak procurilo o njegovim ljubavnim odnosima i stavovima prema vezama i odnosima.

Jedan od njegovih poznatih odnosa bio je sa ekonomskom analitičarkom Manjom Šuković. Iako je njihova veza doživela svoj kraj, ostali su u prijateljskim odnosima. U martu 2020. godine, na premijeri filma, Miodrag je svoju pojavu upotpunio uz Milicu Mikić, stručnjakinju psihologije. 

Nagrade i priznanja

Miodrag Radonjić dobitnik je prestižnih nagrada koje potvrđuju njegov talenat i posvećenost umetnosti. U 2018. godini, Radonjić je nagrađen za najbolju epizodnu mušku ulogu za svoj izuzetan prikaz lika Baće u filmu “Južni vetar”. Ova uloga mu je donela široko priznanje i divljenje kako od strane publike, tako i od kritičara. Takođe, njegova uloga Britve u filmu “Oktobar” mu je donela Specijalnu nagradu na festivalu Sinema Siti. Ove nagrade su potvrda njegovog umetničkog izraza i sposobnosti da oživi kompleksne likove na velikom platnu.

Miodrag Radonjić: Za kraj

Miodrag Radonjić je ime koje se sa pravom izdvaja u svetu glume. Njegova izuzetna sposobnost da se potpuno posveti ulogama i donese dubinu svakom liku koji tumači, čini ga istinskim umetnikom. Kroz brojne filmove, serije i pozorišne predstave, Miodrag je dokazao svoju svestranost i talenat, osvajajući publiku svojim autentičnim izrazom.

Njegova sposobnost da se potpuno posveti svakom liku, osećajući ga i živeći ga, čini ga ne samo glumcem, već i umetnikom koji pronalazi dublje značenje u svakoj priči koju prenosi publici. Njegove uloge postaju stvarnost, a svaki film ili serija u kojima se pojavi postaju doživljaji koje publika dugo pamti.

Kroz svoj neiscrpni dijapazon uloga i veštoću interpretacije, Miodrag Radonjić je postao istaknuti akter na umetničkom nebu. Njegova autentičnost, predanost i neosporni talenat neprestano oblikuju i definišu srpsku i širu regionalnu kinematografsku i televizijsku scenu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Miodrag Radonjić? Miodrag Radonjić je istaknuti srpski glumac i producent, poznat po svojim ulogama u serijama “Ubice mog oca” i “Južni vetar”, kao i filmovima “Balkanska međa” i “Hotel Beograd”.
 • Kada je rođen Miodrag Radonjić? Rođen je 3. maja 1989. godine.
 • Koje su neke od značajnih uloga Miodraga Radonjića? Između ostalih, igrao je uloge u serijama “Pevaj brate”, “Vojna akademija”, “Ubice mog oca”, i filmovima “Marko Kraljević: Fantastična avantura”, “Bićemo prvaci sveta”, “Igre u tami”, “Božićna pobuna”, “Missing in Europe”, i “Južni vetar”.
 • Da li je Miodrag Radonjić sarađivao sa poznatim režiserima i glumcima? Da, sarađivao je sa mnogim poznatim režiserima i glumcima, uključujući Gorana Mihića, Dejana Zečevića, Miloša Bikovića, Dragana Bjelogrlića, i Nebojšu Glogovca.

Spoljne reference:

Filmografija

2010 – e

 • “Nova šansa” (2010)
 • “Među javom i međ snom” – Uloga: Laza Kostić (2010)
 • “Miris kiše na Balkanu” – Uloga: Dušanov kolega (2011)
 • “Oktobar” – Uloga: Britva (2011)
 • “Nepobedivo srce” – Uloga: Sveta (2011)
 • “Pevaj, brate!” – Uloga: Munja (2011)
 • “Priče iz groba” (2011)
 • “Vojna akademija” – Uloga: šef ciglane (2012)
 • “Izlaz u slučaju opasnosti” – Uloga: Popović (2014)
 • “Marko Kraljević – Fantastična avantura” – Uloga: Musa Kesedžija (2015)
 • “Bićemo prvaci sveta” – Uloga: Trajko Rajković (2015)
 • “Igra u tami” – Uloga: Luiđi (2015)
 • “Čizmaši” – Uloga: Stevica Todorović (2015—2016)
 • “Prvaci sveta” – Uloga: Trajko Rajković (2016)
 • “Ubice mog oca” – Uloga: Zoran Janketić (2016—danas)
 • “Božićni ustanak” – Uloga: Danilo (2017)
 • “Moja kćerka nedostaje” – Uloga: Dragan (2017)
 • “Južni vetar” – Uloga: Baća (2018)
 • “Balkanska međa” – Uloga: Amir (2019)
 • “Hotel Beograd” – Uloga: Srećko (2019)

2020 – e

 • “Južni vetar” (TV serija) – Uloga: Baća (2020—danas)
 • “Caprio” – Uloga: otac (2020)
 • “Slučaj porodice Bošković” – Uloga: Živorad (2020)
 • “Drim tim” – Uloga: Mile top (2021)
 • “Južni vetar 2: Ubrzanje” – Uloga: Baća (2021)
 • “Komedija na tri sprata” – Uloga: Momo (2022)
 • “Indigo kristal” – Uloga: Vuk (2023)

Pozorišne predstave

 • “Igra u tami” – Uloga: Luiđi, Pozorište „Boško Buha” Beograd
 • “Krcmarica Mirandolina” – Uloga: Fabricio, Pozorište „Boško Buha” Beograd
 • “Vasilisa Prekrasna” – Uloga: Vasilije, Pozorište „Boško Buha” Beograd
 • “Usamljeni zapad” – Uloga: Otac Velš, Beogradsko dramsko pozorište
 • “Leptiri su slobodni” – Uloga: Džon, Zvezdara teatar
 • “Car Konstantin” – Uloga: Car Konstantin, Narodno pozorište u Beogradu
 • “Male tajne” – Uloga: Dušan, Opera i teatar Madlenianum
 • “Prazan grad” – Uloga: Gero, Beogradsko dramsko pozorište
 • “Osvrni se u gnevu” – Uloga: Džimi, Beogradsko dramsko pozorište