Miloš Biković film

Miloš Biković - Biografija

Ko je Miloš Biković?

Miloš Biković, ime koje je postalo sinonim za uspeh i talent u srpskoj i ruskoj filmskoj industriji, glumac je čija je karijera obilježena nizom zapaženih uloga koje su osvojile srca publike i kritike.Bikovićeva filmografija je impresivna, obuhvatajući domaće produkcije koje su postale hitovi u regionu, kao i međunarodne projekte koji su mu otvorili vrata globalne slave. Njegove uloge nisu samo odraz glumačkog majstorstva, već i njegove sposobnosti da prenese duboke emocije i ljudskost likova koje tumači. Kroz ovaj uvod, zavirit ćemo u život i rad Miloša Bikovića, istražujući njegovu biografiju koja je ispisana na filmskom platnu i van njega.

Rani život i obrazovanje

Miloš Biković je rođen 13. januara 1988. godine u Beogradu. Sin je Milana i Marije, i odrastao je uz starijeg brata Mihaila, koji je iguman Manastira Jovanja. Njegovo detinjstvo obilježilo je razvod roditelja, nakon čega se njegov otac preselio u Nemačku, ostavljajući mladog Miloša uz majku i brata.

Obrazovanje je za Miloša bilo putovanje koje je započelo u Vršcu, gde je završio osnovnu školu, a nastavilo se u Beogradu, gde je diplomirao na četrnaestoj beogradskoj gimnaziji. Njegova ljubav prema glumi cvetala je pod mentorstvom Snežane i Nenada Nenadovića, kao i u školi glume i govora DADOV. Vrhunac njegovog obrazovanja bio je diplomski studij na prestižnom Fakultetu dramskih umetnosti, gde je stekao zvanje u klasi profesora Dragana Petrovića.

Filmska i televizijska karijera

Miloš Biković, čije je umetničko putovanje započelo u domaćim televizijskim serijama, brzo je privukao pažnju publike ulogom Nebojše u seriji “Stižu dolari”. Njegova sposobnost da sa lakoćom prenosi emocije i autentičnost likova donela mu je veliku popularnost među gledaocima. Nastavio je da gradi svoj televizijski repertoar kroz seriju “Bela lađa”, gde je takođe ostavio značajan utisak svojom glumačkom veštinom.

Proboj u filmskoj Industriji

Međutim, prava prekretnica u Bikovićevoj karijeri desila se 2010. godine sa filmom “Montevideo, Bog te video!”, rediteljskim prvencom Dragan Bjelogrlića. Biković je tumačio lik Aleksandra “Tirke” Tirnanića, srpskog fudbalera koji je bio deo istorijskog uspeha fudbalske reprezentacije Jugoslavije na FIFA svetskom kupu 1930. godine. Film je postigao ogroman uspeh, postavši najgledaniji film u Srbiji i na Balkanu, a takođe je bio i srpski kandidat za Oskara za najbolji strani film.

Televizijska serija “Montevideo, Bog te video!”

Uspeh filma “Montevideo, Bog te video!” bio je takav da je usledila i televizijska serija, koja je premijerno prikazana na RTS-u 2012. godine. Serija je proširila priču filma, uključujući nove scene i likove koji nisu bili deo originalnog scenarija.

Raznovrsnost uloga

Biković je nastavio da istražuje različite glumačke izazove, pojavljujući se u seriji “Mešano meso” i u filmu “Šešir profesora Koste Vujića”, koji je takođe bio komercijalno uspešan i kritički hvaljen. Njegova sposobnost da se prilagodi različitim žanrovima i likovima samo je potvrdila njegovu glumačku širinu.

Međunarodni uspeh

Bikovićev talenat prepoznat je i na međunarodnoj sceni, posebno u Rusiji, gde se redovno pojavljuje u filmovima. Njegov ruski debi bio je u filmu “Sunčani udar” reditelja Nikite Mihalkova, a zatim je usledila uloga u filmu “Dukhless 2”. Uloga u seriji “Hotel Eleon” donela mu je status zvezde u Rusiji i drugim zemljama bivšeg SSSR-a.

Rekordi i novi projekti

Najnoviji uspesi uključuju glavnu ulogu u filmu “Južni vetar”, koji je oborio rekorde gledanosti, kao i u istoimenom televizijskom serijalu. Biković se takođe istakao u filmu “Balkanska međa”, koji je zasnovan na istinitim događajima, i u komediji “Sluga”, koja je postala najgledaniji film u istoriji ruskog bioskopa.

Kontinuirani uspeh

Njegova poslednja zapažena uloga bila je u filmu “Hotel Beograd”, koji predstavlja deo franšize “Kuhinja”. Film je realizovan u rusko-srpskoj koprodukciji i nastavak je popularnog sitkoma “Hotel Eleon”. Ovaj projekat još jednom potvrđuje Bikovićevu sposobnost da se poveže sa publikom, bez obzira na jezičke i kulturne barijere.

Miloš Biković

Miloš Biković – jedan od najpoznatijih srpskih glumaca mlađe generacije

Pozorišna karijera

Miloš Biković, čija je glumačka veština neosporno prepoznata na filmskom platnu, isto tako briljira i na pozorišnim daskama koje život znače. Njegove značajne pozorišne uloge obuhvataju nastupe u predstavi “Zbogom SFRJ” u Ateljeu 212, gde je oživeo duh bivše Jugoslavije. U Narodnom pozorištu tumačio je lik u “Dami sa kamelijama”, dok je u Beogradskom dramskom pozorištu, koje mu je i matična scena, ostvario uloge u predstavama “Moj sin malo sporije hoda” i “Kad su cvetale tikve”, potvrđujući svoju svestranost i dubinu umetničkog izraza.

Lični život

Miloš Biković, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca mlađe generacije, poznat je po svojoj diskreciji kada je reč o privatnom životu. Iako je javnost često znatiželjna, Biković svoju intimu čuva daleko od očiju javnosti. Tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti, bio je u vezi sa koleginicom Anjom Alač. Međutim, srca mnogih fanova zaintrigirala je i njegova veza sa glumicom Brankicom Sebastijanović, koja je trajala od 2011. do 2014. godine.

Njegovo srce nije ostalo imuno ni na međunarodne lepote, pa je tako početkom 2016. godine bio u vezi sa ruskom manekenkom Sašom Lus. Iako je ta veza bila kratkotrajna, ljubav prema Rusiji je ostala, što je potvrdio i dobijanjem ruskog državljanstva 2021. godine. Krajem iste godine, Biković je započeo romansu sa ruskom glumicom Aglajom Tarasovom, sa kojom je delio set filma “Led”. Međutim, njihove staze su se razišle početkom 2018. godine.

Sredinom 2018. godine, Bikovićeva ljubavna priča se nastavila sa srpskom manekenkom Barbarom Tatalović. Njihova veza, koja je trajala godinu i po dana, završila se u novembru 2019. godine, dodajući još jedno poglavlje u Bikovićevom bogatom ljubavnom životu. Ovaj glumac u ljubavi preferira tišinu i privatnost, ostavljajući fanove da nagađaju o detaljima njegovog srcolikog putovanja. 

U februaru 2021. godine Miloš Biković je dobio rusko državljanstvo. Omiljeni pisac mu je Fjodor Dostojevski.

Produkcijska kompanija

Miloš Biković, poznat po svojim izuzetnim glumačkim ostvarenjima, 2016. godine proširio je svoje delovanje u filmskoj industriji osnivanjem produkcijske kompanije Archangel studios. Ova kompanija, čiji je cilj bio da unapredi filmsku produkciju u regionu, brzo je postala prepoznatljiva po nekoliko značajnih projekata. Među njima se ističu filmovi i serije koji su osvojili publiku i kritiku: “Južni vetar”, “Balkanska međa”, akcioni film o događajima na Kosovu, “Ambasada”, serija sa intrigantnom političkom pozadinom, i “Hotel Beograd”, romantična komedija koja spaja rusku i srpsku kulturu. Archangel studios je tako postao sinonim za inovativne i hrabre produkcije koje pomeraju granice u filmskoj umetnosti.

Humanitarni rad

Miloš Biković, poznat po svojim ulogama koje osvajaju srca publike, ističe se i van filmskog platna svojim humanitarnim radom. Njegova posvećenost dobrotvornim akcijama bila je vidljiva kada se zajedno sa kolegama iz filma “Montevideo, Bog te video!” uključio u akciju “Bitka za bebe” 27. septembra 2011. godine, pokazujući svoju društvenu odgovornost i empatiju.

Njegova humanost nije stala na tome. U saradnji sa legendarnim košarkašem Vladom Divcem, njegovom suprugom Anom, plivačicom Nađom Higl i muzičarem Marčelom, Biković je dao svoj doprinos kampanji “Stvarno važna” koju je organizovala Fondacija Vlade i Ane Divac. Ova kampanja imala je za cilj da podigne svest o važnosti zajedničkog doprinosa društvenoj zajednici.

Bikovićeva inicijativa se nastavila kroz kampanju “Enter Theatre!”, gde je imao zadatak da promoviše pozorišnu umetnost među mladima, težište stavljajući na značaj kulture i umetnosti u obrazovanju i razvoju mladih.

U februaru 2012. godine, Biković je zajedno sa drugim poznatim ličnostima Srbije predstavio novi model BMW serije 3, dok je u novembru iste godine pokrenuo “Twitter sindikat”, dobrotvorni nalog na Tviteru, koristeći svoju popularnost za širenje svesti o humanitarnim potrebama i akcijama. Miloš Biković svojim angažmanom pokazuje da je veličina jednog umetnika merljiva ne samo umetničkim delima, već i delima humanosti.

Nagrade i priznanja

Miloš Biković stekao je značajno priznanje kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou. Evo pregleda nekih od najznačajnijih priznanja koja je osvojio tokom svoje impresivne karijere:

 • Nagrada Car Konstantin (2011): Na 46. Filmskim susretima u Nišu, Biković je nagrađen za najbolju mušku ulogu u filmu “Montevideo, Bog te video!”.
 • Nagrada za glumački par godine (2013): Zajedno sa koleginicom Daninom Jeftić, nagrađen na 48. Filmskim susretima u Nišu za uloge u seriji “Na putu za Montevideo”.
 • Nagrada “Marul” (2013): U Splitu je nagrađen za ulogu u predstavi “Moj sin malo sporije hoda”.
 • Medalja Puškina (2018): Državna nagrada Rusije koju je lično uručio predsednik Vladimir Putin, za doprinos kulturi.
 • Gran pri “Naisa” (2018): Glavna nagrada 53. Filmskih susreta u Nišu za ulogu u filmu “Južni vetar”.
 • Nagrada na festivalu Subtitle Spotlight European Film (2018): U Irskoj, za ulogu u filmu “Južni vetar”.
 • Nagrada MIP-a Srbije (2019): Godišnja nagrada za doprinos u predstavljanju i promociji srpske kulture, dodeljena od ministra spoljnih poslova Srbije.
 • Najpopularniji glumac Rusije (2020): Po izboru kino.mail.ru, jednog od najuticajnijih filmskih sajtova u Rusiji.
 • Orden Karađorđeve zvezde: Prestižno odlikovanje koje se dodeljuje za izuzetan doprinos u različitim oblastima društvenog života.

Za kraj

Miloš Biković je postao sinonim za uspeh u svetu glume, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu. Njegova posvećenost umetnosti i sposobnost da se poveže sa publikom čine ga istaknutim u svojoj profesiji. Kroz svoje uloge i produkcijski rad, Biković kontinuirano doprinosi filmskoj industriji, ostavljajući neizbrisiv trag u kulturi i inspirišući mlade talente da sledu svoje strasti.

FAQ – često postavljana pitanja

 • Gde je Miloš Biković rođen? Miloš Biković je rođen u Beogradu, Srbija. Odrastao je u umetničkoj porodici koja je podržavala njegovu strast prema glumi od malih nogu.
 • U kojim popularnim filmovima i serijama je Miloš Biković glumio? Miloš je stekao veliku popularnost ulogama u filmovima kao što su “Montevideo, Bog te video!”, “Južni vetar” i “Balkanska međa”, kao i u serijama poput “Bela lađa” i “Hotel Eleon”.
 • Kakva je budućnost karijere Miloša Bikovića? Miloš Biković nastavlja da radi na različitim projektima, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, i smatra se jednim od najperspektivnijih glumaca svoje generacije.

Spoljne reference:

Filmografija

 • “Stižu dolari” – Nebojša Ljutić
 • “Stižu dolari 2” – Nebojša Ljutić
 • “Vratiće se rode” – Filip
 • “Zadatak: Deset minuta” – Milan
 • “Montevideo, Bog te video!” – Aleksandar Tirnanić Tirke
 • “Puls” – Vuk
 • “Bela lađa” – Filip Fića Pantić
 • “Mešano meso” – Dosadnjaković
 • “Šešir profesora Koste Vujića” – Mihailo Petrović- Mika Alas
 • “Montevideo, Bog te video! (TV serija)” – Aleksandar Tirnanić Tirke
 • “Na putu za Montevideo (TV serija)” – Aleksandar Tirnanić Tirke
 • “Great” – Nikola Radošević
 • “Šešir profesora Koste Vujića (TV serija)” – Mika Alas
 • “Ravna Gora (TV serija)” – potporučnik Garić
 • “Kad ljubav zakasni” – Radmilo
 • “Montevideo, vidimo se!” – Aleksandar Tirnanić Tirke
 • “Samac u braku (TV serija)” – Radmilo
 • “Sunčanica” – Koka
 • “Montevideo, vidimo se! (TV serija)” – Aleksandar Tirnanić Tirke
 • “Za kralja i otadžbinu” – potporučnik Garić
 • “Bićemo prvaci sveta” – Radomir Šaper
 • “Bezdušni 2” – Roma Bilkin
 • “Bez granice” – Igor Gromov
 • “Prvaci sveta (TV serija)” – Radomir Šaper
 • “Sumnjiva lica” – Ljubiša
 •  “Hotel Eleon (TV serija)” – Pavel Arkadijevič
 • “Mitovi [ru]”
 • “Krila imperije” – Sergej Kirsanov-Dvinski
 • “Led” – Vladimir Leonov
 • “Izvan granica realnosti” – Majkl
 • “Južni vetar” – Petar Maraš
 • “Hotel Grand Lion” – Pavel Arkadijevič
 • “Lajkuj me milion puta” – Čarli
 • “Koma [ru]” – Astronom
 • “Balkanska međa” – Vuk Majevski
 • “Senke nad Balkanom (TV serija)” – Josip Broz Tito
 • “Slugа” – Griša
 • “Hotel Beograd” – Pavel Arkadijevič
 • “Južni vetar (TV serija)” – Petar Maraš
 • “Magomajev (TV serija)” – Muslim Magomajev
 • “Južni vetar 2: Ubrzanje” – Petar Maraš
 • “Izolacija” – Jovan
 • “Apsurdni eksperiment”
 • “Južni vetar: Na granici (TV serija)” – Petar Maraš
 • “Budi Bog s nama” – Boško Tokin
 • “Bauk” – Savin otac
 • “Košare” – Major