Sanja Vučić muzika

Sanja Vučić

Ko je Sanja Vučić?

Sanja Vučić, rođena 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, afirmisala se kao jedna od najistaknutijih mladih muzičkih talenata u Srbiji. Njena karijera obeležena je značajnim muzičkim dostignućima i međunarodnim priznanjima, što je čini značajnom figurom na savremenoj muzičkoj sceni. Kao glavna vokalistkinja grupe ZAA, predstavljala je Srbiju na Euroviziji 2016. godine sa pesmom “Goodbye (Shelter)”, ostavivši zapažen utisak svojim jedinstvenim vokalnim sposobnostima. Nastavak karijere donosi joj ulogu u popularnoj grupi Hurricane, s kojom ponovo stupa na Euroviziju 2021. godine sa pesmom “Loco Loco”, nakon što je pandemija COVID-19 onemogućila njihov nastup 2020. godine. 

Sanja Vučić

Sanja Vučić je istaknuta srpska pevačica i tekstopisac

Rani život i obrazovanje

Sanja Vučić je rođena 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, u muzički nadarenoj porodici. Njena majka, Mevlinda Vučić, bila je pevačica narodne muzike, a otac pevač, što je značajno uticalo na njen rani razvoj i ljubav prema muzici. Još kao dete, učila je stare narodne pesme i sevdalinke, što je oblikovalo njen muzički izraz.

Sanja je pohađala Osnovnu školu “Jovan Popović”, gde se isticala kao odličan đak. Paralelno s tim, pohađala je nižu muzičku školu, gde je sticala formalno muzičko obrazovanje, te učila engleski jezik, što je kasnije obogatilo njen umetnički pristup. Srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Muzičkoj školi “Stefan Hristić” na odeljenju solo pevanja, gde je počela da sanja o karijeri operske pevačice.

Tokom srednje škole, Sanja je bila aktivna članica Crkvenog hora “Knez Lazar” i etno sastava “Bela vila”, gde je dodatno razvijala svoje vokalne sposobnosti. Unatoč početnoj nesigurnosti zbog viška kilograma, njena strast prema muzici pomogla joj je da prevaziđe ove izazove.

Sa 18 godina, Sanja se preselila u Beograd s namerom da se upiše na muzičku akademiju, ali nije uspela da se upiše na željeni smer. Umesto toga, svoje muzičko obrazovanje je nastavila uz opernu divu Katarinu Jovanović, što je imalo veliki uticaj na njen vokalni razvoj. Godine 2012. upisala je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na smeru za arapski jezik, gde je uspešno završila sve četiri godine studija. Pored srpskog, Sanja govori španski, italijanski, engleski i arapski jezik, što svedoči o njenom širokom lingvističkom i kulturnom obrazovanju.

Formiranje i uspon benda “ZAA”

Sanja Vučić pridružila se bendu ZAA kao četvrta po redu pevačica, u trenutku kada je bend već bio poznat po svom jedinstvenom muzičkom stilu koji kombinuje elemente regea, džeza, panka i roka. Sa Sanjom kao frontmenom, bend je izdao nekoliko zapaženih singlova, a 2014. godine objavili su i album “What About”, koji je dodatno učvrstio njihovu popularnost na muzičkoj sceni.

Sanjina energična izvedba i karizma naišli su na pozitivne reakcije kako publike, tako i kritičara, što je privuklo pažnju Ivane Peters, poznate pevačice i tekstopisca. Peters je, inspirisana Sanjinim nastupom u emisiji “Tri boje zvuka” na RTS-u, ponudila joj pesmu “Iza osmeha”. Sanja je prihvatila pesmu, koja je kasnije prepevana na engleski jezik pod naslovom “Goodbye (Shelter)”. Ova pesma, sa temom borbe protiv nasilja nad ženama, odabrana je za predstavljanje Srbije na Euroviziji 2016. u Stokholmu.

Sanjin nastup na Euroviziji bio je izuzetno emotivan i snažan. Ona je nastupila u drugom polufinalu 12. maja, gde je uspešno prošla u finale, koje je održano 14. maja. Iako žiri nije dao visoke ocene pesmi, publikacija je prepoznala emotivnu težinu i važnost poruke, dodelivši Srbiji 80 poena i visoko 11. mesto po glasovima publike. Ukupno, Sanja i ZAA zauzeli su 18. mesto na takmičenju. Ovaj nastup nije samo bio muzički izazov, već i platforma za podizanje svesti o važnoj društvenoj temi, čime je Sanja dodatno afirmisala svoj umetnički integritet i društvenu odgovornost.

Sanja Vučić

Sanja Vučić je bivša članica popularne grupe “Hurricane”

Formiranje benda “Hurricane”

Sanja Vučić postala je članica benda “Hurricane” 2017. godine, zajedno sa Ksenijom Knežević i Ivanom “Boom” Nikolić. Ovaj trio osnovan je sa ambicijom da svoju muziku plasira na međunarodno tržište, zbog čega su prve pesme snimane na engleskom jeziku. Međutim, pravi proboj na muzičkoj sceni Srbije i šireg regiona grupa je ostvarila 2019. godine objavljivanjem pesme na srpskom jeziku pod nazivom “Favorito”.

Pesma “Favorito” brzo je stekla veliku popularnost, zahvaljujući zaraznom ritmu i modernom pristupu pop muzici, koji je kombinovao elemente popa, R&B-a i dance muzike. Ovaj hit nije samo osvojio srca publike u Srbiji, već je stekao i široku popularnost u celom regionu, čime je bend “Hurricane” postao jedan od najprepoznatljivijih novih muzičkih sastava na Balkanu.

Sanja, Ksenija i Ivana su svojim jedinstvenim vokalima i scenskim nastupima doprinele brzom usponu benda, čineći “Hurricane” sinonimom za energične i atraktivne izvedbe. Njihova sposobnost da osvoje publiku, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu, potvrdila je da je “Hurricane” bend sa velikim potencijalom i budućnošću na muzičkoj sceni.

Evrovizija 2020. i 2021.

Grupa “Hurricane”, sa Sanjom Vučić kao jednom od članica, istakla se na nacionalnom takmičenju “Beovizija 2020” sa pesmom “Hasta la Vista”. Ovim uspehom, grupa je osvojila pravo da predstavlja Srbiju na Euroviziji 2020. Međutim, zbog globalne pandemije COVID-19, takmičenje je otkazano, a umesto njega organizovan je specijalni program “Eurovizija: Neka Evropa obasja svetlošću”, u kojem su učestvovale članice “Hurricane”.

Nakon otkazivanja Eurovizije 2020, potvrđeno je da će “Hurricane” predstavljati Srbiju i na Euroviziji 2021. u Roterdamu. Za tu priliku, grupa je izabrala pesmu “Loco Loco”, koja je objavljena 5. marta 2021. godine. Pesma “Loco Loco” je energična i zarazna, kombinujući moderne pop zvuke sa balkanskim muzičkim elementima, što je grupi omogućilo da se izdvoji na takmičenju.

Na Euroviziji 2021, “Hurricane” je nastupio u drugom polufinalu, plasirajući se u finale, što je bilo veliko dostignuće za grupu. U finalu, nastupili su pod rednim brojem 8. Iako su zauzeli 21. mesto po oceni žirija, popularnost grupe kod publike bila je visoka, što se odrazilo na ukupan plasman. Grupa je od publike dobila 82 poena, što je uključivalo maksimalnih 12 poena od nekoliko zemalja, što je grupi “Hurricane” omogućilo da zauzme konačno 15. mesto sa ukupno 105 poena.

Solo karijera

Nakon uspešne karijere u grupama ZAA i Hurricane, Sanja Vučić je započela svoj solo put u muzici 2022. godine. Prvi korak na ovoj novoj stazi bio je izdavanje njenog prvog solo singla “Omađijan” 20. septembra 2022. godine. Pesma je odmah privukla pažnju publike i kritike, ističući Sanjinu sposobnost da se izrazi u različitim muzičkim žanrovima.

Nešto više od dva meseca kasnije, 29. novembra, Sanja je objavila svoj drugi solo singl “Đerdan”, u saradnji sa popularnim srpskim reperom Nucci. Ova saradnja dodatno je potvrdila njenu svestranost i otvorenost prema različitim muzičkim stilovima i umetnicima.

Nastavljajući sa svojim solo projektima, 19. oktobra 2023. godine, Sanja je najavila izdavanje svog prvog solo albuma pod nazivom “Remek-delo”. Album sadrži osam pesama, uključujući još jedan duet sa Nuccijem. Objavljivanje albuma “Remek-delo” 31. oktobra 2023. godine bilo je veliki korak za Sanju u njenoj solo karijeri, demonstrirajući njenu zrelost kao umetnicu i sposobnost da kreše svoj jedinstveni umetnički put.

Glumačka karijera

Pored impresivne muzičke karijere, Sanja Vučić je 2017. godine proširila svoje umetničke horizonte okušavši se i u glumi. Svoj glumački debi ostvarila je u humorističnoj seriji “Psi laju, vetar nosi”, autora Jelene Bajić. U ovoj seriji, Sanja je igrala ulogu lepe Romkinje, dodavajući seriji poseban šarm svojom prirodnom pojavom i talentom. Njen partner na sceni bio je Marko Pavlović, koji je tumačio lik Hranislava, stvarajući zanimljivu hemiju između likova.

Učešće u ovom projektu bilo je značajno za Sanju, kako je jednom prilikom izjavila, izražavajući veliku čast što je deo tako uspešne serije koja se emitovala na programu RTS-a. Ovo iskustvo je ne samo omogućilo Sanji da istraži nove aspekte svoje kreativnosti, već je i publici pružilo priliku da je vidi u drugačijem svetlu, potvrđujući njenu svestranost kao umetnice.

Sanja Vučić

Nakon što je napustila grupu “Hurricane”, Sanja Vučić je započela solo karijeru

Pisanje tekstova

Osim što je izuzetna pevačica, Sanja Vučić je takođe pokazala svoje sposobnosti u pisanju tekstova za pesme. Njena sposobnost da kreira emotivne i dopadljive tekstove dovela je do značajnog uspeha nekoliko pesama koje je napisala za druge umetnike i za svoju grupu Hurricane.

Među pesmama koje je Sanja napisala su “Hajde” za Tea Tairović, “Hej, srce” za Sandru Afriku, te “Voli me, voli me” za Teodoru Džehverović i MC Stojana. Ove pesme su postigle veliku popularnost i doprinele su reputaciji Sanje kao talentovanog tekstopisca. Takođe, napisala je i pesmu “Muni, mani” za Cviju i 2Bone, pokazujući svoju svestranost u različitim muzičkim žanrovima.

Za svoju grupu Hurricane, Sanja je takođe imala značajan doprinos kao tekstopisac, stvarajući hitove poput “Avantura”, “Brzi prsti”, “Loco Loco”, “Do neba”, “Legalan” i “Hasta la Vista”. Ove pesme su se istakle na muzičkoj sceni, ne samo zbog svoje zarazne melodije već i zbog dubokih i angažovanih tekstova koji odražavaju Sanjinu kreativnost i umetničku viziju.

Lični život

Iza svetla reflektora i muzičkih bina, lični život Sanje Vučić privlači pažnju javnosti i fanova. Iako su je mediji u jednom periodu povezivali sa crnogorskim manekenom Boškom Radulovićem, Sanja je demantovala te navode, objasnivši da su oni samo prijatelji. Ove spekulacije nisu umanjile interesovanje javnosti za njen privatni život.

Prava priča o njenom ljubavnom životu otkrivena je kada je na Instagramu objavljen snimak koji je razotkrio da je njeno srce osvojio Nenad Cicmil iz Bačkog Dobrog Polja. Nenad, vlasnik lokala u kojem je Sanja nastupala, upoznao je pevačicu upravo na jednom od njenih nastupa. Od tada, njihova veza se razvijala daleko od očiju javnosti, sve dok snimak nije otkrio njihovu romansu.

Sanja otvoreno govori o svom odnosu sa Nenadom, priznajući da, iako izgledaju skladno, njihova veza nije bez izazova. Kao što to često biva, par se suočava sa uobičajenim nesuglasicama koje prate svaku vezu, ali zajednički prevazilaze te prepreke. Pored ljubavi, Sanja se fokusira i na svoje profesionalne ambicije, kao i na želju za potomstvom. Iako još uvek nije sigurna kada će se ostvariti kao majka, jasno je da su porodica i lični život njeni prioriteti uz stalni razvoj karijere.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Sanja Vučić? Sanja Vučić je srpska pevačica i tekstopisac. Poznata je po svojim nastupima u grupama ZAA i Hurricane, kao i po solo karijeri.
 • Kada je Sanja Vučić započela svoju muzičku karijeru? Sanja je svoju muzičku karijeru započela kao članica benda ZAA. Kasnije je postala deo grupe Hurricane i razvila solo karijeru.
 • Kako je Sanja Vučić povezana sa Eurovizijom? Sanja je predstavljala Srbiju na Euroviziji 2016. kao deo benda ZAA sa pesmom “Goodbye (Shelter)” i ponovo 2021. sa grupom Hurricane sa pesmom “Loco Loco”.
 • Da li Sanja Vučić piše svoje pesme? Da, Sanja je poznata kao tekstopisac i napisala je brojne pesme za sebe i druge izvođače, uključujući hitove kao što su “Hajde”, “Hej, srce”, i mnoge druge.

Za kraj

Sanja Vučić se izdvojila kao jedna od najsvestranijih i najtalentovanijih umetnica na savremenoj muzičkoj sceni Srbije. Kroz svoje učešće u grupama ZAA i Hurricane, kao i kroz solo karijeru, Sanja je pokazala izuzetnu muzičku širinu i emotivnu dubinu. Njen angažman u društvenim pitanjima, kao i njena sposobnost da ostane autentična u svetu punom izazova, dodatno su potvrdili njen umetnički integritet. Sanja Vučić ostaje inspiracija mnogima, ne samo kao umetnica, već i kao osoba posvećena ljubavi i jednakosti.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Remek-delo (2023)

Singlovi

 • 2016: Goodbye (Shelter) / Iza osmeha (singl ne pripada albumu)
 • 2022: Omađijan
 • 2022: Đerdan (sa Nucci-jem)
 • 2023: Hanuma
 • 2023: Kriva je kafana (sa Cvijom)
 • 2023: Zelenooka
 • 2023: Idi ljubi (sa Gazda Pajom) (singl ne pripada albumu)

Singlovi sa grupom Hurricane

 • 2018: Irma, Maria
 • 2018: Feel Right
 • 2018: Personal
 • 2018: Should’ve Listened
 • 2018: Who To Love
 • 2019: Pain In Your Eyes
 • 2019: Liar
 • 2019: Magic Night
 • 2019: Favorito
 • 2019: Avantura
 • 2019: Brzi prsti
 • 2020: Hasta la vista
 • 2020: Guallame El Pantalon
 • 2020: Roll The Dice
 • 2020: Tuturutu (feat. MC Stojan)
 • 2020: Folir’o
 • 2020: Mili Bože (Pesma iz serije „Jugoslovenka“)
 • 2020: Lopove
 • 2020: Čaje šukarije

Takmičenja

 • 2016: Pesma Evrovizije — “Goodbye (Shelter)”, osamnaesto mesto
 • 2020: Beovizija — “Hasta La Vista” (kao članica trija Hurricane), pobeda
 • 2020: Pesma Evrovizije — “Hasta La Vista” (kao članica trija Hurricane), otkazano
 • 2021: Pesma Evrovizije — “Loco Loco” (kao članica trija Hurricane), petnaesto mesto