Ksenija Knežević muzika

Ksenija Knežević

Ko je Ksenija Knežević?

Ksenija Knežević, rođena 24. januara 1996. godine u Beogradu, istaknuta je srpska pevačica koja je svoj muzički talenat nasledila od oca, poznatog crnogorskog pop pevača Nenada Kneževića Kneza. Njena karijera dobila je na značaju saradnjama sa popularnim umetnicima kao što je SevdahBaby, ali širu popularnost stekla je od 2017. godine kao članica R&B grupe Hurricane. Ksenija je svojim jedinstvenim glasom i scenskim nastupima zauzela važno mesto u srpskoj muzičkoj sceni, osvajajući srca publike širom regiona.

Ksenija Knežević

Ksenija Knežević je ćerka poznatog srpskog pevača Nenada Kneževića – Kneza

Detinjstvo i obrazovanje

Ksenija Knežević, rođena 24. januara 1996. godine u Beogradu, od malih nogu bila je okružena muzikom, zahvaljujući svojoj porodici. Njena majka Nina i otac Nenad Knežević Knez, poznati crnogorski pop pevač, pružili su joj podršku u razvijanju muzičkih sposobnosti. Već sa dve godine pokazala je izražen talenat za muziku, koji je dodatno kultivisan upisom u UMS školu za talente.

Nakon završene osnovne škole, Ksenija se odlučila za Školu za dizajn, gde je nastavila da razvija svoje kreativne veštine. Paralelno sa srednjoškolskim obrazovanjem, pohađala je i Srednju muzičku školu “Vojislav Vučković” u Beogradu, što je dodatno potvrdilo njenu posvećenost muzici. Na kraju, svoje formalno obrazovanje je zaokružila na Fakultetu za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum, odsek Digitalni marketing, gde je stekla znanja koja će kasnije primenjivati u svojoj muzičkoj karijeri.

Početak karijere

Ksenija Knežević je svoju prvu pesmu, “Šarene laže”, snimila već sa šest godina. Ova pesma, koju je otpjevala zajedno sa svojim ocem, poznatim pevačem Knezom, bila je deo kompilacijskog CD-a “Zvezde pevaju za decu”. Ovaj rani uspeh ukazao je na Ksenijin izraženi talenat i ljubav prema muzici, što je podstaklo njeno dalje obrazovanje i razvoj u Ju-Em-Es školi za talente. Učešće na brojnim dečijim festivalima kao što su “Čarolija”, “Niški susreti”, i “Pop Rock Kids”, dodatno su potvrdili njene muzičke sposobnosti i prisustvo na sceni.

Ksenijina prva ozbiljnija pojava u javnosti dogodila se 2013. godine, kada je postala članica grupe Skaj's. Grupa je te godine nastupila na takmičenju Beosong sa pesmom “Magija”, koju je napisao, komponovao i aranžirao Skaj Vikler. Učešće u ovoj grupi, zajedno sa Danom Gasić Gavaja i Anđelom Vujović, danas poznatijom kao Angelina, obeležilo je njen prvi veliki korak na profesionalnoj muzičkoj sceni. Iako grupa nije osvojila prvo mesto na Beosongu, ovo iskustvo je bilo ključno za Ksenijin dalji razvoj i prepoznatljivost u muzičkom svetu Srbije.

Saradnja sa SevdahBaby

Tokom 2017. godine, Ksenija Knežević je ostvarila značajnu saradnju sa Milanom Stankovićem, poznatijim kao SevdahBaby. Ova saradnja rezultirala je snimanjem dve popularne pesme: “Ti samo budi dovoljno daleko” i “Zgrabi me nežno”. Za obe pesme su snimljeni muzički spotovi koji su dodatno istakli Ksenijinu karizmu i vokalne sposobnosti. Ovi projekti su joj pomogli da privuče širu pažnju javnosti, ne samo kroz njen talenat, već i kroz njenu izražajnu pojavu u spotovima.

Osim toga, nakon uspeha sa SevdahBaby, Ksenija je počela da peva prateće vokale za nekoliko poznatih muzičara, što je doprinelo njenom daljem profesionalnom razvoju i izgradnji mreže u muzičkoj industriji. Neki od umetnika s kojima je sarađivala uključuju Dada Topića i Željka Joksimovića, što je bila prilika da pokaže svoje vokalne sposobnosti na velikim koncertnim pozornicama. Ova iskustva su omogućila Kseniji da se usavršava i stekne neprocenjivo iskustvo radeći sa veterenima na sceni.

Pesma Evrovizije

Učešće na Pesmi Evrovizije 2015. godine predstavlja jedan od značajnijih trenutaka u muzičkoj karijeri Ksenije Knežević. Njena podrška ocu, Nenadu Kneževiću Knezu, koji je te godine predstavljao Crnu Goru na ovom prestižnom takmičenju, uključivala je pevanje pratećih vokala za pesmu “Adio”. Takmičenje je održano u Beču, a Knez i njegov tim, uključujući Kseniju, zauzeli su 13. mesto. Ovaj plasman ostaje upamćen kao jedan od najuspešnijih nastupa Crne Gore na Evroviziji, što dodatno ističe Ksenijin doprinos u postizanju ovog istorijskog uspeha. Ova saradnja između oca i ćerke ne samo da je potvrdila Ksenijin vokalni talenat na međunarodnoj sceni, već je i dodatno produbila njenu ljubav i posvećenost muzici.

Ksenija Knežević

Grupa Hurricane je predstavljala Srbiju na Evroviziji 2021. godine

Grupa Hurricane

Ksenija Knežević postala je članica ženske grupe Hurricane 2017. godine. Njihov prvi singl “Irma, Maria” brzo je osvojio pažnju publike, ali pravi proboj desio se sa pesmom “Favorito” koja je dominirala regionalnim top listama i stranicama na YouTube-u. Grupa je stekla veliku popularnost, što je kulminiralo učešćem na Beoviziji 2020. godine, gde su pobedile i stekle pravo da predstavljaju Srbiju na Pesmi Evrovizije 2020 sa pesmom “Hasta la vista”. Međutim, takmičenje je otkazano zbog pandemije COVID-19.

U novembru 2020. godine potvrđeno je da će Hurricane ponovo predstavljati Srbiju na Evroviziji 2021. sa pesmom “Loco loco”. Na takmičenju su se kvalifikovale iz drugog polufinala, zauzevši 8. mesto sa 124 poena, što im je omogućilo učešće u finalu. U finalu su osvojile 15. mesto od 26 učesnika sa 102 poena. Pesma “Loco loco” postala je veliki hit u Balkanskoj regiji nakon takmičenja.

Posle Evrovizije, grupa je nastavila da izdaje singlove i sarađuje sa drugim umetnicima. Međutim, 4. maja 2022. godine, grupa Hurricane je objavila da se raspada, a članice su se odlučile za solo karijere. Ovaj period grupe Hurricane ostavio je značajan trag na muzičkoj sceni, a Ksenija Knežević kao deo tog sastava potvrdila je svoj status zvezde u usponu.

Ksenija Knežević

Nakon raspada grupe Hurricane Ksenija Knežević je započela solo karijeru

Solo karijera

Od završetka svog angažmana sa grupom Hurricane, Ksenija Knežević aktivno radi na izgradnji svoje solo karijere. Njena prva solo pesma “Hir” objavljena je 6. oktobra 2022. godine, označavajući novi početak u njenoj muzičkoj karijeri. Ksenija je nastavila s izdavanjem zapaženih singlova koji su dodatno potvrdili njen talenat i versatilnost kao umetnice.

U 2023. godini objavila je singl “Voulez Vous” u saradnji sa Albinom, koji je pokazao njenu sposobnost da eksperimentiše sa različitim muzičkim žanrovima. Istog leta, Ksenija je lansirala još jedan singl, “Nisam Dobro”, koji je odjeknuo na muzičkoj sceni svojom emocionalnom dubinom. 

Lični život

Od 2015. godine, Ksenija Knežević je u vezi s arhitektom Nikolom Todorovićem. Njihova priča počela je prijateljstvom, koje se vremenom pretvorilo u ljubav, a mediji su često spekulisali o mogućoj veridbi i braku, iako Ksenija nije javno govorila o tim temama. Njihova veza prošla je kroz različite faze, uključujući i period trzavica koje su privukle pažnju javnosti. U tom periodu, pojavile su se glasine da je Ksenija započela ljubavnu vezu sa glumcem Pavlom Mensurom, što nije ni potvrđeno ni demantovano od strane pevačice.

Nakon privremenog prekida, Ksenija i Nikola su obnovili svoju vezu i nastavili dalje bez javnih trzavica. Danas uživaju u harmoničnoj i stabilnoj vezi, što Ksenija povremeno deli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, pokazujući deliće svog privatnog života. 

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kako je Ksenija Knežević započela svoju muzičku karijeru? Ksenija je svoju muzičku karijeru započela veoma rano, snimivši svoju prvu pesmu sa svojim ocem, poznatim pevačem Knezom, kada je imala samo šest godina. Ovaj rani početak postavio je temelje za njenu budućnost u muzici.
 • Koje su značajne pesme Ksenija izvodila sa grupom Hurricane? Tokom svog vremena sa grupom Hurricane, Ksenija je bila deo nekoliko hit pesama uključujući “Favorito,” “Hasta la vista,” i “Loco loco.” Ove pesme su značajno podigle njen profil u muzičkoj industriji.
 • Kakav je odnos Ksenije sa njenim ocem, Knezom? Ksenija deli blizak i podržavajući odnos sa svojim ocem, Knezom. Nastupali su zajedno, posebno zapaženo na Pesmi Evrovizije 2015. godine, gde su predstavljali Crnu Goru sa pesmom “Adio.” Ova saradnja je istakla njihovu snažnu porodičnu i muzičku vezu.

Za kraj

Ksenija Knežević je kroz svoju karijeru pokazala izuzetan talenat i raznovrsnost, od ranih dečijih festivala do internacionalnih pozornica kao što je Evrovizija. Njeno muzičko putovanje obogaćeno je saradnjom sa poznatim umetnicima i učešćem u popularnoj grupi Hurricane. Odluka da započne solo karijeru podstiče na razmišljanje o njenom daljem umetničkom razvoju i potencijalu. Ksenijina sposobnost da se prilagodi i evoluira u dinamičkom okruženju moderne muzičke scene obećava još mnogo uspešnih projekata i inspirativnih trenutaka.

Spoljne reference:

Diskografija

Sa Knezom

 • Šarene laže (2003)
 • Adio (2015)

Sa grupom Skajs

 • Magija (2013)

Sa SevdahBaby

 • Ti samo budi dovoljno daleko (2017)
 • Zgrabi me nežno (2017)

Sa grupom Hurricane

 • Irma, Maria (2018)
 • Feel Right (2018)
 • Personal (2018)
 • Should’ve Listened (2018)
 • Who To Love (2018)
 • Pain In Your Eyes (2019)
 • Liar (2019)
 • Magic Night (2019)
 • Favorito (2019)
 • Avantura (2019)
 • Brzi prsti (2019)
 • Hasta la vista (2020)
 • Guallame El Pantalon (2020)
 • Roll The Dice (2020)
 • Tuturutu (2020)
 • Folir’o (2020)
 • Mili Bože (Pesma iz serije „Jugoslovenka“, 2020)
 • Lopove (2020)
 • Čaje šukarije (2020)

Solo singlovi

 • Hir (2022)
 • Voulez Vous (ft. Albino, 2023)
 • Nisam Dobro (2023)