Ivana Boom Nikolić muzika

Ivana Boom Nikolić

Ko je Ivana Boom Nikolić?

Ivana Boom Nikolić, poznata srpska R'n'B i pop pevačica, stekla je popularnost kao članica ženske grupe Hurricane.Ivana je svoj umetnički put započela kroz ples i modeling, pre nego što je zakoračila u muzičke vode. Njen talenat i karizma brzo su je izdvojili kao jednu od vodećih figura na srpskoj muzičkoj sceni. Ivana je kroz svoju karijeru demonstrirala izuzetnu svestranost i posvećenost umetnosti, postavši inspiracija mnogim mladim umetnicima u regionu.

Rani život i obrazovanje

Ivana Boom Nikolić, rođena u Nišu 16. aprila 1995. godine, odrasla je u porodici obrazovanih roditelja – nastavnika i profesora, što je uticalo na njen razvoj i obrazovanje. Od malih nogu, Ivana je pokazivala snažnu sklonost ka umetnosti, posebno prema muzici. Njena strast prema umetnosti dovela ju je do upisa u Plesnu školu „Boom 018“ u Nišu sa samo 14 godina. Tokom šest godina školovanja, Ivana se istakla učestvujući na brojnim plesnim takmičenjima, gde je redovno osvajala nagrade, postavši višestruka državna prvakinja u plesu.

Nakon završetka srednje škole, Ivana nije zapostavila svoje akademsko obrazovanje. Upisala je Ekonomski fakultet u Nišu, pokazujući interesovanje i za poslovne nauke. Njen akademski put nije se zaustavio na lokalnom nivou; nastavila je studije na prestižnom Univerzitetu „Union“ u Beogradu, na Odseku za poslovnu ekonomiju. Ovaj period njenog života bio je ključan za razvoj njenih veština i interesovanja, koji su kasnije oblikovali njen profesionalni put. Ivana je uspela da uskladi svoju strast prema umetnosti i plesu sa formalnim obrazovanjem, što je doprinelo njenom sveobuhvatnom razvoju kao umetnice i osobe.

Plesna karijera

Ivana Boom Nikolić je svoju igračku karijeru započela već sa 14 godina, kada se pridružila plesnoj školi Boom 018 u Nišu. Kao članica ove plesne škole, učestvovala je na brojnim nacionalnim i evropskim takmičenjima, gde je osvojila mnogobrojne nagrade. Njen talent i posvećenost plesu doveli su je do titule višestrukog nacionalnog šampiona u plesu. Ova faza njenog života bila je ključna u razvoju njenih umetničkih veština i izgradnji samopouzdanja koje će kasnije biti presudno u njenoj muzičkoj karijeri.

Pored plesa, Ivana se okušala i u modelingu, pojavljujući se u muzičkim spotovima poznatih srpskih i bosanskohercegovačkih pevača i repera. Njen izgled i harizma brzo su je učinili prepoznatljivom na sceni. Neki od spotova u kojima se pojavila uključuju “Premija” Nikolije i Dade Polumente iz 2014. godine, “Gadure” Milana Stankovića iz 2015. godine, “Ovisan sam o njoj” Dade Polumente iz 2015. godine, “Oprez” Ine Gardijan iz 2016. godine, “Zidovi od zlata” MC Ine i Markonija iz 2016. godine, “Bahata” MC Stojana i Kurtoazije iz 2017. godine, te “Mlada i luda” Jala Brata iz 2017. godine.

Ovi prvi koraci u modelingu i pojavljivanje u muzičkim spotovima omogućili su Ivani da stekne dragoceno iskustvo i izloženost javnosti, što je kasnije doprinelo njenom uspehu kao pevačice.

Ivana Boom Nikolić

Ivana Boom Nikolić je bivša clanica grupe “Hurricane”

Formiranje grupe Hurricane

Formiranje grupe Hurricane predstavlja ključni trenutak u karijeri Ivane Boom Nikolić. Ovaj proces započeo je kada je srpski biznismen Zoran Milinković došao na ideju da osnuje žensku muzičku grupu koja bi se fokusirala na internacionalno tržište. Raspisana je audicija kojoj se Ivana prijavila, pokazujući svoj talenat i strast prema muzici. Uprkos tome što nije imala mnogo iskustva u pevanju, Ivana je krenula na časove kod Lejle Hot, što je doprinelo njenom daljem razvoju kao pevačice.

Ivana, zajedno sa Sanjom Vučić i Ksenijom Knežević, odabrana je da bude deo grupe Hurricane. Ovaj trio brzo je stekao popularnost, a njihov prvi singl “Irma Maria” objavljen je u februaru 2018. godine. Pesma je posvećena žrtvama uragana koji su pogodili Karipska ostrva, a spot je sniman na istim tim ostrvima. Usledili su singlovi “Feel Right”, “Personal”, “Should’ve Listened”, “Who To Love”, i “Pain in Your Eyes”, koji su kombinovali moderne zvukove sa elementima regea i popa.

Najveći uspeh grupe Hurricane usledio je sa pesmom “Favorito”, objavljenom u septembru 2019. godine. Ova pesma je brzo postala hit, ne samo na društvenim mrežama, već i u tradicionalnim medijima, što je grupi donelo veliku popularnost. “Favorito” je postigao izuzetan uspeh, sa milionima pregleda na YouTube-u, čime je grupa Hurricane postala jedna od najtraženijih muzičkih grupa u regionu. Ovaj uspeh je bio ključan za dalji razvoj grupe i njenih članica, uključujući i Ivanu, čija je karijera od tada bila u stalnom usponu.

Evrovizija 2020

Grupa Hurricane je nastavila da niže hitove, ali je posebno značajan bio njihov izbor za predstavnike Srbije na Evroviziji 2020. godine sa pesmom “Hasta la vista”. Iako je Evrovizija te godine otkazana zbog pandemije COVID-19, ovo učešće je dodatno učvrstilo njihovu poziciju na muzičkoj sceni. Pesma “Hasta la vista” je, kao i “Favorito”, postigla veliki uspeh, dodatno podižući profil grupe.

Ovaj period u karijeri Ivane Boom Nikolić bio je obeležen rastućom popularnošću, kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou. Njihova sposobnost da kombinuju energične nastupe sa zaraznim melodijama učinila je grupu Hurricane prepoznatljivom i omiljenom među različitim generacijama slušalaca. Učešće na Evroviziji, iako neostvareno, dodatno je potvrdilo njihovu umetničku vrednost i doprinelo širenju njihove popularnosti van granica Srbije.

Solo projekti i saradnje

Ivana Boom Nikolić, pored svog angažmana u grupi Hurricane, istakla se i kroz solo projekte,  i saradnje sa drugim umetnicima. Njena sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim žanrovima i stilovima omogućila joj je da sarađuje sa brojnim poznatim imenima iz muzičke industrije. Ove saradnje su joj pružile priliku da istraži različite aspekte svoje umetničke ličnosti i da se predstavi publici u novom svetlu.

Jedan od zapaženijih dueta bio je sa MC Stojanom na pesmi “Tuturutu”, koja je postigla veliki uspeh i popularnost. Ova saradnja je pokazala Ivaninu sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim stilovima, dok je istovremeno zadržala svoj jedinstveni umetnički izraz. Pored toga, Ivana je sarađivala i sa drugim umetnicima, uključujući Ognjena Amidžića i Marka Kona na pesmi “Folir'o”, koja je takođe postigla značajan uspeh.

Ivana Boom Nikolić je započela svoju solo karijeru sa singlovima koji su brzo privukli pažnju publike. “Ispočetka” i “Brutalno”, objavljeni 2022. godine, doneli su joj priznanje i stvorili svojevrsnu senzaciju na muzičkoj sceni. Njeni najnoviji singlovi, “Isti si” i “Divlja” iz 2023. godine, nastavljaju da oduševljavaju slušaoce svojim zaraznim ritmovima i autentičnim izrazom.

Ovi solo projekti i dueti su doprineli Ivaninoj reputaciji kao svestrane i talentovane pevačice, koja ne samo da briljira kao deo grupe, već i kao samostalna umetnica. Njene saradnje sa drugim umetnicima su joj omogućile da se dodatno etablira na muzičkoj sceni, pokazujući njenu sposobnost da stvara muziku koja odjekuje kod široke publike.

Ivana Boom Nikolić

Ivana Boom Nikolić, pored svog angažmana u grupi Hurricane, istakla se i kroz solo projekte

Lični život

Ivana Boom Nikolić je povremeno otkrivala nekoliko detalja iz svog privatnog života. Tako je javno priznala da je u srećnoj vezi sa partnerom koji je tri godine stariji od nje, iako nije otkrivala više pojedinosti o svom emotivnom životu. Takođe, otvoreno je govorila o estetskim intervencijama koje je izvršila, uključujući operaciju nosa i estetsku korekciju grudi. Pored toga, Ivana je poznata po svojim tetovažama na telu, koje često nose lično značenje za nju. Ona se nije stidela da ih pokaže javno, što dodatno doprinosi njenom autentičnom imidžu. Ivana je takođe poznata po svojoj atraktivnosti, često se opisuje kao jedna od najlepših plavuša na domaćoj javnoj sceni. Njena harizma i šarm privlače pažnju kako publike, tako i medija.

Na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, Ivana ima veliki broj obožavalaca, sa više od 200 hiljada pratilaca na svom profilu. Aktivnost na društvenim mrežama omogućava joj da ostane bliska svojoj publici i da deli svoj život i rad sa svojim fanovima. Pored muzike, Ivana pokazuje interesovanje za različite oblasti, uključujući modu, umetnost i putovanja, što se često odražava kroz njene objave na društvenim mrežama.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Ivana Boom Nikolić? Ivana Boom Nikolić je srpska pevačica i bivša članica grupe Hurricane.
 • Kada je Ivana rođena? Ivana je rođena 16. aprila 1995. godine u Nišu, Srbija.
 • Kako je započela svoju karijeru? Ivana je započela svoju karijeru kao plesačica i model, a kasnije se pridružila grupi Hurricane.
 • Ko su članovi grupe Hurricane? Grupu čine Ivana Boom Nikolić, Sanja Vučić i Ksenija Knežević.
 • Da li Ivana ima solo karijeru? Da, Ivana je imala i solo projekte, uključujući saradnje sa drugim umetnicima.

Za kraj

U zaključku, Ivana Boom Nikolić je talentovana srpska pevačica koja je svojom muzičkom karijerom postala prepoznatljiva figura na domaćoj i regionalnoj sceni. Kroz svoj rad u grupi Hurricane i brojne solo projekte, Ivana je pokazala svoju svestranost, strast prema muzici i autentičan umetnički izraz. Iako je postigla izuzetan uspeh, ostala je pristupačna svojoj publici i ostala verna svojim vrednostima. Njeni talenti, iskrenost o ličnom životu i posvećenost umetnosti čine je inspiracijom mnogima. Ivana Boom Nikolić je jedna od najsvetlijih zvezda na muzičkom nebu Balkana, a njeni budući projekti sa nestrpljenjem iščekuju se u svetu muzike.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi sa grupom Hurricane

 • “Irma, Maria” (sa Danjah) – 2018
 • “Feel Right” – 2018
 • “Personal” – 2018
 • “Should've Listened” – 2018
 • “Who To Love” – 2018
 • “Pain In Your Eyes” – 2019
 • “Liar” – 2019
 • “Magic Night” – 2019
 • “Favorito” – 2019
 • “Avantura” – 2019
 • “Brzi prsti” – 2019
 • “Hasta la Vista” – 2020
 • “Guallame El Pantalon” (sa King Melodijem) – 2020
 • “Roll The Dice” – 2020
 • “Tuturutu” (sa MC Stojanom) – 2020
 • “Folir'o” – 2020
 • “Čaje šukarije” – 2020
 • “Lopove” – 2020
 • “Want Ya” – 2020
 • “LOCO LOCO” – 2021
 • “Do neba” – 2021
 • “Koraci” – 2021
 • “Legalan” – 2021
 • “Set the world on fire” – 2021
 • “Ajde bre” – 2021
 • “Kontroverzne” – 2022
 • “Gospodine….” – 2022
 • “Wow” – 2022

Spotovi

 • “Irma, Maria” [sa Danjah] – 2018. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Feel Right” – 2018. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Personal” – 2018. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Pain In Your Eyes” – 2019. – Reditelj: Miloš Šarović
 • “Magic Night” – 2019. – Reditelj: Nozin production
 • “Favorito” – 2019. – Reditelj: Toxic Entertainment
 • “Avantura” – 2019. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Brzi prsti” – 2019. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Guallame El Pantalon” [sa King Melodijem] – 2020. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Hasta la Vista” – 2020. – Reditelj: Đorđe Obradović
 • “Roll The Dice” – 2020. – Reditelj: Đorđe Obradović
 • “Tuturutu” [sa MC Stojanom] – 2020. – Reditelj: DaVideo
 • “Folir'o” – 2020. – Reditelj: G Production
 • “Čaje šukarije” – 2020. – Reditelj: Dejan Milićević
 • “Lopove” – 2020. – Reditelj: Dejan Milićević
 • “Want Ya” – 2020. – Reditelj: Đorđe Obradović
 • “Loco Loco” – 2021. – Reditelj: Dejan Milićević
 • “Do neba” – 2021. – Reditelj: Vedad Jašarević
 • “Koraci” – 2021. – Reditelj: Aleksandar Bata Stojanović
 • “Legalan” – 2021. – Reditelj: Vedad Jašarević
 • “Set the world on fire” – 2021. – Reditelj: Aleksandar Bata Stojanović
 • “Ajde bre” – 2021. – Reditelj: Aleksandar Bata Stojanović
 • “Kontroverzne” – 2022. – Reditelji: Petar KacketDole, DffrntVibe
 • “Господине….” – 2022. – Reditelj: Aleksandar Bata Stojanović
 • “Wow” – 2022. – Reditelj: Aleksandar Bata Stojanović

Solo singlovi

 • “Ispočetka” – 2022.
 • “Brutalno” – 2022.
 • “Isti si” – 2023.
 • “Divlja” – 2023.

Spotovi

 • “Ispočetka” – 2022. – Reditelj: Dušan Jauković
 • “Brutalno” – 2022. – Reditelj: Vuk Nedeljković
 • “Isti si” – 2023. – Izdavač: Toxic Entertainment
 • “Divlja” – 2023. – Reditelji: Ivana Nikolić, Marina Ignjatović
 • “Haos i galama” – 2023. – Reditelj: Marko Todorović