Marina Visković

Od | 13 Februara, 2024
Marina Visković

Ko je Marina Visković?

Marina Visković, istaknuta figura srpske pop-folk scene, svojim jedinstvenim glasom i karizmom osvojila je srca publike širom regiona. Rođena 1988. godine u Beogradu, svoju karijeru započela je 2009. godine i od tada neprestano raste na muzičkoj sceni. Poznata po hitovima kao što su “Alisa u zemlji čuda”, “Gde sam grešila” i “Pogrešan raj”, Marina je uspela da izgradi prepoznatljiv stil koji spaja moderni pop zvuk sa elementima folk muzike. Njena sposobnost da se emotivno poveže sa slušaocima kroz pesme koje govore o ljubavi, životnim izazovima i snazi žene učinila ju je jednom od najvoljenijih pevačica svoje generacije.

Marina Visković

Marina Visković je jedna od najistaknutijih pevačica srpske pop – folk scene

Rani život i obrazovanje

Marina Visković, rođena 26. februara 1988. godine u Beogradu, svoje prve obrazovne korake započela je u osnovnoj školi “Gavrilo Princip” u Zemunu, gde je stekla temelje znanja i razvila prve interesovanja. Nakon osnovne škole, nastavila je svoje obrazovanje u srednjoj školi, gde je dodatno oblikovala svoj put i ambicije. 

Njen akademski put nije stao na srednjoškolskom obrazovanju; Marina je odlučila da se posveti studijama psihologije na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, što ukazuje na njenu želju za dubljim razumevanjem ljudske psihologije i komunikacije, veština koje su joj kasnije pomogle u karijeri.

Porodični život Marine Visković bio je ispunjen ljubavlju i podrškom. Odrasla je sa starijim bratom Darkom, u porodici gde je otac bio profesor, a majka zaposlena u kadrovskoj službi. Posebno značajnu ulogu u njenom životu imala je baba Vera, čiji je uticaj na Marinu bio nemerljiv.

Početak karijere

Pre nego što je stekla široku popularnost širom Srbije, Marina Visković već je bila poznata figura na beogradskoj muzičkoj sceni, gde je nosila titulu najangažovanije pevačice u klubovima i na splavovima. Njena prva pesma, “Gde sam grešila”, snimljena 2008. godine i objavljena na YouTube-u 2009, brzo je privukla veliku pažnju i ostvarila značajan broj pregleda, što je podstaklo Marinu da snimi i prateći video-spot. 

Istaknuti trenutak u njenom ranoj karijeri bio je kada je dobila poziv od Ace Lukasa da otvori njegov koncert u Beogradskoj areni, pred oko 20.000 ljudi. Ovaj događaj Marina danas ističe kao ključan za svoj proboj na domaću muzičku scenu, izražavajući zahvalnost Lukasu za pruženu priliku.

Muzička karijera

Marina Visković je svoju uzlaznu karijeru obeležila izdavanjem prvog albuma “Alisa u zemlji čuda” 2013. godine, koji je odmah naišao na pozitivan prijem kod publike. Album je bio praćen visokobudžetnim video-spotovima, što je dodatno doprinelo njegovoj popularnosti. Pesme poput naslovne “Alisa u zemlji čuda” brzo su postale hitovi i učvrstile Marininu poziciju na muzičkoj sceni.

Nastavak karijere donosi joj još jedan uspešan album “Klub utehe” 2015. godine, koji je obogatio domaću muzičku scenu hitovima kao što su “Ljubav za sva vremena”, “Pogrešna”, “Kavez”, “Zamalo”, “Žena” i “Slomi čašu”. I ovaj album je bio praćen kvalitetnim video-spotovima, što je postalo prepoznatljiv deo Marininog umetničkog izraza.

U saradnji sa Banetom Opačićem 2016. godine, Marina izdaje singl “Moj pakao”, baladu koja je takođe dočekana sa odobravanjem od strane publike. Njena sposobnost da se izrazi kroz emotivne balade još jednom je potvrđena.

Godine 2017., pesmom “Problemi bogataša”, Marina najavljuje svoj treći studijski album “Hiljadu lica”, koji je objavljen u aprilu 2018. godine. Album sadrži pesme kao što su “Vudu lutka”, “Jače jače”, “Voli me ne voli”, “Privatno obezbeđenje”, “Ludara”, “Dvostruki život”, “Alarmantno”, “Ona (ne) zna”, “Dijetalna kola”. Iako je album prošao gotovo nezapaženo zbog neodgovornosti producenata, ne može se zanemariti činjenica da je Marina u ovaj projekat uložila značajna sredstva i trud, te da su spotovi bili na svetskom nivou.

Nakon ovog albuma, Marina je odlučila da napravi pauzu u studijskom radu, ali je ostala aktivna na društvenim mrežama, gde je nastavila da održava blisku vezu sa svojim fanovima. Ova pauza nije umanjila njenu popularnost, već je, naprotiv, povećala iščekivanje za njenim budućim projektima.

Marina Visković

Pored redovnih treninga u teretani, Marina se posvećuje i treninzima kik boksa

Lični život

Lični život Marine Visković bio je ispunjen značajnim događajima i ljudima koji su ostavili dubok trag na njoj. Njena najveća ljubav bila je sa Mirkom Vukovićem, s kojim je bila verena. Upoznali su se 2010. godine, a spojila ih je folk pevačica Ceca Ražnatović, čiji je Mirko bio kum. Iako su planirali brak, njihova veza je završila raskidom nakon skoro deset godina.

Za svoj dvadeseti rođendan, Marina je od roditelja dobila stan u beogradskom naselju Altina, što govori o podršci koju je uvek imala od svoje porodice. Ona je takođe poznata po svojoj otvorenosti kada je reč o plastičnoj hirurgiji, javno priznavši da je imala estetske zahvate na grudima i usnama. Ova iskrenost učinila ju je jednom od retkih javnih ličnosti koje bez ustručavanja govore o ovim temama.

Marina važi za jednu od najatraktivnijih srpskih pevačica, a njen izgled je često tema medija. Iako je rekla da je srećno zaljubljena, naglasila je da njen partner nije poznata javna ličnost, čime je privatni život ostao zaštićen od javnosti.

Među Marininim dobrim prijateljima su pevačica Mia Borisavljević i pevač Aca Lukas sa suprugom Sonjom, što pokazuje da je okružena ljudima iz muzičke industrije. Marina vodi računa o svom izgledu i zdravlju kroz redovne treninge u teretani i povremeno trčanje, što doprinosi njenom sjajnom fizičkom izgledu. Pored redovnih treninga u teretani i trčanja, Marina Visković posvećuje se i treninzima kik boksa. Ova disciplina joj ne samo da pomaže da održava odličnu fizičku formu, već i da razvija mentalnu snagu i disciplinu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko je Marina Visković? Marina Visković je popularna srpska pop-folk pevačica, rođena 26. februara 1988. godine u Beogradu. Poznata je po svojim hitovima kao što su “Alisa u zemlji čuda”, “Gde sam grešila”, i “Pogrešan raj”.
  • Kako je Marina Visković započela svoju muzičku karijeru? Marina je svoju karijeru započela objavljivanjem pesme “Gde sam grešila” na YouTube-u 2009. godine, koja je brzo stekla popularnost. Pre toga, bila je poznata kao najangažovanija pevačica u beogradskim klubovima i na splavovima.
  • Da li Marina Visković ima neke albume? Da, Marina Visković je izdala nekoliko albuma, uključujući “Alisa u zemlji čuda” (2013), “Klub utehe” (2015), i “Hiljadu lica” (2018), među ostalima.
  • Da li je Marina Visković bila u vezi? Marina je bila verena za Mirka Vukovića, s kojim je bila u dugogodišnjoj vezi pre nego što su raskinuli. Upoznali su se 2010. godine, a spojila ih je Ceca Ražnatović.
  • Kakav je Marinin stav prema plastičnoj hirurgiji? Marina Visković je jedna od retkih javnih ličnosti koja otvoreno govori o svojim estetskim zahvatima, uključujući ugradnju implanta u grudi i usne.
  • Kako Marina Visković održava svoju fizičku formu? Pored redovnih treninga u teretani i trčanja, Marina trenira i kik boks, što joj pomaže da održava odličnu fizičku formu, mentalnu snagu i disciplinu.

Za kraj

Marina Visković je izuzetan primer talentovane i posvećene umetnice čija je muzička karijera obogaćena brojnim hitovima i uspešnim albumima. Kroz svoj rad, ona je uspela da osvoji srca publike širom regiona, dok je istovremeno održavala sklad između profesionalnog i privatnog života. Njena otvorenost prema plastičnoj hirurgiji i posvećenost održavanju fizičke forme kroz kik boks dodatno je približavaju publici kao snažna i autentična ličnost. Marina Visković ostaje inspiracija mnogima, dok njeni fanovi s nestrpljenjem iščekuju njene buduće projekte i nastupe.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

  • Alisa u zemlji čuda (2013)
  • Klub utehe (2015)
  • Hiljadu lica (2018)

Singlovi

  • Gde sam grešila (2010) – Režija: Dejan Milićević
  • Superheroj (2011) – Režija: Creative4D
  • Pogrešan raj (2012) – Režija: Miloš Nadaždin
  • Alisa u zemlji čuda (2013) – Režija: Miloš Nadaždin
  • Litar krvi (2013) – Režija: Miloš Nadaždin
  • Kolaps (2014) – Režija: Miša Obradović
  • Ljubav za sva vremena (2015) – Režija: G Production
  • Kavez (2015) – Režija: G Production
  • Pogrešna (2015) – Režija: G Production
  • Slomi čašu (2015) – Režija: G Production
  • Žena (2015) – Režija: G Production
  • Zamalo (2015) – Režija: Miloš Nadaždin
  • Srce ledeno (2016) – Režija: Toxic Entertainment
  • Moj pakao (2016) – Režija: DaVideo
  • Bensedini (2017) – Režija: DaVideo
  • Problemi bogataša (2017) – Režija: DaVideo
  • Vudu lutka (2018) – Režija: Ljubba
  • Jače jače (2018) – Režija: Ljubba
  • Privatno obezbeđenje (2018) – Režija: Ljubba
  • Dijetalna kola (2018) – Režija: Ljubba
  • Ona (ne) zna (2018) – Režija: Ljubba
  • Ludara (2018) – Režija: Ljubba
  • Dvostruki život (2018) – Režija: Ljubba
  • Voli me ne voli (2018) – Režija: Ljubba
  • Alarmantno (2018) – Režija: Ljubba
  • Napolje (2020) – Režija: Nemanja Novaković
  • Ljubi me tu (2020)
  • Bulevari (2021) – Režija: Nemanja Novaković
  • Kazablanka (2021) – Režija: Nemanja Novaković
  • Piće i tablete (2022) – Režija: Marko Todorović
  • Ibiza (2022) – Režija: Marko Todorović
  • Bomba (2022) – Režija: Marko Todorović
  • Upaljač (2022) – Režija: Andreja Damnjanović
  • Božićna pesma (2022) – Režija: Isidora Mijanović
  • Vara (2023)
  • Preventivno (2023)
  • Slavim (2023) – Režija: D.M.Clauss
  • Poželi me u ponoć (2023)
  • Lopovi (2024) – Režija: Dušan Jauković