Mia Borisavljević

Od | 21 Decembra, 2023
Mia Borisavljević

Ko je Mia Borisavljević?

Mia Borisavljević je srpska pop-folk pevačica koja je stekla popularnost 2008. godine. Njen put ka slavi bio je obeležen kontroverznim momentima, uključujući i incident kada se za potrebe spota pesme “Kako da ne” potpuno gola prošetala auto-putem. Ovaj hrabar i neobičan potez privukao je pažnju javnosti i medija, čime je Mia započela svoj uspon u svetu muzike. Njen jedinstveni stil i glas doneli su joj brojne fanove i učvrstili njeno mesto na srpskoj muzičkoj sceni. Mia Borisavljević nije samo pevačica; ona je simbol hrabrosti i inovativnosti u savremenoj pop-folk muzici.

Rani život i obrazovanje

Mia Borisavljević, poznata srpska pop, folk i turbo-folk pevačica, rođena je 8. juna 1984. godine u Valjevu. Odrasla je u harmoničnoj porodici, gde je muzika od malih nogu bila deo njenog života. Mia ima stariju sestru Ivu, koja je takođe povezana sa muzikom, završivši Muzičku akademiju. Ovaj bliski odnos sa sestrom i njenim muzičkim interesovanjima imao je veliki uticaj na Mijinu karijeru.

Mijin put ka muzici počeo je rano. Sa samo sedamnaest godina, započela je svoju karijeru nastupajući u bendu sestrinog prijatelja, koji je tražio pevačicu. Ovo iskustvo joj je pružilo priliku da razvije svoje vokalne sposobnosti i stekne prve važne kontakte u muzičkoj industriji.

Pored svoje strasti prema muzici, Mia je pokazala i posvećenost obrazovanju. Završila je Fakultet poslovnih studija, čime je dokazala da je talentovana ne samo na sceni, već i u akademskom svetu. Ovaj aspekt njenog života pokazuje da je Mia Borisavljević višedimenzionalna ličnost, sposobna da uspeva u različitim oblastima.

Mia Borisavljević

Mia Borisavljević

Muzička karijera

Mia Borisavljević, istaknuta figura srpske pop i folk scene, započela je svoju javnu karijeru sa sedamnaest godina, ali je pravu slavu stekla 2008. godine izdavanjem svog prvog albuma “Grudi o grudi”. Album je privukao veliku pažnju medija, posebno zbog provokativnog spota za pesmu “Kako da ne”, gde se Mia pojavljuje potpuno gola šetajući auto-putem u Makedoniji. Ovaj hrabar potez postavio je Miu u centar pažnje i otvorio joj vrata šire popularnosti.

Njen uspeh se nastavio 2009. godine sa singlovima “Ženskaroš” i “Sto ratova”, duetom sa Anabelom. Ove pesme su dodatno učvrstile njen status na muzičkoj sceni. Godine 2010, Mia je izdala još jedan hit singl “Ja bih se s tobom topila”, koji je nastavio niz njenih uspešnih izdanja.

Međutim, pravi proboj usledio je krajem 2012. godine sa pesmom “Lepota balkanska”, koja je postala jedan od najvećih pop-folk hitova sledeće godine. Sa rekordnih dvadeset miliona pregleda na YouTube-u, ova pesma je postala sinonim za Mijinu karijeru.

U 2013. godini, Mia je izdala svoj drugi album, koji je sadržao nekoliko hitova kao što su “Moj Beograde”, “Luda glava”, “Sudbino, moja sudbino”, “Čovek mog života” i “Nisi s njom”, duet sa Elitnim odredima. Ovaj album je dodatno potvrdio njen talenat i raznovrsnost kao umetnice.

Nastavljajući svoj uspešan niz, Mia je izdala niz singlova koji su postali hitovi, uključujući “Bumerang”, “Nije, nije to”, “Samo me ljubi” u duetu sa MC Stojanom, “Otkidam na tebe”, “Ništa lično”, “Prati me” u duetu sa Marinom Visković, i mnoge druge. Mia Borisavljević je, bez sumnje, jedna od najistaknutijih figura na srpskoj muzičkoj sceni, čiji rad i dalje inspiriše i oduševljava publiku širom regiona.

Lični život

Mia Borisavljević, poznata ne samo po svojoj muzičkoj karijeri već i po učešću u popularnom serijalu “Veliki brat VIP”, vodi život koji je jednako zanimljiv kao i njena profesionalna karijera. Pored muzike, Mia se okušala i kao voditeljka, što je potvrdila 2016. godine kada je vodila treći serijal muzičkog šou programa “Pinkove zvezde”. Ova uloga joj je omogućila da pokaže svoje veštine u komunikaciji i prezentaciji, dodatno proširujući njen uticaj u svetu zabave.

U decembru 2020. godine, Mia je napravila još jedan značajan korak u svojoj karijeri otvaranjem svog fitnes centra “Mia Body Space”. Ovaj potez je pokazao njenu posvećenost zdravom životnom stilu i želju da svoje znanje i iskustvo deli sa drugima.

Na ličnom planu, Mia je desetog jula 2022. godine stupila u brak sa kolegom Bojanom Grujićem, sa kojim je prethodno bila u dugogodišnjoj vezi. Njihova saradnja nije bila samo emotivna, već i profesionalna, što je potvrđeno duetskom pesmom “Zveri” iz 2017. godine. Mia i Bojan su ponosni roditelji dve ćerke, Eme (rođene 20. marta 2018) i Tee (rođene 10. jula 2021). Ova dva događaja su obogatila Mijin život, dajući joj novu perspektivu i inspiraciju kako u ličnom, tako i u profesionalnom smislu. Mia Borisavljević je primer uspešne žene koja uspeva da balansira između svoje karijere, porodičnog života i ličnih interesa, čime inspiriše mnoge.

Mia Borisavljević

Mia Borisavljević sa suprugom Bojanom Grujićem na slici

Kontroverze

Mia Borisavljević, kao javna ličnost, nije bila imuna na kontroverze koje često prate poznate ličnosti. Jedna od spekulacija koja je privukla pažnju javnosti bila je navodna veza sa hrvatskim milionerom Eduardom Bočkajem, poznatijim kao Zverka. Ova priča je bila predmet mnogih rasprava, ali Mia je odlučila da ne komentariše te glasine, ostavljajući detalje svog privatnog života daleko od očiju javnosti.

Dodatno, Mia se našla u centru skandala kada je striper Dejan Nestorović izneo tvrdnje o njenom navodnom bavljenju prostitucijom u Dubaiju i povezanosti sa makroima. Nestorović je takođe tvrdio da joj je Rodoljub Radulović, poznat kao Miša Banana, finansirao silikone i spotove. Ove optužbe su duboko pogodile Miu, koja je odlučila da se bori protiv ovih tvrdnji na sudu. Kao rezultat, prema pisanju tabloida, Nestorović bi trebao da joj isplati 600.000 dinara odštete za naneseni duševni bol i nematerijalnu štetu.

Ove kontroverze su pokazale koliko je teško biti u centru pažnje i kako javne ličnosti često moraju da se suočavaju sa neosnovanim optužbama i spekulacijama. Mia Borisavljević je primer osobe koja se hrabro suočava sa izazovima koje donosi život u javnosti, braneći svoj integritet i ličnu priču.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Kada je Mia Borisavljević započela svoju muzičku karijeru? Mia Borisavljević je započela svoju muzičku karijeru sa 17 godina.
  • Koji je bio njen prvi veliki hit? Njen prvi veliki hit bio je “Kako da ne”, poznat po kontroverznom spotu gde se pojavljuje gola.
  • Koji su neki od njenih najpoznatijih singlova? Neki od njenih najpoznatijih singlova uključuju “Ženskaroš”, “Sto ratova”, “Ja bih se s tobom topila” i “Lepota balkanska”.
  • Da li je Mia Borisavljević učestvovala u nekim televizijskim projektima? Da, učestvovala je u serijalu “Veliki brat VIP” i bila je voditeljka u muzičkom šou programu “Pinkove zvezde”.
  • Da li Mia Borisavljević ima decu? Da, Mia ima dve ćerke, Emu i Teu.

Za kraj

Mia Borisavljević je više od obične pop-folk pevačice; ona je simbol hrabrosti i inovativnosti u srpskoj muzičkoj industriji. Njena karijera, ispunjena uspesima, kontroverzama i ličnim dostignućima, čini je jedinstvenom i inspirativnom figurom. Od njenih ranih dana na sceni do danas, Mia je pokazala izuzetnu sposobnost da se prilagodi, inovira i ostane relevantna. Njena muzika, televizijski nastupi i poslovni poduhvati odražavaju njen svestrani talenat. 

Spoljne reference:

Diskografija

Studijski albumi

  • Grudi o grudi (2008)
  • Moj Beograde (2013)
  • Jedna ja (2019)

Video spotovi

  • Prvi stepen ludila (2008) – Code
  • Kako da ne (2008) – Dejan Milićević
  • Ženskaroš (2009) – Migavci
  • Sto ratova (2010) – G. Šlivić
  • Čovek mog života (2010) – Dejan Milićević
  • Laki, laki (2012) – DM SAT video produkcija
  • Sudbino, moja sudbino (2012) – DM SAT video produkcija
  • Nisi s njom (2012) – Vedad Jašarević
  • Lepota balkanska (2012) – Haris Dubica
  • Luda glava (2013) – Al Hamed
  • Moj Beograde (2013) – Al Hamed
  • Bumerang (2014) – Vedad Jašarević
  • Nije nije to (2014) – Vedad Jašarević
  • Samo me ljubi (2015) – Andrej Ilić
  • Prati me (2016) – G Production
  • Ništa lično (2016) – Toxic Entertainment
  • Nisi svesna (2016) – Toxic Entertainment
  • Ko je gore prošao (2017) – Vedad Jašarević
  • Zveri (2017) – Vedad Jašarević
  • Kralju moj (2017) – Silver Production
  • Pričaju po gradu (2018) – Silver Production
  • Skandal (2018) – Silver Production
  • Ave Cezare (2019) – Silver Production
  • Dođi juče (2019) – Silver Production
  • Campari (2019) – daVideo
  • Zaljubljiva (2019) – daVideo
  • Nije ljubav luda (2019) – daVideo
  • Jedna ja (2019) – daVideo
  • Psihijatar (2022) – Toxic Entertainment
  • Crne suze (2022) – Toxic Entertainment