Aleksandar Radojičić film

Aleksandar Radojičić

Ko je Aleksandar Radojičić?

Aleksandar Radojičić, rođen 24. oktobra 1987. godine u Beogradu, istaknuti je srpski glumac poznat po ulozi fudbalera u filmu “Montevideo, Bog te video!”. Ovaj talentovani umetnik svojim radom kontinuirano doprinosi srpskoj kinematografiji, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima publike. Njegova karijera obuhvata raznovrsne uloge koje pokazuju njegovu široku glumačku paletu, od televizijskih drama do velikih filmskih ostvarenja.

Aleksandar Radojičić

Aleksandar Radojičić je jedan od najistaknutijih srpskih glumaca

Rani život i obrazovanje

Aleksandar Radojičić, poznati srpski glumac, svoje detinjstvo proveo je na Novom Beogradu, gde je započeo svoj obrazovni put. Letnji i zimski raspusti bili su mu ispunjeni avanturama – leti u Crnoj Gori, a zimi na Kopaoniku, gde je njegova strast prema fudbalu i akcionim filmovima samo rasla. Inspirisan likom Arnolda Švarcenegera, Aleksandar je već u ranom detinjstvu osetio snažnu želju za glumom, koja ga je vodila do pozorišta Boško Buha i Puž, gde je prvi put stao na scenu.

Njegova rana obrazovanja uključivala su časove glume, istorije pozorišta i baleta u studiju glume na Kolarcu, gde je Aleksandar brusio svoj talenat kroz različite predstave. Nakon gubitka svog profesora, nastavio je obrazovanje kod Mike Aleksića, a zatim kod Sandre Rodić Janković, što ga je oblikovalo u ozbiljnog mladog glumca.

Srednjoškolski dani proveli su ga u Trećoj beogradskoj gimnaziji, gde je fudbal zauzeo značajno mesto u njegovom životu. Međutim, san o glumi nije nestao. Uprkos početnim sumnjama u uspeh na Fakultetu dramskih umetnosti, ohrabren od strane Sandre Rodić Janković, Aleksandar se prijavio i bio primljen. Njegova predanost i talent doveli su ga do toga da bude jedan od najistaknutijih studenata, što mu je omogućilo učešće na prestižnom festivalu Zlatna maslina u Milanu. 

Na Fakultetu dramskih umetnosti, Aleksandar je nastavio da se razvija i raste kao glumac, što je kulminiralo diplomskom predstavom “Prosidbe” koja mu je postala najdraža. 

Filmska i televizijska karijera

Aleksandar Radojičić, jedan od najprepoznatljivijih lica srpskog glumišta, svoju karijeru započeo je još kao mladić, igrajući u televizijskoj drami “Sve će to narod pozlatiti” 1995. godine. Njegova rana ulaganja u glumu ubrzo su mu otvorila vrata za učešće u različitim projektima, uključujući humorističku seriju “Pare ili život” i film “Medeni mesec”, gde je pokazao svoj rastući talenat i svestranost.

Međutim, pravi proboj za Radojičića desio se ulogom u filmu “Montevideo, Bog te video!”, gde je maestralno tumačio lik Mikice Arsenijevića “Balerine”. 

Nakon “Montevidea”, Radojičić je nastavio da gradi svoj glumački opus kroz različite žanrove i uloge. U filmu “Plavi voz” iz 2011. godine, imao je jednu od glavnih uloga, dok je u “Šeširu profesora Koste Vujića” tumačio lik srpskog pesnika Milorada Mitrovića, pokazujući svoju sposobnost da oživi istorijske figure. Njegova uloga u seriji “Vojna akademija 2”, kao i u nastavku “Montevideo, vidimo se!”, dodatno su učvrstile njegov status u srpskoj kinematografiji.

Radojičićeva karijera nije bila ograničena samo na domaću produkciju. U filmu “Bićemo prvaci sveta” iz 2015. godine, glumio je Borislava Stankovića, bivšeg jugoslovenskog košarkaša i trenera, za šta se fizički transformisao, dokazujući svoju posvećenost ulozi. Takođe, njegova sposobnost da se poveže sa publikom proširila se i na televiziju, gde je zajedno sa Antonijom Blaće vodio “X Faktor”, pokazujući svoje voditeljske sposobnosti.

Njegovo učešće u međunarodnom projektu “Balkanska međa” pokazalo je njegovu sposobnost da sarađuje sa glumcima iz različitih zemalja, dok je njegova uloga u seriji “Biser Bojane” i humorističkoj seriji “Zlatni dani” dodatno proširila njegov glumački raspon. Radojičić je takođe pozajmio svoj glas biku Ferdinandu u animiranom filmu, pokazujući svoju svestranost i sposobnost da oživi likove različitih formata.

Aleksandar Radojičić

Aleksandar Radojičić i Antonija Blaće kao voditelji u emisiji “X Factor”

Noviji projekti

Aleksandar Radojičić nastavlja da impresionira publiku i kritiku svojim novim projektima, potvrđujući status jednog od najtraženijih glumaca na srpskoj glumačkoj sceni. U 2022. godini, Radojičić se pojavljuje u seriji “Čudne ljubavi” tumačeći lik Banea, dodajući svojoj filmografiji još jednu značajnu ulogu koja istražuje složene međuljudske odnose. Godina 2023. donosi pravu eksploziju njegovih angažmana, počevši od učešća u filmu “Košare”, koji se bavi temom herojstva i žrtve tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Nastavljajući sa projektom “Zaštita pre svega”, Radojičić istražuje teme savremenog društva kroz prizmu bezbednosti i lične odgovornosti. U filmu “Megdan”, tumači lik Nikše, dodatno pokazujući svoju versatilnost i sposobnost da se prilagodi različitim žanrovima i karakterima. Konačno, uloga Vuka Tešića u seriji “Urgentni centar” donosi mu priliku da se okuša u medicinskoj drami, dodajući novu dimenziju njegovom već bogatom opusu.

Lični život

Aleksandar Radojičić, poznat po svojim ulogama koje osvajaju srca publike, u privatnom životu proživljava priče koje bi mogle biti inspiracija za filmska platna. Njegov ljubavni život obiluje značajnim vezama koje su ostavile dubok trag ne samo u njegovom srcu već i u javnosti. Tri godine je delio život sa Jelenom Malezović, s kojom je 2012. dobio ćerku Aju. Nakon raskida, njihove puteve je razdvojila geografija, ali i zajednička briga za ćerku.

Veza sa pevačicom Sarom Jovanović bila je predmet medijskih spekulacija, dok je njegova romansa sa manekenkom Cecom Živojinović privukla pažnju javnosti zajedničkim putovanjima i fotografijama. Ipak, Aleksandar je uvek težio da svoj emotivni život drži podalje od očiju javnosti, što nije uvek bilo moguće. Njegova veza sa Dunjom Radičević, manekenkom iz Novog Sada, pokazala je da ljubav može cvetati i daleko od reflektora, sa zajedničkim trenucima deljenim na društvenim mrežama.

Međutim, borba za starateljstvo nad ćerkom Ajom bila je jedno od najtežih poglavlja u njegovom životu. Nakon dugotrajnog pravnog procesa, sud je odlučio da ćerka ostane sa majkom. Aleksandar se nije libio da javno iznese svoju stranu priče, ističući nepravde koje su ga snašle i svoju nepokolebljivu volju da bude prisutan u životu svoje ćerke. Njegova posvećenost ocinstvu i želja da Ajin život učini što lepšim i srećnijim, pokazuje dubinu njegovog karaktera.

Pored izazova roditeljstva, Aleksandar svoje slobodno vreme provodi u aktivnostima koje ga ispunjavaju. Bilo da je reč o sportu, druženju sa prijateljima ili hobijima, on uspeva da nađe ravnotežu između profesionalnih obaveza i ličnog zadovoljstva. Njegova strast prema životu i sposobnost da uživa u malim stvarima čine ga ne samo cenjenim glumcem već i osobom punom topline i dubine.

Aleksandar Radojičić

Aleksandar Radojičić u filmu “Bićemo prvaci sveta”

Humanitarni rad

Aleksandar Radojičić, poznati srpski glumac, zajedno sa kolegama Milošem Bikovićem i Viktorom Savićem, pokazao je svoju humanitarnu stranu organizovanjem festivala “Dance 4 Manya” u oktobru 2015. godine. Cilj festivala bio je prikupljanje sredstava za lečenje njihovog prijatelja Nemanje Ivanovića, za šta je bilo potrebno 120.000 evra. Nažalost, pojavili su se prevaranti koji su zloupotrebili ovu akciju, ali Aleksandar i tim brzo su reagovali, apelujući na javnost da donacije uplaćuje direktno na verifikovane račune.

Osim toga, Radojičić je aktivan učesnik u brojnim drugim humanitarnim i društveno odgovornim projektima. Kao ambasador Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva, posetio je decu na Institutu onkologije i učestvovao u fudbalskoj utakmici sa mladim talentima, pokazujući svoju podršku i solidarnost. Takođe, podržao je globalnu inicijativu “Sat za našu planetu”, promovišući očuvanje prirodnih resursa i zaštitu okoline.

Njegova posvećenost boljitku zajednice vidljiva je i kroz saradnju sa UNICEF-om, gde poziva na podršku deci Srbije, kao i kroz učešće u humanitarnim akcijama Novak Đoković Fondacije, gde je čitao priče deci, ističući važnost obrazovanja i razvoja mašte. Aleksandar je takođe bio deo umetničke fudbalske reprezentacije na “Art fudbalu” u Moskvi, gde je prihod bio namenjen humanitarnim potrebama, potvrđujući svoju ulogu ne samo kao glumca već i kao čoveka velikog srca.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Aleksandar Radojičić? Aleksandar Radojičić je priznati srpski glumac poznat po ulogama u filmovima i serijama kao što su “Montevideo, Bog te video!” i “Čudne ljubavi”.
 • Kada je Aleksandar Radojičić započeo svoju glumačku karijeru? Započeo je svoju karijeru 1995. godine, igrajući u televizijskoj drami “Sve će to narod pozlatiti”.
 • U kojim novim projektima Aleksandar Radojičić učestvuje? U 2023. godini, učestvuje u projektima kao što su “Košare”, “Zaštita pre svega”, “Megdan” i seriji “Urgentni centar”.
 • Da li Aleksandar Radojičić ima dece? Da, ima ćerku po imenu Aja, rođenu 2012. godine.
 • Kako Aleksandar Radojičić provodi svoje slobodno vreme? Aktivan je u humanitarnom radu, uživa u sportu, posebno fudbalu, i vrednuje vreme provedeno sa prijateljima i porodicom.

Za kraj

Aleksandar Radojičić, sa svojom bogatom i raznovrsnom karijerom, ostaje jedan od najsvetlijih zvezda srpske glumačke scene. Njegova sposobnost da se transformiše i prilagodi različitim ulogama, od istorijskih ličnosti do savremenih karaktera, dokazuje njegovu posvećenost i strast prema glumi. Kroz svoje učešće u humanitarnim projektima, Radojičić ne samo da obogaćuje svoj profesionalni život, već i aktivno doprinosi zajednici, pokazujući da je njegov uticaj daleko veći od filmskog platna. Njegova predanost umetnosti, porodici i humanitarnom radu čini ga istinskim uzorom i inspiracijom za mnoge.

Spoljne reference:

Filmografija

1990 – e

 • “Sve će to narod pozlatiti” (TV film) (1995)

2000 – e

 • “Priče o rečima” (serija) (2002)
 • “Pare ili život” (serija) – Nebojša Didić (2008)
 • “Medeni mesec” – mladi nasilnik (2009)

2010 – e

 • “Montevideo, Bog te video!” – Mikica Arsenijević — Balerina (2010)
 • “Plavi voz” – Dok (2010)
 • “Plavi voz” (serija) (2012)
 • “Šešir profesora Koste Vujića” – Milorad Mitrović (2012)
 • “Montevideo, Bog te video!” (serija) – Mikica Arsenijević — Balerina (2012)
 • “Na putu za Montevideo” (serija) (2013)
 • “Šešir profesora Koste Vujića” (serija) – Milorad Mitrović (2013)
 • “Vojna akademija 2” – Nenad, Šašin momak (2014)
 • “Sjene” – František Lebl (2014)
 • “Montevideo, vidimo se!” – Mikica Arsenijević — Balerina (2014)
 • “Andrija i Anđelka” (serija) – trener (2014)
 • “Vojna akademija” (serija) – Nenad (2014−2017)
 • “Mač osvete” (2015)
 • “Bićemo prvaci sveta” – Bora Stanković (2015)
 • “Prvaci sveta” (serija) (2016)
 • “Patuljci sa naslovnih strana” – Boba Furija (2018)
 • “Patuljci sa naslovnih strana” (serija) (2018)
 • “Žigosani u reketu” (serija) – Marko Ivanović (2018−2021)
 • “Balkanska međa” – Fadil (2019)
 • “Pet” (serija) – Đole „Prada” (2019)
 • “Biser Bojane” (serija) – Nebojša (2019)

2020 – e

 • “Balkanska međa” (serija) – Fadil (2020)
 • “Zlatni dani” (serija) – Zmija (2020)
 • “Beležnica profesora Miškovića” (serija) – mladi Velja Stevanović (2021)
 • “Dinastija” (serija) – Mihajlo Kalajić (2021)
 • “Državni posao” (serija) – Boškić posle operacije (2021)
 • “Čudne ljubavi” (serija) – Bane (2022)
 • “Košare” (2023)
 • “Zaštita pre svega” (2023)
 • “Megdan” – Nikša (2023)
 • “Urgentni centar” – Vuk Tešić (2023)

Pozorišne uloge

 • “Mala sirena” – Princ (Pozorište „Boško Buha”, 1. mart 2009.)
 • “Vasilisa prekrasna” – Ivan, carević (22. januar 2011.)
 • “Prosidbe” (Pozorište, 26. februar 2011.)
 • “Sumnjivo lice” – Đoka (Jugoslovensko dramsko pozorište, 9. april 2012.)
 • “Poslednji zmaj” – Zmaj od Jastrepca (Pozorište „Boško Buha”, 11. april 2012.)
 • “Iza kulisa” – Dalas Lojd (9. maj 2012.)
 • “Carev zatočnik” – Džin (11. novembar 2012.)
 • “Snežna kraljica” – Kaj (11. decembar 2012.)
 • “Zločin i kazna” – Razumihin (Jugoslovensko dramsko pozorište, 8. jun 2013.)
 • “Gospođa ministarka” – Prija Soja (Pozorište „Boško Buha”, 8. oktobar 2013.)
 • “U strahu su velike oči” – Đura (15. mart 2014.)
 • “Ana Karenjina” – Stefan (Opera i teatar Madlenijanum, 26. april 2014.)
 • “Majstori, majstori” – Šilja, nastavnik fizičkog (Pozorište „Boško Buha”, 2. april 2015.)
 • “Crvenkapa” – Vuk (27. april 2015.)
 • “Pazi šta želiš” (Ustanova kulture Palilula, 9. februar 2016.)
 • “Zvezdarski vitez” – Zvezdan (Pozorište „Boško Buha”, 19. mart 2016.)
 • “Aladinova čarobna lampa” – Abn-Asur, veliki vezir (25. februar 2017.)
 • “Florentinski šešir” – Emil Tavernije, poručnik (10. decembar 2017.)
 • “Pošteni provalnik” – Provalnik (13. oktobar 2017.)
 • “Tre sorele” – Damjan (Zvezdara teatar, 7. februar 2020.)
 • “Mačor u čizmama” – Mlinar Žil, Mačor Fjodor (Pozorište „Boško Buha”, 16. maj 2021.)
 • “Zaljubljeni Šekspir” – Lord Veseks (Beogradsko dramsko pozorište, 26. mart 2022.)
 • “Božanstvena komedija” – Dante (29. oktobar 2022.)
 • “Ne igraj na Engleze” – Piksi