Dea Đurđević novinarstvo

Dea Đurđević

Ko je Dea Đurđević?

Dea Đurđević, rođena 19. jula 1992. godine u Beogradu, istaknuta je figura srpske medijske scene. Poznata kao voditeljka popularnog jutarnjeg programa “Novo jutro” na Televiziji Pink, Dea je postala jedno od najprepoznatljivijih lica srpskog jutarnjeg televizijskog programa. Njena profesionalnost, energija i posvećenost novinarstvu zaradila su joj poštovanje i ljubav publike. U privatnom životu, Dea deli svoje srce sa kolegom Mladenom Mijatovićem, takođe poznatim medijskim licem.

Dea Đurđević

Dea Đurđević je istaknuta srpska novinarka i voditeljka jutarnjeg programa na televiziji “Pink”

Rani život i obrazovanje

Dea Đurđević, rođena 1992. godine u Beogradu, od malih nogu pokazivala je interesovanje za sport i aktivnosti koje zahtevaju fizičku snagu i izdržljivost. Njena strast prema fudbalu i kik boksu u mladosti odrazila se na njen borbeni duh i odlučnost. Nakon što je napustila profesionalni fudbal, Dea je nastavila da se bavi kik boksom, što je dodatno oblikovalo njenu disciplinu i posvećenost.

Tokom srednjoškolskog obrazovanja u ekonomskoj školi, Dea je razmišljala o karijeri u poslovnom svetu. Međutim, njena ljubav prema komunikaciji i društvenim naukama prevagnula. Odluka da upiše novinarstvo na Fakultetu političkih nauka bila je prekretnica u njenom životu, usmeravajući je ka medijskoj industriji.

Njena akademska posvećenost i želja za znanjem doveli su je do toga da diplomira za tri i po godine, a zatim i da se usmeri na master studije iz oblasti državne bezbednosti. Dein rani život i obrazovanje postavili su temelje za njenu buduću karijeru u medijima. 

Karijera

Dea Đurđević, nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, brzo je pronašla svoje mesto u medijskoj industriji, počevši kao volonter na Televiziji „Pink“. Njena ambicija i posvećenost novinarstvu ubrzo su je izdvojile među kolegama. To joj je omogućilo da postane dopisnik jutarnjeg programa, jednog od najgledanijih segmenata na ovoj televiziji.

Dein talenat i sposobnost da se poveže sa publikom nisu ostali nezapaženi, pa je ubrzo dobila priliku da vodi vikend izdanje jutarnjeg programa zajedno sa Predragom Sarapom. Njihova sinergija i svež pristup programu doneli su novu dimenziju jutarnjem programu, što je gledaocima pružilo razlog više da ostanu uz „Pink“.

Promena voditeljskog tima u januaru 2018. godine donela je Dei veću odgovornost i izazove, ali je ona uspešno odgovorila na sve zahteve nove uloge. Njena sposobnost da održava dinamičan i interesantan program rano ujutro, kada je publika posebno zahtevna, potvrdila je njen profesionalizam i posvećenost poslu. Dea Đurđević danas vodi emisiju “Novo jutro” na Televiziji Pink, gde nastavlja da bude jedno od najprepoznatljivijih lica jutarnjeg programa u Srbiji.

Dea Đurđević

Dea Đurđević sa verenikom Mladenom Mijatovićem na slici

Lični život

Dea Đurđević, poznata srpska voditeljka, pre nego što je uplovila u vezu sa Mladenom Mijatovićem, bila je angažovana u dugotrajnoj vezi sa muškarcem koji nike poznat javnosti. 

Nakon što je okončala tu veridbu, Dea je pronašla ljubav sa Mladenom, kolegom sa Televizije „Pink“, gde oboje rade. Razlika u godinama nije bila prepreka za njihovu ljubav, koja je brzo procvetala, dokazujući da prava emocija ne poznaje granice. Njihovo zajedničko življenje počelo je skoro odmah, simbolizujući početak nove faze u Deinom životu, gde je ljubav postala osnovni pokretač i inspiracija za buduće izazove i uspehe.

Saobraćajna nesreća

Dea Đurđević, poznata srpska voditeljka, doživela je tešku saobraćajnu nesreću 7. februara 2019. godine, koja je zauvek promenila njen život. Dok je bila na putu do posla, došlo je do sudara koji je rezultirao ozbiljnim povredama, uključujući amputaciju leve ruke. Nesreća se dogodila kada je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom i udario Deu, vukući je nekoliko metara. Zahvaljujući brzoj reakciji svedoka, hitna pomoć je brzo stigla na mesto nesreće.

U bolnici, lekari su se borili za njen život, a Dea je prošla kroz višestruke operacije i terapije. Unatoč malim šansama za oporavak, pokazala je izuzetnu volju i snagu, učeći ponovo da hoda i koristi svoju ruku. Dea je otvoreno govorila o svojim iskustvima i borbi sa post-traumatskim stresnim poremećajem. Postala je zagovornica bezbednosti u saobraćaju, osnivajući Udruženje „Budimo bezbedni“.

Njena priča je inspiracija mnogima, dokaz da se uz upornost i podršku može prevazići i najteža životna iskušenja. Deina hrabrost i posvećenost oporavku pokazuju da je moguće suočiti se sa izazovima i nastaviti dalje, čak i kada se čini da su sve šanse protiv nas.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko je Dea Đurđević? Dea Đurđević je srpska televizijska voditeljka. Poznata je po radu na Televiziji Pink, gde vodi jutarnji program “Novo jutro”.
  • Šta se dogodilo u saobraćajnoj nesreći? Dea je doživela tešku saobraćajnu nesreću 7. februara 2019. godine. Tokom nesreće je zadobila ozbiljne povrede, uključujući amputaciju leve ruke.
  • Kako se Dea oporavila nakon nesreće? Dea je prošla kroz višestruke operacije i terapije. Učila je ponovo da hoda i koristi svoju ruku, te se aktivno borila sa post-traumatskim stresnim poremećajem.
  • Šta Dea radi da podigne svest o bezbednosti u saobraćaju? Osnovavši Udruženje „Budimo bezbedni“, Dea radi na podizanju svesti o važnosti bezbednosti u saobraćaju.
  • Kako Dea Đurđević vidi svoju budućnost nakon nesreće? Dea je pokazala veliku snagu i optimizam, nastavljajući svoju karijeru i život sa novim izazovima i ciljevima.

Za kraj

Dea Đurđević je istinski primer profesionalne posvećenosti i lične hrabrosti. Kao voditeljka jutarnjeg programa na Televiziji Pink, ona je stekla poštovanje i ljubav publike svojim energičnim i iskrenim pristupom. Njena sposobnost da se nakon teške saobraćajne nesreće vrati na posao i nastavi da inspiriše druge svojom snagom i optimizmom govori o njenoj izuzetnoj unutrašnjoj snazi. Deina karijera i životna priča su dokaz da se uz strast prema poslu i neugasiv duh može prevazići svaka prepreka, čineći je inspiracijom za sve koji se suočavaju sa izazovima u životu i karijeri.

Spoljne reference: