Nevena Madžarević novinarstvo

Nevena Madžarević

Ko je Nevena Madžarević?

Nevena Madžarević, rođena u Kragujevcu, istaknuta je ličnost srpske medijske scene. Kao voditeljka, novinarka i producentkinja, Nevena je svojim radom zadobila poštovanje i priznanje u medijskoj industriji. Diplomirala je filmsku i TV produkciju, a svoje bogato iskustvo gradila je kroz angažman na različitim televizijskim stanicama. Od 2020. godine, Nevena je lice jutarnjeg programa “Probudi se” na Televiziji “Nova”, gde svojim jedinstvenim pristupom informisanju i zabavi privlači veliki broj gledalaca.

Nevena Madžarević

Nevena Madžarević je istaknuta srpska novinarka, voditeljka i producentkinja

Rani život i obrazovanje

Nevena Madžarević, istaknuta figura srpskog medijskog prostora, započela je svoj put u Kragujevcu, gde je rođena 6. avgusta 1980. godine. Njene rane godine obrazovanja provele su se u ovom gradu, gde je završila osnovnu školu i Prvu gimnaziju, postavljajući temelje za svoju buduću karijeru. 

Njena strast prema medijima odvela ju je u Beograd, gde je na Fakultetu dramskih umetnosti uspešno diplomirala filmsku i televizijsku produkciju. Nevenina želja za daljim usavršavanjem navela ju je da nastavi sa master studijama novinarstva na Fakultetu političkih nauka, gde je produbila svoje znanje i veštine u oblasti novinarstva. Ovo obrazovanje omogućilo joj je da se izgradi kao profesionalac u medijskoj industriji, gde danas važi za jednu od najprepoznatljivijih voditeljki i novinarki, čije emisije privlače veliku pažnju publike.

Karijera

Nevena Madžarević je svoju medijsku karijeru započela na kanalu Art TV, gde je od septembra 2000. do juna 2003. godine radila kao voditeljka i autorka. Njena sposobnost da se istakne u medijskom svetu dovela ju je do pozicije producentkinje na Asocijaciji nezavisnih elektronskih medija (ANEM) od 2004. do 2005. godine. Nakon toga je prešla u preduzeće Communis, gde je radila kao promotivna menadžerka od decembra 2006. do marta 2008. godine.

Njena karijera dobija na značaju od marta 2008. godine kada prelazi na TV B92, gde je radila kao voditeljka vesti i reporterka, a kasnije kao voditeljka i urednica emisije Bulevar do decembra 2015. godine. Njena sposobnost da poveže gledaoce sa aktuelnim temama i događajima učinila ju je prepoznatljivim licem srpskog medijskog prostora.

Od januara 2016. godine, Nevena je bila deo tima Prve televizije. Kao producentkinja, urednica i voditeljka doprinela različitim emisijama u informativnom i zabavnom programu, uključujući 150 minuta, Vesti, Jutro i Van okvira. Njena emisija Van okvira, iako kratkog veka, pokazala je njenu sposobnost da se bavi ozbiljnim temama. Takođe, realizovala je dokumentarni film “Govorit Moskva” 2018. godine, koji je pratio posetu predsednika Srbije Rusiji, istražujući rusko-srpske odnose.

Od 2020. godine, Nevena je prešla na televiziju Nova, gde kao voditeljka i producentkinja vodi jutarnji program “Probudi se”, nastavljajući da informiše i zabavlja gledaoce svojim jedinstvenim pristupom novinarstvu.

Nevena Madžarević

Nevena Madžarević od 2020. godine vodi emisiju “Probudi se” koja se emituje na televiziji Nova

Lični život

Nevena Madžarević  je od 2009. do 2017. godine bila u braku sa Mihajlom Savićem, poznatim rediteljem. Njihova ljubavna priča počela je tokom zajedničkih studijskih dana, a iako je njihov brak završen, Nevena ističe da su ostali u dobrim odnosima. Otvorena je prema novim ljubavnim počecima i ne isključuje mogućnost ponovnog stupanja u brak.

U svom svakodnevnom životu, Nevena ne pridaje veliku važnost modnim trendovima. Ona preferira jednostavnost i udobnost u svom stilu mada nikada ne izlazi iz kuće bez nakita i parfema. Slobodno vreme najradije provodi čitajući, putujući, i u društvu prijatelja i porodice, pokazujući da joj je kvalitetno provedeno vreme izvan kamere jednako važno kao i njena profesionalna karijera.

Pored novinarstva, Nevena se okušala i u glumi. Pojavila se u filmu “Mali Budo” i popularnom sitkomu “Andrija i Anđelka”. Njena svestranost i sposobnost da se prilagodi različitim ulogama čine je zanimljivom ličnošću kako na ekranu, tako i van njega.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Ko je Nevena Madžarević? Nevena Madžarević je srpska televizijska voditeljka, novinarka i producentkinja. Poznata je po vođenju jutarnjeg programa “Probudi se” na televiziji Nova.
  • Gde je Nevena Madžarević stekla obrazovanje? Nevena je diplomirala filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Završila je master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka.
  • Da li je Nevena Madžarević bila udata? Da, bila je udata za Mihajla Savića, poznatog reditelja, od 2009. do 2017. godine.
  • Kako Nevena provodi svoje slobodno vreme? Nevena uživa u čitanju, putovanjima i druženju sa prijateljima i porodicom. Takođe, ima afinitet prema modi, posebno prema tašnama i cipelama.
  • Da li se Nevena pojavljivala u filmskim i televizijskim projektima van novinarstva? Nevena se pojavila u filmu “Mali Budo” i sitkomu “Andrija i Anđelka”.

Za kraj

Nevena Madžarević je istaknuta figura u srpskom medijskom prostoru, čija karijera obuhvata različite aspekte novinarstva i produkcije. Njena sposobnost da se prilagodi različitim formatima i žanrovima, od informativnih emisija do zabavnih sadržaja, pokazuje njen širok spektar veština i posvećenost profesiji. Kroz svoj rad, Nevena je stekla poštovanje kolega i ljubav publike, dok njen privatni život odražava sličnu strast prema životu i otvorenost za nove izazove. Njena biografija je priča o uspehu, profesionalnom rastu i ličnoj snazi.

Spoljne reference: