Tamara Šustić film

Tamara Šustić

Ko je Tamara Šustić?

Tamara Šustić, rođena 9. juna 1995. godine u Novom Sadu, istaknuta je figura srpske glume nove generacije. Svojim talentom, posvećenošću i jedinstvenim pristupom umetnosti, Tamara je brzo stekla prepoznatljivost na sceni. Kroz uloge u popularnim serijama kao što su “Preživeti Beograd” i “Grupa”, kao i u seriji “Tunel”, dokazala je svoju svestranost i sposobnost da oživi različite likove. Njena posvećenost umetnosti i neprekidni rad na sebi čine je inspiracijom mnogim mladim glumcima i glumicama, dok njen doprinos srpskoj glumi ostavlja neizbrisiv trag u svetu kulture.

Tamara Šustić

Tamara Šustić je jedna od najperspektivnijih mladih glumica u Srbiji

Rani život i obrazovanje

Tamara Šustić rođena je u Novom Sadu 9. juna 1995. godine. Već od ranih dana pokazivala je izraženu strast prema glumi, što je usmerilo njen životni put ka umetničkoj karijeri. Njeno obrazovanje u oblasti glume započelo je na prestižnoj Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Pod mentorstvom renomirane profesorke Jasne Đuričić, 2018. godine uspešno je diplomirala. Ovaj period obrazovanja bio je ključan za razvoj njenog umetničkog izraza i duboko razumevanje glumačke profesije.

Nakon završetka studija, Tamara se odlučila za preseljenje u Beograd, gde je započela svoju profesionalnu glumačku karijeru. Ovaj korak označio je početak nove faze u njenom životu, otvarajući vrata brojnim mogućnostima i izazovima na profesionalnom planu. Beograd je postao mesto gde je Tamara Šustić počela da gradi svoje ime na glumačkoj sceni, dokazujući svoj talenat kroz različite uloge koje su joj poverene.

Pozorišna karijera

Tokom svojih studija na Akademiji umetnosti, Tamara Šustić je aktivno učestvovala u radu Akademskog pozorišta “Promena”, gde je igrala u više predstava, stičući dragoceno iskustvo i priliku da razvija svoj glumački talenat. Njena klasa je za diplomsku predstavu izabrala komad “Tri zime”, koji je izveden na različitim scenama širom zemlje, dokazujući njihovu posvećenost i umetničku zrelost. Predstava je bila toliko uspešna da je našla svoje mesto na programu prestižnog festivala “Grand teatar” u Budvi 2019. godine, gde je privukla pažnju šire publike.

Nakon studija, Tamara je nastavila da gradi svoju pozorišnu karijeru, ostvarujući zapažene uloge u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Tokom sezone 2021/22, briljirala je u premijernim ulogama u predstavama “Široka zemlja” i “Alisa u zemlji strahova”, pokazujući svoju svestranost i sposobnost da se prilagodi različitim žanrovima i temama. Njeno umetničko putovanje nastavilo se u Narodnom pozorištu, gde je početkom jula 2023. godine premijerno zaigrala u komediji “Ribarske svađe”. Krajem iste godine, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu ostvarila je još jednu premijeru, ulogom u predstavi “Limeni doboš”, potvrđujući svoj status kao jedne od najperspektivnijih mladih glumica na srpskoj pozorišnoj sceni.

Tamara Šustić

Tamara Šustić u seriji “Tunel”

Filmska i televizijska karijera

Tamara je svoje prve televizijske uloge ostvarila u serijama “Grupa” i “Psi laju, vetar nosi”, gde je pokazala svoj glumački talenat i sposobnost da se nosi sa različitim karakterima. Međutim, pravu popularnost stekla je ulogom Nevene u seriji “Preživeti Beograd”. Ova serija je bila njen prvi veći televizijski angažman i prilika da se dokaže kao glavna glumica. Njena interpretacija lika Nevene donela joj je simpatije šire publike i kritičko priznanje.

Osim u “Preživeti Beograd”, Tamara je igrala jednu od vodećih uloga u telenoveli “Jugoslovenka” i ostvarila zapaženu ulogu Olge, prve supruge Tome Zdravkovića, u seriji “Toma”. Ove uloge dodatno su potvrdile njen glumački opseg i sposobnost da se prilagodi različitim žanrovima i istorijskim periodima.

Na filmskom platnu, Tamara je debitirala u ostvarenju Ivice Vidanovića “Džem od kavijara”, gde je svojom ulogom dodala još jednu dimenziju svojoj karijeri. Takođe, pojavila se kao novinarka Sonja u telenoveli “Od jutra do sutra”, gde je njena uloga bila primetna i pohvaljena od strane publike.

Najznačajniji trenutak u njenoj karijeri do sada svakako je uloga psihologa Minje Kovačević u seriji “Tunel”. Ovaj lik, koji je član grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova, omogućio je Tamari da istraži kompleksne emocionalne dubine i psihološke nijanse, demonstrirajući njenu sposobnost da nosi složene i zahtevne uloge.

Kroz svoje angažmane u filmu i televiziji, Tamara Šustić se etablirala kao jedna od najperspektivnijih mladih glumica u Srbiji. Njena karijera obećava dalji razvoj i uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Njena posvećenost umetnosti, talent i radna etika čine je uzorom mladim glumcima i glumicama. Njen doprinos srpskoj kinematografiji već sada ostavlja značajan trag.

Lični život

Tamara Šustić, iako javna ličnost, svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti, čuvajući intimu i lične trenutke za sebe i svoje najbliže. U retkim trenucima kada govori o ličnim planovima i željama, Tamara otkriva da ima veliku želju za majčinstvom, smatrajući ga potencijalno najvažnijom ulogom svog života. Ipak, svesna je da za takav korak mora biti pravi trenutak, naglašavajući da pre preuzimanja te životne uloge želi da ostvari određene ciljeve u svojoj karijeri.

Što se tiče društvenih mreža, Tamara se ne izlaže previše, birajući da svoj privatni život, uključujući i vezu sa partnerom, koji nije javna ličnost, zadrži za sebe. Ovaj pristup joj omogućava da očuva određeni nivo privatnosti i autentičnosti, uprkos sveprisutnoj pažnji koju sa sobom nosi status poznate glumice. Njena retka, ali značajna prisutnost na društvenim mrežama, pokazuje da Tamara pažljivo bira šta i kada deliti sa svojim pratiocima, poštujući granicu između javnog i privatnog života.

Planovi za budućnost

Tamara je izrazila želju da nastavi sa radom na značajnim filmskim i televizijskim projektima, istražujući dublje i složenije uloge koje izazivaju njen glumački izraz i omogućavaju joj da raste kao umetnica. Pored toga, zainteresovana je za međunarodne projekte koji bi joj pružili priliku da svoj talenat predstavi i van granica Srbije, te da sarađuje sa umetnicima i profesionalcima iz različitih kultura i tradicija.

Tamara Šustić vidi svoju budućnost u kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju, sa ciljem da ostavi trajni trag u svetu glume. Njena posvećenost umetnosti, zajedno sa jasno postavljenim ciljevima i ambicijama, čini je inspiracijom za sve one koji teže da svoje snove pretvore u stvarnost. Kroz buduće projekte, Tamara planira da istraži nove horizonte glume, doprinoseći svojim jedinstvenim glasom bogatstvu i raznolikosti umetničkog izraza.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Gde je Tamara Šustić stekla obrazovanje u glumi? Tamara Šustić je diplomirala na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u klasi renomirane profesorke Jasne Đuričić.
 • U kojim pozorišnim predstavama je Tamara Šustić igrala tokom svojih studija? Tokom studija, Tamara je igrala u Akademskom pozorištu “Promena” i u diplomskoj predstavi “Tri zime”, koja je izvođena na različitim scenama, uključujući i festival “Grad teatar” u Budvi.
 • Koje filmske uloge je Tamara Šustić ostvarila? Tamara je ostvarila filmsku ulogu u ostvarenju Ivice Vidanovića “Džem od kavijara” i igrala je u serijama kao što su “Grupa” i “Psi laju, vetar nosi”, te imala zapažene uloge u “Preživeti Beograd” i “Tunel”.

Za kraj

Tamara Šustić predstavlja jednu od najsvetlijih zvezda nove generacije srpskih glumaca, čija karijera obećava dalji razvoj i uspeh. Kroz svoje obrazovanje, pozorišne nastupe, televizijske i filmske uloge, Tamara je pokazala izuzetan talenat, posvećenost i strast prema glumi. Tamara Šustić nastavlja da inspiriše, dok istovremeno teži ka novim umetničkim visinama i međunarodnom priznanju.

Spoljne reference:

Filmografija

2010 – e

 • Grupa (serija) (2019)
 • Psi laju, vetar nosi (serija) – Jovanka (2019)
 • Preživeti Beograd (serija) – Nevena (2019—2020)

2020 – e

 • Jugoslovenka (serija) – Jelena Ristić (2020)
 • Džem od kavijara – Saška (2022)
 • Od jutra do sutra (serija) – Sonja (2023)
 • Poseta (serija) – Bisa (2023)
 • Tunel (serija) – Minja Kovačević (2023)
 • Toma (serija) – Olgica Zdravković (2023)
 • Vreme smrti (serija) (2024)

Pozorište

 • Za šta biste dali svoj život? – više uloga, režija Haris Pašović, East West, 30. septembar 2016.
 • Putujuće pozorište Šopalović – Sofija Subotić, režija Jasna Đuričić, Akademsko pozorište “Promena”, 21. februar 2017.
 • Slučaj Harms – 29. oktobar 2017.
 • Tri zime – Dunja Kralj, 9. februar 2019.
 • Široka zemlja – Erna, režija Marko Manojlović, Jugoslovensko dramsko pozorište, 26. septembar 2021.
 • Alisa u zemlji strahova – Puh i Orlić, režija Aleksandar Popovski, 3. februar 2022.
 • Ribarske svađe – Lucijeta, režija Ana Tomović, Narodno pozorište u Beogradu, 2. jul 2023.
 • Limeni doboš – režija Vasil Hristov, Jugoslovensko dramsko pozorište, 8. decembar 2023.