Milan Stanković muzika

Milan Stanković

Ko je Milan Stanković?

Milan Stanković, istaknuti srpski pop-folk pevač, rođen je 9. septembra 1987. godine u Obrenovcu. Stanković je stekao popularnost nakon učešća u muzičkom šou programu “Zvezde Granda”, gdje je brzo privukao pažnju svojim jedinstvenim stilom i izuzetnim vokalnim sposobnostima. Njegova muzička karijera obeležena je hitovima poput “Ego”, “Ovo je Balkan”, i “Nisi mu ti žena”, koji su ga učinili jednim od prepoznatljivih lica na srpskoj muzičkoj sceni. Njegov doprinos i uticaj u oblasti pop-folk muzike u Srbiji i regionu ostavili su značajan trag u savremenoj muzičkoj industriji.

Rani život i obrazovanje

Milan Stanković, rođen u Obrenovcu, odrastao je u skromnim porodičnim uslovima, gdje je njegova majka igrala ključnu ulogu u njegovom odgoju. Njegovi rani dani bili su obilježeni porodičnim izazovima, posebno nakon što su se njegovi roditelji razveli kada je Milan imao samo godinu dana. Tragično, njegov otac je preminuo u zatvoru četiri godine kasnije, ostavljajući mladog Milana da odrasta bez očinske figure. Unatoč ovim teškoćama, Milanova majka se ponovo udala, proširujući porodicu sestrom Nastasjom, s kojom je Milan razvio blizak odnos.

Stankovićev školski život u Obrenovcu bio je ispunjen izazovima. Kao dete koje se isticalo svojom jedinstvenošću, često je bio meta vršnjačkog nasilja. Njegova drugačija priroda učinila ga je metom školskih zlostavljanja, što je uključivalo verbalno maltretiranje i socijalnu izolaciju.

Uprkos ovim izazovima, Milan je pokazao rani interes za muziku i scensku umetnost. Njegova strast prema muzici počela je da se razvija tokom srednje škole. Iako je želeo da se upiše na glumu, teška finansijska situacija njegove porodice primorala ga je da odmah nakon školovanja počne da radi. Međutim, njegova ljubav prema muzici i želja za izražavanjem kroz umetnost ostali su neugasivi. Ovi rani koraci ka muzici postavili su temelj za njegovu kasniju karijeru, gdje je Milanova jedinstvena ličnost i talenat konačno pronašla svoje pravo mesto na sceni.

Milan Stanković

Milan Stanković – Eurosong 2010. godine

Početak muzičke karijere

Milan Stanković je svoj put ka muzičkoj slavi započeo učešćem u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” 2007. godine. Ovo takmičenje, poznato po otkrivanju novih talenata u svetu pop-folk muzike u Srbiji, bilo je idealna platforma za mladog i ambicioznog Stankovića da pokaže svoj talenat široj javnosti. Njegov nastup na “Zvezde Granda” odmah je privukao pažnju, ne samo zbog njegovog impresivnog vokalnog izvođenja već i zbog njegovog jedinstvenog stila i imidža.

Prvi utisci Milana Stankovića u javnosti bili su mešoviti. Dok je njegov glas bio široko hvaljen, njegov nekonvencionalni izgled i modni izbori izazvali su različite reakcije. Sa svojim prepoznatljivim plavim čuperkom i neobičnim stajlingom, Stanković je brzo postao prepoznatljivo lice u srpskoj muzičkoj sceni. Njegov izgled, koji je uključivao spuštene pantalone i dugim šiškama, bio je smeo i inovativan, što je u to vreme bilo nešto sasvim novo u svetu domaće pop-folk muzike.

Stankovićev stil i imidž bili su predmet mnogih diskusija. Neki su ga kritikovali zbog njegovog izgleda, smatrajući ga previše ekstravagantnim za tradicionalnu muzičku scenu, dok su drugi hvalili njegovu hrabrost i originalnost. Bez obzira na različite mišljenja, Milan je uspeo da ostane veran sebi i svom jedinstvenom stilu, što je doprinelo njegovoj sve većoj popularnosti. Njegov neobičan imidž, zajedno sa njegovim talentom, pomogao mu je da se izdvoji od ostalih takmičara i stekne lojalnu bazu fanova.

Milanov uspeh u “Zvezde Granda” bio je samo početak njegove uspešne karijere. Iako nije osvojio prvo mesto, njegovo učešće u takmičenju otvorilo mu je vrata za dalji razvoj karijere i postavljanje temelja za njegovu buduću slavu u svetu muzike.

Milan Stanković

Milan Stanković je jedan od najpopularnijih srpskih pevača današnjice

Muzička karijera i hitovi

Milan Stanković, od svog pojavljivanja na muzičkoj sceni, ostvario je značajan uspeh kroz svoje albume i singlove, koji su ga učvrstili kao jednog od vodećih izvođača u srpskoj pop-folk muzici. Njegova diskografija obuhvata dva studijska albuma i niz hit singlova koji su osvojili srca publike širom regiona.

Prvi studijski album, “Solo”, objavljen je 2009. godine. Ovaj album predstavlja ključni trenutak u Stankovićevoj karijeri, donoseći mu široko priznanje i popularnost. “Solo” sadrži devet pesama, među kojima su se izdvojili hitovi poput naslovne pesme “Solo”, “Fejs”, “Nepopravljivo”, “Hajde vodi me sa sobom” i “Nepristojna ponuda”. Album je bio komercijalno uspešan, prodan u više od 50.000 primeraka, i potvrdio je Milanovu sposobnost da stvori hitove koji odjekuju u celom regionu.

Nakon šest godina, 2015. godine, Milan je objavio svoj drugi studijski album pod nazivom “Milan”. Ovaj album je takođe bio dočekan s oduševljenjem od strane publike i kritike, a iz njega su se izdvojile pesme “Nisi mu ti žena”, “Faktor rizika” i “Nešto protiv ljubavi”. Album je pokazao Milanovu evoluciju kao umetnika i njegovu sposobnost da se prilagodi promenljivim trendovima u muzici.

Pored studijskih albuma, Milan je postigao veliki uspeh i sa svojim singlovima. “Ovo je Balkan”, pesma s kojom je predstavljao Srbiju na Eurosongu 2010. godine, postala je jedna od njegovih najpoznatijih pesama. “Ego”, objavljen 2017. godine u saradnji sa Jala Bratom i Buba Corellijem, postigao je ogroman uspeh, sa preko 84 miliona pregleda na YouTube-u. “Sve što ne smemo”, duet sa Inom Gardijan, takođe je privukao veliku pažnju publike.

Njegovi kasniji singlovi, “Trans” i “Kripton” iz 2018. godine, kao i “Brane mi te” iz 2019. i “Pablo” iz 2020. godine, u saradnji sa Jala Bratom i Buba Corellijem, nastavili su da osvajaju top liste i potvrđuju Milanov status kao jednog od najpopularnijih pevača u regionu. 

Učešće na Eurosongu

Milan Stanković je 2010. godine doživeo jedan od vrhunaca svoje karijere kada je izabran da predstavlja Srbiju na Eurosongu, prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju. Njegov nastup na Eurosongu u Oslu, Norveška, sa pesmom “Ovo je Balkan”, bio je značajan trenutak ne samo za njega lično, već i za srpsku muzičku scenu uopšte.

Pesma “Ovo je Balkan”, za koju su muziku i tekst radili Goran Bregović i Marina Tucaković, odmah je postala hit u Srbiji i regionu, a Milanov energičan i karizmatičan nastup na Eurosongu privukao je pažnju međunarodne publike. Njegov nastup bio je dobro prihvaćen, a pesma je postala popularna širom Evrope, što je doprinelo širenju Milanove popularnosti van granica Srbije.

Učešće na Eurosongu imalo je značajan uticaj na Milanovu karijeru, otvarajući mu vrata međunarodne muzičke scene. Ovo iskustvo ne samo da je potvrdilo njegov talenat na međunarodnom nivou, već je takođe pomoglo u daljem razvoju njegovog umetničkog izraza i stila. Milanov uspeh na Eurosongu pokazao je da srpska muzika ima svoje mesto na međunarodnoj sceni i da umetnici poput njega mogu doprineti globalnom muzičkom dijalogu.

Kontroverze

Milan Stanković, poznat po svom jedinstvenom stilu i muzičkom izrazu, često je bio u centru medijske pažnje, ne samo zbog svog umetničkog rada, već i zbog kontroverzi koje su pratile njegovu karijeru. Njegovi stilski izbori, koji su uključivali smele modne kombinacije i ekscentričan izgled, izazvali su različite reakcije javnosti. Dok su neki hvalili njegovu originalnost i smelost u izražavanju, drugi su ga kritikovali, smatrajući njegov stil previše provokativnim za tradicionalniji deo publike.

Pored toga, spekulacije o njegovom privatnom životu često su bile predmet interesovanja medija. Milanov ljubavni život, kao i glasine o njegovoj seksualnoj orijentaciji, bili su često tema tabloida, što je dodatno doprinelo njegovoj medijskoj vidljivosti.

Jedan od ključnih trenutaka u njegovoj karijeri bio je raskid saradnje sa Sašom Popovićem, čelnikom produkcije kuće Grand. Ovaj potez je izazvao mnogo spekulacija u javnosti, gde su neki smatrali da bi mogao negativno uticati na njegovu karijeru. Međutim, Stanković je ostao nepokolebljiv u svojim odlukama.

Kulminacija nesuglasica između Stankovića i Popovića dogodila se kada je Popović zabranio Stankoviću da snimi duet sa Jelenom Karleušom, što je Milan smatrao postavljanjem ličnih i poslovnih interesa iznad interesa umetnika. Ovaj incident izazvao je lavinu komentara i diskusija u medijima i javnosti.

Milan Stanković

Milan Stanković je bio član žirija muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice”

Lični život

Milan Stanković, iako javna ličnost, uvek je težio da svoj privatni život drži podalje od medijske pažnje. Poznat po svojoj želji da intimu sačuva za sebe, retko je delio detalje o svom ličnom životu pred kamerama. Međutim, njegov ljubavni život često je bio predmet interesovanja medija, posebno njegova veza sa pevačicom Radom Manojlović. Ova veza ne samo da je privukla pažnju javnosti, već je i imala uticaj na njihove karijere.

Iako su se njihovi putevi razišli, mediji i dalje povremeno povezuju Stankovića i Manojlović, što govori o trajnom interesovanju javnosti za njegov ljubavni život. Milan je, nakon raskida, postao još rezervisaniji po pitanju deljenja detalja o svojim romantičnim vezama, verujući da njegova privatnost ne treba da bude predmet javne rasprave.

Tokom 2023. godine, pojavile su se glasine da Stanković razmišlja o zamonašenju u manastiru Podmaine u Crnoj Gori. Međutim, ove spekulacije su demantovane od strane manastira. Potvrđeno je da Stanković redovno posećuje manastir i razgovara sa igumanom, izražavajući želju da produbi svoje razumevanje i posvećenost hrišćanstvu. Ovi događaji odražavaju Milanovu potrebu za duhovnim istraživanjem i njegovu težnju da održi određeni nivo privatnosti u svom životu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Milan Stanković? Milan Stanković je srpski pop-folk pevač, rođen 9. septembra 1987. godine u Obrenovcu. Stekao je popularnost učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” i postao jedan od prepoznatljivih lica srpske muzičke scene.
 • Kako je Milan Stanković započeo svoju muzičku karijeru? Milanova muzička karijera počela je njegovim učešćem u “Zvezde Granda” 2007. godine, gde je privukao pažnju jedinstvenim stilom i izvanrednim vokalnim sposobnostima.
 • Koje su najpoznatije pesme Milana Stankovića? Neki od njegovih najpoznatijih hitova uključuju “Ego”, “Ovo je Balkan”, “Nisi mu ti žena”, kao i pesme sa njegovih albuma “Solo” i “Milan”.
 • Da li je Milan Stanković učestvovao na Eurosongu? Da, Milan Stanković je predstavljao Srbiju na Eurosongu 2010. godine sa pesmom “Ovo je Balkan”, gde je ostvario zapažen uspeh.
 • Da li je Milan Stanković razmišljao o zamonašenju? Bilo je spekulacija da Milan razmišlja o zamonašenju, ali ove informacije su demantovane od strane manastira Podmaine. Potvrđeno je da on redovno posećuje manastir i teži duhovnom razvoju.

Za kraj

Milan Stanković je, kao jedan od najistaknutijih figura srpske pop-folk scene, ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj industriji. Njegova karijera, obeležena jedinstvenim stilom, hrabrim umetničkim izrazom i sposobnošću da prevaziđe kontroverze, čini ga inspiracijom mnogima. Od njegovih početaka u “Zvezde Granda” do međunarodnog priznanja na Eurosongu, Milan je dokazao svoju posvećenost i strast prema muzici. Iako čuva svoj privatni život daleko od javnosti, njegov umetnički doprinos i uticaj na srpsku muzičku scenu ostaju neosporni. Milan Stanković nastavlja da bude simbol inovativnosti i autentičnosti u svetu muzike.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • “Solo” (2009)
 • “Milan” (2015)

Singlovi

 • “Ovo je Balkan” (2010)
 • “Perje” (2011)
 • “Mama” (2012)
 • “Od mene se odvikavaj” (2013)
 • “Luda ženo” (2014)
 • “Mašina” (2015)
 • “Nisi mu ti žena” (2015)
 • “Gadure” (2015)
 • “Faktor rizika” (2015)
 • “Nešto protiv ljubavi” (2015)
 • “Kao nikad, kao nekad” (2015)
 • “Ego” (2017)
 • “Sve što ne smemo” (2017)
 • “Trans” (2018)
 • “Kripton” (2018)
 • “Brane mi te” (2019)
 • “Pablo” (ft. Jala Brat, Buba Corelli; 2020)

Spotovi

 • “Face” (2009)
 • “Mama” (2012) – DM SAT PRODUCTION VIDEO
 • “Od mene se odvikavaj” (2013) – Milan Stankovic/Ljubba
 • “Mašina” (2015) – Toxic Entertainment
 • “Nisi mu ti žena” (2015) – Toxic Entertainment
 • “Gadure” (2015) – Toxic Entertainment
 • “Faktor rizika” (2015) – Milan Stankovic/Ljubba
 • “Nešto protiv ljubavi” (2015) – Ljubba
 • “Ego” (2017) – Ljubba
 • “Sve što ne smemo” (2017) – Toxic Entertainment
 • “Trans” (2018) – Milan Stankovic/Ljubba
 • “Kripton” (2018) – Milan Stankovic/Ljubba
 • “Brane mi te” (2019) – Milan Stankovic/Ljubba