Mikica Bojanić muzika, rijaliti šou

Mikica Bojanić

Ko je Mikica Bojanić?

Mikica Bojanić, istaknuti predstavnik muzičke scene Srbije, nastavlja porodičnu tradiciju koju je započeo njegov otac, poznati pevač Miloš Bojanić. Kao mlađi brat Bane Bojanića, takođe pevača, Mikica je uspeo da izgradi sopstveni identitet u svetu muzike. Sa tri objavljena albuma i brojnim singlovima, njegov glas je postao prepoznatljiv simbol na estradi. Mikicina popularnost dodatno je porasla nakon učešća u popularnom rijaliti programu “Zadruga 6”, gde je pokazao i drugačije aspekte svog karaktera.

Život u Kanadi

Mikica Bojanić je rođen 2. juna 1978. godine u Novom Sadu. Mikica Bojanić, poznat kao naslednik muzičkog talenta porodice Bojanić, izgradio je svoj život daleko od rodne Srbije, u hladnim predelima Kanade. Njegov put nije bio usamljen; brat Bane, takođe je pronašao svoj dom u Detroitu, Sjedinjenim Američkim Državama. Iako su kilometri razdvajali braću, zajednička strast prema porodičnom biznisu i muzici održavala je njihovu bliskost.

Bane i Mikica su, svako na svom tlu, izgradili uspešne kamionske firme. Banetova firma, specijalizovana za transport hrane, postavila je temelje za Mikicinu sličnu preduzetničku inicijativu. Ova braća nisu samo povezana krvnim vezama, već i poslovnim partnerstvom koje prelazi granice.

Mikica i Bane, iako žive na različitim kontinentima, nisu toliko udaljeni. Četiri i po sata vožnje su ništa u poređenju sa zajedničkim ciljevima i snovima koje dele. Ipak, njihov otac, pevač Miloš Bojanić, retko ima priliku da vidi svoje sinove, obično samo jednom godišnje. Razdaljina i obaveze čine svoje, ali srce i misli su uvek blizu.

Nostalgija je često prisutna u srcima onih koji žive daleko od domovine, i Mikica nije izuzetak. Nakon godina života u Kanadi, počeo je da razmišlja o povratku u Srbiju, što je na kraju i ostvario. Za razliku od njega, Bane je svoj život i biznis čvrsto usidrio u Americi, bez namera da se vraća. 

Muzička karijera

Svoj prvi album Mikica je izdao 2001. godine pod nazivom “Mikica Bojanić”. Album koji je obeležio karijeru ovog pevača donosi pesmu “Ranjen orao”, koja se izdvojila kao njegov najveći hit. U stvaranju ovog dela, prateće vokale su dali poznati umetnici: Boža Nikolić, Danka Stojiljković, Miloš Bojanić i Jovan Mihaljica. Marina Tucaković je autorka jedne od pesama, dok je producentske niti albuma držao Saša Popović. Ovaj tim je zajedno stvorio muzičko delo koje je ostavilo trag na sceni. Sledeće godine izašao je album pod nazivom “Dajte mi neki alkohol”.

Mikica Bojanić nakon dugogodišnjeg boravka u Kanadi i pauze u diskografiji, ponovo ulazi u svet muzike. Vraćajući se u Srbiju, odlučio je da svoje slobodne dane provede u studiju, radeći na novom materijalu. Pored pripreme novih pesama, Mikica je odlučio da oda počast svom ocu obradom legendarne numere “Oči su njene kao nebo plave”. Ovim potezom, on ne samo da revitalizuje stari hit, već i ponovo uspostavlja svoje mesto na muzičkoj sceni.

Mikica Bojanić

U šestoj sezoni “Zadruge” Mikica je zauzeo 21. mesto

“Zadruga 6”

Mikica Bojanić  iznenadio je mnoge svojim ulaskom u šestu sezonu popularnog rijaliti programa “Zadruga”. Ovaj potez je privukao pažnju javnosti, budući da je Mikica poznat po svojoj muzičkoj karijeri. Međutim, sada se našao u potpuno drugačijem okruženju pred kamerama. U početku Mikica se pokazao kao povučen i često je davao savete cimerima. Ipak, tokom rasprave između Sanje Grujić i Mikice, on je otkrio da ju je jednom poljubio u vrat a ona je iznela da su se viđali i pre ulaska u “Zadrugu”. 

Krenule su spekulacije da li su njih dvoje u vezi i da li on vara suprugu sa Sanjom. Na ovu temu oglasio se i Miloš Bojanić koji je i sam bio učesnik jedne od sezona “Zadruge”. Miloš je istakao kako je ubeđen da će Mikica ostati veran svojoj supruzi do kraja, i kako su ove spekulacije o Mikici i Sanji laž.

Kontroverze

Mikica Bojanić jednom prilikom je došao u centar pažnje na društvenim mrežama. Razlog je neočekivan – isplivala je njegova fotografija stara 15 godina koja ga prikazuje bez odeće. Ova slika iznenadila je mnoge, a govorilo se da je u to vreme izazvala nemir unutar porodice Bojanić. Prema nekim pričama, njegov otac, Miloš Bojanić, koji je svoju karijeru gradio bez skandala, bio je nezadovoljan zbog potencijalnog narušavanja porodičnog ugleda. Ovaj događaj baca svetlo na Mikicinu burnu mladost, koja je u kontrastu sa njegovim sadašnjim ugledom stabilnog porodičnog čoveka.

Lični život

Mikica je pronašao je svoju sreću pored Dušice, sa kojom danas ima troje dece. Njihova ljubavna priča počela je gotovo filmski – susretom u Čikagu 2008. godine, dok je Mikica bio na turneji po Americi. Dušica, koja je iz Vindzora u Kanadi, našla se u Americi i tada su njihovi putevi neočekivano i sudbinski spojeni.

Mikica se priseća kako je ljubav buknula već na prvom susretu, a njihovo kratko zabavljanje tokom njegovog boravka u Americi bilo je dovoljno da shvati da je Dušica žena s kojom želi da deli život. Nakon tri meseca veze, odlučio je da je zaprosi, ali ne pre nego što je tradicionalno zatražio blagoslov od njenih roditelja. Sa poštovanjem prema običajima, prvo je od njenog oca i majke zatražio ruku njihove ćerke, a zatim se obratio i Dušici sa pitanjem koje će odrediti njihov zajednički put. Odgovor je, kako sa Dušicine tako i sa roditeljske strane, bio potvrdan. 

Za kraj

Mikica Bojanić, čovek koji je svojim glasom i karizmom osvojio srca mnogih, danas stoji kao primer uspešnog spoja porodičnih vrednosti i profesionalnog uspeha. Njegov povratak na muzičku scenu nakon godina provedenih u inostranstvu, kao i njegova odluka da se posveti porodici, pokazuje da je moguće uskladiti javnu sliku i privatni život. Mikica je svojim delovanjem, bilo kroz muziku ili kroz učešće u rijaliti programu, potvrdio da je njegova umetnička duša svestrana i da se ne boji novih izazova.

Diskografija

Albumi:

 • Mikica Bojanić (2001) Grand Produkcija
 • Dajte mi neki alkohol (2002) Grand Produkcija
 • Mikica Bojanić (2004) Gold Music

Singlovi:

 • Lutkica (2001)
 • Ranjen orao (2001)
 • Dajte mi neki alkohol (2003)
 • Pauza (2004)
 • Nije prijatno (2007)
 • Oči su njene ko nebo plave (2022)
 • Stani (2023)

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Mikica Bojanić? Mikica Bojanić je srpski pevač, sin pevača Miloša Bojanića i brat pevača Baneta Bojanića.
 • Kako je Mikica Bojanić upoznao svoju suprugu? Mikica je upoznao svoju suprugu Dušicu 2008. godine u Čikagu tokom svoje američke turneje.
 • Koliko dece ima Mikica Bojanić? Mikica i njegova supruga Dušica imaju troje dece.
 • Koji je najveći hit Mikice Bojanića? Najveći hit Mikice Bojanića je pesma “Ranjen orao”.

Spoljne reference: