Barbara Bobak muzika

Barbara Bobak

Ko je Barbara Bobak?

Barbara Bobak, srpska folk pevačica mađarskog porekla, ostavila je značajan trag na muzičkoj sceni svojim jedinstvenim glasom i interpretacijama. Njena veza sa pevačem Darkom Lazićem privukla je medijsku pažnju, ali je Barbara ostala fokusirana na svoju muzičku karijeru. Iako se 2021. godine takmičila u emisiji “Zvezde Granda” i nije prošla u dalje takmičenje, njena popularnost nije jenjala. Njene obrade narodnih pesama, kao i originalni singlovi na YouTube kanalu Hit radio, zavredeli su joj brojne pratioce i priznanje u folk muzici.

Rani život i obrazovanje

Barbara Bobak, rođena je 16. juna 1998. godine u Futogu. Odrasla je u skromnoj porodici i odmalena je pokazivala izuzetne akademske sposobnosti. Bivši je vukovac u osnovnoj i odlikaš u srednjoj školi. Sa željom da što pre stekne finansijsku nezavisnost, Barbara je već sa 18 godina započela radni odnos kao kopirajter za australijsku kompaniju, pišući članke na engleskom jeziku.

Njena radna etika i samostalnost su je odvele na različite puteve, uključujući i posao u teretani. Međutim, njen životni put je uzeo neočekivan obrt kada je pevanje ušlo u njen život sasvim slučajno. Dok je provodila vreme sa kolegama sa fakulteta, gde je studirala programiranje, naišla je na društvenim mrežama na objavu prijateljice koja je bila pevačica. Iako je Barbara uvek imala lep glas, nije imala hrabrosti da peva pred drugima.

Ohrabrena podrškom prijatelja, odlučila je da svoj talenat podeli sa svetom. Njena strast prema muzici je brzo prerasla u ozbiljnu ambiciju, te je uskoro počela da nastupa i deli svoje interpretacije narodnih pesama. Njeni originalni singlovi, kao i obrade, brzo su stekli popularnost na YouTube kanalu “Hit radio”, čime je Barbara Bobak potvrdila svoje mesto na srpskoj folk sceni.

Muzička karijera

Barbara Bobak svoj muzički put započela je srcem i glasom na lokalnim veseljima, kao članica bendova poput “Mačak Miša”. Njene interpretacije na svadbama i proslavama postavile su temelj za ono što će kasnije postati prepoznatljiva karijera na srpskoj estradi.

Godine 2021. odlučila je da se okuša u najpopularnijem regionalnom takmičenju “Zvezde Granda”. Iako je njeno učešće bilo kratkotrajno, jer je ispala već u prvom krugu, Barbara je ostala upamćena po svojoj iskrenosti. Priznala je da nije ponosna na svoj nastup, jer ju je trema izdala više nego ikada pre.

Međutim, Barbara nije dozvolila da je prvi javni korak na velikoj sceni obeshrabri. Naprotiv, taj događaj je u njoj probudio još veću želju za napretkom. Svaki put kada bi se setila tremiranog nastupa, to bi joj bilo dodatno gorivo da radi na sebi i svojim vokalnim sposobnostima. Barbara Bobak je primer da ni početni neuspeh ne znači kraj, već novi početak sa više znanja, snage i odlučnosti da se uspeh postigne.

Najpoznatiji hitovi

Barbara Bobak je ime koje je postalo sinonim za novi talas folk muzike u regionu. Njena sposobnost da “oživi” stare hitove i da im udahne novi život, učinila je da mnoge pomalo zaboravljene pesme ponovo zazvuče na muzičkoj sceni. U saradnji sa Produkcijskom kućom “Two Louder”, Barbara je krajem 2021. godine predstavila svoj prvi singl “Rekoše mi”. Spot za ovu pesmu, objavljen na YouTube-u, za manje od dve godine prikupio je impresivnih pet miliona pregleda.

Njen muzički put nastavljen je singlom “Duplo gora”, koji je osvojio publiku ne samo melodijom već i Barbarinim autentičnim tekstom. Spot je u roku od godinu i po dana zabeležio preko 16.8 miliona pregleda na YouTube-u. Barbara ne dozvoljava da njena publika čeka. Već krajem avgusta 2022. godine izbacila je singl “Sad malo pati”,dok je za završetak godine sačuvala pesmu “Zmija”, koja je u samo deset meseci skupila preko 1.7 miliona pregleda.

Njen uspeh se nastavio i u 2023. godini sa pesmom “Pogrešni”. Singl je, kao i prethodni, objavila Produkcijska kuća “Two Louder” i brzo je postao hit na društvenim mrežama.

Barbara Bobak nije samo zvezda interneta. Ona i njen bend redovno pune klubove širom Srbije, regiona i inostranstva. Njena popularnost na društvenim mrežama je ogromna – na Instagramu je prati skoro 180 hiljada ljudi, dok na TikToku ima preko 100 hiljada pratilaca.

Barbara Bobak

Njeni originalni singlovi brzo su stekli popularnost na YouTube kanalu “Hit radio”

Lični život

Barbara Bobak, perspektivna pevačica, privukla je pažnju javnosti ne samo svojim glasom već i privatnim životom. Njena veza sa poznatim pevačem Darkom Lazićem 2021. godine bila je na meti medijskih spekulacija, posebno zbog Darkovog nedavnog raskida veridbe sa Marinom Gagić. Iako su se šuškanja o tome da je Barbara razlog raskida pojavila u javnosti, oboje su odlučno odbacili te navode.

Njihova ljubavna priča razvijala se brzo, i uskoro su počeli zajednički život, postajući omiljena tema tabloida. Govorilo se o burnoj vezi, koja je nakon skoro godinu dana došla do kraja, kada su odlučili da se raziđu. 

Barbara je sredinom 2023. godine otkrila da je u vezi sa muškarcem koji je potpuna suprotnost Darku Laziću, ali je izbor da zadrži njegov identitet za sebe pokazao njenu želju da privatni život ostane daleko od očiju javnosti. Ova mlada zvezda nastavlja da svojim putem kroči smelo, dokazujući da je život ispred reflektora pun izazova, ali i da lična sreća zahteva hrabrost i diskreciju.

Za kraj

Barbara Bobak, mlada pevačica koja je svojim glasom i harizmom brzo osvojila srca publike u regionu, ostavlja neizbrisiv trag na muzičkoj sceni. Njena sposobnost da interpretira i osveži zaboravljene melodije, kao i talent za pisanje originalnih pesama, učinili su je jednom od najperspektivnijih zvezda svoje generacije. Sa singlovima koji su postigli milionske preglede na YouTube-u i saradnjom sa priznatim produkcijskim kućama, Barbara je dokazala da je njen put ka vrhu tek počeo. Njena popularnost na društvenim mrežama i sposobnost da napuni klubove gde god da se pojavi, govore o tome da je Barbara Bobak ime koje će se još dugo pamtiti u svetu muzike.

Diskografija

Singlovi:

  • Rekoše mi (2021)
  • Duplo gora (2022)
  • Sad malo pati (2022)
  • Zmija (2022)
  • Pogrešni (2023)

FAQ – najčešće postavljana pitanja

  • Kako je Barbara Bobak počela da peva? Barbara Bobak je pevanje započela sasvim slučajno, otkrivši svoj talenat tokom druženja sa kolegama sa fakulteta.
  • Šta je Barbara rekla o svom iskustvu u “Zvezde Granda”? Iako je njen nastup u “Zvezde Granda” bio kratkotrajan, Barbara je ostala pozitivna, ali je to iskustvo koristila kao motivaciju za dalji rad i napredak u muzičkoj karijeri.
  • Koje pesme Barbare Bobak su najpopularnije? Među najpopularnijim pesmama Barbare Bobak su “Rekoše mi”, “Duplo gora”, “Sad malo pati” i “Zmija”, koje su postigle milionske preglede na YouTube-u i učvrstile njenu poziciju na folk sceni.

Spoljne reference: