Jovan Perišić muzika

Jovan Perišić

Ko je Jovan Perišić?

Jovan Perišić, istaknuti srpski folk pevač, poznat je po svojoj autentičnoj interpretaciji i emotivnom izrazu koji odjekuje kroz srca ljubitelja folk muzike. Rođen 1972. godine, Perišić je svoju muzičku karijeru započeo početkom devedesetih, brzo stičući popularnost zahvaljujući hitovima poput “Crno oko”, “Treća smena”, i “Moje najmilije”. Njegova sposobnost da spoji tradicionalne melodije sa savremenim zvukom učinila ga je jednim od najcenjenijih pevača na srpskoj muzičkoj sceni. 

Rani život i obrazovanje

Jovan Perišić rođen je 3. oktobra 1972. godine u malom bosanskohercegovačkom gradu Ključu. Odrastao je u skromnoj porodici koja je negovala tradicionalne vrednosti, što je imalo značajan uticaj na njegovu kasniju karijeru i muzički izraz. Perišićeva porodica, poreklom iz Gornjeg Vrbljana kod Ribnika, bila je poznata po ljubavi prema muzici, što je Jovanu pružilo rano izlaganje muzičkom svetu.

U rodnom gradu, Perišić je završio osnovnu i srednju školu, gde je pokazao izuzetan talenat ne samo u akademskom smislu, već i u muzičkim aktivnostima. Još kao dečak, maštao je o karijeri fudbalera ili pevača, a njegov muzički talenat postao je evidentan kroz učešće u školskim priredbama i lokalnim događajima. Njegova strast prema muzici bila je očigledna, a redovno je bio glavni pevač u svom društvu, često zabavljajući prijatelje i porodicu svojim izvedbama.

Nakon završetka srednje škole, Perišić se preselio u Beograd radi odsluženja vojnog roka, gde je nastavio da razvija svoj muzički talenat. Nakon vojske, preselio se u Novi Sad, grad koji je zavoleo zbog prisustva rođaka i prijatelja.

Jovan Perišić

Jovan Perišić

Početak muzičke karijere

Jovan Perišić je svoje prve korake u muzici napravio početkom devedesetih godina prošlog veka, perioda koji je bio ključan za njegovu muzičku karijeru. Nakon preseljenja u Novi Sad, grad koji je brzo postao njegov novi dom, Perišić je započeo svoj muzički put. Novi Sad, poznat po svojoj bogatoj kulturi i muzičkoj sceni, pružio je idealno okruženje za mladog i ambicioznog pevača.

U početku, Perišić je nastupao u lokalnim restoranima i kafićima, gde je brusio svoj vokalni talenat i sticao prve obožavaoce. Njegovi nastupi bili su puni strasti i energije, što je privuklo pažnju šire publike. Bio je to period učenja i eksperimentisanja, gde je Jovan razvijao svoj jedinstveni stil.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se kada ga je na jednom od nastupa u Temerinu primetio Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža. Baja, impresioniran Perišićevim talentom i karizmom na sceni, odlučio je da mu pomogne u snimanju prvog albuma. Ovaj susret bio je ključan za Jovanovu karijeru, jer je Baja bio već etablirani umetnik sa značajnim uticajem u muzičkom svetu.

Zahvaljujući ovom susretu, Jovan Perišić je 1997. godine snimio svoj prvi album, čime je zvanično započeo svoju profesionalnu muzičku karijeru. Album je bio dočekan sa oduševljenjem, a Jovan je brzo stekao reputaciju talentovanog i perspektivnog folk pevača. Ovaj period u njegovom životu postavio je temelje za njegovu kasniju uspešnu karijeru i otvorio vrata ka velikim muzičkim dostignućima.

Prvi album

Snimanje prvog albuma Jovana Perišića, koji je označio početak njegove profesionalne karijere, bilo je značajan korak za ovog mladog pevača. Album pod nazivom “Zbog lažne ljubavi” objavljen je 1997. godine, predstavljajući Perišića kao svež i autentičan glas na folk sceni. Album je sadržao deset pesama, koje su bile plod saradnje sa Bajom Mali Knindžom i aranžerom Draganom Stojkovićem Bosancem. Ovaj album je bio presudan u definisanju Jovanovog muzičkog identiteta i stila.

Prvi album je brzo stekao popularnost, posebno zahvaljujući hitovima kao što su “Ožiljci”, “Nemojte me zvati” i “Samo jednom srce voli”. Ove pesme su postale ne samo radijski hitovi, već i omiljene na nastupima uživo, gde je Jovanova energična izvedba dodatno pojačavala njihovu popularnost. Njegov glas, pun emocija i specifičan stil interpretacije, brzo su ga izdvojili kao jednog od obećavajućih novih talenata na muzičkoj sceni.

Uspeh prvog albuma otvorio je mnoga vrata za Perišića, uključujući i brojne pozive za nastupe širom Srbije i regiona. Njegova sposobnost da uspostavi snažnu vezu sa publikom, kao i autentičnost koju je donosio u svaku pesmu, učinili su ga omiljenim među ljubiteljima folk muzike.

Razvoj karijere i popularnost

U 1999. godini, Perišić je objavio album “Čovek kafanski”, koji je dodatno učvrstio njegov status na folk sceni. Album je sadržao hitove poput “Treća smena” i “Crno oko”, koji su postali neizostavni deo njegovog repertoara. Ove pesme su se odlikovale emotivnim tekstovima i melodijama koje su lako nalazile put do srca slušalaca. Album je bio nagrađen kao album godine u Republici Srpskoj, što je bilo prvo u nizu priznanja koje je Jovan dobio tokom svoje karijere.

Sledeći albumi, kao što su “Sve ću da razbijem” (2001) i “Premija” (2004), nastavili su da grade na njegovom uspehu. Perišić je pokazao svoju sposobnost da se prilagodi i evoluira sa muzičkim trendovima, dok je istovremeno zadržao svoj jedinstveni stil. Njegove pesme su postale sinonim za kvalitetnu folk muziku, a njegova popularnost je rasla ne samo u Srbiji, već i u celom regionu.

Veliki preokret u njegovoj karijeri dogodio se 2007. godine sa albumom “Dolazim”. Ovaj album je sadržao neke od njegovih najpoznatijih pesama, uključujući “Moje najmilije” i “Nikada se promeniti neću”, koje su postale hitovi ne samo u Srbiji, već i širom bivše Jugoslavije. Ove pesme su osvojile top liste mnogih radio stanica, a Jovan je stekao status jednog od najpopularnijih pevača svoje generacije.

Dve godine kasnije, 2009. godine, Perišić je snimio novi album za produkcijsku kuću “BN Muzik” pod nazivom “Poleti ljubavi”. Album je odlično prihvaćen od strane publike, a osam pesama sa albuma postale su hitovi leta. Posebno se istakla pesma “Sunce se rađa”, koja je postala jedna od njegovih najprepoznatljivijih numera.

Nakon dvogodišnje pauze, 2011. godine, Perišić je objavio duetsku pesmu “Prijatelju moj” sa grupom Bota i Dijamanti. Ova pesma je bila uvod u njegov povratnički album “Znaš me, znam te”, snimljen za produkcijsku kuću Grand. Ovaj album je dodatno učvrstio njegovu poziciju na muzičkoj sceni.

Njegov drugi album za Grand, a ukupno osmi, “Kako je, tako je”, objavljen je u julu 2013. godine. Ovaj album je nastavio niz uspešnih izdanja, potvrđujući njegovu konstantnu popularnost i kvalitet.

Jovan Perišić

Jovan Perišić sa suprugom na slici

Lični život

Jovan Perišić, poznat po svojoj muzičkoj karijeri, vodi ispunjen porodični život u Temerinu, mada često posjećuje svoj rodni kraj u Bosni. Oženjen je i ponosni je otac dvojice sinova i kćerke, koji su takođe na putu da ostvare značajne akademske uspjehe. Njegov najstariji sin Nikola studira veterinarsku medicinu, dok njegova kćerka Jovana pohađa studije stomatologije. Najmlađi sin, koji je takođe dio ove talentovane porodice, planira da upiše sportsku akademiju.

Perišić je javno izrazio zadovoljstvo svojim odlukama u privatnom životu, ističući da se ne kaje što je veoma mlad stupio u brak, i to nakon samo nekoliko meseci veze. Njegova porodica, posebno supruga, pruža mu veliku podršku u svim aspektima života, uključujući i njegovu muzičku karijeru. Supruga mu je često desna ruka i velika podrška u poslovnim poduhvatima, što dodatno doprinosi njegovom uspjehu i stabilnosti.

Perišićeva posvećenost porodici i njihova međusobna podrška ključni su elementi njegovog uspjeha i sreće. Uprkos izazovima koje sa sobom nosi život javne ličnosti, uspeo je da očuva skladan porodični život, što je retkost u svetu šou-biznisa.

Kontroverze

U javnosti, Perišić se suočavao sa različitim kontroverzama, uključujući i one koje su se ticale njegovog privatnog života. Na primer, 2017. godine, pojavile su se tvrdnje o navodnom vanbračnom detetu sa učesnicom rijaliti programa, što je izazvalo medijsku pažnju. Perišić je ove tvrdnje odbacio kao neosnovane i naglasio da su one izazvale nemir u njegovoj porodici. Ovakve situacije su bile test njegove snage i integriteta, kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu.

Upkos ovim izazovima, Perišić je uspeo da očuva svoj ugled i nastavi sa uspešnom karijerom, pokazujući svoju otpornost i posvećenost muzici. Njegova sposobnost da se nosi sa kontroverzama i izazovima samo je dodatno potvrdila njegovu profesionalnu i ličnu snagu.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je rođen Jovan Perišić? Jovan Perišić je rođen 3. oktobra 1972. godine.
 • Gde je Jovan Perišić započeo svoju muzičku karijeru? Svoju muzičku karijeru započeo je u Novom Sadu, gde je počeo da nastupa u lokalnim restoranima i kafićima.
 • Koja pesma je donela Jovanu Perišiću veliku popularnost? Veliku popularnost mu je donela pesma “Moje najmilije”, koja je bila hit 2007. godine.
 • Koliko dece ima Jovan Perišić? Jovan Perišić ima troje dece – dva sina i kćerku.
 • Koje su najpoznatije pesme Jovana Perišića? Njegove najpoznatije pesme uključuju “Moje najmilije”, “Sunce se rađa”, “Crno oko”, i “Treća smena”.
 • Gde trenutno živi Jovan Perišić? Trenutno živi u Temerinu, ali često posjećuje svoj rodni kraj u Bosni.

Za kraj

Jovan Perišić, sa svojom bogatom karijerom i autentičnim muzičkim izrazom, ostaje jedan od najistaknutijih pevača na srpskoj folk sceni. Njegova sposobnost da poveže tradicionalne melodije sa savremenim zvukom osvojila je srca publike širom regiona. Uprkos izazovima i kontroverzama, uspeo je da očuva svoj integritet i posvećenost muzici. Njegov privatni život, obogaćen ljubavlju i podrškom porodice, dodatno potvrđuje njegovu svestranost kao umetnika i čoveka. Jovan Perišić ostaje simbol strasti, posvećenosti i trajnog uticaja u svetu muzike, inspirišući generacije svojim nezaboravnim melodijama i emotivnim interpretacijama.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi

 • Zbogom lažne ljubavi (1997)
 • Čovek kafanski (1999)
 • Sve ću da razbijem (2001)
 • Premija (2004)
 • Dolazim (2007)
 • Poleti ljubavi (2009)
 • Znaš me, znam te (2011)
 • Kako je, tako je (2013)
 • Snaga ljubavi (2016)

Festivali

 • Mene ona neće (2000. Moravski biseri)
 • Nemam nikoga (2001. Moravski biseri)
 • Hej drugovi, izdajice (2003. Moravski Biseri)
 • Još jednom ću da verujem (2004. Moravski biseri)