Saša Kovačević muzika

Saša Kovačević

Ko je Saša Kovačević?

Saša Kovačević, poznati srpski pop pevač i tekstopisac, rođen je 27. jula 1985. godine u Beogradu. Njegova muzička karijera započela je u mladim godinama, a prvi značajni uspeh postigao je učešćem na festivalu Sunčane Skale 2004. godine. Kovačević se istakao svojim jedinstvenim glasom i emotivnim pesmama, brzo stičući popularnost među publikom. Sa albumima “Jedina si vredela” i “Ornament”, kao i brojnim hit singlovima, Saša je postao jedan od vodećih imena na srpskoj muzičkoj sceni. Njegov doprinos muzici prepoznat je kroz razne nagrade i priznanja, čime je utvrdio svoje mesto u srcima ljubitelja muzike.

Rani život i obrazovanje

Saša Kovačević, istaknuti srpski pop pevač, rođen je 27. jula 1985. godine u Beogradu. Njegovo detinjstvo bilo je ispunjeno muzikom i sportskim aktivnostima, što je oblikovalo njegovu ličnost i karijeru. Saša je pohađao srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu, gde je izučavao klavir, pokazujući rano interesovanje i talenat za muziku. Osim muzičkog obrazovanja, Saša je bio aktivan i u sportu, trenirajući košarku i kik-boks, što govori o njegovoj svestranosti i posvećenosti.

Odličan učenik, Saša je bio primeran đak koji nije pravio probleme. Sa četrnaest godina, dobio je svoju prvu klavijaturu, koja je postala centralni deo njegovog života, potpuno ga zaokupljajući. Ulaskom u pubertet, Saša je počeo da istražuje nove stvari, često izlazeći i upoznajući različite aspekte života. Iako su mu roditelji prvobitno ograničavali nastupe na slavljima, želeći da se fokusira na formalno obrazovanje, Saša je sa šesnaest godina dobio priliku da nastupi u lokalnoj piceriji, što je bio njegov prvi korak ka muzičkoj karijeri. Njegov talenat brzo je prepoznat, a nastupi su postali češći, uključujući i svirke na splavu „Hrabro srce“, gde mu je otac bio velika podrška i menadžer.

Saša je završio Akademiju umetnosti, specijalizujući se za snimanje i dizajniranje zvuka, sa prosekom iznad osam. Ovo obrazovanje mu je pružilo tehničko znanje i veštine koje su kasnije doprinele njegovoj uspešnoj karijeri u muzici. Njegova posvećenost i strast prema muzici, zajedno sa formalnim obrazovanjem, postavili su temelje za njegovu buduću karijeru kao jednog od najpoznatijih pop pevača u Srbiji.

Saša Kovačević

Saša Kovačević

Počeci muzičke karijere

Saša Kovačević, danas priznati srpski pop pevač, svoje prve značajne korake u muzici napravio je početkom 2000-ih. Njegovo prvo pojavljivanje na televiziji dogodilo se 2004. godine na prestižnom festivalu “Sunčane skale”, gde je izveo pesmu “Pakao i raj”. Ovaj nastup označio je početak njegove profesionalne karijere i otvorio mu vrata muzičke industrije.

Već sledeće godine, 2005., Saša se pojavljuje na Radijskom festivalu sa pesmom “Korak do dna”, a iste godine izdaje i pesmu “Jedina si vredela”. Njegov uspeh se nastavio 2006. godine sa pesmom “Ruka za spas”, koja je najavila njegov prvi CD za City Records. Ova pesma je postigla veliki uspeh i proglašena je hitom godine, čime je Saša potvrdio svoj talenat i popularnost.

Nagrade i priznanja nisu izostala. U 2007. godini, Saša dobija nagradu za otkriće godine, a usledile su i nagrade Melos estrade, kao i priznanje “Beogradski pobednik” za pop pevača godine. Na Danima estrade osvojio je prvo mesto za otkriće godine. Njegov uspeh na festivalima nastavljen je osvajanjem drugog mesta na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji sa pesmom “Lažu te”, a zatim i pobedom na Radijskom festivalu sa pesmom “Bolji čovek”.

Ovi rani uspesi u muzici postavili su temelje za Sašinu dalju karijeru i učinili ga jednim od najpoznatijih i najcenjenijih pevača na srpskoj muzičkoj sceni.

Albumi i hitovi

Saša Kovačević, jedan od najistaknutijih srpskih pop pevača, stekao je veliku popularnost zahvaljujući svojim emotivnim i zaraznim pesmama. Njegova diskografija obuhvata dva studijska albuma i niz singlova koji su postigli značajan uspeh.

Albumi

“Jedina si vredela” (2006): Ovaj album predstavlja Sašin debi u svetu muzike. Naslovna pesma “Jedina si vredela” brzo je postala hit, osvojivši srca publike svojom emotivnom melodijom i tekstom. Album sadrži mešavinu pop i baladnih pesama, koje su pokazale Sašin talenat i svestranost. Pesme poput “Ruka za spas” i “Korak do dna” su se istakle i postale neke od njegovih najpoznatijih numera.

“Ornament” (2010): Sašin drugi studijski album, “Ornament”, donosi zreliji zvuk i sofisticiranije tekstove. Album je bio komercijalno uspešan i dobro prihvaćen od strane kritike. Pesme kao što su “Kako posle nas” i “Ludak” su postale instant hitovi, dok je pesma “Ornament” dala ime celom albumu. Ovaj album je dodatno učvrstio Sašinu poziciju na muzičkoj sceni.

Popularni Singlovi

Saša Kovačević je poznat i po svojim singlovima koji su često postizali veliki uspeh na muzičkim top listama.

“Lapsus” (2012): Ova pesma je brzo postala hit, zahvaljujući zaraznoj melodiji i tekstovima koji su se lako pamtili. “Lapsus” je postao jedan od najprepoznatljivijih hitova Saše Kovačevića.

“Slučajno” (2013): Ovaj singl je osvojio publiku svojom emotivnom pričom i melodičnošću. “Slučajno” je postao jedan od najslušanijih hitova te godine.

“Živim da te volim” (2015): Saša nastavlja niz uspešnih singlova pesmom “Živim da te volim”, koja je brzo pronašla put do srca publike.

“Zamalo tvoj” i “Temperatura” (2016): Ove pesme su pokazale Sašinu sposobnost da se prilagodi različitim muzičkim stilovima, a istovremeno zadrži svoj prepoznatljivi emotivni izraz.

“Prevarena” (2019): Ovaj singl je postigao ogroman uspeh, sa milionima pregleda na YouTube-u, potvrđujući Sašinu popularnost i relevantnost na muzičkoj sceni.

Saša Kovačević je kroz svoje albume i singlove uspeo da ostvari značajan uticaj na srpsku pop muziku. Njegove pesme su postale deo muzičkog identiteta mnogih generacija, a njegov doprinos muzici je neosporno veliki.

Turneje i koncerti

Sašin prvi solo koncert predstavljao je važan trenutak u njegovoj karijeri. Održan je u prestižnoj dvorani Sava Centar u Beogradu, maja 2011. godine. Ovaj koncert nije samo bio potvrda njegove popularnosti, već i prilika da pokaže svoje umetničke sposobnosti u punom sjaju. Saša je izveo niz svojih najpoznatijih pesama, a dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, što govori o njegovoj velikoj popularnosti i ljubavi koju publika ima prema njemu.

Jedan od njegovih značajnih nastupa bio je i na festivalu “Exit”, gde je okupio veliki broj fanova. Takođe, Saša je imao turneje po regionu, uključujući nastupe u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Njegovi koncerti u inostranstvu, posebno u dijaspori, uvek su dočekani sa velikim entuzijazmom, što pokazuje njegovu široku popularnost i uticaj.

Lični život

Iza uspešne muzičke karijere Saše Kovačevića krije se zanimljiv privatni život koji je privukao pažnju javnosti i medija. Kroz godine, Saša je prolazio kroz različite faze u svom ljubavnom životu.

Saša je prvu ozbiljnu vezu imao sa Ivonom Laković, koja je takođe učestvovala u spotu za njegovu pesmu “Ruka za spas”. Ta veza trajala je šest godina, označavajući jedan deo njegove mladosti.

U avgustu 2009. godine, Saša je započeo vezu sa Jovanom Koković, tadašnjom studentkinjom prava koja se pojavila u spotu za pesmu “Kome da verujem”. Međutim, njihova veza suočila se sa izazovima, s obzirom na Sašin pretrpani raspored i poslovne obaveze.

Zatim je 2012. godine započeo vezu sa manekenkom Jovanom Jocić, koja je bila osam godina mlađa od njega. Upoznali su se na snimanju spota za pesmu “Lapsus”. Saša je 2013. godine kupio stan u novobeogradskom naselju “West 65” i uselio se sa devojkom i bratom Radetom.

U avgustu 2016. godine, mediji su izvestili da su Jovana i Saša raskinuli svoju vezu. Nakon toga, Saša Kovačević je ušao u dugogodišnju vezu sa Zoranom Tasovac. Iako su mnogi spekulisali o mogućem braku, Saša je istakao da sebe ne smatra slobodnim mladićem i da mu papir ne predstavlja presudan faktor u njegovoj vezi.

Kroz razne ljubavne i životne izazove, Saša Kovačević je ostao posvećen svojoj muzici i uspešnoj karijeri, čime je osvojio srca publike širom Balkana.

Saša Kovačević

Saša Kovačević i Zorana Tasovac na slici

Nagrade i priznanja

Tokom svoje muzičke karijere, Saša Kovačević je zaslužio brojne nagrade i priznanja za svoj izvanredan talenat i doprinos srpskoj muzičkoj sceni. Njegova muzika je naišla na široko priznanje kako od publike tako i od stručne javnosti.

Nagrade koje je Saša osvojio uključuju “Hit godine” na dodeli nagrada Radijskog festivala za pesmu “Bolji čovek”, “Otkriće godine” na raznim muzičkim manifestacijama, kao i prestižnu titulu “Beogradski pobednik” za pop pevača godine. Takođe je osvojio drugo mesto na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji za pesmu “Lažu te”.

Njegova popularnost nije ograničena samo na Srbiju; Saša je privukao pažnju i u regionu Balkana i međunarodno. Njegovi hitovi su osvajali top liste širom Balkana, a njegova prisutnost na koncertima i festivalima privukla je veliki broj obožavalaca.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je Saša Kovačević rođen? Saša Kovačević je rođen 27. jula 1985. godine u Beogradu.
 • Kako je Saša započeo svoju muzičku karijeru? Saša je započeo svoju muzičku karijeru početkom 2000-ih, a prvi značajan nastup imao je na festivalu “Sunčane skale” 2004. godine.
 • Koje su neke od njegovih najpoznatijih pesama? Neki od Sašinih najpoznatijih hitova uključuju pesme “Jedina si vredela”, “Ruka za spas”, “Korak do dna”, “Lapsus”, “Slučajno” i mnoge druge.
 • Da li je Saša Kovačević osvojio neke muzičke nagrade? Da, Saša je osvojio brojne nagrade i priznanja tokom svoje karijere, uključujući “Hit godine” na Radijskom festivalu i titulu “Beogradski pobjednik” za pop pevača godine.
 • Kakav je Sašin privatni život? Saša je poznat po tome da čuva svoj privatni život daleko od javnosti. Trenutno je u vezi sa Zoranom Tasovac, a brak za njega nije ključni faktor u vezi.

Za kraj

U zaključku, Saša Kovačević predstavlja istaknutog srpskog pop pevača čija je muzička karijera obeležila više od dve decenije. Njegov rani život, obrazovanje i prvi koraci u muzici oslikavaju njegovu predanost i talenat. Sa impresivnom diskografijom, uključujući albume poput “Jedina si vredela” i “Ornament”, te brojne hitove, Saša je osvojio srca publike širom Balkana. Njegovi koncerti i nastupi ostavljaju dubok utisak, a nagrade i priznanja svedoče o njegovoj izuzetnosti kao umetnika. Privatno, Saša čuva svoj život van reflektora, naglašavajući važnost ljubavi nad formalnošću. Saša Kovačević ostaje ikona srpske muzičke scene i inspiracija mnogima.

Spoljne reference:

Diskografija

“Jedina si vredela” (2006)

 • “Korak do dna”
 • “Kada nisu tu”
 • “Jedina si vredela”
 • “Jasno k'o dan”
 • “Ruka za spas”
 • “Lagala me il’ ne lagala”
 • “Pakao i raj”
 • “Ostavi me”
 • “Ne umem sa njom”

“Ornament” (2010)

 • “Ludak”
 • “Kome da verujem”
 • “Ponosna na nas”
 • “Mila”
 • “Tišina”
 • “Moje poslednje”
 • “Kako sada sam”
 • “Ornament”
 • “Još ti se nadam” (duet sa Eminom Jahović)
 • “Lažu te”
 • “Bolji čovek”

Singlovi

 • “Idemo do mene” (2011) (s učešćem Nikoline Pišek)
 • “Bežimo iz grada” (2011)
 • “Kako posle nas” (2012)
 • “Lapsus” (2012)
 • “Piši propalo” (2013)
 • “Slučajno” (2013)
 • “Nothing but the faith” (2013)
 • “Mogli smo sve” (2014)
 • “Branim” (2014)
 • “Noć do podne” (2014)
 • “Gde smo moja ljubavi” (2015)
 • “Rano je” (2015)
 • “Rođendan” (2015)
 • “Živim da te volim” (2016)
 • “Zamalo tvoj” (2016)
 • “Temperatura” (2016)
 • “Kažeš ne” (2017)
 • “Dices no” (2017)
 • “Bez tebe me nema” (2018)
 • “Jedra” (2018)
 • “Prevarena” (2019)