Aleksandra Prijović muzika

Aleksandra Prijović

Ko je Aleksandra Prijović?

Aleksandra Prijović je istaknuta srpska pop-folk pevačica. Stekla je popularnost učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, gde je svojim talentom brzo privukla pažnju javnosti. Osim što je poznata po svojim emotivnim i zaraznim pesmama, Aleksandra je i figura koja privlači medijsku pažnju svojim stilom i javnim nastupima. Njen životni put, od ranih dana u muzici do postizanja zvezdanog statusa, predstavlja inspirativnu priču o uspehu, talentu i posvećenosti. U ovom članku, istražujemo njenu biografiju, karijeru, privatni život i uticaj na muzičku scenu.

Rani život i obrazovanje

Aleksandra Prijović je rođena 22. septembra 1995. godine u Somboru. Odrasla je u Belom Manastiru u Hrvatskoj i Bačkoj Topoli, a danas živi u Beogradu. Njen rani život bio je ispunjen muzikom i pevanjem, što je jasno ukazivalo na njen prirodni talenat. Već kao dete, Aleksandra je bila aktivna učesnica školskih priredbi i lokalnih društvenih događaja, gde je imala priliku da razvija svoje pevačke sposobnosti i stekne prve fanove.

Njen muzički put započeo je veoma rano. Sa samo trinaest godina, Aleksandra je snimila svoje prve pesme “Majko” i “Boli svaka tvoja reč” u produkcijskoj kući “Mega Sound”, pod vodstvom Milorada Miće Nikolića. Ove pesme su bile prvi korak u njenoj karijeri i postavile su temelje za njen dalji muzički razvoj.

Ovaj period njenog života bio je ključan za oblikovanje Aleksandrinog muzičkog identiteta. Uprkos mladosti, pokazala je izuzetnu posvećenost i strast prema muzici, što je kasnije rezultiralo njenim uspehom na nacionalnoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Njen rani život i obrazovanje u muzici bili su presudni za oblikovanje pevačice koju danas poznajemo.

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović na drugom koncertu u Štark Areni u okviru svoje regionalne turneje “Od istoka do zapada”

Počeci muzičke karijere

Aleksandra Prijović započela je svoju muzičku karijeru učešćem u popularnom takmičenju “Zvezde Granda” 2013. godine. Njen nastup u ovom takmičenju bio je prekretnica, jer je osvojila četvrto mesto, što je bilo impresivno dostignuće za mladu pevačicu. Kao nagradu za svoj uspeh, dobila je pesmu “Još večeras plakaću za tobom”, koja je postala značajan deo njenog repertoara.

Iste godine, Aleksandra je snimila duet “Ma pusti ponos” sa Amarom Jašarspahićem, pobednikom te sezone “Zvezde Granda”. Ovaj duet je dodatno učvrstio njen položaj na muzičkoj sceni i pokazao njenu sposobnost da sarađuje s drugim talentovanim umetnicima. Njena karijera je nastavila da raste 2014. godine pesmom “Za nas kasno je”, koja je postigla veliki uspeh i bila je proglašena za jedan od najvećih hitova 2015. godine.

Decembra 2015. godine, Aleksandra je snimila duet “Šta bi” sa MC Stojanom, uz prateći spot, koji je takođe postao veoma popularan. Njen niz uspeha nastavio se 2016. godine sa pesmom “Totalna anestezija”, koja je postigla izuzetan uspeh, dostigavši preko 50 miliona pregleda na YouTube-u. Ova pesma je dodatno učvrstila njen status kao jedne od vodećih pevačica na srpskoj muzičkoj sceni.

Krajem oktobra 2016. godine, Aleksandra je predstavila pesmu “Senke”, koja je za samo 24 sata preslušana milion puta na YouTube-u, čime je oborila rekord na srpskoj muzičkoj sceni. Ovaj uspeh je bio dokaz njenog rastućeg uticaja i popularnosti među publikom, kao i njene sposobnosti da stvara hitove koji odjekuju širom regiona.

Sve ove rane uspehe u karijeri Aleksandre Prijović karakteriše njen jedinstveni glas, emotivni izražaj i sposobnost da se poveže sa publikom, što je postavilo temelje za njen dalji uspeh i razvoj u muzičkoj industriji.

Uspesi u karijeri i hitovi

Aleksandra Prijović je tokom svoje karijere izdala tri studijska albuma koji su imali značajan uticaj na muzičku scenu. Njeni albumi “Testament”, “Zvuk tišine” i “Devet života” obiluju hitovima koji su osvojili srca publike i postigli veliki uspeh na YouTube-u.

2017—2021: Testament

Prvi singl sa albuma “Testament” bio je istoimena pesma, objavljena 6. juna 2017. godine. Ova pesma je postala najpopularnija na albumu, a Aleksandra je sa njom započela promociju albuma. Pored ovog singla, album sadrži i druge pesme koje je Aleksandra ranije snimila. Mediji su istakli da Aleksandra ovim albumom sve više podseća na stil folk zvezde Cece

2022: Zvuk tišine

Nakon kraće muzičke pauze, 2022. godine, Aleksandra objavljuje svoj drugi studijski album “Zvuk tišine”. Ovaj album je označio njen povratak na muzičku scenu sa novim zvukom i stilom, potvrđujući njen status kao jedne od vodećih pevačica u regionu.

2023—danas: Devet života

Početkom 2023. godine, Aleksandra najavljuje regionalnu turneju pod nazivom “Od istoka do zapada”, koju započinje 29. septembra 2023. u beogradskoj Štark Areni. U susret turneji, u junu objavljuje i svoj treći studijski album “Devet života”. Ovaj album predstavlja nastavak njenog muzičkog razvoja i eksperimentisanja sa novim zvucima, dodatno učvršćujući njenu poziciju na muzičkoj sceni.

Aleksandrina diskografija i hitovi su odraz njenog muzičkog talenta i sposobnosti da se prilagodi i inovira u dinamičnom svetu muzike. Njeni albumi i singlovi ne samo da su postigli komercijalni uspeh, već su i uticali na razvoj pop-folk žanra u regionu. YouTube uspesi i gledanost spotova samo su potvrdili njenu popularnost i ljubav publike prema njenom radu.

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović na slici

Lični život

Aleksandra Prijović je svoj privatni život obogatila značajnim događajima koji su imali veliki uticaj na nju kao osobu. Njena veza i brak sa Filipom Živojinovićem, sinom poznatog bivšeg tenisera Slobodana Živojinovića, privukli su veliku pažnju javnosti. Par je započeo svoju vezu 2016. godine, a venčali su se 21. juna 2018. u Beogradu, u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog. Venčanje je bilo glamurozno, sa oko 900 gostiju, među kojima su bili mnogobrojni poznati ličnosti iz javnog života.

Nakon crkvenog venčanja, usledila je velika proslava u hotelu, koja je bila pravi spektakl i događaj o kome se dugo pričalo. Aleksandra i Filip su postali jedan od najpraćenijih parova u regionu, a njihova ljubavna priča je bila inspiracija mnogima.

Rođenje sina Aleksandra, 6. marta 2019. godine, dodatno je obogatilo njihov život. Dolazak sina je za Aleksandru bio poseban trenutak, koji je unio novu radost i sreću u njen život. Kao majka, Aleksandra se pokazala u potpuno novom svetlu, a njena posvećenost porodici je nešto što posebno ističe.

Aleksandrin privatni život je harmoničan i ispunjen ljubavlju, što se odražava i na njen profesionalni put. Brak sa Filipom i rođenje sina Aleksandra su događaji koji su joj dali novu snagu i inspiraciju za dalji rad i stvaralaštvo.

Kontroverze i medijska pažnja

Aleksandra Prijović je tokom svoje karijere privukla značajnu medijsku pažnju, kako zbog svojih muzičkih dostignuća, tako i zbog kontroverzi koje su je pratile. Njen odnos sa medijima karakteriše otvorenost, ali i oprez, s obzirom na to da su njen privatni život i karijera često bili predmet interesovanja javnosti.

Jedna od kontroverzi koja je obeležila njenu karijeru bila je zabrana YouTube-a na gledanje provokativnog spota za pesmu “Separe” mlađima od 18 godina. Ovaj događaj je izazvao različite reakcije u javnosti i medijima, stvarajući dodatnu pažnju oko njenog umetničkog izraza i slobode.

Pored toga, Aleksandra se često našla u centru pažnje zbog svojih veza i braka sa Filipom Živojinovićem, što je dodatno pojačalo interesovanje medija za njen privatni život. Njeni javni nastupi, modni izbori i učešće u različitim događajima takođe su bili predmet medijske pažnje i analize.

Uprkos kontroverzama, Aleksandra je uspela da održi pozitivan imidž u javnosti, pokazujući se kao snažna i nezavisna umetnica. Njena uloga u javnom životu nije se ograničavala samo na muziku, već je obuhvatala i angažovanje u različitim humanitarnim i društvenim projektima, čime je dodatno doprinela svojoj popularnosti i ugledu.

Aktuelnosti i budući planovi

Aleksandra Prijović kontinuirano radi na novim projektima i planovima koji obećavaju da će obogatiti njenu već impresivnu karijeru. Nedavno je najavila regionalnu turneju “Od istoka do zapada”, koja je započela u beogradskoj Štark Areni 29. septembra 2023. godine. Ova turneja je znak njenog stalnog rasta i popularnosti, kao i želje da svoju muziku približi široj publici.

Pored turneje, Aleksandra je u junu 2023. godine objavila svoj treći studijski album “Devet života”, koji je već privukao pažnju publike i kritičara. Ovaj album predstavlja novi korak u njenom muzičkom izrazu i eksperimentisanju sa različitim žanrovima.

U pogledu budućih planova, Aleksandra se fokusira na dalje muzičke saradnje koje bi mogle obuhvatiti duete sa drugim poznatim umetnicima, kao i rad na novim albumima. Njen cilj je da nastavi da razvija svoj jedinstveni stil i da svoju muziku učini dostupnom široj publici.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je rođena Aleksandra Prijović? Aleksandra Prijović je rođena 22. septembra 1995. godine.
 • Kako je Aleksandra Prijović započela svoju karijeru? Njena karijera je počela učešćem u takmičenju “Zvezde Granda” 2013. godine.
 • Koji su najpoznatiji hitovi Aleksandre Prijović? Neki od njenih najpoznatijih hitova uključuju “Testament”, “Totalna anestezija” i “Zvuk tišine”.
 • Da li je Aleksandra Prijović udata? Da, udala se za Filipa Živojinovića 2018. godine.
 • Ima li Aleksandra Prijović dece? Da, ona i Filip Živojinović imaju sina Aleksandra, rođenog 2019. godine.

Za kraj

Aleksandra Prijović je izuzetna figura na muzičkoj sceni, čija karijera i životna priča inspirišu. Od njenih skromnih početaka u “Zvezdama Granda” do postizanja statusa priznate pop-folk pevačice, Aleksandra je dokazala svoj talenat i posvećenost muzici. Njeni albumi, kao što su “Testament”, “Zvuk tišine” i “Devet života”, kao i brojni hit singlovi, odraz su njenog umetničkog rasta i popularnosti. Uz to, njen privatni život, ispunjen ljubavlju i porodičnim vrednostima, dodatno obogaćuje njenu javnu sliku. Aleksandra Prijović ostaje istaknuta figura u svetu muzike, čiji rad i dalje inspiriše i oduševljava publiku.

Spoljne reference:

Diskografija

Albumi:

 • Testament (2017)
 • Zvuk tišine (2022)
 • Devet života (2023)

Singlovi

 • Još večeras plakaću za tobom (2013)
 • Ma pusti ponos (duet sa Amarom Giletom Jašarspahićem) (2013)
 • Za nas kasno je (2014)
 • Šta bi (duet sa MC Stojanom) (2015)
 • Totalna anestezija (2016)
 • Senke (2016)
 • Litar vina, litar krvi (duet sa Acom Pejovićem, uz podršku Dejana Petrovića) (2017)
 • Uspomene (2017)
 • Ko si ti (duet sa Sašom Matićem) (2018)
 • Neponovljivo (2019)
 • Bogata sirotinja (2019)
 • Duguješ mi dva života (2020)
 • Legitimno (2020)
 • Dođi sebi (duet sa Lexington) (2021)

Video spotovi

 • Za nas kasno je (2015) – Režiser: G. Šljivić
 • Šta bi (2015) – Režiser: Andrej Ilić
 • Totalna anestezija (2016) – Režiser: Andrej Ilić
 • Senke (2016) – Režiser: Andrej Ilić
 • Litar vina, litar krvi (2017) – Režiser: Andrej Ilić
 • Testament (2017) – Režiser: Visual Infinity
 • Sledeća (2017) – Režiser: Fanatic Media
 • Telo (2017) – Režiser: Andrej Ilić
 • Klizav pod (2017) – Režiser: Visual Infinity
 • Separe (2017) – Režiser: Petar Pašić
 • Mesto zločina (2017) – Režiser: Bojan Kosović
 • Voljena greško (2017) – Režiser: Andrej Ilić
 • Ko si ti (2018) – Režiser: Visual Infinity
 • Neponovljivo (2019) – Režiser: Petar Pašić
 • Bogata sirotinja (2019) – Režiser: Dragan Brajović