Milena Kačavenda

Od | 6 Novembra, 2023
Milena Kačavenda

Ko je Milena Kačavenda?

Milena Kačavenda je vlasnica prestižnog kozmetičkog salona i škole šminkanja “Milena Academy”.  Ona predstavlja simbol inovacije i kvaliteta u industriji lepote. Njena posvećenost i stručnost oblikuju trendove i postavljaju visoke standarde, inspirišući mnoge da prate njen put uspeha. Milena je javnocti poznata i kao učesnica rijaliti šoua “Zadruga 7: Elita”. Medijsku pažnju je stekla kao kuma rijaliti učesnice Ane Ćurčić.

Rani život i obrazovanje

Milena Kačavenda je rođena 1976. godine u Beogradu. Odrasla je sa roditeljima i bila je jedino dete. Osnovni školu je završila na Bežanijskoj kosi. Tokom mlađih dana trenirala je košarku i bavila se manekenstvom. Nakon završene srednje škole upisala je Pravni fakultet, ali nakon tri godine ga je napustila. Milena ističe da joj je jako žao zbog toga jer za sebe smatra da bi bila odličan advokat. Završila je menadžment u industriji putovanja u turizmu. To je univerzitete iz Las Vegasa, trajao je tri godine, a Milena je svojom upornošću i napornim radom uspela da ga završi pre roka.

Karijera

Milena Kačavenda je međunarodni trener za trajnu šminku, i licencirana stručnjakinja priznata u Americi, Latinskoj Americi i Evropskoj uniji. Takođe, Milena je predsednik udruženja za dermopigmentacijske standarde u Briselu, gde okuplja preko sto članova iz celog sveta.

Njeno izuzetno mesto u ovoj niši potvrđeno je izborom za predsedavajuću od strane kolega, što je odraz dubokog poštovanja i poverenja koje uživa u profesionalnoj zajednici. Pre izbijanja pandemije COVID-19, Milena je bila izuzetno aktivna, putujući svetom i deljući svoje znanje, dok je iza nje ostao trag u vidu brojnih majstora koji su osvojili prestižna priznanja na svetskim takmičenjima.

Njeno obrazovanje je plod učenja od preko četrdeset internacionalnih trenera, čiji sertifikati krase zidove njene renomirane akademije. Milena je takođe osnivač sopstvenog brenda, koji je postao stecište kvaliteta i inovacija u trajnoj šminku. Sa trinaest godina iskustva, ona je izgradila poslovni imperij koji ne samo da definiše lepotu već i postavlja nove standarde u industriji.

Lični život 

Milena iza sebe ima brak koji je trajao 27 godina. Svog supruga Srđana upoznala je devedesetih godina i kako sama kaže, to je bila ljubav na prvi pogled. Srđan je bio jedan od žestokih momaka tadašnjeg vremena, te je često povezivan sa Voždovačkim klanom. Njih dvoje su imali skladan brak, zajedno su stekli dvoje divne dece, ali zbog prezasićenosti takvog načina života ipak su se na kraju razišli. Kako bi prebolela razvod Milena kaže da je potažila pomoć stručnjka jer joj je sve to jako teško palo. Iako više nisu u bračnoj zajednici Milena navodi da su ostali jako dobri prijatelji. Unatoč svemu, Milena i dalje veruje u ljubav i smatra da če pronaći pravu osobu za sebe koja če ju voleti i poštovati.

Poznanstvo sa Anom Ćurčić

Milena Kačavenda i Ana Ćurčić upoznale su se na Bežanijskoj kosi, u vreme kada su završavale osnovnu školu, i odmah su pronašle zajednički jezik unutar zidova sportskog kluba. Iako su se bavile različitim sportovima – jedna košarkom, a druga rukometom – to nije sprečilo njihovo zbližavanje. Njihova veza nije bila narušena dečijom ljubomorom. Naprotiv, prepoznale su u jednoj drugoj srodnu dušu.

Kako su godine prolazile, njihovo prijateljstvo je samo jačalo, preobražavajući se u duboku bliskost koja je izdržala sve životne oluje. Razmirice, koje su prirodni deo svakog odnosa, nikada nisu uzdrmale temelje njihovog prijateljstva. Nikada nisu dozvolile da se svađa pretvori u rastanak.

Ana Ćurčić je javnosti postala poznata svojim učešćem u “Zadruzi 6”. Naime, njen nevenčani suprug Zvezdan Slavnić ju je javno prevario sa učesnicom Anđelom Đuričić. Ana je ušla u “Zadrugu” kako bi se obračunala sa suprugom i njegovom ljubavnicom.

Prijateljstvo sa Anom joj je donelo i medijsku pažnju jer je tokom Aninog boravka u “Zadruzi 6” njen PR radila upravo Milena. Gostovala je u emisijama vezanim za dešavanja u “Zadruzi”, te je branila Anu i opravdavala njene postupke. Nakon što je Ana javno priznala da ju je Slavnić zlostavljao, Milena je govoreći o tome, stekla poverenje mnogih žena koje su i same žrtve nasilja.

Ana je osvojila drugo mesto i po izlasku promenila je svoj odnos prema Mileni. Optužila ju je da joj je kerala poklone od fanova, te da je preko nje htela da dobije medijsku pažnju i prepoznatljivost. 

Milena Kačavenda

Već u prvoj sedmici svog boravka u “Zadruzi” Milena je započela raskrinkavanje Ane Ćurčić

Ulazak u “Zadrugu 7: Elita”

Drama između Milene i Ane je trajala tokom celog leta. Novinari i mediji su izveštavali o njihovoj svađi, te je Milena odlučila da prihvati poziv televizije “Pink” i uđe u sedmu sezonu “Zadruge”. Kako sama kaže, ušla je kako bi gledaocima razjasnila sve nedoumice o njenom i Aninom odnosu, te počela da iznosi sav “prljav veš” iz Aninog života. Iako Milena napolju ima uspešnu karijeru, ipak ne krije da je jedan od motiva ulaska u “Zadrugu” ustvari novac.

Tokom prve sedmice boravka u kući izabrana je za vođu, a neposredno posle toga je ušla u sukob sa Aneli Ahmić, učesnicom koju je muž prevario sa starletom Stanijom Dobrojević. S druge strane, Ana je izjavila kako se ona i Milena ne poznaju celi život, te da su počele da se druže tek par godina unazad. Ana smatra da je Milena preko nje dobila ovoliki publicitet te da je većina stvari koje Milena iznosi o njoj u “Zadruzi” laž.

Rat između Milene Kačavende i Ane Ćurčić traje već neko vreme. Kako će se završiti situacija između njih dve ostaje nam da procenimo s obzirom da rijaliti šou “Zadruga 7: Elita” još uvek traje.