Milan Laća Radulović muzika

Milan Laća Radulović

Ko je bio Milan Laća Radulović?

Milan Laća Radulović bio je istaknuti član srpske muzičke scene, poznat po svom doprinosu kao tekstopisac i kreativac. Sin Marine Tucaković, jedne od najpoznatijih srpskih tekstopisaca, i Aleksandra Radulovića Fute, takođe poznatog u muzičkim krugovima, Milan je od malih nogu bio okružen muzikom i umetnošću. Ovaj bogat kulturni ambijent oblikovao je njegov rani interes za muziku i pisanje.

Milanova porodična pozadina bila je ključna u njegovom razvoju kao umetnika. Odrastajući u umetničkoj porodici, bio je izložen različitim muzičkim uticajima i kreativnim procesima od najranijeg detinjstva. Njegova majka, Marina, bila je poznata po pisanju hitova za neke od najvećih imena srpske muzičke scene, dok je njegov otac, Aleksandar, takođe imao značajan uticaj u muzičkoj industriji. 

Milan Laća Radulović nije samo nasledio talenat svojih roditelja, već je razvio i sopstveni jedinstveni stil, doprinoseći srpskoj muzičkoj sceni svojim autentičnim tekstovima i muzičkim projektima. Njegova biografija predstavlja priču o talentu, kreativnosti i dubokom umetničkom nasleđu koje je oblikovalo njegov život i karijeru.

Rani život i obrazovanje

Milan Laća Radulović rođen je 28. februara 1986. godine u Beogradu. Odrastajući u srpskoj prestonici, bio je izložen bogatoj kulturi i umetnosti koja je pulsirala ulicama grada. Beograd, sa svojom živopisnom muzičkom scenom i kulturnim nasleđem, pružio je idealno okruženje za mladog Milana, gde je njegova ljubav prema muzici i pisanju počela da cveta.

Milan Laća Radulović je odrastao u domu punom umetnosti i angažmana. Njegovi roditelji su često bili zauzeti, pa su baka, deka i gospođa Duljanka imali veliki uticaj na njega. Gospođa Duljanka nije bila samo pomoćnica, već i porodična desna ruka.

Deda Ljubilje, iz ugledne porodice Tucović, bio je poliglota i radio u Privrednoj komori. Bavio se i diplomatijom. Ostavio je Milanu bogatu biblioteku. Među knjigama se isticalo prvo izdanje “Ajvanhoa”, njegov jedini prevod.

Baka Anica, lepa kao Ingrid Bergman, dolazila je iz imućne porodice iz Smedereva. Njena lepota i elegancija duboko su uticali na Milana. U ovom okruženju, okružen ljubavlju i pažnjom, Milan je razvijao svoje talente.

Školovanje u Beogradu bilo je temeljno, sa fokusom na osnovno i srednje obrazovanje koje je Milan završio u svom rodnom gradu. Tokom školskih dana, pokazao je interesovanje za različite oblike umetnosti, posebno za muziku i pisanje. Ove rane godine bile su ključne u oblikovanju njegovog kreativnog izraza i umetničkih ambicija. Njegovo obrazovanje nije samo pružilo akademsku osnovu, već je i podstaklo njegovu radoznalost i želju za stvaranjem, postavljajući temelje za njegovu kasniju karijeru kao priznatog tekstopisca i umetnika na srpskoj muzičkoj sceni.

Karijera

Milan Laća Radulović započeo je svoju karijeru u srpskoj muzičkoj industriji rano. Njegovi prvi angažmani uključivali su saradnju sa poznatim srpskim izvođačima. Ove rane saradnje postavile su temelj za njegovu reputaciju kao talentovanog tekstopisca.

Saradnja sa poznatim izvođačima

Radulović se istakao sposobnošću da piše emotivne tekstove. Njegove pesme, pune autentičnosti i emocija, privukle su mnoge poznate izvođače. Saradnja sa njima proširila je njegov profesionalni opseg i doprinela umetničkom razvoju.

Radulović je bio prilagodljiv različitim muzičkim žanrovima. Ovo mu je omogućilo saradnju sa širokim spektrom umetnika, obogaćujući srpsku muzičku scenu. Njegove pesme često su bile na vrhu top lista, a njegov rad cenjen od publike i kritike. Željko Joksimović, Željko Samardžić, Ana Nikolić, Ceca, Dara Bubamara i Milica Pavlović su samo neka od poznatih imena sa kojima je sarađivao.

Radulović nije bio samo tekstopisac. Bio je poznat i po radu na produkciji i aranžmanu. Njegova sposobnost da prepozna i unapredi talenat drugih umetnika bila je ključna za njegovu karijeru.

Kroz svoje angažmane, Milan Laća Radulović ostavio je dubok trag na srpskoj muzičkoj sceni. Njegov rad simbolizuje kreativnost, inovaciju i strast prema muzici. Njegov uticaj i danas se oseća među umetnicima i ljubiteljima muzike u Srbiji.

Milan Laća Radulović

Milan Laća Radulović je sarađivao sa širokim spektrom umetnika, obogaćujući srpsku muzičku scenu

Pesme na kojima je radio Milan Laća Radulović

 • 9000 – Željko Samardžić
 • Favorito – Hurricane
 • Nešto bezobrazno – Darko Radovanović
 • Surovo – Nataša Đorđević
 • Napadam – Danijel Alibabić
 • Noćno ludilo – Katarina Živković
 • Ljubav je pase, Rijaliti, Sedmo nebo, Ela ela, Ovde nam je mesto – Miligram
 • Nerado, Zvezda – Željko Joksimović
 • Autogram – Ceca
 • Adio amore – Rasta
 • Rane, Heroina, Volim te – Anastasija Ražnatović
 • Fatamorgana – Severina
 • Tigar – Nikolija
 • Ruine – Džejla Ramović
 • Kolumbijana – Elena Kitić i 2bona
 • Zabranjujem, 2000’, Harakiri – Elena Kitić
 • Apokalipsa – Amar Gile
 • Ne volim te – Aleksandra Radović
 • Uno beso – Milica Todorović
 • Hijene, Nije mi do seksa – Ana Nikolić
 • Malena – Emina Jahović i Teodora Džehverović
 • Bebe ko te j, Koka roka – Dara Bubamara
 • Riba de luks – Milica Pavlović
 • Prvi put. Večnost i dan, Tika taka – Sofija Perić
 • Holivud, Pogrešna soba – Teodora Baković
 • Krevet za troje – Nina Radulović
 • Lipstick stains. She, Ugly in me – Valans grupa
 • Ona ne zna, Napolje – Marina Visković
 • Mi smo u problemu – Hana Mašić
 • Trokiram – Mladen Trajković
 • Krvave suze i Runde (neobjavljene pesme koje je trebalo da se nađu na albumu Jelene Karleuše)

Lični život

Tragičan događaj zadesio je Milana Laću Radulovića 2008. godine kada je njegov mlađi brat, Miloš Radulović, preminuo u 24. godini. Miloš je preminuo je iznenada a Marina ga je pronašla mrtvog u porodičnoj kući u centru Beograda. Sahrana je obavljena tri dana kasnije na Novom groblju, ostavljajući dubok trag tuge u porodici Radulović.

Borba sa zavisnošću

Milanova borba sa zavisnošću je započela kada je imao samo 15 godina. Kako je sam govorio, sve je počelo kao radoznalost a preraslo je u ozbiljan problem.

Milanova borba sa zavisnošću nije prošla nezapaženo od strane njegovih najbližih. Uz podršku porodice i prijatelja, započeo je proces lečenja. Ovaj put ka oporavku bio je dug i težak, ali Milan je pokazao izuzetnu snagu i odlučnost. Kroz terapije i podršku stručnjaka, postepeno je uspeo da prevaziđe svoju zavisnost i ponovo pronađe smisao u životu i muzici.

Borba sa zavisnošću ostavila je neizbrisiv trag na Milanovom životu i karijeri. Međutim, njegova sposobnost da se suoči sa ovim izazovom i da ga prevaziđe, pokazuje njegovu neizmernu unutrašnju snagu i posvećenost životu i umetnosti. Njegov put ka oporavku bio je inspiracija mnogima i dokaz da se i iz najdubljih dubina može izroniti jači i odlučniji.

Marina Tucaković premunula je 19. septembra 2021. posle teške bolesti u Beogradu. Milan je bio jako vezan za majku Marinu i teško je podneo njenu smrt.

Kraj života i sećanje

U poslednjim danima svog života, Milan Laća Radulović bio je posvećen nekoliko značajnih projekata koji su odražavali njegovu duboku strast prema muzici i kulturi. Nastavio je da piše tekstove koji su odjekivali autentičnošću i emotivnom dubinom, ostavljajući snažan pečat na svakom delu koje je dotakao. Njegovi poslednji projekti bili su odraz njegovog kontinuiranog rasta i evolucije kao umetnika, pokazujući njegovu sposobnost da se prilagodi i inovira, čak i u izazovnim vremenima. Milan je preminuo 20. decembra 2022. godine. Njegovo telo je pronađeno u Tel Avivu u Izraelu.

Uticaj na srpsku kulturu i muziku

Milanov uticaj na srpsku kulturu i muziku bio je nemerljiv. Kroz svoje pesme i saradnje sa različitim umetnicima, dao je značajan doprinos srpskoj muzičkoj sceni. Njegova dela su postala deo kulturnog identiteta Srbije, inspirišući nove generacije muzičara i tekstopisaca. Njegova sposobnost da prenese emocije i priče kroz tekstove učinila je njegov rad prepoznatljivim i cenjenim širom zemlje.

Milan Laća Radulović će biti upamćen ne samo kao izuzetan tekstopisac, već i kao umetnik koji je svojim radom doprineo obogaćivanju srpske kulture. Njegovo nasleđe živi kroz pesme koje su ostavile neizbrisiv trag u srcima slušalaca, kao i kroz uticaj koji je imao na srpsku muzičku scenu. Milanov život i delo ostaju inspiracija za buduće generacije, simbolizujući strast, kreativnost i neizmernu ljubav prema umetnosti.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

Kako je Milan Laća Radulović započeo svoju karijeru? Milan Laća Radulović započeo je svoju karijeru u srpskoj muzičkoj industriji pod uticajem svojih roditelja, poznatih ličnosti u svetu muzike. Njegova majka, Marina Tucaković, bila je cenjena tekstopisac, dok je otac, Aleksandar Raulović Futa, bio poznat u muzičkoj produkciji.

Koji su najpoznatiji radovi Milana Laće Radulovića? Među najpoznatijim radovima Milana Laće Radulovića su pesme koje su postale hitovi na srpskoj muzičkoj sceni. Neki od njih uključuju “9000” u izvođenju Željka Samardžića, “Favorito” grupe Hurricane, “Nešto bezobrazno” Darka Radovanovića, i mnoge druge.

Kako je Milan Laća Radulović uticao na srpsku muziku? Milan Laća Radulović imao je značajan uticaj na srpsku muziku, posebno kroz svoje tekstove koji su odražavali autentičnost i emotivnu dubinu. Njegov rad je doprineo razvoju i popularizaciji različitih muzičkih žanrova u Srbiji.

Spoljne reference: