Džejla Ramović muzika

Džejla Ramović

Ko je Džejla Ramović?

Džejla Ramović je ime koje je brzo steklo prepoznatljivost na muzičkoj sceni Balkana, zahvaljujući njenom izuzetnom vokalnom talentu i autentičnom izrazu. Rođena u Goraždu, Bosna i Hercegovina, Džejla je svoj muzički put započela veoma mlada. Široj javnosti postala je poznata nakon što je osvojila prvo mesto na popularnom regionalnom takmičenju “Zvezde Granda”. Njena sposobnost da interpretira različite muzičke žanrove, od tradicionalnih balada do modernog popa, brzo je osvojila srca publike širom regiona. Osim što je prepoznata po svom glasu, Džejla je cenjena i zbog skromnosti i profesionalizma, što je čini jednom od najperspektivnijih mladih zvezda današnjice.

Džejla Ramović

Džejla Ramović je jedna od najperspektivnijih mladih zvezda današnjice

Rani život i obrazovanje

Džejla Ramović, rođena 29. aprila 2002. godine u Goraždu, od malih nogu bila je okružena ljubavlju i pažnjom svoje porodice. Kao najmlađe dete Sanina i Edite Ramović, Džejla je odrasla uz dvije starije sestre, Šejlu i Lejlu, koje su studirale informacione tehnologije, odnosno ekonomiju, u Sarajevu i Mostaru. U ranom detinjstvu, kada je njena majka Edita počela raditi, Šejla i Lejla preuzele su ulogu čuvara i podrške.

Obrazovanje je započela u osnovnoj školi Fahrudin Fahro Baščelija u Goraždu. Pokazala je rano interesovanje za muziku, što ju je odvelo u glazbenu školu Avdo Smajlović. Paralelno sa redovnim školovanjem, Džejla je razvijala svoj muzički talenat, što je kulminiralo upisom u Srednju ekonomsku školu. Tamo je nastavila da balansira između akademskih obaveza i strasti prema muzici.

Već sa četiri godine, Džejla je, zajedno sa sestrom Lejlom, snimila svoju prvu pesmu “Čips i čokolada”. Njihov nastup na festivalu “Šta se pjesmom sanja” u Goraždu 2006. godine, osvojio je srca publike i donio im nagradu za najveći aplauz. Njen nastup i danas može da se pronađe na Jutjubu, svedočeći o skromnim počecima koji su prethodili njenom usponu na muzičkoj sceni.

Početak muzičke karijere

Muzička karijera Džejle Ramović počela je veoma rano i obeležena je nizom značajnih uspeha koji su je brzo katapultirali među zvezde regionalne muzičke scene. Sa samo 12 godina, Džejla se prijavila na takmičenje “Zvezde Granda” tokom sezone 2014/15, gde je stigla do petog kruga. Iako je tada ispala, žiri joj je poručio da treba još da sazri i pozvao je da se vrati za nekoliko godina. Upravo to je i učinila, ali pre toga je ostvarila zapažen uspeh na novom muzičkom takmičenju za mlade talente “Neki novi klinci”, gde je pobedila. Kao nagradu za pobedu dobila je pravo na snimanje dve pesme, koje su objavljene 2017. godine. Prva pesma “Ruža”, čiji je autor Bane Opačić, i druga “Potraži me”, snimljena u saradnji sa Amilom Lojom, označile su početak njene profesionalne karijere.

Uspon u karijeri i pesma “Ruine”

U septembru 2018. godine, Džejla je objavila svoju treću pesmu “Jedna kao nijedna”, koja je dodatno učvrstila njeno mesto na muzičkoj sceni. Njena odluka da se u sezoni 2018/19 ponovo prijavi za “Zvezde Granda” bila je prekretnica u njenoj karijeri. Već u prvom krugu, Džejla je impresionirala žiri i dobila sve njihove glasove, a za mentora je izabrala Mariju Šerifović. U finalu takmičenja, Džejla je pobedila sa ukupno 1.017 bodova, od čega 334 od stručnog žirija i 683 od SMS glasova, na osnovu 101.082 glasa publike. Kao nagradu od Grand produkcije dobila je pesmu i spot za numeru “Ruine”. Tekst za pesmu je napisala Marina Tucaković u saradnji sa sinom. Pesma “Ruine” postala je hit sa preko 20 miliona pregleda na YouTube-u.

Njeno priznanje kao “otkriće godine u pop muzici” na festivalu “Oskar popularnosti” u Banja Luci 2020. godine dodatno je potvrdilo njen talenat i popularnost. Godinu dana nakon izlaska singla “Ruine”, Džejla je učestvovala u projektu “Zvezde pevaju zvezde” na temu ‘Novi ex-Yu zvuk’, gde je objavila kaver popularne pesme grupe Magazin – “Ginem”. U ovom projektu učestvovali su i drugi poznati izvođači, što je Džejli omogućilo da svoj talenat predstavi u novom svetlu i potvrdi svoje mesto među vodećim mladim zvezdama regiona. Nastavila je sa uspesima objavivši pesme “Sparta” (2022) i “Kazamat” (2023), kao i duet “Rizik” sa Milošem Stojkovićem (2023).

Džejla Ramović

Džejla Ramović je pobednica muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”

Lični život

Džejla Ramović, uprkos mladosti i velikim uspesima na muzičkoj sceni, ostaje skromna i zemljana osoba. U intervjuima često ističe kako sebe vidi kao “jednu običnu devojku” koja je izuzetno srećna i zadovoljna svojim životom. 

Džejla je poznata i po svojoj emotivnosti i samokritičnosti, što je čini osobom koja neprestano teži ka unapređenju i davanju najboljeg od sebe. Jedna od njenih najvećih želja je da je ljudi pamte kao dobrog čoveka, što govori mnogo o njenim vrednostima i karakteru.

Kada je reč o ljubavnom životu, Džejla je odlučila da ga drži daleko od očiju javnosti. Uprkos radoznalosti medija i fanova, ona smatra da je početak njene karijere treba graditi isključivo na osnovu njenog pevanja i umetničkog izraza, a ne na osnovu ljubavnih priča. Zbog toga se trudi da svaku svoju simpatiju ili dečka zadrži za sebe. Ovaj pristup samo dodatno potvrđuje njenu zrelost i posvećenost karijeri, dok istovremeno čuva svoju privatnost i integritet.

FAQ- najčešće postavljana pitanja

 • Kada je Džejla Ramović započela svoju muzičku karijeru? Džejla je svoju karijeru započela veoma rano, prvi put se pojavivši na sceni kao takmičarka u “Zvezdama Granda” sa samo 12 godina.
 • Koje su najpoznatije pesme Džejle Ramović? Najpoznatije pesme su “Ruža”, “Potraži me”, “Jedna kao nijedna” i “Ruine”.
 • Da li Džejla Ramović piše svoje pesme? Džejla je poznata po saradnji sa poznatim autorima, ali se takođe i sama bavi pisanjem muzike.
 • Kakav je privatni život Džejle Ramović? Džejla je odlučila da svoj ljubavni život drži privatnim, fokusirajući se na gradnju karijere.
 • Šta Džejla Ramović planira za budućnost? Džejla nastavlja sa radom na svojoj muzičkoj karijeri, sa planovima da objavi nove pesme i albume.

Za kraj

Džejla Ramović je primer mlade i talentovane umetnice čija karijera nastavlja da raste i inspiriše. Kroz kombinaciju svog izuzetnog vokalnog talenta, zrelog pristupa karijeri i odlučnosti da ostane verna sebi, Džejla je osvojila srca publike širom regiona. Njena sposobnost da se izdigne iznad izazova i da svojim glasom prenosi emocije čini je jednom od najsvetlijih zvezda svoje generacije. Kako nastavlja da gradi svoj muzički put, nema sumnje da će Džejla Ramović ostaviti trajni pečat na muzičkoj sceni i biti zapamćena kao jedan od najznačajnijih glasova svoje ere.

Spoljne reference:

Diskografija

Singlovi

 • Ruža (2017)
 • Potraži me (2017)
 • Jedna kao nijedna (2018)
 • Ruine (2019)
 • Sparta (2022)
 • Kazamat (2023)
 • Rizik /duet: Miloš Stojković/ (2023)