Dragan Kobiljski sport

Dragan Kobiljski

Ko je Dragan Kobiljski?

Dragan Kobiljski, ime koje zrači odbojkom, označava neospornu srpsku odbojkašku legendu. Danas, kao priznati profesionalni odbojkaški trener, Dragan Kobiljski ostaje živi simbol uspeha u ovom sportu i inspiracija za buduće generacije odbojkaša. 

Dragan Kobiljski: Početak karijere

Dragan Kobiljski je rođen 9. avgusta 1971. godine. Njegova odbojkaška karijera je obeležila jedno vreme, a njegova strast prema ovom sportu ostaje inspiracija mnogima.

Kobiljski je započeo svoju igračku karijeru 1994. godine, a već tada je postalo jasno da se rađa nova odbojkaška zvezda. Njegova igra, posebno u ulozi blokera, brzo je privukla pažnju i stekla respekt među kolegama i navijačima.

Tokom svoje bogate igračke karijere, Dragan Kobiljski je nosio dres nekoliko prestižnih odbojkaških klubova širom Evrope. Svoj talenat i veštine demonstrirao je kao deo timova kao što su Partizan, Ren Volej 35 u Francuskoj, Budućnost u Crnoj Gori, GFC Ajačio VB takođe u Francuskoj i Spejsers Tuluz Volej takođe u Francuskoj. Svaka od ovih stanica u njegovoj karijeri ostavila je pečat, a Dragan Kobiljski je postao sinonim za izvanredne odbojkaške performanse.

Njegova igra na terenu bila je impresivna, bilo da je reč o briljantnim blokadama ili napadačkim udarcima. Njegova posvećenost i predanost igri bili su neosporni, a njegova sposobnost da donese ključne trenutke za svoj tim često je bila presudna u ostvarivanju pobeda.

Igračku karijeru je završio sa timom GFC Ajačio VB 2008. godine, ali njegov doprinos odbojci nije prestao. Postao je priznati odbojkaški trener, deleći svoje dragoceno znanje i iskustvo sa novim generacijama. Njegove trenerske sposobnosti dovele su do brojnih uspeha njegovih ekipa, a njegova strast prema ovom sportu i dalje se ogleda u svemu što radi.

Dragan Kobiljski

Nakon bogate igračke karijere Kobiljski se pokazao kao odličan trener

Dragan Kobiljski: Karijera trenera

Nakon što je okončao svoju uspešnu igračku karijeru, Dragan Kobiljski se predao trenerskim izazovima i pokazao se kao vrsni stručnjak. Prvi trenerski koraci odveli su ga u tim Borac Starčevo, gde je dobio priliku da pokaže svoj talenat i znanje. Međutim, njegova trenerska karijera brzo je prešla granice Srbije, donoseći mu međunarodno priznanje.

Prilika za rad kao pomoćnik trenera stigla je u prestižnom klubu Partizan tokom sezone 2009-10. Tu je dao značajan doprinos razvoju mladih odbojkaških talenata, dok je istovremeno sticao neprocenjivo iskustvo radeći sa iskusnim igračima.

Kobiljski je ubrzo proširio svoj trenerski doseg i izvan granica Srbije. Postao je pomoćnik trenera u slovenačkom timu ACH Volej pod vođstvom Igora Kolakovića. Ovaj angažman je bio plodonosan, dovodeći do izuzetnih sportskih uspeha i podizanja nivoa igre tima.

Njegova trenerska karijera nije se zaustavila na evropskom kontinentu. Dragan Kobiljski je igrao ključnu ulogu u iranskom odbojkaškom timu kao pomoćnik trenera pod rukovodstvom Igora Kolakovića. Ovaj tim je osvojio nekoliko važnih medalja na međunarodnim takmičenjima, čime je Kobiljski postao globalno priznat u trenerskim krugovima.

Njegova trenerska stručnost i reputacija doveli su ga do najnovijeg izazova u septembru 2022. godine, kada je rumunski klub SCM Zalau imenovao Dragana Kobiljskog za svog novog glavnog trenera. Ovaj angažman obećava nove visine uspeha pod vođstvom ovog iskusnog trenera.

Dragan Kobiljski, nekadašnji odbojkaški as, sada je priznati trener čije trenerske veštine i posvećenost ovom sportu i dalje ostaju neosporno snažne.

Porodična tragedija

Dragan Kobiljski, poznat kao istaknuti odbojkaš i trener, suočava se s nezamislivim gubicima i tragedijom koja je duboko potresla njegovu porodicu.

Dragan i njegova supruga, Nina Kobiljski, s kojom je delio život i srećne trenutke, postali su deo jednog od najstrašnijih događaja u istoriji – masakru u Osnovnoj školi Vladisav Ribnikar. Ova tragedija je uzela devet nevinih dečijih života, kao i školskog čuvara. Među nevino nastradalima bila je i njihova dragocena ćerka, Ema Kobiljski.

Ema je pokazala neizmernu hrabrost i samopredaju tokom ovog strašnog događaja, zaštitivši svoje drugare svojim telom i na taj način spašavši barem osam života. Njeno herojsko delo je nešto što će zauvek ostati urezano u sećanju onih koji su je poznavali i voleli.

Na sprovodu njihove voljene kćeri, Dragan Kobiljski i njegova supruga Nina suočili su se s neopisivom tugom i gubicima koji su teško zamislivi. Prizor očajnog oca koji neprestano drži belog plišanca svog deteta dok suze nezaustavljivo teku, ostavlja nas bez reči i potresa srca svih roditelja.

Tuga koja isijava iz ovog prizora ne može se opisati rečima. Niko od nas ne želi ni da zamisli bol koji osećaju ovi roditelji, jer gubitak deteta je najveća tragedija koja može zadesiti porodicu. 

Dragan Kobiljski saznao za tragediju dok je bio na privremenom radu u Rumuniji. Vesti o gubitku voljene ćerke stigle su ga na daljinu, što je dodatno pojačalo njegovu bespomoćnost i bol.

Sada se Dragan Kobiljski, zajedno sa svojom suprugom Ninom, suočava s dubokom tugom i nepodnošljivim gubitkom. 

Saosećanje i solidarnost u vreme tragedije

U trenucima kada bi mnogi bili potpuno obuzeti vlastitim tugama, Dragan Kobiljski je odlučio da se obrati javnosti sa snažnom porukom. Izjavio je da njegova porodica ne želi da se njihova tragedija ističe ili stavlja ispred drugih tragedija koje su se dogodile u tom užasnom incidentu. Njegove reči odražavaju veliku empatiju prema svim roditeljima i prijateljima koji su izgubili svoje najmilije.

Ova izjava ističe važnost saosećanja i solidarnosti u vremenima tuge. Kobiljski je pokazao da je njegova porodica spremna da se udruži sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom, bez rangiranja ili poređenja gubitka.