Bojan Perić film

Bojan Perić

Ko je Bojan Perić?

Bojan Perić je istaknuti srpski glumac, rođen 15. oktobra 1985. godine u Beogradu. Najpoznatiji je po svojim ulogama u popularnim televizijskim serijama i filmovima, gde često tumači likove koji odražavaju složenost i dubinu ljudskog iskustva. Njegova sposobnost da oživi različite karaktere na ekranu donela mu je veliko priznanje i ljubav publike. Perićeva karijera obuhvata širok spektar žanrova, pokazujući njegovu svestranost i posvećenost umetnosti glume. Osim glume, Bojan je poznat i po svom angažovanju u različitim humanitarnim akcijama, čime doprinosi društvu van pozornice i ekrana.

Rani život i obrazovanje

Bojan Perić, rođen 1985. godine u Beogradu, svoje prve obrazovne korake započeo je u rodnom gradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Solunu zbog preseljenja porodice. Tokom boravka u Grčkoj, Bojan je razvio strast prema sportu, aktivno se baveći košarkom i plivanjem, što je uticalo na njegovu disciplinu i timski duh. Njegova glumačka karijera počela je slučajno, kada je u srednjoj školi profesorka prepoznala njegov talenat i predložila mu da učestvuje u školskom takmičenju. Ovaj događaj je bio preloman u njegovom životu, jer je nakon izuzetnog uspeha na takmičenju, odlučio da se ozbiljnije posveti glumi.

Posle jedanaest godina provedenih u Grčkoj, vratio se u Srbiju 2004. godine, gde se našao pred značajnom životnom odlukom – izborom između Medicinskog fakulteta i Fakulteta dramskih umetnosti. Iako je kratko vreme bio student Megatrenda, njegova strast prema glumi nadjačala je, te je ubrzo prešao na “BK” Akademiju umetnosti u Beogradu. Tamo je, pod mentorstvom profesora Nebojše Dugalića, počeo da oblikuje svoj glumački izraz i postavlja temelje za buduću karijeru.

Bojan Perić

Bojan Perić u ulozi Danijela Stošića u seriji “Vojna akademija”

Filmska i televizijska karijera

Bojan Perić je svoje prve korake u svetu glume ostvario kroz niz zapaženih projekata, počevši od 2008. godine. Njegova filmografija obuhvata raznovrsne uloge koje su mu omogućile saradnju sa brojnim talentovanim glumcima i rediteljima. U “Paviljonu 6” i “Turneji”, Perić je pokazao svoju sposobnost da oživi kompleksne likove, dok je u “Babinama”, pod režiserskom palicom Gorane Jovanović, istražio dublje slojeve svojih glumačkih veština.

Tokom 2010. i 2011., Perić se istakao u “Totalno novi talas” i “Pesmi moga sina”, kao i u međunarodnoj produkciji “Restaurator”, gde je delio set sa glumcima iz različitih kultura. Njegova uloga nemačkog vojnika u “Kako su me ukrali Nemci” dodatno je proširila njegov glumački opseg.

Serijal “Vojna akademija” ne samo da je Periću pružio platformu za izgradnju jednog od njegovih najprepoznatljivijih likova, kadeta Danijela Stošića, već je i omogućio saradnju sa istaknutim glumcima poput Radovana Vujovića i Ivane Dudić. Njegova uloga u “The Raven” i “Lockout” predstavljala je korak ka međunarodnoj karijeri, gde je imao priliku da radi sa glumcima kao što su John Cusack i Guy Pearce.

U “Mayhem”, akcijskoj horor komediji Joe Lyncha, Perić se pridružio castu koji uključuje Irfana Mensura i Ninu Seničar, pokazujući svoju svestranost u žanrovima koji se kreću od komedije do trilera. Njegovo učešće u “Konak kod Hilmije” omogućilo mu je da deli scenu sa regionalnim zvezdama kao što su Emir Hadžihafizbegović i Tarik Filipović, dok je u “Kamiondžijama d.o.o.” i “Drim Timu” nastavio da gradi svoj repertoar u domaćoj produkciji.

Kroz ove projekte, Bojan Perić je ne samo razvio impresivnu filmografiju već je i stekao iskustvo radeći sa nekim od najtalentovanijih ljudi u industriji, čime je dodatno obogatio svoj glumački izraz i doprinos umetnosti.

Voditeljska karijera

Od novembra 2014, Bojan Perić je postao prepoznatljivo lice na televiziji kao voditelj emisije “Tri boje zvuka” na RTS-u. U ovoj ulozi, on je ugostio brojne poznate izvođače iz sveta pop i rok muzike, pružajući im platformu ne samo da predstave svoj muzički talenat, već i da podele lične priče i iskustva koja ih vežu za muziku. Ova emisija je brzo stekla popularnost zahvaljujući Bojanovoj sposobnosti da stvori opuštenu atmosferu i duboko poveže sa svojim gostima. Njegov rad na “Tri boje zvuka” istakao ga je kao voditelja sa posebnim senzibilitetom za muziku i kulturu. Od 2022. godine, Bojan je proširio svoje voditeljske horizonte preuzimajući ulogu voditelja u “Survivor Srbija” na televiziji Nova, gde je svojim jedinstvenim pristupom dodatno obogatio srpsku televizijsku produkciju.

Bojan Perić

Bojan Perić je od 2022. godine voditelj “Survivora”

Lični život

Bojan Perić javno ističe svoju strast prema fudbalskom klubu Partizan, pokazujući duboko ukorenjenu ljubav prema sportu. Pored toga, izražava mišljenje o kinematografiji, smatrajući da grčka filmska industrija, uprkos boljoj finansijskoj poziciji, ne dostiže kvalitet srpske. Njegova želja da se oproba u grčkoj kinematografiji odražava njegovu otvorenost prema međunarodnim projektima i želju za profesionalnim razvojem.

U ličnom životu, Bojanova veza sa Anđelom Pavlović, studentkinjom sociologije, koja je počela 2014. godine, bila je za njega izuzetno značajna. Smatrao je da je u Anđeli pronašao idealnog partnera, što govori o njegovoj sposobnosti da duboko ceni i vrednuje bliske odnose. Međutim, uprkos tome što su važili za skladan par, njihova veza je završena 2018. godine. Bojanov pristup raskidu, gde je naglasio da su promene sastavni deo života, dok je istovremeno odlučio da ne deli detalje sa javnošću, pokazuje njegovu zrelost i poštovanje prema privatnosti.

Humanitarni rad

U maju 2014. godine, Bojan Perić je pokazao svoju humanitarnu stranu inicirajući prodaju svoje beretke za 450 evra. Prihod od prodaje namenio je pomoći žrtvama poplava, demonstrirajući svoju solidarnost i želju da doprinese zajednici u trenucima krize. Ovaj gest pokazuje njegovu duboku empatiju i spremnost da se angažuje u humanitarnim akcijama.

Tokom rada na seriji “Vojna akademija”, Bojan je razvio bliske odnose sa pilotima Vojske Srbije. Tragična smrt nekoliko pilota u nesreći kod Surčina u martu 2015. godine duboko ga je pogodila. Izrazio je svoju tugu i poštovanje prema njima oproštajnom porukom na Twitteru, pokazujući poštovanje i zahvalnost za njihovu službu i žrtvu. Ovi momenti u Bojanovom životu ističu njegovu humanost i sposobnost da se emocionalno poveže sa onima oko sebe.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Ko je Bojan Perić? Bojan Perić je proslavljeni srpski glumac, poznat po svojim ulogama u televizijskim serijama i filmovima, kao i po radu kao voditelj. Rođen je 1985. godine u Beogradu.
 • Kada je Bojan Perić započeo svoju glumačku karijeru? Bojan Perić je svoju glumačku karijeru započeo 2008. godine, ulogama u seriji “Zaustavi vreme”, kratkometražnom filmu “Paviljon 6” i ratnoj drami “Turneja”.
 • U kojim poznatim projektima je Bojan Perić učestvovao? Bojan je učestvovao u mnogim poznatim projektima, uključujući seriju “Vojna akademija”, kao i u filmovima “The Raven” i “Lockout”. Takođe je bio deo akcijske horor komedije “Mayhem”.
 • Da li Bojan Perić ima iskustva u voditeljstvu? Da, Bojan Perić je vodio popularnu emisiju “Tri boje zvuka” na RTS-u od 2014. godine, a od 2022. godine je i voditelj reality programa “Survivor Srbija”.
 • Koje su Bojanove strasti van glume? Bojan je veliki navijač fudbalskog kluba Partizan i izražava interesovanje za grčku kinematografiju, izražavajući želju da jednog dana igra u grčkom filmu ili seriji.

Za kraj

Bojan Perić je višestruko talentovan umetnik čija karijera obuhvata zapažene uloge u filmovima i televizijskim serijama, kao i uspeh kao voditelj. Njegova posvećenost umetnosti, zajedno sa angažovanjem u humanitarnom radu, odražava duboku povezanost sa društvenim vrednostima i kulturnim nasleđem. Kroz svoj rad, Bojan ne samo da zabavlja publiku, već i inspiriše i motiviše, ostavljajući trajan uticaj na srpsku i međunarodnu kulturnu scenu. Njegova sposobnost da se poveže sa različitim ulogama i projektima čini ga pravim umetnikom svoje ere, čija karijera i dalje obećava nova, uzbudljiva poglavlja.

Spoljne reference:

Filmografija

2000 – e

 • “Paviljon br. 6” (Ivan) (2008)
 • “Turneja” (Glumac na sceni) (2008)
 • “Zaustavi vreme” (Pavle) (2008)
 • “Babine” (Miloš) (2009)

2010 – e

 • “Totalno novi talas” (Dule) (2010)
 • “Pesma moga sina” (Igor) (2010)
 • “Restaurator” (Niko) (2011)
 • “Kako su me ukrali Nemci” (Nemački vojnik) (2011)
 • “Gavran” (Službenik u stanici) (2011)
 • “Lokaut” (LOPD Technician 1) (2011)
 • “Vojna akademija” (Danijel Stošić) (2012–2020)
 • “Cimerke” (Đorđe) (2013)
 • “Vojna akademija 2” (Danijel Stošić) (2013)
 • “Urgentni centar” (Nikola Ristić – stažista) (2014)
 • “Jedne letnje noći” (Dubravko) (2015)
 • “Vojna akademija 3” (Danijel Stošić) (2016)
 • “Podivljali” (Miles) (2017)
 • “Konak kod Hilmije” (Vladimir Perić Valter) (2018)
 • “Vojna akademija 4” (Danijel Stošić) (2018)
 • “Vojna akademija 5” (Danijel Stošić) (2019)
 • “Tara & Angellina: Gad” (2019)

2020 – e

 • “Kamiondžije d.o.o.” (Bogatun Sale) (2021)
 • “Drim tim” (Komentator) (2021)
 • “Branilac” (serija) (Vitomir Smolović) (2021)

Emisije

 • “Tri boje zvuka” (voditelj) (RTS) (2014—2020)
 • “Survivor Srbija” (voditelj) (Nova) (2022—danas)