Lazar Samardžić sport

Lazar Samardžić

Ko je Lazar Samardžić?

Lazar Samardžić, mladi i talentovani srpski fudbaler, brzo je stekao pažnju u svetu fudbala svojim izvanrednim igrama i sposobnostima. Samardžić je svoju karijeru započeo u mlađim kategorijama nekoliko nemačkih klubova pre nego što je prešao u Hertha BSC. Njegov talenat nije ostao nezapažen, što je dovelo do transfera u RB Leipzig, a kasnije i u italijanski Udinese. Osim klupske karijere, Lazar je privukao pažnju i na međunarodnom nivou, prelaskom iz nemačke u srpsku reprezentaciju.

Rani život i počeci u karijeri

Lazar Samardžić, čije puno ime glasi Lazar Vujadin Samardžić, rođen je 24. februara 2002. godine u Berlinu, Nemačka. Odrastao u multikulturalnom okruženju, Lazar je od malih nogu pokazivao veliku strast prema fudbalu. Njegova porodična pozadina igrala je ključnu ulogu u njegovom rastu kao sportiste. Lazarovi roditelji, posebno njegov otac koji potiče iz Živinica u Bosni i Hercegovini, podržavali su njegovu strast prema sportu od najranijih dana.

Samardžić je svoje obrazovanje započeo u Berlinu, gde je pored školskih obaveza, posvećivao veliku pažnju fudbalu. Njegov talenat je bio očigledan već u ranom detinjstvu, što je dovelo do toga da se pridruži lokalnim fudbalskim klubovima. Lazar je provodio sate trenirajući i igrajući fudbal, što je postavilo temelje za njegovu buduću profesionalnu karijeru. Njegova posvećenost i ljubav prema igri bili su vidljivi, a podrška porodice omogućila mu je da se razvija u smeru koji je sam odabrao.

Karijera u mlađim kategorijama

Lazar Samardžić je svoj fudbalski put započeo u mlađim kategorijama nekoliko berlinskih klubova, što je bilo presudno za njegov razvoj kao igrača. Njegovi prvi koraci u organizovanom fudbalu bili su u FK Hercegovac, gde je počeo da razvija osnovne veštine i ljubav prema igri. Njegov talenat brzo je postao očigledan, što ga je dovelo do prelaska u Blau-Weiß Spandau, a zatim i u Schwarz-Weiß Neukölln. U ovim klubovima, Lazar je nastavio da brusi svoje veštine i pokazuje izuzetan potencijal.

Nakon impresivnih nastupa u ovim klubovima, Samardžić je prešao u Grün-Weiss Neukölln, gde je njegov talenat došao do punog izražaja. Njegova sposobnost da dominira na terenu i tehnička veština bili su iznad očekivanja za njegov uzrast. Ovaj period je bio ključan za njegov dalji razvoj, jer je privukao pažnju skauta iz većih klubova.

Najznačajniji preokret u njegovoj mladoj karijeri dogodio se kada je prešao u omladinsku školu Hertha BSC-a. U Herthi, Lazar je dobio priliku da se takmiči na višem nivou i da se razvija pod vodstvom iskusnijih trenera. U Herthinoj akademiji, Samardžić je brzo napredovao kroz različite uzrasne kategorije, pokazujući izuzetnu tehniku, taktičko razumevanje i sposobnost postizanja golova.

Njegovi uspesi u mlađim kategorijama nisu prošli nezapaženo. Lazar je osvojio nekoliko individualnih priznanja, uključujući i bronzu na Fritz Walter Medalji u kategoriji U17, što je prestižno priznanje u Nemačkoj za mlade talente. Ova nagrada je bila potvrda njegovog talenta i truda, i najavila je njegovu blistavu budućnost u svetu fudbala.

Lazar Samardžić

Lazar Samardžić trenutno igra za Udinese

Profesionalna karijera

Lazar Samardžić je svoju profesionalnu karijeru započeo u Hertha BSC-u, gde je nakon impresivnih nastupa u mlađim kategorijama potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Njegov debi za prvi tim Herthe dogodio se u Bundesligi 2020. godine, što je bio značajan korak za mladog igrača. Samardžić je ušao u igru kao zamena i odmah pokazao svoj talenat i sposobnost da se nosi sa pritiskom najvišeg nivoa takmičenja. Njegove igre za Herthu, iako ograničene na nekoliko nastupa, bile su dovoljne da privuku pažnju većih evropskih klubova.

Njegov prelazak u RB Leipzig 2020. godine bio je ključan trenutak u njegovoj karijeri. U Leipzig-u, Samardžić je dobio priliku da igra u jednom od najjačih klubova Bundeslige i da se razvija pod vodstvom nekih od najboljih trenera u ligi. Iako nije imao mnogo prilika za igru u prvom timu, njegov rad i razvoj u Leipzig-u su bili važni za njegovo sazrevanje kao igrača.

Najnoviji korak u njegovoj karijeri je prelazak u italijanski Udinese, gde je Samardžić potpisao ugovor 2021. godine. U Udineseu, Lazar je brzo postao važan deo tima, pokazujući svoje veštine i doprinoseći timu kako golovima, tako i asistencijama. Njegove igre u Serie A su potvrdile njegov status kao jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi.

Statistički, Samardžić je u svojoj profesionalnoj karijeri pokazao impresivne brojke, posebno u pogledu golova i asistencija. Njegove zapažene igre uključuju ključne nastupe u Bundesligi i Serie A, gde je njegova sposobnost da pravi razliku na terenu bila očigledna. Lazar je poznat po svojoj tehničkoj veštini, kreativnosti na sredini terena, i sposobnosti da postiže golove iz različitih situacija.

Reprezentacija

Lazar Samardžić je svoju internacionalnu karijeru započeo igrajući za mlađe selekcije Nemačke. Kao mladi igrač rođen i odrastao u Berlinu, Lazar je imao priliku da predstavlja Nemačku na različitim nivoima mlađih selekcija. Njegove igre za nemačke omladinske timove bile su impresivne, gde je pokazao svoj talenat i tehničke sposobnosti, što je doprinelo njegovom daljem razvoju kao internacionalnog igrača. Njegova sposobnost da igra na visokom nivou i doprinosi timu bio je jasan znak njegovog potencijala za buduću seniorsku karijeru.

Međutim, u jednom trenutku svoje karijere, Samardžić je odlučio da promeni svoju internacionalnu lojalnost i da igra za reprezentaciju Srbije. Ova odluka je bila značajna, jer je Lazar srpskog porekla, a prelazak u srpsku reprezentaciju mu je omogućio da predstavlja zemlju svojih predaka na međunarodnom nivou. Ovaj potez je bio dočekan s velikim odobravanjem od strane srpskih navijača i fudbalske zajednice.

Samardžićev debi za seniorsku reprezentaciju Srbije bio je značajan događaj u njegovoj karijeri. Njegove prve utakmice za srpski nacionalni tim pokazale su njegovu sposobnost da se prilagodi novom okruženju i da doprinese timu svojim veštinama. Lazar je brzo postao važan član tima, pokazujući svoju vrednost na međunarodnoj sceni. Njegove igre za Srbiju su bile zapažene, a njegov doprinos timu je bio ključan u nekoliko utakmica.

Stil igre i pozicija

Lazar Samardžić je poznat po svom tehnički veoma razvijenom stilu igre, koji ga čini izuzetnim igračem sredine terena. Njegova sposobnost da kontroliše loptu, precizno dodaje i kreira šanse za svoje saigrače čini ga ključnim igračem u kreiranju igre. Lazar se najčešće nalazi u ulozi ofanzivnog veznog igrača, gde njegova kreativnost i pregled igre dolaze do izražaja. Njegov uticaj na tim je značajan, jer je sposoban da menja tok igre svojim odlukama i tehničkim veštinama. Samardžićeva sposobnost da čita igru i njegova tehnička superiornost čine ga dragocenim igračem za svaki tim.

Lični život

Lazar Samardžić, talentovani srpski fudbaler, nije samo majstor na terenu, već i čovek srećno zaljubljen u svom privatnom životu. Njegovo srce pripada Sili Enisi, prelepoj foto modelu i njegovoj sugrađanki iz Berlina. Njihova ljubavna priča počela je još u školskim danima, kada je Lazar imao manje od 17 godina. Par deli strast prema putovanjima, što se može videti na Silinom Instagram nalogu, gde često objavljuju slike sa zajedničkih putovanja po egzotičnim destinacijama. Njihova veza je dokaz da ljubav i podrška idu ruku pod ruku sa uspehom.

FAQ – najčešće postavljana pitanja

 • Kada je rođen Lazar Samardžić? Lazar Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu, Nemačka.
 • Za koje klubove je Lazar Samardžić igrao? Lazar je igrao za nekoliko klubova, uključujući Hertha BSC, RB Leipzig, i trenutno je član italijanskog Udinesea.
 • Kada je Lazar Samardžić debitovao za profesionalni tim? Njegov profesionalni debi bio je za Hertha BSC u Bundesligi 2020. godine.
 • Na kojoj poziciji igra Lazar Samardžić? Lazar je najčešće pozicioniran kao ofanzivni vezni igrač.
 • Da li Lazar Samardžić aktivno koristi društvene mreže? Da, Lazar je aktivan na društvenim mrežama, ali uglavnom održava profesionalni imidž i retko deli detalje iz privatnog života.

Za kraj

Lazar Samardžić je primer mladog talenta koji svojim radom, posvećenošću i strašću prema fudbalu ostvaruje značajne uspehe na međunarodnoj sceni. Od ranih dana u Berlinu, preko impresivnih nastupa u mlađim kategorijama, pa sve do profesionalne karijere u nekim od najprestižnijih evropskih klubova, Lazar kontinuirano dokazuje svoj kvalitet. Njegov prelazak u srpsku reprezentaciju i doprinos nacionalnom timu ističu njegovu posvećenost i ljubav prema zemlji svog porekla. Van terena, Lazarova skromnost i posvećenost ličnom životu dodatno ga čine uzorom mladim sportistima. Njegova budućnost u svetu fudbala je svetla, a njegovi dosadašnji uspesi su tek početak obećavajuće karijere.

Spoljne reference:

Klupske informacije

 • Trenutni klub: Udinese
 • Broj: 24

Juniorska karijera

 • FK Hercegovac
 • Blau-Weiß Spandau
 • Schwarz-Weiß Neukölln
 • Do 2009: Grün-Weiss Neukölln
 • 2009–2020: Hertha BSC

Seniorska karijera

Godine: Klub – Nastupi (Golovi)

 • 2019–2020: Hertha BSC II – 5 (1)
 • 2020: Hertha BSC – 3 (0)
 • 2020–2021: RB Leipzig – 7 (0)
 • 2021–: Udinese – 72 (9)

Reprezentacija

 • 2017–2018: Nemačka U16
 • 2022–2023: Nemačka U21 – 5 nastupa (2 gola)
 • 2023–: Srbija – 5 nastupa (0 golova)