Filip Mladenović sport

Filip Mladenović

Ko je Filip Mladenović?

Filip Mladenović istaknuti je profesionalni fudbaler koji je svojim talentom i posvećenošću ostavio značajan trag u svetu fudbala. Njegova karijera je putovanje kroz različite klubove i lige, gde je svuda demonstrirao svoje izvanredne veštine i sportski duh. Njegova sposobnost da igra na poziciji levog beka, uz impresivnu tehniku i taktičku svest, učinila ga je cenjenim igračem kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Filip Mladenović nije samo fudbaler visokog kalibra, već i inspiracija mladim sportistima, dokazujući da talent, rad i posvećenost mogu dovesti do izuzetnih dostignuća na zelenim terenima.

Rani život i počeci u karijeri

Filip Mladenović je rođen 15. avgusta 1991. godine u Čačku, Srbija. Od malih nogu pokazivao je izraženu strast prema fudbalu. Njegovo detinjstvo bilo je ispunjeno igrom na lokalnim terenima, gde je već kao dečak pokazivao znake budućeg sportskog talenta. Uprkos izazovima koje nosi odrastanje u malom gradu, Mladenovićeva posvećenost i ljubav prema fudbalu nisu jenjavale.

Obrazovanje je takođe igralo važnu ulogu u njegovom razvoju. Kao mladić, Filip je uspeo da uskladi školske obaveze sa svojom strašću prema fudbalu, pokazujući rani znak discipline i posvećenosti koja će kasnije definisati njegovu karijeru.

Prvi značajan korak u njegovoj fudbalskoj karijeri bio je pridruživanje lokalnom klubu, Borac Čačak. U ovom klubu, Mladenović je započeo svoj profesionalni put, bruseći svoje veštine i učeći od iskusnijih igrača i trenera. Njegov napredak u Borcu nije prošao nezapaženo. Njegova sposobnost da igra na više pozicija, posebno kao levi bek, brzo ga je izdvojila kao jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji.

Ovaj period u Borcu Čačaku bio je ključan za Mladenovićev razvoj, postavljajući temelje za njegovu buduću karijeru i uspon kroz redove srpskog i evropskog fudbala.

Uspeh u Crvenoj Zvezdi

Mladenovićev prelazak u Crvenu Zvezdu, jedan od najvećih i najtrofejnijih klubova u Srbiji, označio je novu fazu u njegovoj karijeri i pružio mu platformu za dalji razvoj i dokazivanje na višem nivou. Njegov dolazak u Crvenu Zvezdu bio je korak koji je mnogima signalizirao njegov potencijal da postane jedan od ključnih igrača u srpskom fudbalu.

U Crvenoj Zvezdi, Mladenović je brzo stekao reputaciju kao izuzetno pouzdan i tehnički sposoban levi bek. Njegova sposobnost da kombinuje odbrambene dužnosti sa napadačkim izletima po levoj strani terena donela je novu dimenziju igri Crvene Zvezde. Mladenović je bio ključan u brojnim utakmicama, doprinoseći kako asistencijama tako i golovima, čime je postao omiljen među navijačima.

Mladenovićev doprinos Crvenoj Zvezdi nije bio ograničen samo na teren. Njegov profesionalizam, radna etika i timski duh bili su primer mladim igračima i doprineli su stvaranju pozitivne atmosfere unutar kluba. Njegove igre u derbijima, posebno protiv večitog rivala Partizana, ostavile su dubok trag u sećanju navijača i potvrdile njegov status kao jednog od ključnih igrača u timu.

BATE Borisov

Nakon uspešnog perioda u Crvenoj Zvezdi, Filip Mladenović je prešao granice Srbije kako bi nastavio svoju karijeru na međunarodnoj sceni, što je predstavljalo novi izazov i priliku za dalji razvoj. Njegov prvi značajan međunarodni angažman bio je sa BATE Borisovom, vodećim klubom u Belorusiji, koji je poznat po svojim redovnim učešćima u evropskim takmičenjima.

U BATE Borisovu, Mladenović je brzo postao ključni igrač, pokazujući svoje izvanredne odbrambene i napadačke sposobnosti. Njegova adaptabilnost i sposobnost da se brzo uklopi u novu sredinu bili su impresivni, a njegove igre na međunarodnom nivou dodatno su potvrdile njegov kvalitet. Mladenović je bio integralni deo tima koji je dominirao u domaćem prvenstvu i koji se redovno takmičio u UEFA Ligi šampiona i UEFA Evropa ligi.

Njegov doprinos BATE Borisovu bio je značajan, kako na terenu, tako i van njega. Mladenović je bio poznat po svojoj sposobnosti da pruži ključne asistencije i postigne važne golove, što je često bilo presudno u tesnim utakmicama. Njegove izvedbe u evropskim takmičenjima, posebno u utakmicama Lige šampiona, pomogle su u podizanju profila kluba na međunarodnoj sceni.

Prelazak u FC Keln i Standard Liž

Nakon uspešnog perioda u BATE Borisovu, Filip Mladenović je nastavio svoju međunarodnu karijeru prelaskom u FC Keln. Time je zakoračio u jednu od najjačih evropskih liga – Bundesligu. Ovaj potez predstavljao je značajan korak u njegovoj karijeri. U Nemačkoj, Mladenović se suočio sa visokim standardima i intenzivnim tempom igre, što je zahtevalo brzu adaptaciju i dalji razvoj njegovih veština.

Nakon iskustva u Bundesligi, Mladenović je prešao u belgijski Standard Liž, gde je nastavio da pokazuje svoju kvalitetu na terenu. U Belgiji, on se istakao svojom tehnikom, taktičkom inteligencijom i sposobnošću da doprinosi kako u odbrani, tako i u napadu. Ovaj period u njegovoj karijeri bio je ključan za dalje usavršavanje i dokazivanje na evropskoj sceni.

Iskustva u Nemačkoj i Belgiji imala su značajan uticaj na Mladenovićevu karijeru, omogućavajući mu da se razvije u još kompletnijeg igrača. 

Filip Mladenović

Filip Mladenović

Lećia Gdanjsk i Legija Varšava

Mladenovićev prelazak u poljski fudbal, prvo u Lećiju Gdanjsk, a zatim u Legiju Varšava, predstavljao je novu fazu u njegovoj bogatoj karijeri. 

U Lećiji Gdanjsk, Mladenović je bio deo tima koji je ostvario značajne uspehe. Njegova sposobnost da pruži precizne centaršuteve i doprinese u napadu, kao i njegova čvrsta odbrambena igra, bili su ključni za uspehe kluba. Njegove izvanredne igre pomogle su Lećiji Gdanjsk da ostvari dobre rezultate u domaćem prvenstvu i kupu, čime je klub postao jedan od konkurenata za najviše pozicije u poljskom fudbalu.

Nakon Lećije Gdanjsk, Mladenović je prešao u Legiju Varšava, jedan od najtrofejnijih klubova u Poljskoj. U Legiji, njegova uloga je bila još značajnija. Njegove igre na levoj strani terena, kako u odbrani, tako i u napadu, bile su vitalne za tim. Mladenović je bio ključan u osvajanju nacionalnih prvenstava i kupova, čime je doprineo jačanju dominacije Legije u poljskom fudbalu.

Njegov uticaj na poljski fudbal nije bio ograničen samo na njegove igre. Mladenović je bio primer profesionalizma i posvećenosti, što je imalo pozitivan uticaj na mlađe igrače i celokupnu atmosferu u klubovima. 

Kroz svoje angažmane u Lećiji Gdanjsk i Legiji Varšava, Filip Mladenović je ostavio dubok trag u poljskom fudbalu, potvrđujući svoj status kao jednog od najboljih stranih igrača koji su igrali u Poljskoj.

Panathinaikos

Mladenovićev prelazak u Panathinaikos, jedan od najistaknutijih klubova u Grčkoj, predstavlja najnovije poglavlje u njegovoj impresivnoj karijeri. Ovaj transfer je bio znak priznanja njegovih dosadašnjih uspeha i potvrda njegove vrednosti kao igrača na međunarodnoj sceni.

U Panathinaikosu, Mladenović je brzo postao važan deo tima, nastavljajući da pokazuje svoje veštine i iskustvo. Njegova sposobnost da doprinosi kako u odbrani, tako i u napadu, odmah je došla do izražaja, čime je postao ključni igrač u strategiji tima. 

Mladenovićev trenutni status u Panathinaikosu odražava njegovu neprekidnu posvećenost i profesionalizam. Njegov uticaj u timu nije samo ograničen na teren. Njegovo iskustvo i liderstvo su takođe ključni za razvoj mlađih igrača i ukupnu atmosferu u klubu. Njegov prelazak u Panathinaikos je prilika da ostavi svoj trag u još jednoj evropskoj ligi. 

Reprezentacija

Filip Mladenović je debitovao za reprezentaciju Srbije 31. maja 2012. godine. Mladenović je prvi put obukao dres reprezentacije igrajući na prijateljskoj utakmici protiv Francuske. Iako je meč završen rezultatom 0:2 u korist Francuske, za Mladenovića je to bio trenutak ponosa i ostvarenja. Njegov prvi nastup za nacionalni tim bio je više od igre. To je bio simbol njegovog napornog rada i posvećenosti, trenutak kada je njegov san o igranju za reprezentaciju postao stvarnost.

Lični život

Filip Mladenović oženjen je svojom dugogodišnjom partnerkom Zoranom. Venčanje, koje je odisalo emocijama i srećom, održano je u Beogradu, okupivši porodicu i prijatelje u zajedničkom slavlju. Filip i Zorana, čija je ljubav već bila obogaćena rođenjem sina Mihaila, proslavili su svoju ljubav i posvećenost jedno drugom. Ovaj poseban dan u životu Filipa Mladenovića nije bio samo proslava njihove ljubavi, već i odraz njegove duboke posvećenosti porodici, što je dodatno istaklo njegovu toplinu i skromnost van fudbalskog terena.

FAQ – najćešće postavljana pitanja

 • Gde je Filip Mladenović počeo svoju profesionalnu fudbalsku karijeru? Filip Mladenović je svoju profesionalnu karijeru započeo u Borac Čačku.
 • Za koje klubove je Mladenović igrao tokom svoje karijere? Tokom svoje karijere, Mladenović je igrao za nekoliko klubova, uključujući Borac Čačak, Crvenu Zvezdu, BATE Borisov, FC Keln, Standard Liž, Lećiju Gdanjsk, Legiju Varšava i Panathinaikos.
 • Kada je Mladenović debitovao za reprezentaciju Srbije? Debitovao je za reprezentaciju Srbije 31. maja 2012. godine na prijateljskom susretu protiv Francuske.
 • Da li je Mladenović oženjen i ima li dece? Da, Mladenović je oženjen svojom dugogodišnjom partnerkom Zoranom, sa kojom ima sina Mihaila.

Za kraj

Filip Mladenović je fudbaler čija karijera svedoči o izuzetnom talentu, posvećenosti i uspehu. Od ranih dana u Borac Čačku, preko značajnih uspeha u Crvenoj zvezdi, BATE Borisovu, pa sve do Legije Varšava i Panatinaikosa, Mladenović je ostavio dubok trag u svakom klubu za koji je igrao. Njegovi klupski trofeji, uključujući nacionalne kupove i prvenstva, kao i priznanje u idealnom timu sezone Superlige Srbije, govore o njegovoj kvaliteti kao igrača. Njegov doprinos reprezentaciji Srbije i vanterenski angažman samo dodatno potvrđuju njegovu vrednost kao sportiste i čoveka. Filip Mladenović je, bez sumnje, jedan od istaknutih fudbalskih imena svoje generacije.

Spoljne reference: 

Klupske informacije

Trenutni klub: Panatinaikos

Seniorska karijera

2010—2011: Borac Čačak

 • Nastupi: 31
 • Golovi: 0

2012—2013: Crvena zvezda

 • Nastupi: 42
 • Golovi: 2

2014—2015: BATE Borisov

 • Nastupi: 47
 • Golovi: 4

2016: Keln

 • Nastupi: 16
 • Golovi: 0

2017—2018: Standard Lijež

 • Nastupi: 5
 • Golovi: 0

2020—2023: Legija Varšava

 • Nastupi: 74
 • Golovi: 13

2023—: Panatinaikos

 • Nastupi: 0
 • Golovi: 0

Reprezentacija

2011—2012: Srbija do 21

 • Nastupi: 7
 • Golovi: 0

Trofeji

Klupski:

Crvena zvezda

 • Kup Srbije (1): 2012.

BATE Borisov

 • Prvenstvo Belorusije (2): 2014, 2015.
 • Kup Belorusije (1): 2015.
 • Superkup Belorusije (1): 2014.

Lehija Gdanjsk

 • Kup Poljske (1): 2019.
 • Superkup Poljske (1): 2019.

Legija Varšava

 • Ekstraklasa (1): 2020/21.
 • Kup Poljske (1): 2022/23.

Pojedinačni:

 • Idealni tim sezone Superlige Srbije (1): 2011/12.